Jj, to je jasny. Ale zase Prime95 neni jen tak neco, co by se vyplatilo podcenovat:). No nic jeste par dni budu badat, pak mi nejspis dorazi graficka karta, takze uvidime, co tomu rekne zdroj ci Prime95.Thellwin píše:Mě Prime95 taky hned spadne (už jsem to tady někde psal) ale jinak je komp stabilní ... takže bych to zbytečně nepřeceňoval
PRIME95 - Diskuze, problémy a vše okolo
Moderátor: Don
- Krahujec
- Nováček
-
- Wiruss
- Středně pokročilý
Zkus třeba StressLinux, ale nic proti, za ten komp bych prostě ruku do ohně nedal... Mě taky procík jede na 3,6, ale prostě Prime dřív nebo později spadne, i když je comp stable, tak ho držím níž...Thellwin píše:Mě Prime95 taky hned spadne (už jsem to tady někde psal) ale jinak je komp stabilní ... takže bych to zbytečně nepřeceňoval
- Thellwin
- Administrátor
Já už ho takhle provozuju skoro rok, takže bych za něj tu ruku do ohně i dal ... a jestli se ta "nestabilita" projeví jenom v Prime je mi celkem jedno, když všechno ostatní běží okWiruss píše: Zkus třeba StressLinux, ale nic proti, za ten komp bych prostě ruku do ohně nedal... Mě taky procík jede na 3,6, ale prostě Prime dřív nebo později spadne, i když je comp stable, tak ho držím níž...
Já to beru takhle - pokud blbne komp a následně i Prime, je chyba v kompu. Pokud je komp stable a blbne Prime je chyba v Primu a to mě netrápí
Goldnoob team proud member!
- james7
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Prime95 - fatal error
Krahujec píše:Zdarec,
pres vikend jsem se pustil do pretaktovani sveho prvniho athlonu a narazil jsem na nasledujici problem. Jelikoz jeste nemam poradnou graf. kartu (pouze ati rage xl), tak nemuzu zkusit, jak se bude pocitac chcovat ve hrach. Nicmene mi Prime95 (vetsinou hned po spusteni) hodi 'fatal error: Rounding was 0.5, expected less than 0.4. Hardware failure detected.
procesor mam: athlon64 3700+ a pri 11*250 mi teplota nepresahne 46 stupnu celsia a s CPU burn neni zadny problem.
pameti: 2*512 Kingmax Hardcore 500Mhz, ktere se snazim vyhnat k 250Mhz pro CL 2,5. Zde si opet hrave poradi s Memtestem bez sebemensich problemu.
Jeste doplnim, ze zakl. desku tvori Abit AN8 Ultra. Prime95 jsem byl schopen nejdele udrzet v chodu nekolik hodin (ćca 7, pri temer zakladninich hodnotach), avsak temer vzdy se objevila vyse uvedena chyba.
Nevite cim to muze byt zpusobeno? Vsechny prinose rady velice ocenim. Nemuze tu byt napr. souvislost s grafickou kartou?
Diky
Tak zkus přidat napěti na cpu , čipsetu ...
- Krahujec
- Nováček
-
Takze to opravdu vypada, ze je neco s pametma. Ja je testoval kazdou zvlast a vse probihalo bez chyb. Jenze, kdyz je zapojim obe (do dualu), tak memtest zacne hazet po nekolika hodinach chyby. Nevite co s tim?
Diky
Diky
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
I na default? Pridej jim napeti trochu. Jinak musi MHz dolu.Krahujec píše:Takze to opravdu vypada, ze je neco s pametma. Ja je testoval kazdou zvlast a vse probihalo bez chyb. Jenze, kdyz je zapojim obe (do dualu), tak memtest zacne hazet po nekolika hodinach chyby. Nevite co s tim?
Diky
- AXB
- Začátečník
-
Prime porovnává ověřené výsledky s tím, co vypočítá tvůj počítač. Pokud výsledky nesouhlasí, systém není spolehlivý. (Já vím že , ale pro jistotu.)Thellwin píše:Já to beru takhle - pokud blbne komp a následně i Prime, je chyba v kompu. Pokud je komp stable a blbne Prime je chyba v Primu a to mě netrápí
To se mi taky jednou stalo. Memtest 7 hodin bez problémů a pak vyhodil pár chyb. Chce to snížit frekvenci/nastavit horší časování/zvednout napětí. Na memtest má vliv taky CPU - testuje se L1/L2 cache.Krahujec píše:Takze to opravdu vypada, ze je neco s pametma. Ja je testoval kazdou zvlast a vse probihalo bez chyb. Jenze, kdyz je zapojim obe (do dualu), tak memtest zacne hazet po nekolika hodinach chyby. Nevite co s tim?
