FAQ: Výběr ventilátoru do skříně - aktualizace 12.1.2015

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

S Yate Loon mám zkušenost ze zdroje Fortron-děs běs. :crazy:
"Jen jedna šance mezi dvěma světy:Ohni se mnou pojď "
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

s YL je problém že jich je druhů jak nasr****, chce to trochu hledat a vybrat ty správný, problém je, že výrobce dost chaotický označení, každej shop má většinou jiný i když je třeba prodávaj pod stejnym označenim, jen sjeli z jiný linky a diametrálně se lišej

já jsem měl YL ve zdroji LC a byl velice dobrej
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

2 compl3t3: To je skoda ze dozadu nejde dat 120mm FAN. Vyhaneni horkeho vzduchu z case je nejdulezitejsi, podtlakem se tam pak zepredu vhani vzduch z "venku". Myslim, ze dopredu bohate postaci 80mm fan, pripadne nizkootackovy 120mm FAN. Zkus trosku zaexperimentovat s osazenim vetraku a monitorovat pri tom teploty - uvidis pak, jake rozlozeni FANu je nejlepsi.
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
traxiiik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od traxiiik »

Ahoj nechci kvuly tomu zakládat thread
jen mně zajima jestly dostanu do tohohle fortona http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... O0V41NKFPY
tento větrák Noctua NF-S12-1200 http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... N0BU0CKCZP

mám doma jeden přebytečný tak sem si řikal jak ho využit ale nevim jaký to bude mit vlim na chlazeni atd ... rady ?
diky
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

myslim že ne,protože zdroje Noctua je myslim na 4pin (molex) kdežto zdroje na 3pin
traxiiik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od traxiiik »

Obrázek

to je její přislušenstvý... v základu je 3pin a 4pin je v balení :?
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

ttj v tom případě by tam měl jít,ale možná nebude sedět rozteč děr.Něktří tady na foru co měnili větráky tak jim nesedly koupené větráky kvůli rozteči děr.
traxiiik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od traxiiik »

oki diky .... takže to zkusim a když to nebude seďet tak tu noctuu dám do vytrínky :)
tx3rf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tx3rf »

Sicco2 píše:myslim že ne,protože zdroje Noctua je myslim na 4pin (molex) kdežto zdroje na 3pin
pletes se v obou pripadech... noctua je 3pin a zdroje sou 2pin. Muzes se podivat ve vedlejsim topicu, resil sem tam noctuu s seasonicem.. vsechno sedi, jenom upravis napajeni vetraku, nebo ten vetrak zapojis na desku(nejjednodussi reseni)
traxiiik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od traxiiik »

Jo OK !
Jen ještě dotaz bude to lepši chlazení ? vyplati se to mněnit ?
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

ah, na to sem uplně zapoměl že ve zdrojich sou 2piny :oops:
tzn, že pokud bys to tedy chtěl vyměnit tak bys musel ustřihnout z větráku 3pin a ze stareho větráku 2pin a na tu Noctuu přidělat ten 2pin,každý větrák má napájecí větev 12 nebo 5V a druhý káblík je zem,mělo by to tak fungovat
tx3rf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tx3rf »

traxiiik píše:Jo OK !
Jen ještě dotaz bude to lepši chlazení ? vyplati se to mněnit ?
pokud je ten fortron hlucnej tak ano, o chlazeni se neboj, bude to dostatecny.. mne to tahlo prvni sestavu z podpisu pri 800rpm, ale mam 1200rpm verze!! takze sem to mel pusteny s odporem. A ted bych rek, ze toci jeste min, nez predtim.. kdyz jsem to napojil na zdroj.
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

traxiiik píše:Ahoj nechci kvuly tomu zakládat thread
jen mně zajima jestly dostanu do tohohle fortona http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... O0V41NKFPY
tento větrák Noctua NF-S12-1200 http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... N0BU0CKCZP

mám doma jeden přebytečný tak sem si řikal jak ho využit ale nevim jaký to bude mit vlim na chlazeni atd ... rady ?
diky
Já mám přesně stejnou kombinaci...Starý větrák jsem odstřihl a termorefulaci taky,je to všechno zapojené napevno.Ventilátor jsem vyvedl na desku a má konstantní otáčky.Mám ho zapojený přes redukci.Moje sestava má ale malý odběr,se silnějším PC bych to nedoporučoval.
//Můj názor je ten,že ten Fortron má nevhodně nastavenou termoregulaci,je hlučný i mimo zátěž,ventilátor se točil opravdu zbytečně rychle a ze zdroje šel studený vzduch.Druhá věc byla,že mu šustila ložiska.
"Jen jedna šance mezi dvěma světy:Ohni se mnou pojď "
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

tohle tu posím neřešte, o výměně větráku ve zdroji tu jsou minimálně dva thready, pokračujte prosím tam, tady se vybíraj větráky
traxiiik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od traxiiik »

Všem zůčstněným dik za rady :wink:
Gr8 Vivec : promiň za OT nevěděl jsem kam napsat
Rici
Nováček
Nováček

Příspěvek od Rici »

Koupil jsem svou první NF-S12-1200. Mám ji na regulátoru, který ukazuje otáčky. Když snižuji napětí regulátor klesá k cca 800, ale při dalším snižování vyletí třeba až na 1400 otáček a poté spadne na 0 ale ventilátor se stále točí. Je to normální nebo mám špatný kus?
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Trochu hledat. Kazdou chvili pisem ze spousta cidel neumi cist pod 1000ot.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
hlupak
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hlupak »

cus koupil sem ted 2*Noctuu S12
Obrázek
a 2*Noctuu P12 Vortex
Obrázek

jen chci vedet kterej znich se bude vic hodit kam..
na Gemini2..ketery by ste doporucily a do case ktery..?
na Gemini2 se davaji 2*
VS
Obrázek
jde o GF HD3870
dik
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

p12 na gemini, S12 do case

duo orb neber, vem acelero a stahovačkama nebo nějakejma drátkama přiděláš fan...
Rici
Nováček
Nováček

Příspěvek od Rici »

Čidlem to není. Když na ten samej regulátor dám jiný ventilátor tak si ho nastavím třeba na 400 otáček. Takže regulátorem to není a dělá to jen Noctua, takže nevím zda je to její vlastnost nebo je vadná a reklamace.
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“