No to sice jo, ale ma bejt i multi jadrova optimalizace.Treba protože se odlehcuje CPU v globale ?
Jn vetsina her mi X6 nevytizi ani na 60%.A jen tak mimochodem, na zadnyho pul plynu nejde. Novy hry skalujou s jadry slusne.
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

No to sice jo, ale ma bejt i multi jadrova optimalizace.Treba protože se odlehcuje CPU v globale ?
Jn vetsina her mi X6 nevytizi ani na 60%.A jen tak mimochodem, na zadnyho pul plynu nejde. Novy hry skalujou s jadry slusne.

Bingo. Tym padom sa nebude dat povedat ze je brzdou FX.Tohle odlehci vsem a brzdou se tak stane GPU.

Jo ale v tech prezentackach od Oxide a DICE zaznelo par veci, kvuli kterejm jsou tak nadseny. (doufam, ze moc nepomotam cisla nechce se mi na to cely koukat znova)Hladis píše:Multithread rendering je uz v Dx davno. Na 100% dokazala CPU vytížit při testech uz stara Civka 5. Dále takovy Crysis 3 opravdu nevytezuje CPU na 60% a pokud by hra vytížila FX na 100%, tak u 90% BFU dojde k trottingu CPU nebo kaskady a zasekani celého systemu (ono jako by k tomu u nich nedochazelo i bez takovy zateze ). I tak FX zadny zázraky nepodava. Stejne tak Intel by mel dobry benefity z HT, kdy by to mohlo kolem 15-20% zvysovat vykon u všech her. Tohle odlehci vsem a brzdou se tak stane GPU.

As you'll hear from the video's narration, three Nitrous-based RTS games are currently in production and Oxide believes that these titles will represent a major leap forward for the real-time strategy genre thanks to the "epic scale" permitted by the high population limit.

Zatímco pod API Mantle tatáž část scény běží ~45 FPS, klesá pod DirectX framerate na 13 FPS, což krásně ukazuje, kolik výkonu zkonzumuje léty nabubřelé Microsoftí API samo pro sebe...
APU Kaveri, jehož 65W verze A8-7600 v kombinaci s Radeonem R9 290X zvládá Star Swarm demo pod Mantle při 30 FPS, zatímco v DirectX klesá framerate na zhruba 10.
...takže ono to s tím "Multithread rendering je uz v Dx davno" nebude asi tak horké, neb jak se zdá, teprve s Mantle se s jádry navíc škáluje výkonJen tak mimochodem je docela zajímavé, že výkon pod Mantle je vlastně přímo úměrný počtu procesorových jader - čtyřjádrová Kaveri dosahuje 30 FPS zatímco šestijádrové Core i7 pak 45 FPS.