Asus P5Q Deluxe (775, P45 + ICH10R)

Základní desky firmy Asus.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
palee
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Asus P5Q Deluxe - Intel P45 - zkušenosti, tipy, rady, názory

Příspěvek od palee »

Rally píše:Mám se naučit flashovat BIOS? Tak mě nauč flashovat BIOS, tady a teď!
už to vlastne tady i odznělo... neflashovat z Win a když už, tak ať tam neběží dalších 4-5 procesů v pozadí... cpu nepřetaktované při flashi, jenom default, nebo známe stabilní nastavení...

boot... ALT-F2 spustí EZ-Flash.... vybrat .rom z USB.. atď, ale to už víš....
Kynio
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kynio »

Já flashoval přes EZflash pomocí tý kombinace alt+f2 a bios sem měl vypálenej na cd-rw..vpohodě mi to šlo přeflashovat. žádný problémy. jinak se jedná o poslední bios a to 1201..
BTW jen škoda že speedfan nedokáže regulovat CPU a system FAN..to umí jen bios a ta utilita od asusu..a jinak ty další 3 konektory fungují jako jeden..přes speedfan se daj regulovat všechny tři jako jeden fan =((
MB: ASUS P5Q Deluxe (bios 1611) CPU: Core2Duo E8400 3Ghz@3,6Ghz CHLADIČ: CM Hyper 212 GPU: Gigabyte ATI HD5770 silent RAM: 2x 2GB DDR2 Corsair DHX 800Mhz@1066Mhz (5.5.5.12 2,1V) HDD: SSD Crucial M4 128GB + WD 640GB AAKS + WD EARS 2TB + 2x Acutake Dark Disc 2 ZDROJ: Seasonic X-460 FanLess Gold DVD: DVD+/-RW Samsung SH-S223Q LS LCD: LG IPS226 (občas i telka Samsung F6740) OS: Win 8.1 AUDIO: AVR Onkyo SR-508 + set Jamo C405 a Asus Xonar DX (optika)
Aries
Nováček
Nováček

PCI lock na Asus P5Q Pro

Příspěvek od Aries »

Zdravim, chcel by som sa spytat ako je to s PCI lockom na doske Asus P5Q Pro. Dnes som si zbezne presiel BIOS aj manual, ale nikde som ziadnu zmienku o frekvencii PCI nenasiel... Zeby to uz bolo fixne nastavene na 33 MHz? Radsej nechcem robit pokusy, v PCI mam totiz druhu sietovku a nerad by som jej ublizil :)
Rally
Nováček
Nováček

Příspěvek od Rally »

Zvláštní, u mě to funguje takhle:
Zapnu speedfan a on nedokáže regulovat vetráky, a ani nezobrazí jejich otáčky.
Ale v případě že zapnu napřed hwmonitor nebo cpu-z a pak až speedfan, tak vše funguje tak jak má i s regulací otáček.
Kynio
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kynio »

Rally píše:Zvláštní, u mě to funguje takhle:
Zapnu speedfan a on nedokáže regulovat vetráky, a ani nezobrazí jejich otáčky.
Ale v případě že zapnu napřed hwmonitor nebo cpu-z a pak až speedfan, tak vše funguje tak jak má i s regulací otáček.
no a funguje ti aji regulace toho CPU fanu?? tohle mi taky dělalo..paxem si sosnul poslední beta verzi speedfanu a už to jede fpoho..je potřeba napřed instalnout speedfan 4.34 pak spustit tu betu (starej speedfan si totiž instaluje nějaký ovladače)
MB: ASUS P5Q Deluxe (bios 1611) CPU: Core2Duo E8400 3Ghz@3,6Ghz CHLADIČ: CM Hyper 212 GPU: Gigabyte ATI HD5770 silent RAM: 2x 2GB DDR2 Corsair DHX 800Mhz@1066Mhz (5.5.5.12 2,1V) HDD: SSD Crucial M4 128GB + WD 640GB AAKS + WD EARS 2TB + 2x Acutake Dark Disc 2 ZDROJ: Seasonic X-460 FanLess Gold DVD: DVD+/-RW Samsung SH-S223Q LS LCD: LG IPS226 (občas i telka Samsung F6740) OS: Win 8.1 AUDIO: AVR Onkyo SR-508 + set Jamo C405 a Asus Xonar DX (optika)
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: PCI lock na Asus P5Q Pro

Příspěvek od Vivec »

odvozuje se od frekvence pcie, tj. pokud nebudeš hejbat s frekvencí pcie (100Mhz) tak nebudeš mít žádný problémy
Aries
Nováček
Nováček

Re: PCI lock na Asus P5Q Pro

Příspěvek od Aries »

Diky, PCIe je uz locknute, tak sa mozem pustit do taktovania :)
Rally
Nováček
Nováček

Příspěvek od Rally »

Jak jsem říkal, regulace funguje i s verzí 4.34, ale jen když se předem zapne jeden z těch programů.
xpep
Nováček
Nováček

Příspěvek od xpep »

chcipi píše:No tak ohledně toho Biosu tak taky rozhodně nedoporučuji ten nový 1030 protože když jsem ho flashnul tak mi to pokaždé po startu windowsu hodilo Bluescreen takže jsem se taky vrátil k té verzi 0803

a ohledně mého problému tak jsem si nainstaloval windows znovu a zkusil to a zase se restartuje PC akorát teďka jsem si všiml že na té modré obrazovce bylo napsáno jméno nějakého souboru - ataport.sys, tak nevím jestli tu chybu způsobuje tento soubor já ani nevím co je to za soubor
Mam temer tu samou sestavu v PC a stejny problem ale i na biosech 1103 a 1201(?) z obou byl nutny navrat na 0803 jinak WV64ULT pada do BS.
jobler
Nováček
Nováček

Příspěvek od jobler »

Ahoj vsem,
mam desku P5Q-E a nevim jak rozchodit express gate. Po zapnuti v Biosu a naslednem restartu mi vypise hlasku Express Gate is not instaled ..., skusil jsem tedy z prilozeneho instalacniho disku nainstalovat,ale problem stale stejny. Myslel jsem, ze Express gate je soucasti cipu na desce a nikde se nemusi nic instalovat. Nevi nekdo co s tim? Diky
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

express gate je v čipu jen u dražších desek, u levnejch si ho musíš nainstalovat na obyč hdd
Acer Had
Nováček
Nováček

Příspěvek od Acer Had »

Čau, chtěl bych se vás zeptat...skládám si novej kompl kde dávám desku ASUS P5Q PRO INTEL 45, INTEL E8400 3.0GZ, ASUS ENGTX 260 TOP a chtěl bych to chladit COOLMASTEREM GEMIN II osazenej dvěma Noctua NF-S12-800...Ale nejsem si jistej jestli se mi to vše bez problémů vleze do case NZXT HU-001B, aby si to nikde nezavazelo atd...Nebo pokud myslíte, že na tuhle sestavu by byl lepší jinej chladič (jde mi hlavně o nízkou hlučnost a cena max 1500). Díky
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Acer Had : doporučil bych ti Noctua NH-C12P
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1
na výšku je to nízký chladič a bude ti foukat na okolí procesoru. Sám ho mám a jsem spokojen, v ceně je navíc větrák Noctua NF-P12-1300
Acer Had
Nováček
Nováček

Příspěvek od Acer Had »

spajdr : tak to je fajn, protože zrovna po tom co sem napsal ten příspěvek , jsem právě tento chladič našel a uvažoval o něm...nejsem žádnej OC, jde mi hlavně o stabilitu a hlučnost PC...takže tohle bude asi ideální volba ve spojení s dalšími ventilátory od Noctui (přední a zadní v case)...a když už ho máš chtěl sem se zeptat, jestli je součástí balení ta redukce na ultra tiché otáčky :) někde sem četl že jo, někde zase že ne...tak nevím...
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Teď si nejsem jistý jestli tam ta redukce byla, ale v BIOSU od desky není problém dát QFAN enabled, profil silent a větrák tě určitě rušit na chladiči nebude :)
Acer Had
Nováček
Nováček

Příspěvek od Acer Had »

No tak v to doufám, že mě rušit nebude ;) snažím se o to, aby byl co nejtišší...a snad se to i povede...zdroj beru foxtrona blue storm II, ten by taky nemusel snad rušit, jinak tu noctuu...a navíc ta case je od výroby ještě z boku vystlanej jakousi pěnou tak to tomu snad taky pomůže :-)
Kynio
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kynio »

Acer Had píše:No tak v to doufám, že mě rušit nebude ;) snažím se o to, aby byl co nejtišší...a snad se to i povede...zdroj beru foxtrona blue storm II, ten by taky nemusel snad rušit, jinak tu noctuu...a navíc ta case je od výroby ještě z boku vystlanej jakousi pěnou tak to tomu snad taky pomůže :-)
s tím fortronem moc spokojenej nebudeš =(( já su taky úchyl na tichý PC a asi před tejdnem sem si toho bluestorma koupil. Jeho větrák tak zvláštně vrčí..Není to nic extra hroznýho ale jakmile okolní větráky stlumíš na neslyšitelný otáčky tak zdroj jde slyšet. Vrčí a vrčí..parchant jeden =(( řek bych že má zbytečně vysoký otáčky na to že jde z něj studenej luft
Acer Had
Nováček
Nováček

Příspěvek od Acer Had »

Mno uvidíme no, to si člověk možná nevybere...a možná taky je to kus od kusu, vím že v diskuzích lidi píšou že jednomu to vrčí hafo, druhýmu vůbec..teď je otázka jestli to je fakt, nebo je to jenom tím, že každej jinak blbě slyší :D pokud to bude hodně vrčet, tak možná by nebylo špatná ho kuchnout a narvat tam zase nějakou noctuu :D
Kynio
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kynio »

jj..nechám to tak ještě měsíc a jestli pojede bez problémů tak to kuchnu a nějakej lepší fan tam šupnu =))
puschpull
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od puschpull »

sorry za OT, ale když se to nakouslo...
v posledních 3 měscích jsem montoval do čtyř různých PC zdroj Corsair HX-520
a mohu říci, že všechny kusy byly naprosto tiché!
:-)
http://puschpull.org
| PC sestava: |CPU: C2D E7200 2,53@3,60GHz 1,24V (400x9,0) Arctic Cooler Freezer 7 Pro | MB: Asus P5Q-Deluxe ( BIOS 0803 ) | RAM: 2x2GB DDR2-800MHz Patriot CL4 @ 1066MHz CL6 | GPU: ASUS EAH3650 SILENT 512M DDR3 | Audio Card: Asus Xonar Essence STX | PC Speakers: Audioengine A2 | Headphones: Beyerdynamic DT 990 | HDD: 4x WD6400AAKS (System + RAID1 + Data)| | External HDD: Samsung Story Station 1,5TB | WD My Passport 500GB | DVD-RW/RAM: Samsung SH-S223F | PSU: CORSAIR Power Supply HX520 | Case: COOLERMASTER Centurion 532 |
Odpovědět

Zpět na „Asus“