- HrdinaJan
- Začátečník
-
PRIME95 není 100%
Jen tak pro zajímavost. Spousta lidí tvrdí, že když je comp rockstable v PRIME95 třeba 10h, tak ho nic konvenčního nepoloží.
Já jsem svoji mašinu nechal běžet v PRIME 95 3 dny a v pohodě. Když jsem si nainstaloval AoE III, tak jsem si ověřil, že PRIME není vše. Po cca 20min hraní mašina spadne.
Mám to na 100% odzkoušeno, že je to procesorem, na 2,81GHz pohoda v AoE III, na 2,83GHz všude pohoda, jenom ne v AGE of EMPIRES III.
Já jsem svoji mašinu nechal běžet v PRIME 95 3 dny a v pohodě. Když jsem si nainstaloval AoE III, tak jsem si ověřil, že PRIME není vše. Po cca 20min hraní mašina spadne.
Mám to na 100% odzkoušeno, že je to procesorem, na 2,81GHz pohoda v AoE III, na 2,83GHz všude pohoda, jenom ne v AGE of EMPIRES III.
ASUS MAXIMUS IX HERO+7700K@4,8GHz 1.28V+NOCTUA NH-D15+GIGABYTE AORUS GTX 1080 Ti +Kingston 16GB KIT DDR4 3333MHz CL16 HyperX Predator Series+SSD INTEL 750 400GB+EIZO 3237
- Wiruz
- Pokročilý
no jo, prime porad neni zatezovy test jako realna zkouska, to je jasny, nemusi to byt preba primo CPU, ale i necim jinym, rychlosti HTT , ci cimkoliv jinym, kazdopadne souhlas, na p4 a s DC ztraci prehled, ani 2x spusteny prime neni 100%, hold na to prijde kazdy sam
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Gigabyte Aorus RTX 3070 8GB @ 1800MHz/0,825V > 170W SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
- Backer
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Prime 95 kdy konci??
Ja mam problem padaj mi hry do win...Ja netusim cim to je...prej mam zkusit testnout Hardware jako je memtest a prime95....ale kdyz jsem se docet treba ze prime95 nekdo nechal spustenej 10 hodin nekdo 3 dny tak kdy konci kdyz to testuje procesor kdy skoncii aby mi to reklo ze je treba v hajzlu nebo tak a memtest si mam udelat nejak pres boot disc ale anio netusim jak a sere me ze mi vsechno pada a nevim co stim jak mam odstranit problem kdyz nevim v cem vezi dik????
Současnej: Intel Core i5 4690K, Scythe SCMG-4000 Mugen 4, ASUS Z97 A, ASUS GTX680 Twin Frozr, CRUCIAL Ballistix Tactical 2x4GB DDR3 1600 LP, Zroj Enermax MODU82+ 525W, HDD Samsung 640GB SATA II 16MB, DVD Samsung , CASE Coolermaster Dominator
- Coololooser
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Backer
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Takze to muze bezet treba 10 dni a pak to hodi chybu treba takze to muze bejt taky nekonecny jo???
Současnej: Intel Core i5 4690K, Scythe SCMG-4000 Mugen 4, ASUS Z97 A, ASUS GTX680 Twin Frozr, CRUCIAL Ballistix Tactical 2x4GB DDR3 1600 LP, Zroj Enermax MODU82+ 525W, HDD Samsung 640GB SATA II 16MB, DVD Samsung , CASE Coolermaster Dominator
- Coololooser
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Mr.Nigga
- Středně pokročilý
- h4__
- Žlutá karta Bazar
-
- Jackiii
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Backer
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- VeVe_350Z
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
staci hladat
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=27977
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=27977
CPU: C2Q Q9650 + Thermalright Venomous-X, MB: Asus P5E X38 flash to Rampage Formula, RAM: 6GB DDR2 800Mhz Corsair TwinX XMS2 DHX, VGA: Asus GTX 285 TOP, Audio: Creative SB Audigy 2 ZS, HDD: 2x Samsung HD502IJ 500GB, Samsung HD103UJ 1TB, Hitachi 500GB PSU: Enermax Infinity 650W, Case: Fractal Design Define R2 Titanium Grey, LCD: 24" HP LP2475W, Keyb & mouse: Logitech G15 1st gen. + RAZER Naga Molten + Razer Mantis speed, Wheel: Logitech G25
- Backer
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Dobrý no stahnul jsem si ho dal jsem tes na nejaky 1M po 1minute a 1 sekunde mi to napsalo ze je konec a co jako mi to zjistilo???
- Coololooser
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele: