DOPORUČTE 24" A VĚTŠÍ LCD

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Zamčeno
Ladissek
Nováček
Nováček

Re: DOPORUČTE 24" A VĚTŠÍ LCD

Příspěvek od Ladissek »

Zdar pánové,tak jsem našel na netu zkušenosti uživatele s LG W2600HP BF a píše toto: Zajímá mě jestli majitelé zde na fóru mají stejné nebo podobné problémy.Díky za odpovědi.To kostičkování by mi asi vadilo...a sleduje přes tento monitor někdo tv vysílání?Je to kostičkované taky?Díky.

Tento monitor jsem měl doma cca 10 dnů, poté jsem ho vrátil. Podělím se tady s vámi o mé zkušenosti a jeho vlastnosti, takže začínáme :)

Monitor jsem testoval několik dnů jak ve hrách filmech (i HD) a několika testech. Přímé porovnání jsem měl se svým Samsungem 226bw (TN 22"). Monitor jsem i kalibroval jak ručně, tak pomocí mé sondy Huey.

Vypíšu nejdřív první poznatky:
Monitor je opravdu velký a vedle mého současného Samsunga 226bw (22") je to už spíš TV než monitor.
S velikostí panelu souvisí několik faktů, které způsobuje:
1. vě většině her to velmi pomáhá vás vtáhnout do děje. Něvěřil jsem co to udělalo se mnou, když jsem na tomhle spustil crysis a a chodil jsem po té nádherné péřírodě. Zbrav v ruce byla velká jak cca v reálu (jen ji chytit :)
Velký displej je výhodou hlavně při simulátorech (všeho druhu) a RTS.

S hrama souvisí i odezva. Takže v porovnání s 2ms TN panelem je viditelně horší, ale ve většině single her nebyla odezva rušivá (byla tam, ale pokud ji nevyhledáváte, tak nevadí)
Odezva mi vadila až v Tactical Ops (něco jako Counter strike), tam byla celkem rušivá a začala mi vadit, lehce rušivá byla i v Unreal tournament 3.

U filmu je tento monitor dvojsečná zbraň. Velikost je fajn, ale pokud do toho nepustíte HD (alespoň 720p) a to v kvalitním bitratu, filmy nevypadají dobře. Kostičkování je velké a i DVD nevypadá moc dobře (musí se sledovat tak ze 2,5-3m). Standardní filmy na tomto monitoru vypadali hůře než na Samsungovi, který bych řekl lépe zvládal interpolaci.
U filmů na tomto monitoru je také problém s digitálním šumem, který na samsungu nebyl (přehrával jsem filmy na obou zároveň)

Co se týče odezvy ve filmech je to bez problému, snad jen jednou jsem si všiml v HD filmu, že monitor nestíhá.

Pro práci je rozložení na dvou monitorech opravdu fajn a dává to netušené možnosti. Jediné co mě zamrzelo, že když jsem zkalibroval 1 monitor pomocí sondy, rozhodilo to barvy u druhého, takže je nutná ruční kalibrace, ale mohu říci, že totožný výsledek na obou panelech nelze dosáhnout.

Při práci ve Windows, jsem zpozoroval několik problému, které ovšem byli celkem zásadní:
1.panle strašne svítí a večer z toho bolí oči. Bohužel podsvícení nešlo stáhnout z důvodu dalšího problému. Pokud stáhnete podsvícení nebo kontrast pod jistou urove%n, monitor začne strašně blikat (zřejmě chyba podsvetlovacích trubek, nevím jeslti se jedná o výrobní vadu nebo vlastnost monitoru).
2. pokud máte jakoukoliv vystínovanou barvu, monitor strašně proužkuje a je při tom vidět značné růžovo-zelené zkreslení) Tenhel problém přý souvisí s první revizí tohoto monitoru, kterou jsem bohužel měl.

