Jak ti to pokazilo MB ? mi máme taky problém s tím biosem co sem postnul na striker extreme.mokrejbandita píše:OFF TOPIC
stáhl jsem si bios který tu postoval OBR
upravený bios na P5N32 E SLI,flashnul ho a on mi dojebal desku takže jela na reklamaci.Dávám to sem protože odkaz na bios je v sekci striker a ten bios nedoporučuji.S tím že flash byl klasicky přes DOS.nejsem lama ,ale ten bios je vážně haluz.THX za pochopení.
Asus Striker / Striker Extreme (775, nF680i SLI)
Moderátor: Eddward
- Mirkana
- Začátečník
-
Re: SHIT
MB: GIGABYTE B550 AORUS ELITE V2,CPU: Ryzen 7 5700x, GPU: Palit RTX 4070ti 12GB, Ram: Corsair 32GB KIT DDR4 3600MHz CL 18 RGB, SSD:Kingston NV2 500GB, SSD 2TB,HDD 4TB, SSD 500G Zdroj: Corsair 850W
- ada.m5
- Nováček
Re: ..
(Konečně sem rozchodil Visty po totálním kolapsu)OK, ramky sou teda standart, procák sem pro začátek dal na 3.05GHz, vypadá to dobře zkusim větší zátěž.raym0n píše:urcite bez rozmyslu downgrade na 1303, pak si nastav ty hodnoty (na standard se moc daleko nedostanes!! urcite ne se strikerem) a pak zacni bejt zlej na procak a rammky nechej klidne 800-5-5-5-15-2T az narazis na max procaku, tak zkousej rammky, ale imho taktovat oboje zaroven, tak nevis, zes treba mohl narazit na strop jednoho...ada.m5 píše:Hm tak bude asi nejlepší tam dát tu verzi 1303 a pak uvidim, zatim dík za trpělivost
EDIT:No tak zatim nic moc, Visty naběhli až napotřetí se zákládním nastavením BIOSu No nic, pomalu se pustim do vyšších frekvencí
EDIT2:OS naběh v pohodě s 3.15GHz a paměti z 800MHz na 880MHz ale 3DMark nedoběh do konce
EDIT:Nakonec sem dal procesor na 2.93GHz paměti zůstaly na svym a je to celkem stabilní 3DMark06 naměřil 15 000 bodů.Blbý ale jsou ty teploty v klidu 55 a při zátěži ORTHOSEM po delší době vyšplhá na 80 když zvednu napětí tak je to hrozný
Naposledy upravil(a) ada.m5 dne čtv 24. led 2008, 19:54, celkem upraveno 1 x.
Intel Core i7 930 4.0GHz+Arctic Cooling Freezer Xtreme (rev.2), ASUS Rampage II eXtreme, GIGABYTE GTX680 Ultra Durable 4GB, OCZ 3*2GB DDRIII Platinum 1600Mhz CL7, Corsair TX750W, WD Raptor 74GB SATA NCQ, WD Caviar Black 2TB, Thermaltake BigTower VH6000BWS Armor+2*Thermaltake Smart Case Fan Blue LED A2018 - Windows 7 Ultimate 64bit
- Red Devil
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- Radovan03
- Začátečník
...
ja idem o chvilu rozobrat comp...predal som dosku aj procak aj ramky.
som rad ze sa zbavim toho asus extreme striker..
neviem stale mam z neho zly pocit..ako stabilne som dal e6850 na 3,825ghz...len stale no neviem uz spravil zly dojem...som zvedavy na ten asus maximus formula....
inak ten bios az na to ze sa neda podtaktovat je podla mna v pohode...1501... ale uvidite co s tym dalej...ja uz presedlam do ineho fora...len budem tak 3 tyzdne ratam bez compu lebo E8400 nemaju sakra...
neviem stale mam z neho zly pocit..ako stabilne som dal e6850 na 3,825ghz...len stale no neviem uz spravil zly dojem...som zvedavy na ten asus maximus formula....
inak ten bios az na to ze sa neda podtaktovat je podla mna v pohode...1501... ale uvidite co s tym dalej...ja uz presedlam do ineho fora...len budem tak 3 tyzdne ratam bez compu lebo E8400 nemaju sakra...
