Asus Maximus Formula /SE (775, X38 + ICH9R)

Základní desky firmy Asus.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Chang
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chang »

Dobrý den, chci radu. Myslíte že by se tenhle chladič na CPU:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45558
+
NB chladic:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=48648
vesli spolu na desku Maximus Formula? :roll:
Díky za rady :)
CPU:Intel E8400, MB: Asus P5E X38, RAM: Patriot 2x1 GB 800 MHz, GPU:Asus 8800 GTS ( G92), HDD: WD 6400 AAKS, PSU: Fortron Blue Storm 500W
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

Ahojte, plánuju v nejbližší době koupit ještě jedno PC, které nám tu doma schází. První jsem uvažoval o koupi DFI LT X38, ale cena mě odradila, DFI mám rád, ale peněz je to už fakt hodně (stačilo mi 6.5k za P35) a tak jsem si vyhlídnul tuhle. Tak bych se na začátek zeptal, jestli je mezi SE a nonSE ještě nějakej rozdíl, mimo to chlazení?
Biskot
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Biskot »

h4__ píše:Ahojte, plánuju v nejbližší době koupit ještě jedno PC, které nám tu doma schází. První jsem uvažoval o koupi DFI LT X38, ale cena mě odradila, DFI mám rád, ale peněz je to už fakt hodně (stačilo mi 6.5k za P35) a tak jsem si vyhlídnul tuhle. Tak bych se na začátek zeptal, jestli je mezi SE a nonSE ještě nějakej rozdíl, mimo to chlazení?
Není, opravdu ne, jenom to chlazení ;)
h4__ píše:Dobrý den, chci radu. Myslíte že by se tenhle chladič na CPU:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45558
+
NB chladic:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=48648
vesli spolu na desku Maximus Formula?
Díky za rady

Přijde mi zbytečný dávat další chlazení na NB/SB. Deska má opravdu masivní Heatpipe chlazení, takže pokud máte ve skříni aspoň trochu průvan, tak je to podle mě zbytečný.
CPU: Intel Q6600 @ 3,2Ghz(400Mhz×8, 1,30V, IDLE 43°C, BURN 57°C + Noctua NH-U12P), MB: ASUS Maximus Formula, RAM: 4×1GB A-DATA Extreme Vitesta Edition(5-5-5-18 2T, 800Mhz), GPU: ASUS 8800GT, ZVUK: Creative Xi-Fi Extreme Gamer, PS: Enermax Liberty DXX 500W, CHASSIS: Thermaltake Tsunami VA3000BWA, FAN: 2×Xilence ; MX518, Logitech Media Keyboard Elite, Razer eXactMat, ExactRest, Revoltec Cold Cathode Twin set UV, Red, LCD: Acer AL1912(16ms :)),Repro: Genius SP-HF2000X + nějaký Genius 5.1 repra
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

Jen jsem to nenapsal já... :oops:
Chang
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chang »

2 biskot:
No nejsem si tím nějak jistý. Nemá Maximus stejné HP jako P5E? :?
Jestli jo, tak v nějakém testu šla teplota NB u P5E přes 70 stupňů.. :x
CPU:Intel E8400, MB: Asus P5E X38, RAM: Patriot 2x1 GB 800 MHz, GPU:Asus 8800 GTS ( G92), HDD: WD 6400 AAKS, PSU: Fortron Blue Storm 500W
Biskot
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Biskot »

h4__ píše:Jen jsem to nenapsal já... :oops:
heh ajo sorry :oops: :oops:
chang píše:No nejsem si tím nějak jistý. Nemá Maximus stejné HP jako P5E?
Jestli jo, tak v nějakém testu šla teplota NB u P5E přes 70 stupňů..
No já mám teploty IDLE 36°C a BURN 45°C nebo nějak tak, takže myslim že tak moc zase netopí ;)
CPU: Intel Q6600 @ 3,2Ghz(400Mhz×8, 1,30V, IDLE 43°C, BURN 57°C + Noctua NH-U12P), MB: ASUS Maximus Formula, RAM: 4×1GB A-DATA Extreme Vitesta Edition(5-5-5-18 2T, 800Mhz), GPU: ASUS 8800GT, ZVUK: Creative Xi-Fi Extreme Gamer, PS: Enermax Liberty DXX 500W, CHASSIS: Thermaltake Tsunami VA3000BWA, FAN: 2×Xilence ; MX518, Logitech Media Keyboard Elite, Razer eXactMat, ExactRest, Revoltec Cold Cathode Twin set UV, Red, LCD: Acer AL1912(16ms :)),Repro: Genius SP-HF2000X + nějaký Genius 5.1 repra
Chang
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chang »

Ok, věřím ti. ALe jinak myslíš že by se tam ten NB cooler vešel? :?
Chr0n1c
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chr0n1c »

zdravim chtel jsem se zeptat jesli tato deska funguje s pametmy http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=49801 nebo http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=48045
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

Měli by fungovat oboje...
Chr0n1c
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chr0n1c »

no ja jen ze jsem cetl je deska ma problem s a-datama ... tak se raci ptam
Kašpec
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Kašpec »

Chang píše:...
Sice nevím jak je dobrý to chlazení bez toho Fuziona, ale ještě než jsem ho a celou vodu zapojil, tak teploty byly v pohodě, max. 45°C takže bych to moc neřešil ... :roll:
Chang
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chang »

Tak teda jo no..zkusím dát teda jenom toho "Thermala" na cpu a uvidím jaké budou teploty NB...omlouvám se ale myslel jsem verzi non-SE tudíž bez vodního bloku :wink:
Biskot
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Biskot »

Chang píše:Tak teda jo no..zkusím dát teda jenom toho "Thermala" na cpu a uvidím jaké budou teploty NB...omlouvám se ale myslel jsem verzi non-SE tudíž bez vodního bloku :wink:
Podle mě by se tam stejně nevešly :-D . Ale jenom myslim, nikdy sem to nezkoušel, je možné že taky jo.. :)
Crus
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Crus »

!!! Prosim o pomoc !!!

Prestala mi na teto desce (revize 1.02g) fungovat druha sitovka Marvell.

Zkousel jsem preinstalovat drivery..nepomohlo. Lec tim to urcite nebude. Sitovka totiz nejevi znamky zivota ani pod BIOSem nebo DOSem. Prvni sitovka sviti/blika, druha ani jedno.
V BIOSu ji mam enabled. Zkousel jsem ji zakazat a znova povolit..nepomohlo.
Zkousel jsem prehrat BIOS v0903 (se kterym sitovka vzdy fungovala OK) i nahrat novejsi v0907..nepomohlo.
Zkousel jsem na ni pripojit ruzne zdroje signalu (NTB, UPC modem)..ani s jednim nejevi znamky zivota.

Proste jako by opravdu hardwarove odesla. Ale tomu se mi nechce verit. Proc by se mela ze vsech soucastek na desce rozbit zrovna LAN2?! Samozrejme na druhou stranu proc by nemohla ;-). Desim se predstavy, ze budu muset rozdelavat celyho vodnika a desku odnyst na reklamaci do Alzy a bejt mesic bez PC.

Ma nekdo nejake rady?
Kašpec
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Kašpec »

Tak pokud ji nepoužíváš a odešla, tak bys to řešit nemusel pokud necheš být fakt min. 2 týdny bez PC, ale já bych to na tu reklamaci radši poslal, desce za 6k by se to stát nemohlo ... :roll:
PC: AMD Ryzen 7800X3D | Asus Ryujin 240 | Asus Strix B650E-E | G.Skill Z5 Neo 32GB 6000MHz CL30 | Gainward Phantom RTX 4080 | Solidigm P44 Pro 500GB | Solidigm P44 Pro 1TB | Seagate HDD 2TB | Asus Thor 850W | case CoolerMaster 932 | keyboard Asus Falchion | mouse Asus Keris | mousepad Razer Strider | headphones Beyerdynamic DT 770 PRO | monitors Asus PG27AQDM + XG27AQ
Crus
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Crus »

Kašpec píše:Tak pokud ji nepoužíváš a odešla, tak bys to řešit nemusel pokud necheš být fakt min. 2 týdny bez PC, ale já bych to na tu reklamaci radši poslal, desce za 6k by se to stát nemohlo ... :roll:
Obcas ji prave pouzivam. Jen jak rikam se mi nechce verit ze se opravdu rozbila, proto prosim o rady.
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

Chr0n1c píše:zdravim chtel jsem se zeptat jesli tato deska funguje s pametmy http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=49801 nebo http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=48045
OCZ i ty A-DATY tam fakají kámoši je mají a žádný problém snimi nemaj :roll:
mě takhle odešla sítovka na Striker Extreme štěstí že deska byla bratra tak jsem mu jí vrátil a on to neřešil :) pokut máš desku pod 14dnů tak odstup od smlouvy oni ti hnedka vrátí peníze a můžeš si hned koupit novou .pokat jí máš déle tak normálně jim jí zanes.podle mě reklamace nebude trvat déle než týden.pochybuji že by měli tolik práce že by se na tebe do týdne nedostalo a tvůj problém musí poznat hned při první testu tak že bych se té reklamace nebál :roll:
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
Crus
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Crus »

Crus píše:!!! Prosim o pomoc !!!

Prestala mi na teto desce (revize 1.02g) fungovat druha sitovka Marvell.

Zkousel jsem preinstalovat drivery..nepomohlo. Lec tim to urcite nebude. Sitovka totiz nejevi znamky zivota ani pod BIOSem nebo DOSem. Prvni sitovka sviti/blika, druha ani jedno.
V BIOSu ji mam enabled. Zkousel jsem ji zakazat a znova povolit..nepomohlo.
Zkousel jsem prehrat BIOS v0903 (se kterym sitovka vzdy fungovala OK) i nahrat novejsi v0907..nepomohlo.
Zkousel jsem na ni pripojit ruzne zdroje signalu (NTB, UPC modem)..ani s jednim nejevi znamky zivota.

Proste jako by opravdu hardwarove odesla. Ale tomu se mi nechce verit. Proc by se mela ze vsech soucastek na desce rozbit zrovna LAN2?! Samozrejme na druhou stranu proc by nemohla ;-). Desim se predstavy, ze budu muset rozdelavat celyho vodnika a desku odnyst na reklamaci do Alzy a bejt mesic bez PC.

Ma nekdo nejake rady?
Problem vyresen nekolikaterym prehranim BIOSu a vymazanim CMOS!!!
At si o tom udela obrazek kazdy sam..
Chr0n1c
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chr0n1c »

tak to sem rad budu kupovat ty a-data ....
Shoty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shoty »

potreboval by som poradiť ,bude problem zapojiť na tejto doske 8-pin na cpu pomocou tohoto zdroja :

http://www.tichepc.sk/produkt/Tagan-TG480-U15-962.html

planujem kupit asus maximus formula bez SE

píšu :
1x 20/24 pin ATX
8x Molex 4pin konektor
2x Floppy 4pin konektor
4x 15 pinový (2 SATA)
2x PCI-Express 6 pinový konektor
1x EPS 12V+12V konektor (2x4pin) - čo ak tam napchám tyto dva konektory?

Obrázek

na doske ja vedla toho 8-pin napísane EATX12V
Naposledy upravil(a) Shoty dne pát 4. led 2008, 22:42, celkem upraveno 2 x.
E8400 Box 3.0GHz-OC 4.1GHz 1.34V+ Noctua NH-U12,ASUS Maximus Formula ,Corsair 2x2GB DDR2-1066 Mhz TWIN2X Dominator Dual Channel kit
Gigabyte GTX570 780/1560/3800,Samsung 320Gb 16 Mb cache S-ATA2+ 2xWD 500Gb S-ata2, Corsair 650w ,LCD 22" HP w2207h
Odpovědět

Zpět na „Asus“