Vodní chlazení - vybíráme jednotlivé díly

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

Odpovědět
NiX
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NiX »

acfluid mam pripravenej a rad sem vybral http://casemodding.cz/index.php?pg=detail&co=1956 . je to celomed a tlustsi, tak snad to postaci. mam univerzal sponu od aqcoolu a nevidim duvod proc menit do budoucna. jak sem psal, kupuju komponenty s nizsi spotrebou nebo aspon stejnou jako puvodni. rad bych na to dal noctuu p12. tak to snad bude tichy nebo ne?
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Noctua a tlustej rad k sobe nejde. Noctua ho poradne neprofoukne. S urcite ne a o P12 jsem taky slysel ze to moc nema rada. Spis bych vzal Papst. Zajimavej kontrast. Drahej fan a skudli na radu. :)
Vem spis tenkej 240mm. Je dokonce levnejsi. Napr http://casemodding.cz/index.php?pg=deta ... 56&kat=205
Nebo lehce priplat a vem 360mm. Napr: http://casemodding.cz/index.php?pg=deta ... 57&kat=205 A mas rezervu i do budoucna. Ty bloky te ceka jednou vymenit. Elox jednou sleze a inhibitor te nezachrani. Proto jsem se rozloucil s mymi KPcooli. Koupil za par korun starsi celomedene (Silver) a byl jsem s teplotami o dost niz.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Partyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Partyman »

Woyta píše:Noctua a tlustej rad k sobe nejde. Noctua ho poradne neprofoukne. S urcite ne a o P12 jsem taky slysel ze to moc nema rada. Spis bych vzal Papst. Zajimavej kontrast. Drahej fan a skudli na radu. :)
Noctua P12 se Papstu vyrovná. Je to o dost lepší větrák jak S12. Mám obě verze, takže vím o čem mluvím.
http://www.svethardware.cz/art_doc-4F73 ... 78447.html
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Ano. V testech se vyrovna. Nekdo si stezoval ze to mel na chladici a nebylo to ono. Cenove jsou na stejne urovni takze to bude asi uz jen na uzivateli co zvoli. Zatim se mi do paratu nedostala.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
NiX
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NiX »

mno popravde receno, ja uz takovej dvojitej rad doma mam (http://casemodding.cz/index.php?pg=deta ... 56&kat=205) a chtel sem ho vymenit za ten jednoduchej. ten jednoduchej totiz jen nasroubuju do pozice v casu a pro ten dvojitej bych musel udelat diry. a nemam cim. ale koukam ze bych to mel jeste prhodnotit, stejne jako tygony versus silikony.

nejradsi bych do toho dalsi penize uz nevrazel. zda se, ze nechat si ten dvojitej, udelat na nej diry do chieftecu vpredu dole a nechat si silikonovy hadicky a poschanet nejakej kalendar kuli pruzince bude nejlevnejsi a nejmoudrejsi reseni, pravda?
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Pilnik, stipacky a vrtacku mas? Tohle ma skoro kazdej doma.
JJ asi to tak bude.

NiX
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NiX »

jo to mam, to bude operace...ale diky za radu a povzbuzeni
skokan2
Nováček
Nováček

Příspěvek od skokan2 »

Čau lidi, potřeboval bych tip na co nejtišší čerpadlo kterým budu chladit 3870X2 s 240 radiátorem. Díky

//Woyta FAQ
bolehlav
Nováček
Nováček

Příspěvek od bolehlav »

V současnosti mám desku Striker Extreme s C2Q QX6800 a jednu GK 8800 Ultra. V dohledné době bych měl dostat novou desku (Striker 2 Formula) a další dvě ultra karty (do tri-sli).
Chtěl bych začít vodníka na tom co teď mám (CPU + GK ... na chipset asi stačí to co tam teď je od výrobce) a až dorazí MB a GK tak okruh rozšířit (CPU+chipset+mosfety a druhý okruh na tři GK). Původně jsem chtěl pořídit dvě D5 a udělat 2 okruhy. Na GK jsem chtěl dat Fuziony (přijde mi že nic jiného kloudného se u nás v shopech sehnat nedá). Když jsem si pročítal thready o vodním chlazení, tak jsem se skoro ke konci dozvěděl, že dva okruhy jsou nesmysl. Nemám zatím s vodním chlazením žádné zkušenosti, jen z toho co jsem se kde dočetl. Nejsem si jist, jestli by něco utáhlo ty 3 fuziony na GK a ještě CPU (asi taky fuzion), chipset a mosfety v jednom okruhu. Mám stejnou case jako tady, jen ty rady bych chtěl větší (2x 360? a nechal je asi venku). Nejraději bych to koupil vše u nás, ale už jsem se smířil i s tím, že bych koupil Swiftek bloky třeba z Polska nebo Německa, pokud by to mělo větší smysl. Pokud bych měl kupoval mimo ČR, poradíte co jiného tam rovnou pořídit, ať to poštovné má smysl?
Kašpec
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Kašpec »

Já bych to udělal tak jak to má týpek z XS tady ...

