nereknu, kdyby tu nekdo psal polsky, ale slovensky...
Novinky na PCT - Co se vám líbí a nelíbí?
- myom
- Středně pokročilý

presne tak, jsme na internetu. kolik je na foru slovaku? vadi vam to? porad se tu postuji anglicke uryvky. chcete po autorech, aby je prekladali?
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jistě, a právě proto tolik lidí začlo rýpat, jakto že na PCT píše Slovák[CZ]mike píše:proc by zavirali? lidi si to radi prectou tady.
Přece neříkám, že si nerozumíme, jen říkám, že číst slovenštinu je nezvyk a proto to lidem najednou vadí. Jsou rozmazlení a nechtějí přemýšlet nad významem těch zbylých 20% slov, která stejná nejsou.Clovek se chce dozvedet nove informace, musi byt tedy svetu vic otevreny.. Navic slovenstina ktera ma tak 80% slov stejnych, jen maji jiny prizvuk. Eh, kde to jsme? Uz to tady nekdo psal. V USA je zakazane mluvit britskou anglictinou? Nerozumi si?
Ad poznámky typu "nečtěte to, když se vám to nelíbí" nejsou vždy na místě - PCT se jako každá firma musí snažit vyhovět svým zákazníkům (čtenářům), aby jej neopustili - proto ostatně byla vyhlášena ona anketa, když si někteří rýpalové v diskuzi stěžovali.
To je špatné přirovnání. Stejně tak bys pak mohl tvrdit, že kdekdo na fóru píše jak čuně, bez diakritiky, interpunkce, s hrubkami a tak, a tím obhajovat novinky psané podobným stylem. Je totiž třeba rozlišovat oficiální a neoficiální rovinu komunikace. Na fóru si často vypomáháme anglickými výrazy, zkratkami... ale do článků v magazínu to nepatří./jo a jeste me zarazi ,ze toto se resi na internetu.. tedy tam kde se mluvi vsemi jazyky. Ja teda protestuji proti tomu aby tady na foru bylo upravit prispevek napsano jako "edit" jsem cech ,tak zadna anglictina ne? (jo ted jeste vidim FAQ. kdyz napisu adminovi fuck you tak to tez rychle pochopi a vymaze meproc kdyz se podivam na nazvy smajliku vidim anglicky napsane "shocked" , "smile" ?)
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
- [CZ]mike
- Mírně pokročilý

-
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- AlesShi
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- faugusztin
- Začátečník

-
- klemikaze
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
A slyšeli ste někdy že i negativní reklama je reklama? 
Kolik z vás (kromě Lukfiho, kterej má jinej důvod) přestalo chodit na pct? A kolik z vás to udělalo kvůli Ondruškovi?
Ten kluk píše dobře a ví o čem píše... Navíc PCT navštěvuje velká slovenská menšina a podle hlasování většině jeho novinky nevaděj... Já za tim klukem budu stát i kdyby ste se na hlavu stavěli...
Kolik z vás (kromě Lukfiho, kterej má jinej důvod) přestalo chodit na pct? A kolik z vás to udělalo kvůli Ondruškovi?
Ten kluk píše dobře a ví o čem píše... Navíc PCT navštěvuje velká slovenská menšina a podle hlasování většině jeho novinky nevaděj... Já za tim klukem budu stát i kdyby ste se na hlavu stavěli...
A komu se to nelíbí, ať mi klobouk... 
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
- Thellwin
- Administrátor

- Flegy
- Mírně pokročilý

-
- barco
- Středně pokročilý

Ale japoncovi by si tažko rozumel ...Flegy píše:ok, tak jeste bych pctuning aby najmul uzbekistance, rumuna,bulhara,japonce,cinana a nora jako novinkare nebo jako recenzenta
Čo je na slovensky písaných novinkách nezrozumiteľné ? Máš taký problém so slovenčinou, že tú novinku nevieš prečítať ? Nie, všetko je to len o tom, že treba viacej rozmýšlať, nie len tupo hladieť na text, a to sa mnohým nechce
.
- BlackJack
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tých ľudí, ktorí sú proti slovenčine je tu už toľko, že mi to pomaly pripadá skôr ako neschopnosť ju prečítať než ako pohodlnosť....
Treba iba tréning, vy sa do toho dostanete
Těch lidí, kteří jsou proti slovenštině je tady již tolik, že mi to pomalu přijde spíše jako neschopnost ji přečíst než jako pohodlnost...
Je potřeba jenom trénink, vy se do toho dostanete
Treba iba tréning, vy sa do toho dostanete
Těch lidí, kteří jsou proti slovenštině je tady již tolik, že mi to pomalu přijde spíše jako neschopnost ji přečíst než jako pohodlnost...
Je potřeba jenom trénink, vy se do toho dostanete
MB Gigabyte GA-965P-DS3, CPU Core 2 Duo E2140@2700MHz 1,376V real, CPU cooler Scythe Mine + Xilence 120mm, GPU MSI RX2600XT 512MB DDR3, RAM A-DATA Vitesta EE 2x1024MB 800+@899MHz 5-5-5-15 2V , HDD Maxtor DiamondMax10 300GB S-ATA, mechaniky hp dvd840i, Sony DW-D22A, zvukovka Audigy SB 4, krysa Logitech G5, klávesnica Genius KB-29e, repro 5.1 Elta 8880 CLS, sluchátka Icemat audio white siberia, case Aerocool ExtremEngine 3T BBA, zdroj Enermax Liberty 500W, LCD 20'' LG L2000C BF
- Wilik
- Administrátor

Na PCT se pise slovensky - tentokrat v nekolika malo novinkach. Neni to poprve, neni to naposledy a menit se to dramaticky nebude. Netvrdim, ze neni moznost, aby to bylo dodatecne "uhlazeno" do cestiny, ale urcite to neni nic prioritniho na co bychom se extra zamerovali. Kazdy je schopen tu novinku precist a porozumet ji.
Jako pripominku tech par zdejsich nazoru od nacionalne ladenych uzivatelu bereme v potaz - tot vse.
Jako pripominku tech par zdejsich nazoru od nacionalne ladenych uzivatelu bereme v potaz - tot vse.
Az s nekym z techto narodu budeme zit 75 let ve spolecnem state a nas jazyk bude s jejich z 90% podobny a kazdy i prumerne inteligentni clovek mu bude bez problemu rozumet, tak to nepochybne udelame.Flegy píše:ok, tak jeste bych pctuning aby najmul uzbekistance, rumuna,bulhara,japonce,cinana a nora jako novinkare nebo jako recenzenta
- Baneshee
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Jo to je pravda, je to o pohodlnosti a nevidim na tom nic divnyho. To ze nemam problem si to prelozit neznamena ze se me s tim chce drbat. Ja ty slovensky novinky vetsinou nectu, pokud to neni neco opravdu zajimavyho, nestoji mi to za to. Nebavi me to louskat. V hlasovani jsem byl proti slovenskym novinkam.
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
- axloth
- Začátečník

-
Prelozit? Louskat? Paneboze, meli by zase zacit v televizi vysilat pulku programu slovensky. Delate jak kdyby to byl cizi jazyk.Baneshee píše:To ze nemam problem si to prelozit neznamena ze se me s tim chce drbat ... Nebavi me to louskat.
P.S.: jakej je v hlasovani rozdil mezi moznostma "nevadi" a "je mi to jedno"?
- Zemo
- Začátečník

- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
Nemám problém to přečíst a nevadí mi slovneština, ale na českém webu bych rád jen češtinu. A nevím čím to je, ale slovenština userů zde na fóru se mi čte lépe, slovenština p. Ondrušky je pro mě trochu hůře luštitelná...
// busy: Wow nehraju.
// busy: Wow nehraju.
Naposledy upravil(a) h4__ dne pát 22. úno 2008, 20:52, celkem upraveno 1 x.
- busy
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
tak toto ma v celku rozosmialo. myslim ze inteligentny clovek sa nad takouto vecou nepozastavuje. denne citam slovenske a ceske spravy, pozeram filmy v CZ aj v SK a to ze na pct sa pise po slovensky som si ani nevsimol, uz si to nejako ani neuvedomujem. prednasaju mi ceski profesori po cesky aj tie najtahsie predmety (operacna analyza, matematicka analyza 3 ...) a teda nevsimol som si jedinu staznost ze by niekomu vadil vyucovaci jazyk. ale njn niekto kto ledva dostudoval trojrocku za strojara a teraz presedi cely den pred WoW tak musi mat stazeny zivot novinkou v slovencine.
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........