Asus Striker / Striker Extreme (775, nF680i SLI)

Základní desky firmy Asus.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Radovan03
Začátečník
Začátečník

...

Příspěvek od Radovan03 »

Chalani mne to nejde tiez dat spat..ale som s tym biosom spokojny..
Som dal na inzerat dosku,dojde si premnu poobede jeden chalan..poradtemi co mam kupit...ale nechcem ddr3..su drahe a zatial nie moc atraktivne...

rozmyslal som na asus maximus formula..ta tusim podporuje ddr2 ... co vy na to,..lebo ta extreme ma iba ddr3 mam taky pocit...alebo inu,..poradte
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Re: ...

Příspěvek od faugusztin »

[quote="Radovan03"][/quote]

Nemusis vsetko pisat dvakrat. Nemusis vsetko pisat dvakrat. :-)

Vyber dosky sa riesi inde.
Radovan03
Začátečník
Začátečník

...

Příspěvek od Radovan03 »

sorry neviem ako to tam mohlo skocit 2krat...sorryyyyyyyyyyyy

no ja mam ale stale striker extreme :o)....

tak co poradte
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Radovan03 píše:sorry neviem ako to tam mohlo skocit 2krat...sorryyyyyyyyyyyy

no ja mam ale stale striker extreme :o)....

tak co poradte
Toto si nepisal ty ?
Radovan03 píše:poradtemi co mam kupit...ale nechcem ddr3..su drahe a zatial nie moc atraktivne...

rozmyslal som na asus maximus formula..ta tusim podporuje ddr2 ... co vy na to,..lebo ta extreme ma iba ddr3 mam taky pocit...alebo inu,..poradte

Ak si to pisal ty, tak ti hovorim, ze vyber dosky sa riesi uplne inde, a je jedno co mas teraz (ja mam doma aj ECS K7AMA i Gigabyte 7VAXPU, tak sa budem pytat na vyber Intel dosky v sekcii pre AMD?).
ada.m5
Nováček
Nováček

Příspěvek od ada.m5 »

Ahoj sem tu novej :) moc ještě nevim jak to tu chodí, tak mě kdyžtak opravte kdybych něco dělal špatně.

Mám pár dotazů:
1)Montoval sem si komp sám a při zapojování zadního LCD displeje sem si omylem rejpnul do desky šroubovákem :evil: ta rejha je asi 5mm dlohá a jde od toho bílého konektoru (LCD displej) přes 3nožičky takovýho placatýho udělátka. Koumal jsem to z blízka a ty nožičky nejsou přerušený ani to nevypadá že by něco bylo v háji, ale vyskytl se další problém a mám strach aby to třeba nebylo v tom. Otázka:Mohlo by tohle poškození způsobit bod 2) nebo 3) ?Jestli-že ne tak co by to mohlo být?

2)Výkon v základu je celkem dobrej 12 800 bodů v 3DMarku06, Hrál sem Crysis a pohoda, ale na konci na tej lodi šílený záseky snad 1fps ale jen když něco bouchalo tim modrým světlem, jinak to bylo dobrý. Nepomohlo ani stažení všech detailů na minimum.Prostě jako by to brzdil procesor.

3)Taktoval jsem pouze procesor (frekvencí sběrnice) na 2.7GHz, paměti zůstaly na 800MHz, všechno stabilní, teploty krásný, počítač takle běžel asi 3 týdny bez problémů. Výkon v 3DMarku06 vzrostl na pěkných 14 100 bodů. Ale při taktování na 3.0GHz počítač nenaběhl, dokonce ani BIOS. Měl sem stejný problém jako někdo na straně myslim 22-24 tohohle topicu.A taky díky tomuto topicu a manuálu k desce sem problém vyřešil pomocí CLR CMOS. Zkusil sem to ještě jednou a zase to samé.

Prosím poraďte popřípadě prosím uživatele nejlépe se stejnou sestavou, aby napsal svoje postřehy pro srovnání.

P.S. Viděl jsem u někoho v podpisu že má stejný procesor jako já na 3.8GHz 8-) a já nemám ani 3.0GHz

Moc děkuji za odpovědi
Intel Core i7 930 4.0GHz+Arctic Cooling Freezer Xtreme (rev.2), ASUS Rampage II eXtreme, GIGABYTE GTX680 Ultra Durable 4GB, OCZ 3*2GB DDRIII Platinum 1600Mhz CL7, Corsair TX750W, WD Raptor 74GB SATA NCQ, WD Caviar Black 2TB, Thermaltake BigTower VH6000BWS Armor+2*Thermaltake Smart Case Fan Blue LED A2018 - Windows 7 Ultimate 64bit
dzefo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dzefo »

doska ma takzvane fsb hole cize diery skus dat zbernicu vissie aby si preskocil dieru malo by to ist a este je dolezita verzia biosu 1303 je asi najlepsia zatial na taktovanie
ada.m5
Nováček
Nováček

