Vodní chlazení - vybíráme jednotlivé díly

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

Odpovědět
pimp_c
Nováček
Nováček

Příspěvek od pimp_c »

Zdravim,

vo vodnom sa vela nevyznam, ale ak spravne uvazujem, jediny hluk robi cerpadlo. Precital som takmer cely tento topic, ale kazdy hovori nieco ine...Tak ake? Ticho, ticho a ticho...
majkl_l
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majkl_l »

to máš těžký... buď chladíš pasivně, což se u některých radiátorů dá ale nesmíš mít velej výkon, aby se to uchladilo... jinak pak musíš mít na radiátoru průtok vzduchu - hlavně je ale mnohem větší plocha pro chalzení... mno a pak máš pumpu a ta ti konstantně nějak bručí a jde jen o to, jestli se ti ji eventuelně podaří nějak ztišit nebo ne...
alespoň takový mám já zkušenosti...

BTW: už jsem našel to chlazení na VGA od GB.. Bleu Eye tomu říkají... jen by mne zajímalo, jestli půjde na 3870... dík
PC: i5 2500k; GB 560Ti OC; GA-Z68X-UD3-B3; 16G
NB: Z10t
LG G3 (SGS III)
E51
5500 Sport
pimp_c
Nováček
Nováček

Příspěvek od pimp_c »

Takze nie je problem dat pumpu do krabice plnej odhlucnovacej peny...

Radiator/y by som chladil noctuami, uz mam 6ks...
majkl_l
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majkl_l »

6 fanů.. lol... já mám velkej u disku, jeden na radiatoru a nebejt toho co je u galaxy, co fouká na CPU, aby chladil okolí CPU, jednoho, kterym teď foukám na chipset a dvou 80mm ve zdroji, tak si vystačím se dvěma, ale prostě nechci mít chipset nad 40, tak na něj foukám, ten na CPU jsem nechal, protože není hlučnej a hezky svítí :P a ty ve zdroji prostě vyhazovat nebudu, že... :D

jinak taky přemýšlím, jak tu pumpu "usměrnit" předsi jen při usínání, když nechám PC něco dělat, tak je slyšet...
LG G3 (SGS III)
E51
5500 Sport
pimp_c
Nováček
Nováček

Příspěvek od pimp_c »

btw, vobec ziadny naznak odpovede na moje otazky...
majkl_l
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majkl_l »

tak jsem asi nepochopil, cos chtěl... ticho není - hlučí disk, pumpa, FAN na radiátoru a zdroj...
ticho nebude nikdy...
jedině koupit slabší pasivně chlazenej zdroj, flěškový disky, velkej chladič na CPU a dát ven na průvan...

pak ti ale může začít vadit to, že slyšíš že ti vzniká třeba v monitoru elektronickej hluk spínanýho zdroje.. to si pak nevybaereš...

prostě pumpa bejvá s diskem to nejhlučnější na celym PC, ať ho děláš standartním způsobem sebetišší...
LG G3 (SGS III)
E51
5500 Sport
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

pokud si měl v ruce jedniný čerpadlo, a to ještě z toho setu od GB tak se radši nevyjadřuj ;-)

laing ddc s topem je momentálně asi nejtišší, jeho problém ale je, že se často dost hřeje, tz. že ho jen tak zabalit do nějakýho molitanu nejde protože by ti umřelo, jsou dvě možnosti- jiný čerpadlo, tj. D5 který je sice o maličko hlučnější (jak kdo má citlivý ucho) ale netopí tolik, tz. že ho můžeš zabalit, druhá možnost je ddc chladit vodou, blok na to čerpadlo by sis ale musel vyrobit sám

osobně ale považuju D5 sedící na molitanu za dostatečně tichý, zdroj, disky a zbylý fany ho stejně přehluší
majkl_l
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majkl_l »

defakto jsi řekl to samý co já... s jediným rozdílem, že tu galaxy mám doma a ostatní jsem jen slyšel z videí, u známých nebo o tom slyšel z recenzí.. ale to je šumák ;)
LG G3 (SGS III)
E51
5500 Sport
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

reagoval jsem na tvojí větu:
prostě pumpa bejvá s diskem to nejhlučnější na celym PC, ať ho děláš standartním způsobem sebetišší...
což samozřejmě není pravda, v mym poči je nehlučnější větrák ve zdroji- seasonic kterej točí cca 700ot.
majkl_l
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majkl_l »

ok mno....
a má někdo tu pumpu co je v tom galaxy? by mne teda zajímalo, jak ho odhlučnit...
když ho totiž zvednu ze dna case do vzduchu, tak bručí furt stejně....
LG G3 (SGS III)
E51
5500 Sport
Dodo677
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dodo677 »

D-Tek Fuzion
Swiftech MCW30
Swiftech MCW60-R
Swiftech MCP655 12V

Tak lidi poslední otázka a objednávám......
Jaký hadice...? ... Do tygonu nejdu....peníze ne*eru :lol:
Silikon 10/14
nebo PVC 10/16
radši bych šel do toho silikonu .... pvc se prej dost láme a ohnout tak silnou hadicu už asi nebude to pravý ořechoví.... :?
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

silikon
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
raym0n
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od raym0n »

Alphacool NexXxoS XP BOLD socket 775 vs. Alphacool Nexxos XP silver
zdravim, mam k dispozici oba dva tyto bloky i s veskerym prislusenstvim

Kód: Vybrat vše

http://www.casemodding.cz/index.php?pg=detail&co=1212&kat=241
http://www.casemodding.cz/index.php?pg=detail&co=1222
jeden z nich prijde na moje E8400
chtel bych se zeptat, ktery byste doporucili a proc?(hodnotte jakekoliv stranky bloku - osobni zkusenosti, rychlost montaze, kvalita pritlaku, vlastni chladici vykon atd atd)

diky vsem za nazory
timemachine in Cooler Master ATCS 840: Intel Core i5-2500K, ASUS Maximus V GENE - Intel Z77, Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL10 Ballistix Sport Series, GIGABYTE GTX 660 Ti OC 2GB 1032/6008[MHz], Kingston HyperX 3K SATA III - 120GB, Corsair HX750 - 750W.
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

silver, používá nejlepší systém přítlaku
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Gr8 Vivec píše:silver, používá nejlepší systém přítlaku
jj a taky neni z plexi, takze ti nepraskne. a taky je o par procent vykonnejsi...ten XP bold je spis na efekt... :roll:
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Je dobry ze spona tlaci primo na stred ale nejsem moc nadsenej z to ze blokem muzu snadno pootocit. Mam hole jadro takze pastou se moc neprilepi. Chtelo by to jeste nejake vedeni na omezeni te rotace.

Ale jinak souhlasim. Med je med.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
majkl_l
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majkl_l »

dají se někde sehnat nějaký testy viscool bloků? plánuju koupi na GPU a na chipset... zatím na procíku nechám asi tu galaxy - provedením a teplotami mi zatím přijde, že dokud nebudu rovnou kupovat novou pumpu, že to nemá smysl.. díky ;)
LG G3 (SGS III)
E51
5500 Sport
NiX
Začátečník
Začátečník

POMOC S VYBEREM

Příspěvek od NiX »

zdravim, chtel bych pozadat o par rad:

1) mam sestavu

a64 3200+ (2ghz,65W)
chipset na nforce4
7600gt
bloky cpu, gpu, chipset od galaxiho (nehodlam je menit), hydor l20

utahne ji jediny 120 radiator s noctuou? jde mi o predevsim ticho ne o vykon. nerikam ze to trosku nepretocim ale ne do extremu.
do budoucna nepotrebuju rezervu, protoze kdyz kupuju novou komponentu, chci aby mela nizsi spotrebu nez puvodni

2) v pripade ze ano, je lepsi pak koupit tlustsi radiator (46 vs 30 mm) nebo mezi nimi neni takovy rozdil?

3) je lepsi celomedenny nez med+mosaz?

3) pomozte s vyberem:
http://www.alphacool.cz/category.aspx?arg0=01060100

4) mam strach z toho hydoru ze protece, ten kryt vrtulky se zacvakava dost forove. je to bezpecny? nerad bych kupoval nejaky za 2tis, pokud to neni nevyhnutelny.

predem dekuju
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

1) ano utahne
2) trosku lepsi to je, ale pokud ti nejde o vykon, tak bych to neresil
3) vykonnejsi je medeny
4) ten hydor je proste nejlevnejsi bezne dostupne cerpadlo...necekej od nej zazraky, ale svoji sluzbu vetsinou odvede ok, v nejhorsim to reklamuj. pokud pro tebe neni 1500Kc neprekonatelna castka tak bych vazne uvazoval nad laing DDC-1T, protoze tahle pumpa je nejlepsi v pomeru cena - vykon...pokud nebudes mit 10 bloku nebo 4 radiatory tak ti utahne kdykoliv cokoliv, obzvlast, pokud neni vykon priorita...
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Rad bych dal spis 240mm.
Mel jsem podobne topivou sestavu s podobnejma blokama.
120 bude muset tocit vyssi otacky. 240 muzes stahnout na dost nizke otacky. Ted mam topivy dvoujadro a 240mm*46mm zacina byt malo.
V pripade upgradu PC se priprav na nakup prakticky celeho vodnika.
A rozhodne se soucasnymi pouzivej ACfluid.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Odpovědět

Zpět na „Voda“