Radeon X1800GTO / GTO2
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- godlike
- Středně pokročilý
-
Jednou jsem zkousel dual a nedual a v markach rozdil skoro nulovej..
EDIT:
Vim ze pro spoustu lidi je 4000 navic sakra dost ale za 10000 mas XTCko a pomer cena vykon je porad lepsi nez s GTO2,kdyz jede takhle pochybne..pokud pomeruju blbyma markama tak v 05 s xtckem dam 12,5-13b..sry za blby hemzy nevim co chytryho poradit...co jsem daval odkaz typek dal 10,5 s gto2 v 05.To uz by bylo jiny kafe..zdroj bych nemenil.Celej problem je v tom jak zvlastne se karta chova s jinyma biosama..s puvodnim jste to nezkouseli?
EDIT:
Vim ze pro spoustu lidi je 4000 navic sakra dost ale za 10000 mas XTCko a pomer cena vykon je porad lepsi nez s GTO2,kdyz jede takhle pochybne..pokud pomeruju blbyma markama tak v 05 s xtckem dam 12,5-13b..sry za blby hemzy nevim co chytryho poradit...co jsem daval odkaz typek dal 10,5 s gto2 v 05.To uz by bylo jiny kafe..zdroj bych nemenil.Celej problem je v tom jak zvlastne se karta chova s jinyma biosama..s puvodnim jste to nezkouseli?
Naposledy upravil(a) godlike dne úte 25. črc 2006, 12:30, celkem upraveno 3 x.
Mac...
- Meridius
- Středně pokročilý
-
ty woe, že by to brzdila deska? třeba se nějak bije ta integrovaná s tou klasickou. Jedině zkusit na desku jinej bios. V tomto tu integrovanou nemůžu zakázat, jen je tam nastaveno, že se přepne na neintegrovanou, pokud je vložena. Už fakt nevím..godlike píše:Jednou jsem zkousel dual a nedualv markach a rozdil byl skoro nulovej..
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
- godlike
- Středně pokročilý
-
- Meridius
- Středně pokročilý
-
no...já zdroj neměním..jen si ho "půjčuji" abych vyloučil tuhle eventualitu....přecejen ten můj není žádnej zázrak. Měl by dorazit ve čtvrtek...projedu to důkladným testováním a pokud to prostě nepůjde...tak karta půjde zpět.....10k za grafiku nedám. Kdyžtak potuním nějakou obyč X1800GTO či 7600GS DDR3. U mně je možnost vmodu přidaná hodnota, takže podle toho karty vybírám. Toto se zdálo být fajn...512MB paměti za tyhle prachy jen tak nebudeš mít. Ale čím dál tím víc mám pocit, že se někde něco zaseklo.godlike píše:Jednou jsem zkousel dual a nedual a v markach rozdil skoro nulovej..
EDIT:
Kuwa kolik těch GTO2 bylo vyrobenejch...to není možný, že nikde žádné diskuze, rozbory, testy....
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
- Tuner
- Začátečník
-
gto2
Je to zahada no.Ale zvlastne je to ze ten vykon mi nejde hore len v 3d markoch, v hrach mi to ide ako ma ist, ktovie ci nie je to v benchmarkoch nejak umelo nastavene aby sa nedala ziskat vecsia hodnota, serte na 3d mark, vyskusajte nieco ine ako aqua mark alebo priamo hry. Este nieco, hovorite tu o peknych taktoch a chcem sa s pytat aky mate chladic ze takto pretaktujete?Mozem pretaktovat na hodnoty aspon 600/1400 s default chladicom?ved take hodnoty ma aj XT cko a ma ten isty chladic ne?
- godlike
- Středně pokročilý
-
Chladic muzes mit puvodni pokud se teploty budou drzet do 90st.V tom nevidim problem
EDIT:2Meridius..zkus kontaktovat Radima.Mel asi 5ks pokud je prodal lidem z ocguru snad by se dalo dopatrat kde karty skoncili.Vlastne staci hodit dotaz na OCko,jestli ji nekdo nema.
EDIT2:Tak nic,Radim rika ze z ocguru to nikdo nebyl.Skoda sakra.Probuh koupil to nekdo neznaly a treba si ani nezatakoval,hruuuza
EDIT:2Meridius..zkus kontaktovat Radima.Mel asi 5ks pokud je prodal lidem z ocguru snad by se dalo dopatrat kde karty skoncili.Vlastne staci hodit dotaz na OCko,jestli ji nekdo nema.
EDIT2:Tak nic,Radim rika ze z ocguru to nikdo nebyl.Skoda sakra.Probuh koupil to nekdo neznaly a treba si ani nezatakoval,hruuuza
Mac...