Příspěvek od ada.m5 »

dzefo píše:doska ma takzvane fsb hole cize diery skus dat zbernicu vissie aby si preskocil dieru malo by to ist a este je dolezita verzia biosu 1303 je asi najlepsia zatial na taktovanie
OK zkusim to, nevíš ješrě kde ho mám stáhnout a jak ho tam dát?
Intel Core i7 930 4.0GHz+Arctic Cooling Freezer Xtreme (rev.2), ASUS Rampage II eXtreme, GIGABYTE GTX680 Ultra Durable 4GB, OCZ 3*2GB DDRIII Platinum 1600Mhz CL7, Corsair TX750W, WD Raptor 74GB SATA NCQ, WD Caviar Black 2TB, Thermaltake BigTower VH6000BWS Armor+2*Thermaltake Smart Case Fan Blue LED A2018 - Windows 7 Ultimate 64bit
dzefo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dzefo »

ak chcez mozem ti ho poslat a najlepsie je ho tam dat cez ezflash v biose das si ho na usb kluc otvoris bios ezflash nacitas a prepalis dalsia moznost je cez asus update a posledna cez disketu s Phoenix Award BIOS flash tool
ada.m5
Nováček
Nováček

Příspěvek od ada.m5 »

jé to bys byl hodnej :) tak mi ho prosím pošli na ada.m5@seznam.cz a nemoh bys mi pls podrobně popsat ten postup s flash pamětí. To bude asi nejlepší.Dík moc
raym0n
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od raym0n »

ada.m5 píše:...
zacal bych biosem
BIOS 1303

Kód: Vybrat vše

ftp://ftp.asus.com.tw/pub/asus/mb/socket775/Stricker%20Extreme/SE1303.zip
pak bych se nechal inspirovat hodnotama nastaveni od Marwinnera, je tam temer vsechno, co potrebujes a myslim, ze by ti to mohlo i pomoc

Kód: Vybrat vše

http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?t=80829&postdays=0&postorder=asc&start=400
kazdopadne nezoufej - pokud ti nenaskoci 3GHz, jdi vys, nenaskoci ti 3.2, no co, nezoufej, zase vys atd..

hodne stesti
Red Devil píše:....
ja jsem jen nastvanej, ze ty linky na biosy tady vsude jsou a vsichni je tady vzajemne porad neustale chteji, nic vic... add. bios 1501 - nejde downgradovat, tak proc by mel jit upgradovat?! v podstate pro tu desku je to ta sama operace (imho) a je sice pekny, ze s nim jdou e8400, ale zase dve grafiky na tom nikdo nerozbehal, tzn budu trpelivej a musim pockat na v1503...
timemachine in Cooler Master ATCS 840: Intel Core i5-2500K, ASUS Maximus V GENE - Intel Z77, Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL10 Ballistix Sport Series, GIGABYTE GTX 660 Ti OC 2GB 1032/6008[MHz], Kingston HyperX 3K SATA III - 120GB, Corsair HX750 - 750W.
ada.m5
Nováček
Nováček

Příspěvek od ada.m5 »

No jo sorry za ten BIOS, ale ten problém se mi stal dneska tak sem šel na net, našel tohle fórum rovnou na straně 22, přečet sem si jak resetovat BIOS, nahodil toho Strikera, přihlásil se a napsal svuj dotaz a až potom sem začal číst celej tenhle topic od začátku a jelikož to čtu pořádně tak sem zatim na straně 10 a k linkům na BIOS (novej) sem se ještě nedostal, tak se omlouvám.

Až dám novej BIOS tak to přetaktuju pro začátek na 3.1GHz a pak napíšu co se stalo.Pro vyšší takty použiju ty hodnoty co tu někdo psal.
Radovan03
Začátečník
Začátečník

...

Příspěvek od Radovan03 »

´Hura akurrat som konecne dostal z mojho procaku viacej...E6850 z 3ghz som dostal na 3,825ghz
1,344V
425x9

teplota Core temp ukazuje 35C v klude idem skusit 3dmark06 co to spravi.napisem...
ada.m5
Nováček
Nováček

Příspěvek od ada.m5 »

Aha takže já mám origo na desce BIOS 1305 ten je prej ze všech nejhorší :x takže tam mám dát ten 1303?
Radovan03
Začátečník
Začátečník

..

Příspěvek od Radovan03 »

vies co ja som ho mal ale musel som ho dat prec.lebo mi nenabootoval pokial som mal napojenu klavesnicu v usb porte..cize s 1303 som mal tento problem.
co sa tyka 1305 tak to je uplny shit
1501 nejde sice prebootovat na starsi ale v oveclockingu aspon premna je spica...nikdy som sa nedostal viac ako 3,6ghz a teraz mam 3,825 a idem este hore...pomalicky...
ada.m5
Nováček
Nováček

Re: ..

