Gigabyte P35-DS3 / P35C-DS3 / EP35-DS3 (775, P35 + ICH9)

Základní desky firmy ASRock a firmy Gigabyte.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Teď z hlavy, možná na nějakou zapomenu a nějakou přidám :oops:

2.0 / 2.4 / 2.5 / 3.0 / 3.3 / 4.0
Goldnoob team proud member!
tovr1203
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tovr1203 »

jj, to jsou ony ... jenom jsem koukal u tý děličky 4 tam jsou dvě, jedna 4+ a jedna 4~ ... jaký je mezi nima rozdíl?
PC: Ryzen5 1600; MSI B350 Tomahawk; 2x4GB + 2x8GB; Gigabyte GTX 1050Ti OC; Kingston 120GB SSDnow300V + Seagate 1TB + Samsung F1 500GB; LG GH20LS10 black (SATA); GMC H-60 Phoong; EVGA supernova 550 G3; Asus 28" TUF gaming V289Q
konzole: PS5
placa
Nováček
Nováček

Příspěvek od placa »

A jak mám tu děličku nastavit když si nastavím FSB např. na 340Mhz a mám paměti DDR2 800? Osobně si to představuju tak, že si nastavím hodnotu 2,4 (340x2,4=816) nebo 2 (340x2=680), ale poběží mi to? Nebude to těm pamětem vadit, že neběží na nominální frekvenci 800Mhz?

Soráč za ty trapný otázky, ale zatím jsem nikdy nic netaktoval, takže nevím co si mohu dovolit a jak to vůbec funguje.

Díkes
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Nebude, cokoliv pod defaultní frekvencí by mělo být ok. Pokud půjdeš nad ní, tak lehké OC mohou snést i s defaultním napětím. V případě nestability zvýšit napětí (bez ofuku se doporučuje pro DDR2 max. těch 2.2V, spíš míň) a nebo zhoršit časování.

A nejdřív si otestuj co zvládne CPU a pak případně taktuj paměti, aby jsi v případě problémů nemusel složitě zkoumat, co je jejich příčinou.
Goldnoob team proud member!
rodier
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rodier »

Hmm zdar lidi
mam asi mesic Gigabyte P35-D3SL a E2200
do ted mi jel 333x9 no ale ted po restartu proste nechce jet. Nejak se jakoby nechce rozsviti monitor (grafika) a klavesnice.. (numlock) .. takze deska vypne o/c a pusti to jedine na default.. cim to je? myslite ze cpu najednou nejede na pretaktu? nebo neco s biosem?
Obrázek
EpileptickyKrecek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od EpileptickyKrecek »

rodier píše:Hmm zdar lidi
do ted mi jel 333x9 no ale ted po restartu proste nechce jet. Nejak se jakoby nechce rozsviti monitor (grafika) a klavesnice.. (numlock) .. takze deska vypne o/c a pusti to jedine na default.. cim to je? myslite ze cpu najednou nejede na pretaktu? nebo neco s biosem?
Nastav si PCI LOCK deska překročila hodnotu 110MHz
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od beardie »

mohol by mi pls majitel P35-DS3 v2.1 napisat vsetky delicky?
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
teldah
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od teldah »

Nezdá se vám že čipset P35 je slabší v pamětových testech ?

Jinak mám GIGABYTE P35 DS3 a jinak maximální spokojenost.
Akorát mě trochu štve to když přetaktuji procák a zapnu pc tak se rozjede na 2s a vypne a zase rozjede.

Ten 2x start dělá i na kámošově gigabyte nforce 680sli a je to prej NORMÁLNÍ
Naposledy upravil(a) teldah dne sob 3. kvě 2008, 23:00, celkem upraveno 1 x.
rodier
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rodier »

teldah píše:Nezdá se vám že čipset P35 je slabší v pamětových testech ?

Akorát mě trochu štve to když přetaktuji procák a zapnu pc tak se rozjede na 2s a vypne a zase rozjede.
no tak to znamena prave ze ti neco s o/c nejde.. a deska musi neco vypnout.. nebo to mas jen tak tak a radsi to podtaktuj nez to znicis
Obrázek
rodier
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rodier »

EpileptickyKrecek píše:
rodier píše:Hmm zdar lidi
Nastav si PCI LOCK deska překročila hodnotu 110MHz
co to je a kde ? ;) ja tam mam akorat pci-ex a to sem nastavil tvrde na 100mhz hned na zacatku.. pci je 33
Obrázek
rodier
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rodier »

tak pomoh reset cmosky ;-D

stejne ale porad nechapu, jaktoze to cpu nejde pres 3.0ghz
400x6 jde, 333x9 jde, 300x10 jde.. ale cokoliv vejs ne. s
11x jde maximalne tech 272 = 3.0ghz teda snad jeste 3.10 slo..ale dal uz ani bohovy.

