-!- Radeon X1950 GT/PRO - problémy a jejich řešení #2 -!-
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- PCborec
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
mám powercolor x1950gt 256mb verzi a catalyst 7.10.
nemámtam v control center vubec možnost overdrive. čim by to mohlo byt? biosem grafiky, ovladačema, nebo něčim jinym?
mam visty64bit, popř. čim jinym by to šo taktovat? zkoušel sem ati tools ale nepovedlo se mi nainstalovat nějaky ovaldač ati tools a mam tam takty 0 a 0.
dik za pomoc
nemámtam v control center vubec možnost overdrive. čim by to mohlo byt? biosem grafiky, ovladačema, nebo něčim jinym?
mam visty64bit, popř. čim jinym by to šo taktovat? zkoušel sem ati tools ale nepovedlo se mi nainstalovat nějaky ovaldač ati tools a mam tam takty 0 a 0.
dik za pomoc
- Flegy
- Mírně pokročilý
-
- PCborec
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
jde ten ati tray tools i pod vistama? chtělo to nainstalovat digitalně nepodepsany ovladač, ikdyž mam vyplou kontrolu digitalniho podpisu stejně se to nepovedlo, u ovladače je žluty vykřičnik, stejně tak mi nešel ani ovladač z ati tool.Flegy píše:ka mam asusku procko a taky nemam overdrive. vubec me to ale netrapi . nainstaluj si catalysty 7.10 bez CCC, pak ati tray tools a takti tam..je to lepsi
mam visty 64bit.
- kuzmic
- Nováček
Dobrý deň, chcem kúpiť kartu od Powercolor X1950Pro. Oplatí sa priplatiť cca. 400-500Kč za verziu s 512MB pametou, alebo stačí 256? Poprípade je lepšie kúpiť GT s 512MB, alebo Pro s 256MB (rozdiel v cene cca. 100Kč)?Hry hrám viacmenej príležitostne, taktovať nebudem. Dík.
CPU:AMD Athlon 64X2 5050e, MB:MSI K9A Platinum, RAM:4x1 GB DDRII A-Data Vitesta 800+, GK:ATI Radeon HD3870 512MB DDR4, Zdroj:Seasonic S12 II 500W, HDD:2xWD 640GB SATAII
- Rekrut
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Ati
Vyplatí se počkat na nové kousky od ATI nebo koupit nejakou jetou s rocni zarukou. Tady na foru byla k sehnani za 2000 s dani a byla to 1950Pro.
Intel Core Q6600, Asus P5B DeLuxe, Asus ATI radeon 4770 512MB, 2x1GB APACER DDR II 800 RAM, 250GB HDD Seagate
- 3482
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- Mithay
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj
Prave som si kupil Saphire radeon X1950 512MB PCI-E a mam s nim nemaly problem.Niesom zrovna expert do PC,ale zaklady pomali budujem. Pri zapnuti PC nenabehne ani signal do monitoru a bios oznami 3 pipnutiami ze nema graficku kartu. Skusal som kartu zapojit vsemoznymi sposobmi, ale stale je to rovnake.
Na krabici su system requirements :
450W zdroj,PCI-E based PC with one X16 lane graphic slot,..etc....
moja zostava je :
Intel core duo E6400
MB Asus-- P5NSLI -ktora tie PCI-E sloty ma
A-DATA DDR2 2GB
HDD western digital
Zdroj Enermax liberty 500W
Pouzivam XPcka. Netusim co robim zle, vsetky poziadavky karty su splnene sa mi zda. Karta nie je pokazena, jeden znamy ju dnes skusal a isla mu uplne bez problemov ( jeho zostavu nepoznam bohuzial )
Teraz pouzivam Nvidiu Gainward 79000GT golden sample ( ktora je fakt zla ) a ta mi uz prestava fungovat ( vdaka nekonecnemu prehrievaniu ). Odistaloval som setky nvidia drivery pred vkladanim radeonu.