- Red Devil
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: ...
Striker je supr deska,jen musis vedet jak na niRadovan03 píše:ja idem o chvilu rozobrat comp...predal som dosku aj procak aj ramky.
A downgrade biosu z 1501 je mozny musi se znat dosovskej prikaz pro biosovou utilitu ja tam ted konecne po 5 dnech dostal oficialni bios 1401
Juchuuu oba modry sloty zase snad funguji(teda deska zasenajela kdyz v nich mam grafiky)
- Radovan03
- Začátečník
...
ako ja nehovorim ze je to zla doska...je super...ale neverim jej uz a pritom som ju dobre predal... )... takze preco nedolozit 3tisic sk a nekupit novsiu... )...
ved uvidime...ale inak ten bios 1501 az na ten pci e slot ktory nepouzivam je super podla mna
ved uvidime...ale inak ten bios 1501 az na ten pci e slot ktory nepouzivam je super podla mna
- Kowalczyk4
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
No to můžeš pořád přidávat až do nekonečna...Neříkám,že to musí úplně zestárnout,ale proč měnit něco,co je stále velmi dobré a výkonově,alespoň pokud vím,stále srovnatelné s novými deskami.Radovan03 píše:)... takze preco nedolozit 3tisic sk a nekupit novsiu... )...
CPU: C2D E6600 @ 3,6GHz (1.63V real,rev.L634F), VGA: BFG 8800 GTX OC edition, MB: Asus Striker Extreme bios: 1303, RAM: OCZ PC2 6400 Flex XLC 800MHz @ 1066MHz 2x1GB, Sound: Creative Sound blaster X-Fi Fatal1ty, HDD: Seagate Barracuda 7200.10 160GB,320GB, Cooling: D-TEK Fuzion V2, Swiftech MCP655 Pump, 2x MCW30 chipset block, MCRES-Micro rev.1 reservoir, black tygon tubings with blue SmartCoils + Coolermaster Hydra 8800 + Alphacool Radiator NexXxoS Xtreme III + 3x AeroCool Turbine 1000
- quaz
- Nováček
-
můžeš tedy sem napsat postup ,jak se zbavit biosu 1501?Red Devil píše:Striker je supr deska,jen musis vedet jak na niRadovan03 píše:ja idem o chvilu rozobrat comp...predal som dosku aj procak aj ramky.
A downgrade biosu z 1501 je mozny musi se znat dosovskej prikaz pro biosovou utilitu ja tam ted konecne po 5 dnech dostal oficialni bios 1401
Juchuuu oba modry sloty zase snad funguji(teda deska zasenajela kdyz v nich mam grafiky)
na světě je mnoho nebezpečných havárií, ale nejhorší je srážka s blbcem.......
- Red Devil
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Ale tahle deska te nesklamala,jen si to neumel vyladit,ja se tri tejdny sral s tim,jak dostat quada na 3200 je to to tom pohrat si,to ze nemuzes tvuj procik dostat na vysokou frekvenci neni chyba desky...Radovan03 píše:no lebo uz som raz taky...tiez sa nevratis k zenskej co ta sklame..
Musi ti vse mezi sebou sedet...
- Red Devil
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Takze jelikoz nejsem svine popisu vam postup.
Ale nikomu nerucim za uspech,ci neuspech,pokud vam selze disketa!!
Je treba mit disketovou mechaniku a dve nejlepe nove diskety.
Jedna se v systemu naformatuje jako bootovaci.
Na druhou se stahne utilitka AWDFLASH ze stranek v sekci download na asus strankach(tam co najdete bios v sekci bios utilites) Je to v sekci DOS!!!
A bios,ktery chcete.