edit:
mam dotaz.. jestlize teda 400x6 jde.. tak kdybych tam dal nakej E8400 treba tak "mam zajisteno" ze by jel i on na tech 400mhz kdybych ho tocil? ze proste deska vtomhle pripade neni problem..?
Obrázek
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

prosim te, nauc se pouzivat edit. to jste vsichni tak stupidni? :evil:
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HADES »

[CZ]mike píše:mam visty, takze rezim S3 je pro me standartne vypnout. A ne nemam s tim problem.
Tak jsem nainstaloval Visty, trochu se pohrál s power managementem a už se to krásně uspává do S3. Asi jsem měl tehdy nějak rozdrbaný OS
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

rodier píše:
teldah píše:Nezdá se vám že čipset P35 je slabší v pamětových testech ?

no tak to znamena prave ze ti neco s o/c nejde.. a deska musi neco vypnout.. nebo to mas jen tak tak a radsi to podtaktuj nez to znicis
ale houbelec! To je funkce virtual dual bios. Proste pusti, nahraje se default nastaveni, vypne, pusti a nahraje se OC nastaveni. V pripade ,ze by OC byl nestabilni tak PC prepne na default bios. V zadnem pripade to lamo neznici. Jo a nerad blbe
PEKY
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PEKY »

prosim vas ma ds3 pci/agp lock?
a co je presnejsie to AHCI a ako to spravne nakonfigurovat? :)
MB: Gigabyte EP45 DS3 CPU: Intel C2D E7200 2,5Ghz FAN: AC Freezer 7 PRO RAM: 2x2GB A-Data DDR2 800Mhz GK: ATI Sapphire HD4850 512MB DDR3 625/993 ZK: Creative Audigy SE HDD: Samsung HD322HJ 320GBPSU: Fortron BlueStorm II 500W CASE: Gigabyte Poseidon 310
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

AGP lock na doske s PCI-E ? :-D.
PEKY
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PEKY »

myslel som pci
MB: Gigabyte EP45 DS3 CPU: Intel C2D E7200 2,5Ghz FAN: AC Freezer 7 PRO RAM: 2x2GB A-Data DDR2 800Mhz GK: ATI Sapphire HD4850 512MB DDR3 625/993 ZK: Creative Audigy SE HDD: Samsung HD322HJ 320GBPSU: Fortron BlueStorm II 500W CASE: Gigabyte Poseidon 310
Twister
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Twister »

Maddogg píše:Podívej se do biosu, v pc health status by mělo být fan speed control method a fan speed control mode. To už si nastav jak potřebuješ.
no mam gigabyte p35-ds3r a chladak Scythe ninja + jeden maly "kosikovy" chladak na graf + chipset.. oba jsou 3pin. problem je ze mam v biosu jen jednu z techto moznosti (enabled , disabled) nejsem u toho compa takze si nevzpomenu. mam posledni bios. ale at nastavim co chcu porad se otaceji na maximum. jak je to mozne?
je zpristupneni druhe polozky podmineno 4-pinovym konektorem?

pred timto kompem sem mel dfi lan party ultra-D a vse fungovalo jak ma..
dik za odpoved
Intel Pentium Dual-Core E2180 BOX@3000GHz ,chladic procesoru Scythe SCNJ-1100P Ninja Plus Rev. B,DDR2 ram 2x 1024MB A-DATA + 2x 2048MB A-DATA, Gigabyte P35-DS3R (rev. 2.1),2x Western Digital Caviar SE16 3.5" 320GB WD3200AAKS, ATI HD 4850,
rodier
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rodier »

hmm to je divny.. mozna novejsi bios?
ja mam ds3L taky mam ninju a jede mi to v pohode (to menu tam mam, ale at dam cokoliv na obe dve si to sama deska reguluje)..

btw proc jsou vsude ds3 edice tak moc vychvalovane, kdyz nemaj memory remapping? :-( celkem dost dulezita vec.. kvuli nim mam v x64bit systemu jen 3gb ram a ne 4gb tak jak by melo byt...
Obrázek
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

rodier píše:btw proc jsou vsude ds3 edice tak moc vychvalovane, kdyz nemaj memory remapping? :-( celkem dost dulezita vec.. kvuli nim mam v x64bit systemu jen 3gb ram a ne 4gb tak jak by melo byt...
Chyba na tve strane.
Ja (a rada dalsich useru tady) tady provozujem 4GB+ ram bez problemu.
0118 999 881 999 119 7253
Odpovědět

Zpět na „ASRock a Gigabyte“