- Meridius
- Středně pokročilý
-
možná by to chtělo sehnat někoho s X1800XT 512, aby s náma, co máme GTO2 udělal nějaké herní benchmarky. Bohužel tady ale mám jen COD2, možná bych mohl sehnat DOOM3 a quake 4. Jinak to nerozlousknem.godlike píše:Chladic muzes mit puvodni pokud se teploty budou drzet do 90st.V tom nevidim problem
Takže jsem použil benchmark ze sekce benchmarky pro hru Prey z Guru3d. Výsledek dema6 na taktech 600/750 je 96 FPS...HEAD tam ale postoval výsledky s 7800GTX a má s athlonem 3700+ na 2,9 GHz hodnotu 122. Takže buď je tato karta brutálně závislá na procáku a nebo je něco špatně. jinak si to vysvětlit nedokážu. Bohužel to demo nedává ani min a ani průměrnou hodnotu. To by v tomhle případě bylo důležitější. Na druhou stranu...Prey=Doom3 engine...když přičtu Headův procák, má 2 giga paměti...nevím no.
- Tuner
- Začátečník
-
gto2
Podla mna to procakom taky velky rozdiel nemoze byt, si myslym ze skor pametami.Teraz nieco vedla- kolega mal raz v case ked boli athlony super athlon 1700+ a ja len duron 900 mhz.On mal graficku geforce 4 + 256 ddr ram a ja geforce 2+2x256 sdram.Jemu sli nove hry pekne mne to sekalo ako svina.Potom som si kupil aj ja geforce 4 a hry mi bezali lepsie ako jemu.Takze procak hry obmedzuje minimalne- okrem benchmarkov tam podla mna sa do bodov rata aj skore procaku.Meridius píše:možná by to chtělo sehnat někoho s X1800XT 512, aby s náma, co máme GTO2 udělal nějaké herní benchmarky. Bohužel tady ale mám jen COD2, možná bych mohl sehnat DOOM3 a quake 4. Jinak to nerozlousknem.godlike píše:Chladic muzes mit puvodni pokud se teploty budou drzet do 90st.V tom nevidim problem
Takže jsem použil benchmark ze sekce benchmarky pro hru Prey z Guru3d. Výsledek dema6 na taktech 600/750 je 96 FPS...HEAD tam ale postoval výsledky s 7800GTX a má s athlonem 3700+ na 2,9 GHz hodnotu 122. Takže buď je tato karta brutálně závislá na procáku a nebo je něco špatně. jinak si to vysvětlit nedokážu. Bohužel to demo nedává ani min a ani průměrnou hodnotu. To by v tomhle případě bylo důležitější. Na druhou stranu...Prey=Doom3 engine...když přičtu Headův procák, má 2 giga paměti...nevím no.
Od teraz budem testovat aj nejake hry len nechapem kde v hrach sa to testuje poradte pls hlavne ako sa testuje s Call of Duty 2?
- Meridius
- Středně pokročilý
-
Dost pochybuju, že hry dokáží těžit z dualu a nejsem si úplně jistý, jestli je to tak náročný engine, kterej potřebuje 2 giga paměti respektive z nich dokáže těžit. Kdybych znal někoho s našláplou sestavou, tak to u něj vyzkouším, ale nikoho takového neznám. Já můžu mluvit jen z jediné zkušenosti...když mám procák na 1,6 GHz, tak ta karta podává ještě mnohem horší výkony. Z toho soudím, že ten procák je pro ni prostě málo. Tedy soudil jsem do té doby, dokud mi na ocguru nenapsal borec s předělanou his X1800GTO na X1800XT, taktéž se sempronem, že má přes 10k...takže babo raď.
- godlike
- Středně pokročilý
-
jasny..procik je vpoho ten te brzdit az tak nebude..koukal jsem na PRAYbench....fakt mas malo...R520 je OGL stejne rychla jako NV..navic x1800xt musi bejt dost lepsi nez GTX sr..cka..Skoda ze bydlis tak daleko..rad bych ji zkusil u sebe dual nedual je fakt prt poznat..aspon v hrach..urcite to nudela tisice bodu min v markach...D3,Q4 ani Pray zdaleka nepotrebujou 2Gb ram..takze nechces zkusit dalsi ruzny biosy?
Mac...
- rak102
- Začátečník
-
Chlapci je mozne ze by byl Bios na moji X1800 GTO2 nejak uzamcenej??At flesuju jak flesuju tak se proste nic nedeje,porad stejne.Navody uz sem precetl vsecky a porad nic.Akorad sem jeste neskusil Atiwinflash,nejak se me pres nej nesce.Poradi nekdo jestly tam neni nejaka finta??