AWDFLASH se zkopne na druhou disketu rovnou(ne do podslozky ci jako zip)
K ni se zkopiruje bios(taky rozbaleny)
Nabootuje se z dikety pote,kdy na monitoru blika A\:(tak nejak nevim ted presne)se disketa vyjme,vlozi ta s AWDFLASH.
A za blikajici kurzor se napise:
awdflash(mezera)/f(f znamena force,cili neco jako na tvrdo ci jak to nazvat)(opet mezera) a cislo biosu s koncovkou .bin
PRIKLAD:
awdflash /f 1401.bin(pokud nebude fungovat,nedelejte mezeru pred cislem s biosem)
pak uz se vas utiliktka zepta na ulozeni stavajiciho biosu(nevim to 100%,byl jsem v ty utilitce tehle 5 dni snad 100krat),ja dal N jako no nechci
A utilitka napsala VAROVANI: nevypinejte ani neresetujte pc a zacala na tvrdo prepisovat sektory biosu,po prepsani vyzve k vyjmuti diskety a pokracovani klavesou F1,nacez doslo k resetu PC a mel jsem zpet 1401 bios
Snad jsem to napsal srozumitelne
Dejte vedet,jestli jste meli stesti jako ja
Jeste dukaz,pokud by nekdo neveril:
Sel jsem s biosem jeste niz na 1303(ze 1401to opet jde prez EZFlash v biosu) a zase jsem se vratil na vyzkousene nastaveni na 3200Mhz
Zaroven bych rad napsal,ze bios 1501 je dle meho nazoru upravenej bios z jine desky a jak jsem se dozvedel,tak je mozny oddelat spatnym biosem desku,nikdy vyce neskusim takovejhle podivnej bios,na to mam svoje pc docela rad a tech 5 spatne prospalejch noci mi staci
Ale nikomu nerucim za uspech,ci neuspech,pokud vam selze disketa!!
Je treba mit disketovou mechaniku a dve nejlepe nove diskety.
Jedna se v systemu naformatuje jako bootovaci.
Na druhou se stahne utilitka AWDFLASH ze stranek v sekci download na asus strankach(tam co najdete bios v sekci bios utilites) Je to v sekci DOS!!!
A bios,ktery chcete.
AWDFLASH se zkopne na druhou disketu rovnou(ne do podslozky ci jako zip)
K ni se zkopiruje bios(taky rozbaleny)
Nabootuje se z dikety pote,kdy na monitoru blika A\:(tak nejak nevim ted presne)se disketa vyjme,vlozi ta s AWDFLASH.
A za blikajici kurzor se napise:
awdflash(mezera)/f(f znamena force,cili neco jako na tvrdo ci jak to nazvat)(opet mezera) a cislo biosu s koncovkou .bin
PRIKLAD:
awdflash /f 1401.bin(pokud nebude fungovat,nedelejte mezeru pred cislem s biosem)
pak uz se vas utiliktka zepta na ulozeni stavajiciho biosu(nevim to 100%,byl jsem v ty utilitce tehle 5 dni snad 100krat),ja dal N jako no nechci
A utilitka napsala VAROVANI: nevypinejte ani neresetujte pc a zacala na tvrdo prepisovat sektory biosu,po prepsani vyzve k vyjmuti diskety a pokracovani klavesou F1,nacez doslo k resetu PC a mel jsem zpet 1401 bios
Snad jsem to napsal srozumitelne
Dejte vedet,jestli jste meli stesti jako ja
Jeste dukaz,pokud by nekdo neveril:
Sel jsem s biosem jeste niz na 1303(ze 1401to opet jde prez EZFlash v biosu) a zase jsem se vratil na vyzkousene nastaveni na 3200Mhz
Zaroven bych rad napsal,ze bios 1501 je dle meho nazoru upravenej bios z jine desky a jak jsem se dozvedel,tak je mozny oddelat spatnym biosem desku,nikdy vyce neskusim takovejhle podivnej bios,na to mam svoje pc docela rad a tech 5 spatne prospalejch noci mi staci
- quaz
- Nováček
-
- Red Devil
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- quaz
- Nováček
-
- Stratos
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
no ja mam ASUS P5E (defakto Maximus Formula) a aniz bych neco v biosu ladil sem bez zvedani napeti na 3.3ghz (2.13Ghz zaklad). Takze ASUS s cipsetem X38 od INtelu je opravdu user friendly.Red Devil píše:Ale tahle deska te nesklamala,jen si to neumel vyladitRadovan03 píše:no lebo uz som raz taky...tiez sa nevratis k zenskej co ta sklame..