Prosim poradte ci som nieco opomenul alebo co robim zle
Prave som si kupil Saphire radeon X1950 512MB PCI-E a mam s nim nemaly problem.Niesom zrovna expert do PC,ale zaklady pomali budujem. Pri zapnuti PC nenabehne ani signal do monitoru a bios oznami 3 pipnutiami ze nema graficku kartu. Skusal som kartu zapojit vsemoznymi sposobmi, ale stale je to rovnake.
moja zostava je :
Intel core duo E6400
A-DATA DDR2 2GB
HDD western digital
Zdroj Enermax liberty 500W
Pouzivam XPcka. Netusim co robim zle, vsetky poziadavky karty su splnene sa mi zda. Karta nie je pokazena, jeden znamy ju dnes skusal a isla mu uplne bez problemov ( jeho zostavu nepoznam bohuzial )
Teraz pouzivam Nvidiu Gainward 79000GT golden sample ( ktora je fakt zla ) a ta mi uz prestava fungovat ( vdaka nekonecnemu prehrievaniu ). Odistaloval som setky nvidia drivery pred vkladanim radeonu.
Prosim poradte ci som nieco opomenul alebo co robim zle
- Grunt
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Zdar lidi.Hele mám takový problém.Mám sestavu viz podpis a ve hře Neverwinter nights mám následujicí problémy:
1)Třpitivá voda nevypadá jako třpytivá voda, ale jakési míhání šedých čar.
2)Mapování prostředí na bytosti způsobí výpadek textury(modelu...nevyznám se v tom) střední časti všech bytostí, nyní je šedá.
3) AA si funguje jak chce i když je mám na tvrdo zaplé přes ATT.Například je někdy zaplé, někdy né, někdy zas je vyhlazené vše krom postavy(někdyna opak)
Nevíte někdo co s tím? zkoušel jsem několik ovladačů: 7.4,7.9,7.10
Dík všem za rady
1)Třpitivá voda nevypadá jako třpytivá voda, ale jakési míhání šedých čar.
2)Mapování prostředí na bytosti způsobí výpadek textury(modelu...nevyznám se v tom) střední časti všech bytostí, nyní je šedá.
3) AA si funguje jak chce i když je mám na tvrdo zaplé přes ATT.Například je někdy zaplé, někdy né, někdy zas je vyhlazené vše krom postavy(někdyna opak)
Nevíte někdo co s tím? zkoušel jsem několik ovladačů: 7.4,7.9,7.10
Dík všem za rady
Case:Fractal Design Core 3000 PSU:Enermax PRO82+ 625W CPU: Intel Core i5-2500K + Gelid Solution Tranquillo rev.2MB: Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 (rev.1.0) Ram: Kingston HyperX XMP Genesis Grey 8GB 1600MHzGPU: GIGABYTE GTX 470 SOC HDD:Samsung SpinPoint F3 500GB, Crucial M4 128 GB
- Suri
- Nováček
-
Mithay napsal: "Ahoj
moja zostava je :
Intel core duo E6400
A-DATA DDR2 2GB
HDD western digital
Zdroj Enermax liberty 500W"
Ahoj, nejspíš už jsi to vyřešil, pokud ještě ne, tak mě napadá jedna teorie, a sice, že ti v bedně něco překáží a ta karta ti úplně nedosedá do slotu. Měl jsem přesně tenhle problém s X1950 GT, přišlo mi, že jsem ji tam vložil v pohodě, zapnul jsem komp, na kartě se normálně točil větrák, ale displej vůbec nenaběhnul. A bylo to tim, že jeden roh tý karty byl mírně zvednutej, páč tam překážel takovej jakoby širokej pás, co vypadá jako kšanda(nevim jak se tomu nadává:) , a tudíž ta karta byla mírně našikmo a nedosedala do slotu. Tak ten chlapík vzal štípačky a uštíp něco z tý "kšandy" a tim jsme získali asi 5mm místa, což přesně stačilo na dosednutí GK a problém byl vyřešen.
moja zostava je :
Intel core duo E6400
A-DATA DDR2 2GB
HDD western digital
Zdroj Enermax liberty 500W"
Ahoj, nejspíš už jsi to vyřešil, pokud ještě ne, tak mě napadá jedna teorie, a sice, že ti v bedně něco překáží a ta karta ti úplně nedosedá do slotu. Měl jsem přesně tenhle problém s X1950 GT, přišlo mi, že jsem ji tam vložil v pohodě, zapnul jsem komp, na kartě se normálně točil větrák, ale displej vůbec nenaběhnul. A bylo to tim, že jeden roh tý karty byl mírně zvednutej, páč tam překážel takovej jakoby širokej pás, co vypadá jako kšanda(nevim jak se tomu nadává:) , a tudíž ta karta byla mírně našikmo a nedosedala do slotu. Tak ten chlapík vzal štípačky a uštíp něco z tý "kšandy" a tim jsme získali asi 5mm místa, což přesně stačilo na dosednutí GK a problém byl vyřešen.
