Jur@j píše:Dneska jsem koupil další 1 GB Corsair
http://img88.imageshack.us/my.php?image=testwg6.jpg
tak koukám, že máme v celku stejný hodnoty, díky za topic
Moderátor: Don
Jur@j píše:Dneska jsem koupil další 1 GB Corsair
Nj, ale když to mám podtaktované, tak mám menší latency než když to mám na plné kule...Jinak jsem testoval každej modul zvlášť a latency byla stejná za stejných podmínek jako u obou modulů v dualuT-y-g-r-i-k píše:Jur@j píše: Dneska jsem koupil další 1 GB Corsair
tak koukám, že máme v celku stejný hodnoty, díky za topic
Ahoj, pokud si koupíš tuhle paměť, tak určitě neprohloupíš! A určitě ne, pokud máš Visty, 2007 offici atd a hraní her nemluvě. Já jsem si ji kupoval jenom kvůli tomu, že mám Linux Slax, kterej všechno háže do paměti a 1GB bylo málo (čím více do paměti, tím méně do HDD a tím více štávičky pro notýsek)asysman píše:Jen bych se chtel zeptat, jestli to je výkonove citit po upgradu pameti (Corsair 1 GB). Je celkem za slusny penize, tak premyslim, ze bych si to taky koupil, moc nerozumim tem cislum co uvadite v tom screenu. Jde mi o to jestli to jde realne pri praci s pocitacem nebo hrani her poznat. Predem diky za odpoved. Jo a jeste dotaz, je tahle pamet totozna s tou puvodni? Napr. frekvence atd?
Tak já mám XP wokna a v systému to moc poznat není, ale u Vist to bude znát...Ale na hrách to je znát určitě...cena je velice přijatelná, takže jsem neváhalasysman píše:Jen bych se chtel zeptat, jestli to je výkonove citit po upgradu pameti (Corsair 1 GB). Je celkem za slusny penize, tak premyslim, ze bych si to taky koupil, moc nerozumim tem cislum co uvadite v tom screenu. Jde mi o to jestli to jde realne pri praci s pocitacem nebo hrani her poznat. Predem diky za odpoved. Jo a jeste dotaz, je tahle pamet totozna s tou puvodni? Napr. frekvence atd?
Tu klávesnici jsem tady asi řešil já. Nedořešilo se to. Jediný, že až budu mít třochu času, tak ho pošlu na reklamaci a zrovna tam napíšu i klávesnici a 5 pixelů, ktera mi to vymění, poněvadž u ASUSu jsou docela dobří, kámošovi spadnul notes, celej se rozmlátil a oni mu všechno vyreklomovali s průvodním dopisem, že kdyby se tohle stalo např. u HP, tak by měl smůlu....Sin@le píše:Taky uvažuju že si koupim další 1 GB pamětí, jinak docela sem koukal co všechno se dá dneska pořídit za původní cenu tohohle notebooku, to je docela k vsteku ale tak co, už mu je taky skoro rok a půl, takže si řikám že to zase tak špatný neni .
Jinak nevíte jestli se daj někde sehnat jednotlivý díly asusáckejch NTB??? Vim že se tady dřív řešila klávesnice, ale už si nepamatuju jak se to přesně dořešilo, zajímaj mě jak plasty tak i díly jako např deska, neví někdo o nějakejch stránkách???