Příspěvek od ada.m5 »

Radovan03 píše:vies co ja som ho mal ale musel som ho dat prec.lebo mi nenabootoval pokial som mal napojenu klavesnicu v usb porte..cize s 1303 som mal tento problem.
co sa tyka 1305 tak to je uplny shit
1501 nejde sice prebootovat na starsi ale v oveclockingu aspon premna je spica...nikdy som sa nedostal viac ako 3,6ghz a teraz mam 3,825 a idem este hore...pomalicky...
Hm tak bude asi nejlepší tam dát tu verzi 1303 a pak uvidim, zatim dík za trpělivost

EDIT:No tak zatim nic moc, Visty naběhli až napotřetí se zákládním nastavením BIOSu :( No nic, pomalu se pustim do vyšších frekvencí

EDIT2:OS naběh v pohodě s 3.15GHz a paměti z 800MHz na 880MHz ale 3DMark nedoběh do konce :(
Mirkana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirkana »

OBR píše:me bez problem 45nm cpu jelo, dual i Quad. Napise to akorat nezname cpu a nasobic je stale 6 ... at mirkana zkusi vyndat baterku a stisknout reset biosu na treba 2 minuty a pak to opet spusti ... co ti to pise na displayi vzadu ... ja to nechapu, vsem to jede i me to jelo ...jen dvoum lidem tady na foru ne ... to je divny nemyslite?

vyzoušel jsem všechno možné a nenajelo to musel jsem flashnout bios quadem a pak jsem dal 8400 a jelo to ale není možný na té desce rozjet SLI to SLI musí jet normálně je divný že to zablokovalo jeden PCIEX. slot zdá se mi to jako předělanej bios s jiný desky.
MB: GIGABYTE B550 AORUS ELITE V2,CPU: Ryzen 7 5700x, GPU: Palit RTX 4070ti 12GB, Ram: Corsair 32GB KIT DDR4 3600MHz CL 18 RGB, SSD:Kingston NV2 500GB, SSD 2TB,HDD 4TB, SSD 500G Zdroj: Corsair 850W
Radovan03
Začátečník
Začátečník

...

Příspěvek od Radovan03 »

poviete mi niekto aky ma vyznam kupovat E8400 3ghz ked z E8200 2,66ghz spravis bez pouzitia extra chladenia 4 ghz,..?...
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Radovan03 píše:poviete mi niekto aky ma vyznam kupovat E8400 3ghz ked z E8200 2,66ghz spravis bez pouzitia extra chladenia 4 ghz,..?...
Zas a znova, preco to riesis v tejto teme ? Na taketo otazky je samostatna tema, konkretne v sekcii Procesory Intel - E8xxx obecná diskuze-zkušenosti,rady.
raym0n
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: ..

Příspěvek od raym0n »

ada.m5 píše:Hm tak bude asi nejlepší tam dát tu verzi 1303 a pak uvidim, zatim dík za trpělivost

EDIT:No tak zatim nic moc, Visty naběhli až napotřetí se zákládním nastavením BIOSu :( No nic, pomalu se pustim do vyšších frekvencí

EDIT2:OS naběh v pohodě s 3.15GHz a paměti z 800MHz na 880MHz ale 3DMark nedoběh do konce :(
urcite bez rozmyslu downgrade na 1303, pak si nastav ty hodnoty (na standard se moc daleko nedostanes!! urcite ne se strikerem) a pak zacni bejt zlej na procak a rammky nechej klidne 800-5-5-5-15-2T az narazis na max procaku, tak zkousej rammky, ale imho taktovat oboje zaroven, tak nevis, zes treba mohl narazit na strop jednoho...
timemachine in Cooler Master ATCS 840: Intel Core i5-2500K, ASUS Maximus V GENE - Intel Z77, Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL10 Ballistix Sport Series, GIGABYTE GTX 660 Ti OC 2GB 1032/6008[MHz], Kingston HyperX 3K SATA III - 120GB, Corsair HX750 - 750W.
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

SHIT

Příspěvek od Mirek Koci »

OFF TOPIC

stáhl jsem si bios který tu postoval OBR
upravený bios na P5N32 E SLI,flashnul ho a on mi dojebal desku takže jela na reklamaci.Dávám to sem protože odkaz na bios je v sekci striker a ten bios nedoporučuji.S tím že flash byl klasicky přes DOS.nejsem lama ,ale ten bios je vážně haluz.THX za pochopení.
alea iacta est
Sledujte PCTuning na Facebooku a Twitteru.
Obrázek Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Asus“