Nekdo proste neni na to cely dny neco ladit pracne a po flashi biosu to zase vyzafuje jiny naladeni .
- Mirkana
- Začátečník
-
- Red Devil
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Ale ty meles o koze a ja o voze,itel chipset a nvidia chipset je neco uplne jinyho,proc tu srovnavas nesrovnatelne??Stratos píše: no ja mam ASUS P5E (defakto Maximus Formula) a aniz bych neco v biosu ladil sem bez zvedani napeti na 3.3ghz (2.13Ghz zaklad). Takze ASUS s cipsetem X38 od INtelu je opravdu user friendly.
Nekdo proste neni na to cely dny neco ladit pracne a po flashi biosu to zase vyzafuje jiny naladeni .
U striker extreme je predem jasny ze ma velky mnozstvi nastaveni a ty s tim musis vyhrat,ja ji aspon s tim kupoval...
- h4__
- Žlutá karta Bazar
-
2Stratos: Nevím, jak vypadá BIOS u P5E, ale u Maxima je to hodně podrobné. Ano, lama vše nastaví na AUTO a myslí si, že sežral rozum světa a že je king, ale to že ti peče NB na 1.5V (možná) ani nevíš a radši to ani neřešíš. Ale pak jsou hračičkové pro které existují i jiné položky, než AUTO, kteří vše v BIOSu vyladí tak, aby dosáhl optimálních hodnot... A to platí jak pro Striker, tak pro Maximus.
- Stratos
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
mam 1.33V mereno CPU-Z i v Biosu. Proste Se Strikerem ma vetsina lidi jenom problemy a nemluve o tom kolika lidem deska uplne umrela jenom mymu kamosovy umrela behem prvniho mesice 3x z toho 2x po tom co jenom flashnul bios (byla to prvni revize koupil to hned jak vysla na trh za 8tis s DPH!!h4__ píše:2Stratos: Nevím, jak vypadá BIOS u P5E, ale u Maxima je to hodně podrobné. Ano, lama vše nastaví na AUTO a myslí si, že sežral rozum světa a že je king, ale to že ti peče NB na 1.5V (možná) ani nevíš a radši to ani neřešíš. Ale pak jsou hračičkové pro které existují i jiné položky, než AUTO, kteří vše v BIOSu vyladí tak, aby dosáhl optimálních hodnot... A to platí jak pro Striker, tak pro Maximus.
- kesi
- Začátečník
Zrovna tobě se mi oponovat nechce ale moje deska fachá super na nastavení Manual v Orthos ale ve hrách to tuhlo tak sem to dal na Auto:CPU 1.5V, RAM 2.0V ***AUTO: 1.2HT 1.44V, NB 1.52V, SB 1.52V, CPU VTT 1.46V (čteno z prog. Everest Ultimate) , deska má do 40°C! A až teď je to 100%pro funkční!Neměl sem tu trpělivost a taky nemám Strikera ale hoodně podobnou desku.h4__ píše:2Stratos: Nevím, jak vypadá BIOS u P5E, ale u Maxima je to hodně podrobné. Ano, lama vše nastaví na AUTO a myslí si, že sežral rozum světa a že je king, ale to že ti peče NB na 1.5V (možná) ani nevíš a radši to ani neřešíš. Ale pak jsou hračičkové pro které existují i jiné položky, než AUTO, kteří vše v BIOSu vyladí tak, aby dosáhl optimálních hodnot... A to platí jak pro Striker, tak pro Maximus.
Edit: Bios flash proběhlo...0801..atd.vše na nic.Trochu OT sorry.