Klady a zápory:
+ veliost
+ silné podsvícení při filmech (stává se negativem při práci ve windows)
+ barevné podání ve fotkách (až po kalibraci, monitor má velice silnou červenou)
+ inputlag jsem žádný nepozoroval.
+ možnost vypnout diodu označující provoz monitoru
+ usb hub
+dobré polohování a vedení kabelů v noze panelu
+ zavěšení na zeď (rozteč 100mm)

-blikání monitoru při staženém podsvícení nebo kontrastu (cca od 70% níže)
- silné proužkování při přechodech
- až příliš silné podsvícení pro běžnou práci (použitelné se stane až při brightness 0%)
-není to na hraní online stříleček
-nekvalitní dithering (oproti samsungu)

NO tak to by bylo asi tak vše, snad to někomu pomůže při rozhodování.
Fofrer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fofrer »

pekny, ale myslim ze problemy s videem budou jen rozlisenim - sumy a kostickovani panel neovlivni, to prece neni interpolace - za to muzou filtry prehravace. To blikani pri snizenym jasu uz by me stvalo vice.
Nicmene na konci zari ho budu mit taky - pokud do te doby dorazi do CR. :)
nE0TiT
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nE0TiT »

Je nekde v Praze LG W2600HP-BF levnejsi jak v Mironetu ?
Fuzzi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fuzzi »

Ladissek píše: Klady a zápory:
+ veliost
+ silné podsvícení při filmech (stává se negativem při práci ve windows)
+ barevné podání ve fotkách (až po kalibraci, monitor má velice silnou červenou)
+ inputlag jsem žádný nepozoroval.
+ možnost vypnout diodu označující provoz monitoru
+ usb hub
+dobré polohování a vedení kabelů v noze panelu
+ zavěšení na zeď (rozteč 100mm)

-blikání monitoru při staženém podsvícení nebo kontrastu (cca od 70% níže)
- silné proužkování při přechodech
- až příliš silné podsvícení pro běžnou práci (použitelné se stane až při brightness 0%)
-není to na hraní online stříleček
-nekvalitní dithering (oproti samsungu)

NO tak to by bylo asi tak vše, snad to někomu pomůže při rozhodování.
No tak mám ho doma a blikání monitoru u mě při stažení kontrastu neexistuje. Barevné přechody viz. revize. Podsvícení je u mě OK. Mám kontras 30-50 a brightness 0. Není to na hraní online stříleček ? Mno nevím hraju CoD4 a nezpozoroval jsem žádný problem.
CPU AMD Athlon 64 3000+ (socket 939) BOX, MB Epox 9NPA+ Ultra - nForce4 Ultra, s.939, RAM Kingston 2x1GB DDR PC400 CL2 KHX3200AK2/2G + Kingston 2x256MB DDR PC400 CL2 KHX3200AK2/512, GPU Sapphire ATI Radeon HD 3850 512MB 669/829@720/950, PCI-E, full retail, TV tuner VGA AVer TV Hybrid + FM PCI, analogový + digitální, HDD Western Digital Caviar XL WD2500KS - 250GB SATA II 16MB, DVD-R/+R LG SuperMulti GSA-4165B ATAPI OEM DualLayer černá, myš Logitech® MX™510 Performance Optical Mouse + podložka EverGlide Destrukt, KB Genius KB-21e multimediální 21 tlačítek PS/2, sluchátka KOSS SB/40, monitor LCD LG 26" W2600HP-BF, CASE Middletower ATX EuroCase 350W P4 ML Q11, OS Windows XP - Service Pack 3
MiP
Nováček
Nováček

Příspěvek od MiP »

Zdravim panove,

co rikate na monitor Samsung 245T ? Nemate ho nekdo? Celkem se mi papirove libi, S-PVA, rozsireny gamut, samsung panel. Cena byla dlouho na 22500,- a ted klesl na 17000,- Cetl sem nejakou recenzi v angl. a asi je dobrej. Poradnou ceskou recenzi sem nenasel.
Jesli ho nekdo mate, dejte please vedet.

