Radeon X800 GTO, GTO2 a GTO16

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Zamčeno
Mossad
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mossad »

hezkej kousek... tolik s toho newidojim ani kdybych na hlave stal... me max bylo tusim 585/615? no nekdo ma pameti, nekdo jadro, nekdo prd... sem zvedavej jestli poskladam nakou wodenku co to s tim udela... jestli si necim pomuzu ;] Wmodu bych se nebal ale potreboval bych fakt nakej polopatickej nawod a hlavne bych si musel sehnat vercajky... no uwidime..,

..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::

Gygabite - ©Hlupak
freemem
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od freemem »

Mossad píše:hezkej kousek... tolik s toho newidojim ani kdybych na hlave stal... me max bylo tusim 585/615? no nekdo ma pameti, nekdo jadro, nekdo prd... sem zvedavej jestli poskladam nakou wodenku co to s tim udela... jestli si necim pomuzu ;] Wmodu bych se nebal ale potreboval bych fakt nakej polopatickej nawod a hlavne bych si musel sehnat vercajky... no uwidime..,
imho vodnik je dobrej mozna tak k snizeni hlucnosti a teplot, ale nejakejch zavratnejch frekvenci s nim taky nedosahnes to prave docilis pridanim voltiku, tim ti opet naroste teplota ale to voda v pohode uchladi na rozumny hodnoty a po takovyhle uprave gto2/x850 dava i 650 - 700 mhz na jadre a to uz je zase poznat (cca 8000 bodu v marku 05). podrobneho navodu se těžko asi dočkaš, ale myslim že se to jen podle fotek co sou všude po forech da sbastlit, par trimru, chlazeni na zdroje na karte a je to... :wink:
jinak ještě ty maš gto2? nebo obyč? protože ty takty taky nejsou špatny.

//edit Jája: promazáno
Stamgastini
Nováček
Nováček

Příspěvek od Stamgastini »

Cusik :) Nevim jestli se sem muj dotaz uplne hodi, ale zeptam se :)

...Mam ATI Sapphire GTO2 a vzhledem k tomu, ze puvodni chlazeni je spis jen na okrasu, rozhodl jsem se investovat do neceho lepsiho a tak bych chtel poradit ktery z nasledujicich chladicu bude ten nejvhodnejsi a nejkompatibilnejsi.

1) Arctic Cooling VGA Silencer 4 ATI X800 2.rev ( http://www.czechcomputer.cz/disc_doc-P0 ... tml?&all=1 )

2 ) Arctic Cooling VGA Silencer 5 ATI rev. 2 ( http://www.czechcomputer.cz/disc_doc-P1 ... dstart=100 )

Mno, premyslel jsem, ze bych pockal na zlamana vf-900, ale nakonec jsem se rozhodl, ze budu foukat teply vzduch ven z keysu a nikde se nemuzu dopidit, jestli mi tam budou tyto chladice pasovat a taky nevim ktery je lepsi.

Diky.
NightWOLF
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NightWOLF »

kup si silencera 5 rev 2
CPU: AMD 64 3500+ SanDiego HDD: 250 GB Seagate; 200 GB + 250 GB SATA II Hitachi VGA: nV MSI 7600GT SOUND: SB X-Fi EM RAM: 2x512 433 Kingmax dual ch. MB: Epox 9NPA+ Ultra
freemem
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od freemem »

2 stamgastini: http://www.techpowerup.com/reviews/Arct ... er5_Rev2/2
tady maš dukaz i provedeny test...podle nej ti silencer sníží hluk (podstatně) ale na OC moc nepřidá. proto bych možná počkal na toho novýho zalmana, mě osobně se líbí víc.
Stamgastini
Nováček
Nováček

Příspěvek od Stamgastini »

Tak jsem objednal tu verzi 5 s revizi 2. Doufam tedy, ze budu spokojeny a nebudu si muset drbat hlavu. Uz brzy sem hodim porovnani nejakych load teplotek :)
lukas85
Začátečník
Začátečník

AC 5 Rev 2

Příspěvek od lukas85 »

Mi uz prisel a hned jsem ho naistaloval a je fantasticky!!!!!!!!!!!!Slo mi to z puvodnich(400/490) na (618/1248) pri zatezi 50 stupnu!!!! :-D :-D Instalace je hracka akorat je opravdu obrovsky a musel jsem kabely vest trochu jinak...A diky tomu ze odvadi teplo ven tak mi spadly teploty v cele skrini!!! :D Slyset neni VUBEC! 5929 bodu v 3DMarku 05 :wink: Vsem doporucuju
Láska je mechanizmus jenž vymysleli bankéři aby nás donutily přečerpat účet...
baris999
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: AC 5 Rev 2

