DVD média

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
CROSS
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CROSS »

Bathory píše:Že je to až podezřele levný :?

No, je to právě ten pack. V těch se DVD nech koupit kolem dvacky. Je fakt, že tyhle jsou hodně levný, proto se na ně ptám.
Konfiguraci sem nikdy psát nebudu, protože může být každému ukradená! CROSS(cze)
goelr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od goelr »

Co říkáte na DVD-R FUJIFILM 4,7GB 8x cake box 10ks za 184 kč....asi taky shit, že? :o
CPU: AMD RYZEN 5 7600X MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GK: GAINWARD GeForce RTX 5080 Phoenix 16G RAM: Kingston FURY 32GB SSD: Samsung 850 PRO, Crucial M4 HDD: Seagate 8TB PSU: Seasonic Focus Gold 850W Case: Fractal Define R6
sidy
Nováček
Nováček

Příspěvek od sidy »

A co takhle PHILIPS DVD-R 8x? Máte někdo zkušenost?
Mican
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mican »

CROSS píše:Máte někdo zkušenost s DVD od Sony? Jeden příspěvek tu kladný byl.
Zahlédl jsem pack po 25 kusech za 391,50Kč, co vy na to?
Mám nějaký spindl z Makra a vypadají dobře. Zatím žádné zkažené (z dvaceti vypálených), výrobce je opravdu Sony, žádný OEM. A je zajímavé, že voní po kokosu :-)
i7-920, Gf 8800GTS, 6GB RAMěti, hodně disků, videokarta, joypad, Nintendo DSi, Nintendo Wii, XBox360.
CROSS
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CROSS »

Díky za názor. Dal bych přednost jinejm DVDčkám, Memorexům, Imationům apod, mám ještě problémek, že tu někdo psal, že LiteOn SOHW 832S si lépe rozumí s DVD+R. Co je na tom pravdy nevím. Mě to přijde "prašť jako uhoď". O Sony DVD jsem toho zatím slyšl málo, tak nevím.
Konfiguraci sem nikdy psát nebudu, protože může být každému ukradená! CROSS(cze)
Krevety
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krevety »

Verbatim Verbatim a jedine Verbatim, onehda sem se nechal zlakat ! cd-Rkama ! od sony ... fakt mely takovy pekny pruhledny obal, cena odpovidala znacce 15kc/kus :lol: a tet sem je skousel palit na svem dvdcku 40x ani za boha ... rychlost kolisala mezi 24-16-0 speed, nakonec byla data necitelna proste otres... pak sem to same dal palit 32kou no proste max. 24 a pak delala psi kusy ale je jakstaks citelne... no a treti sem zkousel na 16ku a v pohode... no nevim co si mam o sony 48certifikated mediich myslet :roll: myslel sem ze sony jeste nejakou uroven ma, ale po dnesku ... FU :lol:

jinak k DVD ... mam doma RAMky od Panasonicu... ty jsou fakt supr
a palil sem i memorex -r 4x a docela to vyslo, ale od nich sem braval i CD takze sem tusil ze to nebude tak strasny (ostatne to chtel vysovne kamos..)
jinak sem v akci videl i Princo a to jsou dobre media tak 50:50, kamos jich mel asi 50 a 20 zkazil... nevim ale jesi se to pak za polovinu ceny znackoveho media vyplati :roll:
NB: ---
PC: AMD Ryzen 7 5700X3D, AMD Radeon RX 6800, ASUS TUF GAMING X570-PLUS, 32GB DDR4-3600, Samsung 990 PRO 4TB, Samsung 960 PRO 2TB, Win10 x64 Pro
Dark100
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark100 »

Teď používám DVD+R XIDEX a tak 30-40 vypálených medií a zatím 100% uspěšnost :)
i7 12700F|ASUS TUF GAMING B660-PLUS|Kingston Fury Beast DIMM DDR4 32GB 3200MHz|Gainward RTX 5080 Phoenix
Pop
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pop »

Palite nekdo na tyhle? :

http://www.cdr.cz/a/hardware/media/dvd/200

V Intersparu je maji za 11.4 po 25Ks.
Zarathustra
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zarathustra »

Mám s nima dobrý zkušenosti, myslím že jsou celkem dobrý.
CPU:Intel E8400(Q747A4o6) 9*455 4095MHz-core 1,375V,Chladič:Scythe Mine cooler(po úpravě přichycení k socketu LGA775),MB:Asus P5E, RAM: 2*1024MB 800+ a 1066+ 2*1024MB DDR2 A-Data, HDD:36.7GB+320GB,VGA: Radeon Powercolor 3850 256MB+Accelero S1,DVD:Samsung SH-S183A,Pioneer DVR 212,Zdroj:LC Power Titan 560W,LCD: 22" Benq T221WA,Bedna:Eurocase Server 207S,OS:Win Vista,3D Mark 06-10494-grafika oc 745/939
Mican
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mican »

Emgeton bohužel střídá dodavatele médií jak fusekle, takže si nikdy nemůžeš být jistý co vlastně koupíš. Ty původní byly docela dobré, z cca 50 dva disky vadné (jeden se mi rozlepil na dva :-) ).