Diky. M.
Gigabyte EP45-DS3R | Core2 duo 7300@2.8GHz | Zalman CNPS9500 pasivně| 2 x 2 GB Kingston DDR2-800 CL5 | 640 GB WD6400AAKS | Gigabyte Radeon4670 + Accelero S2 | Seasonic S12-430W | LCD 22" Samsung 223bw
Sheep-Master
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sheep-Master »

jakto že jsi nic nenašel? :)
http://www.svethardware.cz/art_doc-BF6B ... 68829.html
btw ten rozšířený gamut je nějak pomocí blikání trubic, ale nemít LG 245WP tak do něj jdu, přecejenom zase bude o něco blíž k dokonalosti. Musim se na nějakej lepčí monitor než je to moje LG podívat (Samung 245T nebo Benq FP241WZ) . Zajímalo by mě jak velký rozdíl tam bude...
zatím jsme měl možnost vidělt jen 22" TN a bylo mi na blití...
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN

Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
vidmann
Nováček
Nováček

Příspěvek od vidmann »

Blikání při staženém jasu jsem nezaznamenal. Když jsem měl panel nový, také mi přišlo, že moc svítí. Shodou okolností jsem hned po koupi 26" LG dostal v práci dva 24" Delly - předtím jsem měl dva HP 2035, které byly poměrně tmavé i na maximální jas. I u Dellů mi přišlo, že hrozně svítí. Postupně se to ale začalo obracet a nevím čím to, ale teď mám doma LG na 45% jas a 70% kontrast a nevadí mi to ani v noci, v práci už jsem také na původním nastavení, které jsem předtím stáhnul.
Buď už mám vypálenou díru v očích, nebo si prostě časem člověk zvykne.
nE0TiT
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nE0TiT »

ja si taky prave rikam jaka bude reakce az koupim tu 26 palcovou LGinu , protoze tedka 5 let jedu na AOC k9+ [no proste crt 19`` tka jak svin] a myslim ze uz jsem z ni vypalenej...
Ladissek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ladissek »

nEOTIT: já mám ten samý monitor a už jsem z něj skoro slepý:-)....to je hrozné..skoro nečitelný text.Taky 5 let ho mám.
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od beardie »

HP predstavi novy HP LP2475W, S-IPS panel, uhly 178° atd v cene okolo 12000 Kc
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

beardie píše:HP predstavi novy HP LP2475W, S-IPS panel, uhly 178° atd v cene okolo 12000 Kc
našel jsem o tom tuto ňůsku
http://www.pcworld.cz/pcw.nsf/hardware/ ... HP_LP2475w
ale píšou tam o 1000 dolarech :|

btw: máte někdo srovnání toho LG W2600HP-BF, Samsungu 245T a podobných s HP L2465P? díky
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od beardie »

22" mala stat okolo 10k SKK, stoji 9200

tak predpokladam, ze tato 24" bude na tom podobne, uvidime...
nE0TiT
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nE0TiT »

Ladissek: presne moje slova.... proto si uz rikam ze musim kupovat new... jinak kdyz tuhle u me byl kamos... rikal mi jestli si nahodou nedelam srandu...ze byl na tom 5 min a nemohl se do toho koukat..
Ladissek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ladissek »

nEDTiT: čiveče u mě taky když je kámoš,tak mi nadává,jak se na to můžu dívat :-D . Přemýšlím o tom LG 26 BF a nebo Benq FP241VW Black - LCD 24".... možná objednám oba a který bude horší,tak půjde nazpět :-D
PARASONIC
Nováček
Nováček

Příspěvek od PARASONIC »

Přátelé mám jednoduchý dotaz - absence dostupnosti LG W2600hp-bf ma donutila k myšlence Samsung 275T.

Vaše doporučení/praktické zkušenosti/refenrence ?

plánované užívání = filmy net občasné hraní, pozorování ze vzdálenosti 1,5m - 3m s požadavkem na pozorovací úhly.

Takže LG W2600hp-bf nebo Samsung 275T ?