- Suri
- Nováček
-
- NACH
- Začátečník
- Shadow212
- Nováček
-
zdravim,v hre Call of Duty 4 som si dal vsetky detaili na maximum hra ide plinulo,ale napriklad na niektorych miestach vidim len take cierne bodky
CIERNE BODKY a toto je z toho isteho miesta ale pohol som mieritkom o 5cm NORMAL
postupne som vsetko zapinal a vypinal az som dosiel na to ze to robi soften smoke a pritom tam skoro ziadny dym nieje a tam kdeje vela dymu tam nieje ziaden problem.neviete preco?
CIERNE BODKY a toto je z toho isteho miesta ale pohol som mieritkom o 5cm NORMAL
postupne som vsetko zapinal a vypinal az som dosiel na to ze to robi soften smoke a pritom tam skoro ziadny dym nieje a tam kdeje vela dymu tam nieje ziaden problem.neviete preco?
- Flegy
- Mírně pokročilý
-
- PHECZ
- Nováček
-
Taktování
Čau, potřebuju poradit.
Karta (MSI X1950XT 256MB) se nenechá nataktovat, ale ani trošku.
Když zvednu takty, buď v AtiTools, nebo Catalystu, tak to vezme OK, pustím 3DMark a nemám ani o jeden frame navíc, přitom Rivatuner ukazuje, že jsou ty takty opravdu větší, zvedám zpravidla asi o 20MHz.
I když dám v AtiTools "SAVE" , tak po restartu jsou takty zase default.
Jak na to? Díky
Když zvednu takty, buď v AtiTools, nebo Catalystu, tak to vezme OK, pustím 3DMark a nemám ani o jeden frame navíc, přitom Rivatuner ukazuje, že jsou ty takty opravdu větší, zvedám zpravidla asi o 20MHz.
Jak na to? Díky
- Tonyno
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Re: Taktování
Zvedej po 7 nebo 14 MHz, anebo dej poslední atitray tools a dej automatiku. Ta už to zvedá po zmíněných 7MHzPHECZ píše:Čau, potřebuju poradit.
Jak na to? Díky
Intel Core 2 Duo E8400@3600 + Zerotherm BTF90/Abit IP35PRO/2x 2GB PC1066 Corsair Twinx Dominator/Sapphire ATI HD5770/Asus DX/Pro-Ject Head Box SE II + AKG K240monitor, AKG K242HD, Shure SRH440/panel Zalman ZM-MFC1/Seasonic S12II-500 500W/BIGTOWER SHARKOON Rebel 12 Economy Edition/Logitech G15,mx518/Logitech z640/Lenovo T61(T7500,4GB,nVidia Quadro,2x HDD) + NuForce uDac2/Sansa e260 + Etymotic Research ER-6i/HTC HD2 Android
- Flegy
- Mírně pokročilý
-
- Flegy
- Mírně pokročilý
-
- Gerimo
- Mírně pokročilý
to jsou artefakty, nejspise se ti grafika prehriva... kdyz vypnes ony zminene soften smoke, tak ji ulevis a pak to nedela..Shadow212 píše:zdravim,v hre Call of Duty 4 som si dal vsetky detaili na maximum hra ide plinulo,ale napriklad na niektorych miestach vidim len take cierne bodky
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
- PHECZ
- Nováček
-
A co ovladače?Gerimo píše:to jsou artefakty, nejspise se ti grafika prehriva... kdyz vypnes ony zminene soften smoke, tak ji ulevis a pak to nedela..Shadow212 píše:zdravim,v hre Call of Duty 4 som si dal vsetky detaili na maximum hra ide plinulo,ale napriklad na niektorych miestach vidim len take cierne bodky