Na strop Thermochill PA120.3 ... Na procesor D-Tek Fuzion s Nozzle Kitem ... Na chipsety (mosfety) a grafiku bych dal bloky od EK ... Pumpa Swiftech MCP355 + Petra's Tech topem a jako expu bych použil EK res ... :wink:
PC: AMD Ryzen 7800X3D | Asus Ryujin 240 | Asus Strix B650E-E | G.Skill Z5 Neo 32GB 6000MHz CL30 | Gainward Phantom RTX 4080 | Solidigm P44 Pro 500GB | Solidigm P44 Pro 1TB | Seagate HDD 2TB | Asus Thor 850W | case CoolerMaster 932 | keyboard Asus Falchion | mouse Asus Keris | mousepad Razer Strider | headphones Beyerdynamic DT 770 PRO | monitors Asus PG27AQDM + XG27AQ
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

kolik do toho chceš dát peněz?

rozhodně bych nebral fuziony na gpu, ale mcw 60, nízká cena, malá restriktivita...

dva radiátory bych považoval za absolutní minimum, se třema až čtyřma bych počítal abys měl tichej chod nebo nízký teploty

jinak dva okruhy v takovýchto případech nemusí být zbytečnost, jak řikám, záleží na financích, ale i s jednim čerpadlem se to dá v pohodě při rozumě zvolených součástech

takže když to sesumírejeme
cpu fuzion, gpu 3x mcw60, mosfety EK, na chipsetu bych nechal to co dává asus (striker II), chladit SB při trisli bude asi prostorově nemožný, nevím, musel bych se pokoukat po netu, pumpa laing D5 nebo ddc 3.2 s topem xspc, radiátory 4x ideálně swiftech mcr 320qp, nebo z našich končin třeba eastar copper, black ice, na tom zas tak nezáleží...
radiátory dát paralerně po dvou
všechno (až na radiátory) bych bral z sidewindercomputers.com
bolehlav
Nováček
Nováček

Příspěvek od bolehlav »

Gr8 Vivec píše:kolik do toho chceš dát peněz?
Peníze netisknu, ale asi tolik kolik bude potřeba. :?
Gr8 Vivec píše:...na chipsetu bych nechal to co dává asus (striker II), chladit SB při trisli bude asi prostorově nemožný
Striker 2 pokud jsem četl správně je ale potřeba dochlazovat těma plastovejma větráčkama co dělají děsnej kravál. :(
Gr8 Vivec píše:všechno (až na radiátory) bych bral z sidewindercomputers.com
Vyjde to i s clem líp než z německa nebo Polska?
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

ah, trochu jsem se zamotal s deskama, systém značení asusu je fakt skvělej :x
mluvme raději na rovině chipsetu než konkrétní desky...

na tu desku budeš potřebovat obyčejnej chladič pro NB (ek a pod..) a speciální chladič pro SB a můstek, vyrábí ho mips, zatim ho asi koupíš jen na domovský stránce mips-computer.de, ale mips se dováží do čech tak se na jsc objeví
od mips můžeš vzít klidně i zbytek chlazení mobo ať to máš stejnorodý, ale jsou víc restriktivní než ek a dražší (ale jen o trochu)
Obrázek

z usa to díky slabýmu dolaru vyjde i s poštou a clem levněji, když garymu ze SWC napíšeš mail ať na balík napíše nížší cenu tak bejvá clo docela v pohodě

přecejen bych ale druhý čerpadlo vzal, jeden okruh cpu a deska se dvěma radiátorama, druhej okruh GK taktéž se dvěma radiátorama
Partyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Partyman »

Nebude lepší jeden velkej okruh s čerpadly do serie? Míň práce se zavodňováním a rozebíráním, stačí jedna expa...
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

pokud mas tvrda cerpadla, tak si seriovym zapojenim moc nepomuzes, lepsi mas paralelni.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
skokan2
Nováček
Nováček

Příspěvek od skokan2 »

Ahoj, je čerpadlo Laing D5 tiché? Jaký je rozdíl v hlučnosti 1st. vs. 5.stupeň?
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

skokan2 píše:Ahoj, je čerpadlo Laing D5 tiché? Jaký je rozdíl v hlučnosti 1st. vs. 5.stupeň?
je to v celku tiché čerpadlo. rozdiel medzi 1 a 5 stupňom je obrovský čo sa ale prejavuje aj na výkone. inak mám Laing D4 čiže ide stále na 5 stupeň a dá sa to úplne v kľude prežiť
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
palee
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palee »

plánuji koupit novou desku, Asus P5K Premium nebo Asus P5E a potřeboval bych poradiť s blokama na NB a mosfety... teď mám Commando + EK Asus 1 na NB + EK Mosfet Asus 1 + Asus 2...
kdyby se z toho dalo něco použít na P5K, tak bych jí vzal... jinak jdu do P5E a tam to už asi nepůjde...

takže bych vás poprosil, kdyby ste mi někdo napsal, které WBs potřebuji na tyhle dosky... díky moc
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

P5K má psanou podporu u asus 3 a 3a, NB blok na ní nasadíš

u P5E je na mosfetech samostatná část takže bloky nejsou potřeba(jinak taky 3/3a), na nb ale budeš muset mít novej blok, montážní díry jsou mimo

btw tohle je důvod proč bych si nikdy nekoupil bloky na mosfety (zbytečnost, stejně nehřejou), a jednoúčelovej blok na chipset když je na trhu spousta multiplatformovejch (i v řadách EK- nForce rev. 1.1)
palee
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palee »

jojo, jde to hodně do peněz :sad: ...

takže na mosfety 1x Asus 3 + 1x Asus 3a alebo to jsou stejný, takže může být 2x Asus 3 nebo 2x Asus 3a ??

a díky za odpověd :D
Odpovědět

Zpět na „Voda“