Díky
Case: Antec P182 Power: Corsair HX520 MB: Asus P5Q Deluxe CPU: C2D E8400/Thermalright Ultra-120/Noctua NF-S12 RAM: A-Data 2x2GB 800 Hmz 4-4-4-12 DVD RW: LG SuperMulti GSA-4167B HDD: WD360ADFD/WD6400AAKS/WD10EACS GPU: Sapphire Radeon HD3870/Accelero S1 rev. 2/W2600HP-BF Sound: Creative Labs X-Fi Xtreme Music/Creative Labs MegaWorks 250D 2.1 THX TV: AVerTV Hybrid Speedy Control: Logitech S510 Media Remote CZ/MX1000/Cordless Freedom 2.4/WingMan Cordless Rumblepad II/iMON 2,4G LT Communication: Logitech QuickCam Pro 5000/Logitech Cordless Internet Handset
Fofrer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fofrer »

PARASONIC píše: ...
jestli te tech par tisic netrapi, tak proc ne ten Samsung. Barvy lepsi, uhly malinko horsi, ale uprimne to bych jako bernou minci nebral, pokud nekoukas stale z velkyho uhlu. Ja bych se spis bal kdyby ses dival ze vzdalenosti mensi nez 1m - asi uz by byla ztretelna matice displeje, coz by nebylo moc hezky.
PARASONIC
Nováček
Nováček

Příspěvek od PARASONIC »

Fofrer píše:
PARASONIC píše: ...
jestli te tech par tisic netrapi, tak proc ne ten Samsung. Barvy lepsi, uhly malinko horsi, ale uprimne to bych jako bernou minci nebral, pokud nekoukas stale z velkyho uhlu. Ja bych se spis bal kdyby ses dival ze vzdalenosti mensi nez 1m - asi uz by byla ztretelna matice displeje, coz by nebylo moc hezky.
uhly mě až tak netrápěj možná ten při pohledu zespoda přec jen postel je krapet níž ...
spíše mi de o porovnání barevného podání a odezvy přec jen je to S-PVA a S-IPS LG je novější technologii ...

praktické zkušenosti někdo nemá ? přec jen cenový rozdíl je dost velký tak jetli počkat na LG nebo přestat řešit ...

Díky

Edit: ještě nevíte někdo jaký je rozdíl mezi Plus a nonPlus verzí ?
Case: Antec P182 Power: Corsair HX520 MB: Asus P5Q Deluxe CPU: C2D E8400/Thermalright Ultra-120/Noctua NF-S12 RAM: A-Data 2x2GB 800 Hmz 4-4-4-12 DVD RW: LG SuperMulti GSA-4167B HDD: WD360ADFD/WD6400AAKS/WD10EACS GPU: Sapphire Radeon HD3870/Accelero S1 rev. 2/W2600HP-BF Sound: Creative Labs X-Fi Xtreme Music/Creative Labs MegaWorks 250D 2.1 THX TV: AVerTV Hybrid Speedy Control: Logitech S510 Media Remote CZ/MX1000/Cordless Freedom 2.4/WingMan Cordless Rumblepad II/iMON 2,4G LT Communication: Logitech QuickCam Pro 5000/Logitech Cordless Internet Handset
Powell
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Powell »

Potreboval by som radu ohladom vyberu Lcd monitoru,prispieva k tomu i to ze nemam moc skusenosti z praxe,v podstate prechadzam 19crt na 24lcd.Nieco o Tn a S-Pva technologi viem ale vidiet na vlastne oci je predsa len nieco ine.Moji obaja kandidati su zo stajne Samsung.Rozmyslam teda nad Samsungom T240HD ktory na SHW v rezenzi presiel si myslim velmy dobre na to ze je Tn,ziadnu v podstate vyraznu chybu nema az na ten farebny gamut ktory mohol byt rozsiahlejsi a mozno aj to ze jeTn :).Druhy monitor je Samsung 245T ktory taktiez obstal skvele na SHW a je teda S-pva,vadi my nanom v podstate jedna mensiu chyba,ze blikacie trubice neblikaju az tak dobre vzhladom ako ten T240HD,co moje oci pocitia :) keby som vedel zhruba kolko hz :).Je my jasne ze Samsung 245T je jasne lepsi ale neviem ci stoji za tu cenu.Obidva sa pohybuju okolo 245T-22000sk +-.A T240Hd okolo 13500+-sk.Ak berieme do uvahy cenu tak asi tazsko bude mat ten S-pva panel lepsi obraz za adekvatnu cenu ale mozno sa mylim :).Pripominam ze stale som nevidel poriadny moderny Tn a s-pva panel nazivo takze nemam velku predstavu.
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od beardie »

pockaj si mesiac na HP 2475, SIPS za +- 16k SKK
Robo779
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele: