DVI - HDMI k LCD TV

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

palics
Nováček
Nováček

Re: DVI - HDMI k LCD TV

Příspěvek od palics »

Prosím vás co dělám špatně mám zakl.desku MSI K9AG NEO2-Digita http://www.alza.cz/zakladni-deska-msi-k ... d76518.htm + Telivizi panasonik viera TH 42PX7E http://panasonic.katalogmonitoru.cz/mon ... th-42px7e/
A potrebuju ji propojit z PC prez HDMI,deska i televize maji vstupy.a furt se mi nedari,zadny obraz na tv. co delam spatne?
Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek

Uz sem fakt pezradnej. a Dekuju
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Na desce jsou za HDMI portem dva jumpery označené J1 a J2, ty musíš přehodit do druhé pozice. Zakážeš tím sice DVI výstup, ale půjde ti HDMI. Stačilo by se jen podívat do manuálu k desce.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
palics
Nováček
Nováček

Příspěvek od palics »

Hele dekuju ti fakt moc,manual mam v anglictine,ale priznam se ze sem to ani nejak nehledal,vubec me to nenapadlo hledat. fakt diky,mas to u me
palics
Nováček
Nováček

Příspěvek od palics »

Tak sem to prehodil a furt nic krucinál :x :x :angry2:
palics
Nováček
Nováček

Příspěvek od palics »

Tak už sem to rozchodil,musel sem dát nové catalisti,a jeste jeden dotazek kdyz chci aby mi video jelo jen na televizi do jde nejak udelat? na nvidii to jde a u ati nevim diky jeste jednou
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Myslím, že k tomu složí ta volba dole v tomto dialogovém okně...
palics píše:Obrázek
blod
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od blod »

Zdravím.Kdo mi řekne co dělám špatně.Mám propojenou TV LCD Samsung + PC přes DVI a do TV HDMi kabelem.V televizi jede obraz docela pěkně,ale monitor mi neustále problikává.Grafickou kartu mam Ati Radeon 9800.Pokud chci aby mi jel monitor bez toho problikávání musí bejt nastaven na 1280x720-75 Mhz ale obraz je při tomto rozlišení na mém monitoru hrozný.Monitor mám Asus kde je rozlišení 1440x900.Dík za radu.
blod
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od blod »

Up Nikdo nic... :(
miguelou
Nováček
Nováček

Příspěvek od miguelou »

dobrej,
zajimam se take o problematiku propojeni DVI-HDMI se zvukem a mam takovy maly postreh.
Procetl jsem cele forum k teto problematice a je mi jasne, ze ATI problem vyresila zvlastni redukci, ktera se ale zrejme neda dokoupit samostatne.
Nikde jsem se nedozvedel, jak to tedy bude s nVidii? Provedl jsem tedy pokus na vlastni pest, propojil jsem nVidii8600GT audio kabilkem se zakladni deskou (SPDif), na DVI jsem nasadil standartni redukci DVI-HDMI a cele propjil s LCD TV HDMI-HDMI kabelem.. ZVUK FUNGOVAL!!! , ale behem 20vterin se z audio kabilku(SPDif) zacalo kourit, rychle jsem ho z PC za pochodu vytahl, pripekl se mi k ruce, ale nastesti PC ani TV se nic nestalo. Dokaze mi to nekdo vysvetlit???
froxic
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od froxic »

jedine me napada ze by se ten kablik dotykal nejake casti grafiky ktera je vice teplotne zatizena a to teplo se prenoslo na nej
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

TAky teˇřeším problém. Mám kabel HDMI-DVI a připojenou HD Ready LCD TV jako sek. zobrazovadlo. Jenže nemůžu za žádnou cenu nastavit rozlišení 1366x768 ani přes Powerstrip natvrdo. Přitom s předchozí kartou (1950GT) to šlo jedna radost. Nyní po upgradu na 4830 si rvu vlasy. Neřešil to někdo?
.
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

A četl jsi FAQ?!?
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

Nedovolil bych si ho neprojít, ale výraz 1366, televize nebo LCD TV se tam nevyskytuje.
.
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Krteq píše: V CCC nemůžu na monitoru nastavit nativní rozlišení a více jak 60Hz. I když nastavím víc, stále zůstane jiné rozlišení a 60Hz. Dá se to nějak nastavit?
Ano dá. Otevřete Catalyst Control Center -> Monitor Properties -> Attributes -> Monitor Attributes a zrušte volbu "Extended Display Identification Data (EDID)" a nastavte maximální rozlišení a maximální refresh rate.
Ještě bych zkusil přehodit redukci s kabelem do druhého DVI výstupu.
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

Tam mám pouze image scaling a DVI settings. Ostatní jsem už zkoušel, dělám to od odpoledne. Pěkně mě to štve. Na 1950GT jsem nahrál drivery, pak Powerstrip, kde jsem zadal natvrdo rozlišení a refresh, dal ok a šlo to. Teď po výměně za 4830 ani ťuk, televize tvrdošíjně ukazuje 720p@50Hz ať nastavím co chci a nedá se na to koukat.
Jinak nejedu přes redukci, ale mám přímo DVI-HDMI kabel, ale to je asi vedlejší, protože to už fungovalo k mé spokojenosti dříve.

//Holda - zapojil jsem 1950GT a vše jde, jak má. Jestli to nevyřeším, tak 4830 pošlu zpátky a nechám si osvědčenou kartu. Je to ale záhada
.
blod
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od blod »

Tak mně se obraz na LCD TV zobrazuje velice hezky,ale na LCD Monitoru mi to nejde nastavit,tak aby prostě neproblíkával.Jak jenom propojím PC s TV tak to najede,ale monitor se hodí do rozlišení 1360x768 a už se na nej nedá dívat.Asi to bude mou starou grafikou Ati Radeon 9800... :(
komancero
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od komancero »

to holda:zkus tu redukci , myslim ze tady bylo psane ze je nutna orig. redukce, ale nevim jestli se to netykalo pouze zvuku do hdmi
7700k (4,7/4,5 1,296v),noctua nh-d15,asus IX hero,gskill tridentz 3,6 cl16,gigabyte 1080 aorus 2050/12000,samsung 850evo 500gb,toshiba p300 2tb,evga sup. p2 750w,be quiet! pro900,logitech g510s,g500s,logitech z906,hyperx cloud II,msi optix
i5 4690k (4,5ghz 1,165v),noctua nh-d14,asus z97-pro,seasonic platinum 660w,fractal r4,g.skill 2x4gb,intel 530 480gb,3xhdd (9tb),sony bdrw
(ulozenka:i7 3770k (4,6ghz 1,240v),noctua nh-d14,sapphire hd 7950 1050/6300,asus-p8z77-v pro,seasonic platinum 860w,g.skill 1866mhz (2x8gb),cm stacker 830,samsung 840 pro 256gb,plantronics gamecom 777)
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

To mi přijde nepravděpodobné, když to s 1950GT funguje.
.
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

No možné to je, RV570 narozdíl od RV6xx/7xx neobsahovalo integrovaný zvukový kodek. U karet založených na RV6xx/7xx je pro správnou funkci DVI->HDMI vyžadována originální redukce.
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

Koupím teda na zkoušku nějaký krátký HDMI 1.3 kabel a uvidím. Kdyby to šlo, tak zainvestuju do 10m kabelu.
.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“