tohle zní celkem zajímavě, já mám v TOCE 3 98°C a při této teplotě se to uz zacina neprijemne zadrhavat...při 93°C je to v pohode, to mam pomoci everestu zjisteny. Bohuzel vubec netusim jak tam ty streva rozebrat, jinak NB jsem mel rozmontovany, ale GPU atd, to jsem radeji nechal na pokoji.Sin@le píše:Tak, od mojí reklamace už uplynul nějakej ten měsíc, cca 2!!! bohužel, do včerejška to bylo ještě horší než předtím, což mě přivádí ke dvoum věcem, servisáci u Asusu (nebo alespoň ten co se k němu dostal můj kousek) sou totální prasata co se opravování týče a taky, že s tou grafikou sem měl pravdu, kdysi sem se tady někoho ptal jaká je tloušťka pasty na GPU, psal že je to OK, přesně tolik jak má. No, tak sem to včera rozdělal a k tomu všemu co na tom chladiči od GPU je sem tam ještě přidal další pastu, takže nynější stav je takovej že na chladiči je už z výroby: pasta, na můj vkus docela silná a hlavně zaschlá jako prase a na pastě je ještě hliníkovej plíšek (prostě něco jako alobal) podle mě totálně dementní kombinace která musí přidat tak 10 až 15 °C, jenže když tohle odstraníte, tak mam takovej pocit že by u reklamačky byly problémy, takže sem navrch toho všeho přidal ještě přímo na GPU čip tuhle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=42900 pastu, sám sem z toho neměl dobrej pocit, ale dal sem jí tam fakt akorát, pustil sem to a hle, GPU je teď na baterce na 55°C a při super performace je na 66°C po 2 hodinách běhu, v TOCe 3 sem naměřil po půl hodině hraní 93°C (to sem měl ntb na stole, dneska sem to měl na nohách a max teplota byla 89°C, ale nebylo to ve stejný místnosti). Hooodně by mě zajímalo co by se stalo kdybych dal do háje všechen ten bordel co na tom chladiči je a dal tam nějakou lepší pastu. Náhodou se asi ptám blbě jestli to někdo zkoušel co???
Kód: Vybrat vše
http://dlsvr01.asus.com/pub/ASUS/nb/Apps/NB_Probe/XP/V3.0.0033/NB_Probe_XP_070922.zip
Uff, no diky za hezky podrobný popis, ale na tohle si asi netroufnu. Mel jsem to rozdelany, ale mel jsem na mysli jen plasty, desku jsem nijak nerozebiral. Premyslel jsem jestli nebude na hry stacit chladici podlozka. Celkove se rozmontovani NB nejak nebojim, ale jakmile uz jde o odpojovani BT, repracku apod. tak to nevim jestli bych to dal zpatky dohromadySin@le píše:Tak to je škoda že sem to nevěděl víc, nafotil bych to.
No hele je to docela jednoduchý, pokud už si měl rozdělanej NTB (myslim desku komplet celou venku atd...) tak je to ještě větší pohoda, alespoň budeš vědět který šroubky dát do háje, takže, celý to rozeber až se dostaneš k desce, tu držej celkem 4 šroubky, dva nahoře (jeden je kousek od síťovky a druhej zhruba v polovině NTB) a dva dole (jeden je na levím rohu desky a na druhej si teď nepamatuju, ale myslim že je tak 5cm od pravýho okraje) , musíš ještě vypojit repráčky a bluetooth, konektory najdeš dole těsně nad prostorem baterky, jak tohle uděláš, tak už desku drží jen síla vůle . vyndat desku je na poprví trošičku oříšek, musíš jí vzít jakoby v místě kde byla CD-ROM a zdvyhnout jí nahoru, konektory od zvukovky, síťovky atd.. jsou jako zastrčený pod okrajem toho plastku, takže jakmile to nadzdvihneš tak to chce to tím směrem vytáhout, dole to ještě mírně drží taková černá fólie a to za konektory k baterii. Až budeš mít desku venku tak jí odoč tak aby si měl chladič od GPU směrem nahoru, sou tam tak šroubky . No a teď k chladiči, prakticky má dvě části, a to částo s vrtulkou která je spojená s heatpipem od GPU a žebrování ve kterým je heatpipe od CPU, čast od CPU NENI NUSTNÝ sundávat, dá se to v pohodě rozebrat bez toho aby si se dotknul CPU a tím porušil plombu na něm. Ty dvě části spojujou takový dva hliníkový plíšky (prostě něco jako alobal), bohužel tu jednu, tu větší, budeš muset sundat, pak už jen stačí odmontovat šroubky z chladiče GPU, sou jen 4 a sou dobře viditelný, jakmile je budeš mít sundaný, tak musíš už jen sundat chladič, neni to nic těžkýho, ale prve se to jakoby odloupne (nic čeho by ses měl bát, na nordbridgi je taková guma která je slepená přímo s tímhle chladičem od GPU, takže to je třeba "odtrhnout" no spíš odlepit, prostě nic těžkýho), pak už je všechno hotový, stačí natřít chip GPU trochou pasty (ne moc ne málo, prostě akorát) pak to jen dát celý dohromady, neni v tom žádnej problém, akorát doporučuju ten chladič dát na chip přímo, tj. tak aby se ta pasta zbytečně nerozmazala, jo a taky ty šroubky sem pořádně utáhl, podle mě to vyvine lepší přítlak na GPU, jak to budeš mít přišroubovaný tak je trochu piplačka dát zpátky ten "alobal"ale doporučuju aby si se s tim páral jak jen to půjde, protože díky tomuhle jde vzduch z větráku přímo na chadič GPU. No pak už to jen sestavit jako puzzle a je to .