Nedávno jsem koupil nějakou novou edici a ač na obalu slubují 8x rychlost, můj NEC2500 na ně chce pálit jenom 4x. Jinak ale zatím fungují (asi 5 kusů vypáleno).
i7-920, Gf 8800GTS, 6GB RAMěti, hodně disků, videokarta, joypad, Nintendo DSi, Nintendo Wii, XBox360.
Pop
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pop »

Tohle jsou ty starsi 4rychlostni. Vyzkousim a dam vedet.
flukes
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Samsung Pleomax 4x DVD-R

Příspěvek od flukes »

Samsung Pleomax 4x DVD-R

Narazil jsem v obchode na tato media za 13kc, mate nekdo nejakou zkusenost, nebo blizsi informace o tomto mediu?
CPU i7 10700k@5000/1.3V, Noctua NH-U12P SE2, Asus ROG STRIX Z490, SSD M.2 Samsung 970 EVO plus 1TB, HDD 3TB, 2TB, Patriot VIPER Steel 16GB DDR4 4400, GeForce RTX 2080 Ti Phoenix GS 11GB GDDR6, Pioneer BDR-0Ś09XLT, Samsung SH224, 22" LCD Acer XB252Q Predator, CoolerMaster HAF 942, EVGA 1000 P2
Mican
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Samsung Pleomax 4x DVD-R

Příspěvek od Mican »

flukes píše:Samsung Pleomax 4x DVD-R
Já si koupil +R a výrobcem je Optodisc. Vypállil jsem zatím jen jedno, ale povedlo se.
CROSS
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CROSS »

Tak ceny DVDček nám pěkně klesaj. Dokonce už jsou i některá CD dražší. Trapná je ale jejich spolehlivost a pokud už na to někdo něco smahne a vše funguje, nemá jistotu, že to tam za 5 let najde. To mě děsí. :sad:
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

mno já to řeším tak že pálím na značkový média a důležitý data mám dvojitě zálohovaný - ještě na harddisku, to je myslím docela solidní zajištění. mimoto stejně ty DVD vydrží maximálně dva roky, pak se bude stejně masově přecházet na jinej standard s několikanásobně větší kapacitou.
ignorelist: kremrole a dezoláti
CROSS
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CROSS »

To máš sice pravdu, ale zálohovat na vícero způsobů není zrovna ideální. Nechci rejpat, ale čistě filosoficky ani u značkových DVD nemáš jistotu trvalého uchování dat. Odhadl bych, že ta data jednou stejně ztratíš(me). Akorát v tvém případě třeba za delší dobu. Pořád mluvím ve filosofický rovině. Ztratit data za 5 let stejně jako za 7 je prostě stejně ztráta dat a je mi z toho smutno. (Stejně jako mi bylo, když jsem viděl své data na CDs a spočítal si, o kolik placek by to bylo míň, kdyby to bylo na DVDčkách :oops: .)
Pop
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pop »

Mican píše:Emgeton bohužel střídá dodavatele médií jak fusekle, takže si nikdy nemůžeš být jistý co vlastně koupíš. Ty původní byly docela dobré, z cca 50 dva disky vadné (jeden se mi rozlepil na dva :-) ).

Nedávno jsem koupil nějakou novou edici a ač na obalu slubují 8x rychlost, můj NEC2500 na ně chce pálit jenom 4x. Jinak ale zatím fungují (asi 5 kusů vypáleno).
Tak ty Emgetony bohuzel tragedie. Vsechny se sice podarilo vypalit nicmene na jednom od poloviny chyby (cervene), jine se zase zda bez chyb, ale pri kontrole v DVD-Speed to pri testu prenosove rychlosti nekde kolem 3GB spadne dramaticky dolu. Vypaluju na LG4120B FW111. zajimave je, ze mam par tehle Emgetonu vypalenych od kamose na jine vypalce a ty drzi a je na nich mozne poznat id vyrobec .. mam pocit, ze Fornex nebo tak nejak. Na tehle co se prasi tak tam DVD Identifier nedokaze vyrobce poznat :(
CROSS
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CROSS »

Tak to jsi mě nepotěšil, páč jsem teď jedny emgetony koupil. Na druhou stranu, že by to bylo v LG? 8)
Pop
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pop »

Nevylucuju. Nicmene na cdr.cz ve foru pod timhle mediem pisou lidi o podobnych problemech i na jinych vypalovackach. Nekde je tam dokonce napsane: palit jenom 2x a ne do konce :stupid:

No, poucil jsem se. Kamoska mi ted psala, ze ma pro me Verbatim DVD-R 8x za 19. Tak si jdu pro ne a koncim s experimenty :)
CROSS
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CROSS »

Kéž by i v mém městě byl výběr. Je to tu něco ve stylu, 1kus drahý a 1kus levný. Vyberte si. Nejsrandovnější je v tomhle Carrefour a jeho nabídka DVD-+R, DVD-+RW vše v provedení Gigamaster.
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“