Příspěvek od baris999 »

lukas85 píše:Mi uz prisel a hned jsem ho naistaloval a je fantasticky!!!!!!!!!!!!Slo mi to z puvodnich(400/490) na (618/1248) pri zatezi 50 stupnu!!!! :-D :-D Instalace je hracka akorat je opravdu obrovsky a musel jsem kabely vest trochu jinak...A diky tomu ze odvadi teplo ven tak mi spadly teploty v cele skrini!!! :D Slyset neni VUBEC! 5929 bodu v 3DMarku 05 :wink: Vsem doporucuju
...a ake si dosiahol maximalne frekvencie s orginalnym chladicom? To mas Fireblade verziu od Sapphire?
Intel E6750, A-DATA Vitesta DDR2 800MHz 2x1024MB, Sapphire ATi R5850, Gigabyte P35C-DS3R, 2xWD2500KS
lukas85
Začátečník
Začátečník

AC 5 Rev 2

Příspěvek od lukas85 »

S originalnim chladicem jsem dosahl 560/1180 stabilne ale topila az k 95 stupnu!!!Ale sla i na 575/1200 ale bylo to hrozne nestabilni a teploty uz byly skoro u 100!!!!!!!!!! :shock: Ma tu kartu od Shapphire X800GTO 256/256 bit DDR 3 PCIe 16x s jadrem R480 a jsem s pokojeny :) Jenom jsem ted musel snizit frekvence na 610/1230 protoze pri 618/1248 to hazelo v urcitych hrach artefakty :( ale ted uz je to v poho :wink:
baris999
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od baris999 »

...stal mi ale nieje jasne aka to je verzia, aky ma originalny chladic? Mohol by si ho popisat? Je to pasivne riesenie?
Intel E6750, A-DATA Vitesta DDR2 800MHz 2x1024MB, Sapphire ATi R5850, Gigabyte P35C-DS3R, 2xWD2500KS
hasman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od hasman »

Budu ted asi za velkou lamu, ale cim mam docilit u Sapphire X800GTO2 neco jako Cool and Quiet u procesoru AMD , aby se mi automaticky snizoval vykon a tim i spotreba.
Dik
baris999
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od baris999 »

...ja osobne ju prevadzkujem v troch rezimoch ktore si volim rucne podla toho co prave idem robit.
Low power rezim: GPU 100MHz/ Mem. 200MHz
Normal power rezim: Default
Exterme power rezim: GPU 600/ Mem. 600MHz
Zatial som nic lepsie nevymyslel. :D
lukas85
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lukas85 »

baris999 píše:...stal mi ale nieje jasne aka to je verzia, aky ma originalny chladic? Mohol by si ho popisat? Je to pasivne riesenie?
Nejlip ti ho muzu popsat kdyz ho uvidis sam...
http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php?ak ... &zbo=28482 Tady je ten odkaz na ni je to presne ta co mam i stim chladicem... :wink:
baris999
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od baris999 »

lukas85 píše:
http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php?ak ... &zbo=28482 Tady je ten odkaz na ni je to presne ta co mam i stim chladicem... :wink:
...to je potom fakt sila. Tvoja karta dosahuje daleko lepsie vysledky ako verzia Fireblade s 1,6ns pamatami. Myslim ze si narazil na zatial najlepsi kusok aky som u klasickej GTO videl. Mozes byt velmi spokojny. :D
lukas85
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lukas85 »

baris999 píše:
lukas85 píše:
...to je potom fakt sila. Tvoja karta dosahuje daleko lepsie vysledky ako verzia Fireblade s 1,6ns pamatami. Myslim ze si narazil na zatial najlepsi kusok aky som u klasickej GTO videl. Mozes byt velmi spokojny. :D
Diky :) Ja jsem zatim taky moc spokojeny 8-)
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

baris999 píše: Low power rezim: GPU 100MHz/ Mem. 200MHz
si delas srandu ne? Pri takovem nizkem taktu ti museji vznikat artefakty!
baris999
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od baris999 »

...nie, mne to ide bez problemov, chladic AC silencer 5.2 ide na 10%!
heliOn
Nováček
Nováček

Příspěvek od heliOn »

hi zajimalo by me jakou teplotu snese x800 GTO chvilku sem hledal ale nic sem nenasel jestly ste to uz psaly tak sory.
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

heliOn píše:hi zajimalo by me jakou teplotu snese x800 GTO chvilku sem hledal ale nic sem nenasel jestly ste to uz psaly tak sory.
snese 125°C pak se vypne :wink:
lukas85
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lukas85 »

heliOn píše:hi zajimalo by me jakou teplotu snese x800 GTO chvilku sem hledal ale nic sem nenasel jestly ste to uz psaly tak sory.
Ja jsem taky hledal a zjistoval jake teploty ta grafika snese a zjistil jsem ze u pasivne chlazenych karet vyrobce udava max. pracovni teplotu 105 stupnu a u aktivne chlazenych jsem se docetl ze by to nemelo prekrocit 85 stupnu...zde link http://www.svethardware.cz/art_doc-7567 ... 74E54.html Ta stranka primo od vyrobce se mi nepovedla uz najit tak jsem ti tu dal aspon neco :wink:
Zamčeno

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“