Jo pak ještě doporučuju stáhnout si program ASUS NB Probe
např odtud, daj se tam sledovat otáčky větráku, a pak bych ještě doporučil si stáhnout RIVA tuner, daj se tím sledovat takty a teploty GPU, a hlavně umí je to dávat do grafu. No a pak s oběma těmahle programama můžeš začít zase hezky pařit a testovat jestli si to udělal dobře . Hodně štěstí.Kód: Vybrat vše
http://dlsvr01.asus.com/pub/ASUS/nb/Apps/NB_Probe/XP/V3.0.0033/NB_Probe_XP_070922.zip
No já mám home-made a teplota při běžném užívání je na HDD kolem 30°C a na CPU 35°C, GPU 55°C, nastavení v NHC GPU Balanced a CPU na DynamicJur@j píše:Zdravíčko panstvo..Plánuju si koupit chladící podložku Zalman NC-1000 a jsem zvědav jaké to bude mít efekty...Zatím jsem sundal jen plasty co zakrývají procesor a ten ventilátor...teploty byly super a dokonce HDD se držel na solidní hodnotě(když uvážím, jak je daleko)...když jsem to zase zakryl, tak teplota lezla nahoru dost rychle...Ještě hodlám provést pár testů a uvidíme o kolik to mění teploty...Při hraní Crysis jsem měl CPU na 80 a ventilátor se mohl podělat a s odmontovaným krytem to větralo asi na střední stupeň...od podložky si slibuju hodně...Má někdo z vás nějakou aktivní??Pokud ano, tak by mě zajímaly zkušenosti a dojmy..Dík předem
Hm, tak to ti radim aby si jí koupil někde tak aby si jí mohl dobře vrátit, podle mě podložka a hlavně napájená z USB nemá totálně cenu, uvidíš sám, kup to, dva tři dny testuj a pak uvidíš jestli vyhodit za ní 1200 byl dobrej nápad, osobně si myslim že rozdělat NTB je rychlejší, spolehlivější a hlavně skoro nic to nestojí, taky sem koupil podložku, sice ne přesně tuhle, popravdě ta moje byla daleko horší, ale tahle, to bude nemlich to samí. Prostě pokud to nemá pořádný trafo, dva 12 cm větráky s průtokem alespoň 50 CMF, tak bych do toho nešel, foukej na to a uděláš vícJur@j píše:Zdravíčko panstvo..Plánuju si koupit chladící podložku Zalman NC-1000 a jsem zvědav jaké to bude mít efekty...Zatím jsem sundal jen plasty co zakrývají procesor a ten ventilátor...teploty byly super a dokonce HDD se držel na solidní hodnotě(když uvážím, jak je daleko)...když jsem to zase zakryl, tak teplota lezla nahoru dost rychle...Ještě hodlám provést pár testů a uvidíme o kolik to mění teploty...Při hraní Crysis jsem měl CPU na 80 a ventilátor se mohl podělat a s odmontovaným krytem to větralo asi na střední stupeň...od podložky si slibuju hodně...Má někdo z vás nějakou aktivní??Pokud ano, tak by mě zajímaly zkušenosti a dojmy..Dík předem