CPU:AMD R5 5600X:Silentium Ferra3,MB: Gigabyte X570 Gaming X:Ram DDR4 2x8Gb HyperX Fury Black 3200,Hdd:2xWd 1Tb SataII,Gigabyte RX6700XT Gaming ,Seasonic 850W Gold,Lcd Samsung Samsung C24RG50 144Hz
- Meridius
- Středně pokročilý
-
včera jsem postahoval všechny XT biosy, co jsou na techpowerup, zkoušel jsem zatím teda jen club3d a HIS...ale myslím, že to je zbytečná práce...ty biosy musej být identický. Už chybu hledám v desce.godlike píše:jasny..procik je vpoho ten te brzdit az tak nebude..koukal jsem na PRAYbench....fakt mas malo...R520 je OGL stejne rychla jako NV..navic x1800xt musi bejt dost lepsi nez GTX sr..cka..Skoda ze bydlis tak daleko..rad bych ji zkusil u sebe dual nedual je fakt prt poznat..aspon v hrach..urcite to nudela tisice bodu min v markach...D3,Q4 ani Pray zdaleka nepotrebujou 2Gb ram..takze nechces zkusit dalsi ruzny biosy?
- Meridius
- Středně pokročilý
-
honem honem...ať to otestuješ taky....bezpečně funguje poslední verze atiflash pod dosem. Příkaz atiflash -f -p 0 jménosouborusbiosem.rak102 píše:Chlapci je mozne ze by byl Bios na moji X1800 GTO2 nejak uzamcenej??At flesuju jak flesuju tak se proste nic nedeje,porad stejne.Navody uz sem precetl vsecky a porad nic.Akorad sem jeste neskusil Atiwinflash,nejak se me pres nej nesce.Poradi nekdo jestly tam neni nejaka finta??
- rak102
- Začátečník
-
Tak uz sem to konecle preflesoval,chybka mezi klavesnici a zidly.Na default takty 625/1400 Mark05 8989 bodu.Meridius píše:rak102 píše:Chlapci je mozne ze by byl Bios na moji X1800 GTO2 nejak uzamcenej??At flesuju jak flesuju tak se proste nic nedeje,porad stejne.Navody uz sem precetl vsecky a porad nic.Akorad sem jeste neskusil Atiwinflash,nejak se me pres nej nesce.Poradi nekdo jestly tam neni nejaka finta??honem honem...ať to otestuješ taky....bezpečně funguje poslední verze atiflash pod dosem. Příkaz atiflash -f -p 0 jménosouborusbiosem.
CPU:AMD R5 5600X:Silentium Ferra3,MB: Gigabyte X570 Gaming X:Ram DDR4 2x8Gb HyperX Fury Black 3200,Hdd:2xWd 1Tb SataII,Gigabyte RX6700XT Gaming ,Seasonic 850W Gold,Lcd Samsung Samsung C24RG50 144Hz
- Meridius
- Středně pokročilý
-
no jestli tam máš XT bios, tak to je na taktech 625/1500....to CPU máš na defaultu? No je to prostě málo...někde je krpa...rak102 píše:
Tak uz sem to konecle preflesoval,chybka mezi klavesnici a zidly.Na default takty 625/1400 Mark05 8989 bodu.
- rak102
- Začátečník
-
Jo,mas pravdu,jede na 625/1500.Procik nemam taktlej,jede na default.Mela by dat vic,ale kde muze byt chyba??
- Meridius
- Středně pokročilý
-
No to se snažíme už několik desítek příspěvků rozkrýt...ale mám pocit, že to prostě nedáme. Jako já ji nejpozději v pátek vracím, protože sice karta dobrá....možná za ty prachy podává slušnej výkon. Ale kupoval jsem ji proto, že za takový prachy by mohlo být X1800XT s adekvátním výkonem. Teď jsem porovnal FPS v jednotlivých testech marku 05. Všechny jsou prostě přiškrcený v průměru o 5 snímků.rak102 píše:Jo,mas pravdu,jede na 625/1500.Procik nemam taktlej,jede na default.Mela by dat vic,ale kde muze byt chyba??
- EfineSS
- Středně pokročilý
-
- Meridius
- Středně pokročilý
-
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... &start=505EfineSS píše:No ja at se snazim sebevic, tak s X1800XT 256MB OC 700/1600 a s754 Venice @ 2500MHz dam 9300bodu, tak nechapu, jak nekdo muze dat s predelanou X1800GTO pres 10k..
a má menší takty než ty...
Jinak vyzkoušel jsem všechny biosy, chování karty totožné. Dnes by měl teda dojít ten zdroj. A trochu koketuju s myšlenkou, že bych jen tak pro klid vzal nějakou desku bez integrované grafiky. Ta grafika se hlavně ze zadní strany PCB opravdu kur*vsky přehřívá. Zezadu na tom skoro neudržím ruku.