Gigabyte 965P-DS4 (775, P965 + ICH8R)

Základní desky firmy ASRock a firmy Gigabyte.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
gonsa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gonsa »

Wolf píše:Pridavam se k tem velmi spokojenym s touto skvelou deskou.. :)
GA-965P-DS4 ( rev. 1.0/C1, 2x BIOS F8 ) + Allendale E6400 je skvela kombinace, do 415-420 MHz bez zvedani voltaze,
nad 475FSB uz musim vice pritlacit viz: http://sweb.cz/Vlada_sm/C2D_E6400/

Maly postreh, stabilite desky na frekvencich nad 420 MHz velmi prospelo flashnuti IDENTICKEHO BIOSU ihned po sobe do main a backup BIOSU. (pres F8 z BIOSU)
Doporucuji vyzkouset tem, co maji problem s Cold Bootem a naslednym cyklovanim zapnuti-vypnuti na frekvencich nad 333-350 MHz FSB.
Problem zapinani-vypinani disku pri restartu jsem odstranil diky Vasim informacim zde, zadne piskani pri testech z desky neslysim, a to mam sluch jak netopyr..:)
Tak to si stastny clovek,ja zase lituju ze jsem nevzal Asuse....
gonsa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gonsa »

Se chci zeptat jede nekdo u teto v desky v mode SATA RAID/AHCI MODE na disabled ??
Lukke
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukke »

gonsa píše:Tak to si stastny clovek,ja zase lituju ze jsem nevzal Asuse....
Já měl už 3 desky od Asuse a všechny se vypínaly při restartu při překročení cca 250FSB. Já jsem s DS4 zatím spokojen.
i7-4930K@4.6GHz | ASUS X79-DELUXE | 2x MSI R7970 | 64GB RAM | 2x SSD Intel 730 - 480GB | Corsair 550D Obsidian | PilsFree 500/500MBit
grol2
Nováček
Nováček

Zmena napeti

Příspěvek od grol2 »

Ahoj lidicky, potreboval bych poradit s touto deskou. Dela mi zvlastni vec. Ve chvili, kdy chci zmenit napeti, zacne nehorazne hrat. Standartni napeti je 1.275 V. Pokud to necham na automatice, je vsechno v poradku, ale pokud ho nastavim rucne (tu samou hodnotu), pravdepodobne pouzije neco jineho a hreje to jak blazen. Rucne to funguje do 1V, ale to mam problemy se dostat do oken - tzn. chova se to jak by melo s nizkym napetim, ale teplota je na urovni normalu. Rikal jsem si jestli nenastavuju neco jineho, ale o tom pochybuju - "CPU voltage control" nic jineho byt nemuze. Nevite nekdo, v cem je problem? Co delam spatne? Dik za odpoved.

sestava:
Gigabyte DS4 r.2 F8
C2D 6400
2x 1GB Kingston 800MHz
Satiriasis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Satiriasis »

Ja jsem taky s DS4 spokojen- zadny cyklovani atp ani pri FSB 470Mhz ... Vse naprosto v poradku...
ChrastyII
Začátečník
Začátečník

Re: Zmena napeti

Příspěvek od ChrastyII »

grol2 píše:Rucne to funguje do 1V, ale to mam problemy se dostat do oken
já teda mám CPU voltage control na 1,5V, FSB +0,1, (G)MCH- +0,1, DDR2- +0,3
Satiriasis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

grol2 píše:Ahoj lidicky, potreboval bych poradit s touto deskou. Dela mi zvlastni vec. Ve chvili, kdy chci zmenit napeti, zacne nehorazne hrat. Standartni napeti je 1.275 V. Pokud to necham na automatice, je vsechno v poradku, ale pokud ho nastavim rucne (tu samou hodnotu), pravdepodobne pouzije neco jineho a hreje to jak blazen. Rucne to funguje do 1V, ale to mam problemy se dostat do oken - tzn. chova se to jak by melo s nizkym napetim, ale teplota je na urovni normalu. Rikal jsem si jestli nenastavuju neco jineho, ale o tom pochybuju - "CPU voltage control" nic jineho byt nemuze. Nevite nekdo, v cem je problem? Co delam spatne? Dik za odpoved.

sestava:
Gigabyte DS4 r.2 F8
C2D 6400
2x 1GB Kingston 800MHz
regulace napeti nefunguje dokud nevypnes EIST a C1E... Jinak to se ti to vubec na 1V rozbehlo?
gonsa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gonsa »

PC uz se mi asi trochu uklidnil...dal jsem mu zabrat.

Instaloval sem hru,instaloval jsem everest,prohlizel pdf a xls a do toho sem delal z avi v Neru dvojitym pruchodem DVD a jeste jsem poslouchal hudbu a mel jsem do toho pusteny film a PC se neseknul - z toho usuzuji ze uz by to mohlo byt trochu lepsi....

Jeste tak kdyby existoval nejaky program na kompletni test pocitace (nejaky ktery by mu dal opravdu zabrat !)a ktery by hodil vysledek abych ho srovnal s ostatnima ....
Ale tech 166 MB/s v HD Tach se mi zda fakt malo.....
Na jakych strankach,forech (klidne i zahranicnich)se daji srovnavat vysledky z ruznych programu s ostatnimi uzivateli......?
Hosenfeld
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hosenfeld »

Tak po dvou dnech jsou mé dojmy z BIOSU F8 vynikající. Nejlepší je, že dřív když jsem přetaktoval paměti, tak se mi komp při restartu prakticky pokaždý na pár vteřin vypnul, ale teď i když paměti jedou na 920MHz a CPU na 3220MHz, tak se nevypíná a poslušně naběhne. Pokud mátě nějaký problémy s deskou rozhodně doporučuju vyzkoušet.
MB: ASUS P8Z77-V LX | CPU: Intel® Core™ i5-3570K | RAM: 8x2GB DDR3 1600MHz Kingston | GPU: Gigabyte GTX680 | HDD: SSD Intel320 120GB+ 3TB HDD | Zdroj: Seasonic 620W | Case: Thermaltake Matrix VX VD3000BWA | Monitor: Dell U2410 | Sound: Creative X-Fi XtremeGamer
Satiriasis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

jojo F8 toho opravuje dost... vetsina lidi si ho jen chvali. taky je konecne opraven problem s kartama 7600GS s kterymi neslo FSB vys jak 400Mhz.
tady je seznam oprav:
1. Enhance FSB frequency flexibility
2. Fix OC für Allendale CPUen
3. Micron D9 1000 MHz 4-4-4-12 2.2V
3. Micron D9 1100 MHz 5-5-5-15 2.3V
3. Micron D9 1200 MHz 5-8-8-20 2.35V
4. Fix Kaltstart
5. Fix Vdrop in C1E Funktion
6. Neues Features ´High Speed DRAM DLL Setting´
7. Intel® HPET Support
8. FSB 1333 MHz support (Auto ab Rev.3.3)
9. JMicron ROM update
10. BIOS Profilspeicherung möglich
11. Q-Flash jetzt mit USB-Stick möglich
gonsa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gonsa »

Takze jsem se dival po ruznych forech a zjistil ze

166 MB/s v HD Tach na WD 250 GB KS 16 Mb cache je opravdu malo,doufam ze to jako duvod k reklamaci fosny postaci....
gonsa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gonsa »

gonsa píše:Takze jsem se dival po ruznych forech a zjistil ze

166 MB/s v HD Tach na WD 250 GB KS 16 Mb cache je opravdu malo,doufam ze to jako duvod k reklamaci fosny postaci....
Kdo by to jen rekl na Intel radici !!
Satiriasis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

gonsa píše:reklamaci fosny postaci....
a jak to chces reklamovat?? :"Sorry vsechno funguje, jen mam horsi rychlost hdd"... to tezko. Kazdopadne tech 166Mb neni realna prum. rychlost,ale burst speed(rychlost kterou je schopen disk cist z vyrovnavaci pameti- coz je nepodstatne a rekl bych ze v normalu). Dulezite je prum. rychlost cteni disku. Krom toho installoval jsi AHCI drivery zkrz F6 pri installaci Windowsu? Nebo mas nastaveno jen IDE mod-pokud ano,tak se nediv a rychlost odpovida?
Kazdopadne to nebude chyba desky!! (to by nesla vubec...)
grol2
Nováček
Nováček

Příspěvek od grol2 »

Satiriasis píše:
grol2 píše:Ahoj lidicky, potreboval bych poradit s touto deskou. Dela mi zvlastni vec. Ve chvili, kdy chci zmenit napeti, zacne nehorazne hrat. Standartni napeti je 1.275 V. Pokud to necham na automatice, je vsechno v poradku, ale pokud ho nastavim rucne (tu samou hodnotu), pravdepodobne pouzije neco jineho a hreje to jak blazen. Rucne to funguje do 1V, ale to mam problemy se dostat do oken - tzn. chova se to jak by melo s nizkym napetim, ale teplota je na urovni normalu. Rikal jsem si jestli nenastavuju neco jineho, ale o tom pochybuju - "CPU voltage control" nic jineho byt nemuze. Nevite nekdo, v cem je problem? Co delam spatne? Dik za odpoved.

sestava:
Gigabyte DS4 r.2 F8
C2D 6400
2x 1GB Kingston 800MHz
regulace napeti nefunguje dokud nevypnes EIST a C1E... Jinak to se ti to vubec na 1V rozbehlo?
To je prave to, ze se to chova jako kdyby tam daval vic nez 1V. Alespon teploty by tomu odpovidali. Ty jsou stejne jako na default napeti. Jinak EIST a C1E mam vypnute, tim by to byt nemelo.
bhe
Nováček
Nováček

Příspěvek od bhe »

Satiriasis píše:
a jak to chces reklamovat?? :"Sorry vsechno funguje, jen mam horsi rychlost hdd"... to tezko. Kazdopadne tech 166Mb neni realna prum. rychlost,ale burst speed(rychlost kterou je schopen disk cist z vyrovnavaci pameti- coz je nepodstatne a rekl bych ze v normalu). Dulezite je prum. rychlost cteni disku. Krom toho installoval jsi AHCI drivery zkrz F6 pri installaci Windowsu? Nebo mas nastaveno jen IDE mod-pokud ano,tak se nediv a rychlost odpovida?
presne tak, hod nam sem prumernou rychlost cteni a zapisu, ten burst na porovnani moc neni...
kupca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupca »

Lidi jenom dotaz, jak jsem instaloval svuj pc tak jsem mel pri instalaci ahci driveru disketovku, ale pristi tyden budu skladat 5 pc a pochybuji, ze budu mit k dispozici fdd mechaniku, je nejaka jina moznost jak tam ten ahci driver dostat(treba pomoci flash disku?)?
gonsa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gonsa »

Satiriasis píše:
prave ze jedu v rezimu ahci !!

A dneska se mi z niceho nic zase sekl PC - jen sem vymenoval DVD v mecghanice a najednou PC zatuhl.HDD svitil a pomohl az tvrdy restart...
gonsa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gonsa »

bhe píše:
Satiriasis píše: a jak to chces reklamovat?? :"Sorry vsechno funguje, jen mam horsi rychlost hdd"... to tezko. Kazdopadne tech 166Mb neni realna prum. rychlost,ale burst speed(rychlost kterou je schopen disk cist z vyrovnavaci pameti- coz je nepodstatne a rekl bych ze v normalu). Dulezite je prum. rychlost cteni disku. Krom toho installoval jsi AHCI drivery zkrz F6 pri installaci Windowsu? Nebo mas nastaveno jen IDE mod-pokud ano,tak se nediv a rychlost odpovida?
presne tak, hod nam sem prumernou rychlost cteni a zapisu, ten burst na porovnani moc neni...
Average read: 55,5 Mb/s - dost ubohe (Cekal bych tak kolem 70 MB/s)jeste jednou podotykam ze od Intel radice bych cekal vic - zkuste si prosim taky udelat test v HD Tach at to mam s kym porovnat...
Max Casper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Max Casper »

gonsa píše:
Average read: 55,5 Mb/s - dost ubohe (Cekal bych tak kolem 70 MB/s)jeste jednou podotykam ze od Intel radice bych cekal vic - zkuste si prosim taky udelat test v HD Tach at to mam s kym porovnat...
Já mám average asi 66 MB/s a burst asi 196 MB/s. Disk mám Hitachi Deskstar T7K500 - 320GB 16MB.

Pokud to máš nestabilní, tak nejdříve otestuj ramku memtestem, minimálně 12 hodin a pak otestuj procesor orthosem, taktéž tak dlouho. Zdroj máš jakej?
CPU: AMD Ryzen 7 5800X MB: GIGABYTE B550 AORUS PRO AX RAM: Crucial 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Ballistix Red HDD: Samsung 970 PRO 512GB & Crucial m4 128GB & Crucial MX500 1TB SSD VGA: MSI GeForce GTX 1660 Ti GAMING X 6G DVD: Samsung SH-S203B PSU: Corsair RM650x (2018) Case: Bigtower Chieftec BA-01B-B-SL LCD: 2x 27" Iiyama XB2783HSU-B1DP OS: Win 10 64b
kupca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupca »

kupca píše:Lidi jenom dotaz, jak jsem instaloval svuj pc tak jsem mel pri instalaci ahci driveru disketovku, ale pristi tyden budu skladat 5 pc a pochybuji, ze budu mit k dispozici fdd mechaniku, je nejaka jina moznost jak tam ten ahci driver dostat(treba pomoci flash disku?)?
tak je tedy jina moznost?
Odpovědět

Zpět na „ASRock a Gigabyte“