Edit: mam Operu
Rozmylsam medzi HD4850 a HD4670 ale asi zoberem tu 4670 kvoli velmi priatelskej cene
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

No právě,tenhle totální low-end bude za tyto ceny neprodejný,dokud se bude vyrábět řada levných karet 2400,tak určitě.godlike píše:Hlavne kdyz je za 2000kc 4670 a od 1500kc 4650,vse pod tim,bych rekl postarada smysl.

Tohle jsem nějak nepochopil,to by je mohli rovnou prodávat jen výrobcům PC,jenže pokud je dali na trh jako konkurenci ke stávajícím kartám i v low-endu,tak by měly ceny vypadat trochu jinak.Hlavně pokud jsou to karty se 64-bit sběrnicí a 55nm technologií,tak by i jejich startovací ceny měly začínat o něco níž.To je hloupost ATI,že se všech starých čipů nedokázala zbavit dřív,je jasné,že dokud řada 2400 s cenami začínajícími lehce nad 500 korun nevymizí z trhu,tak tyhle karty moc nezlevní,protože by byly příliš velkou konkurencí a ty staré by pak už nikdo nechtěl.no-X píše:Kdo říká, že s tím ATi plánuje prorazit na retail trzích? Tohle jsou produkty pro OEM kanály, kde se počítá na desetikoruny...

Je to škoda, ale není to velký problém. Koukal jsem na HD4650 od MSI (ne že bych tuhle značku doporučoval) a přesto, že má na pohled dost mizerný a nevelký chladič, tak byl ve 2D sotva vlažný (asi 35-37°C) a točil se na 4-7%NobodyLovesMe píše:Tak po 3 měsících stále není na trhu pasivní karta....(4650/4670)

No to bych nechtěl,to by se prodražilo...Haveja píše:no jeste neni, ale muzes dokoupit Artic Acelero S1 nebo S2, a mas pasivni chlazeni.
Kolik se tak může točit?4-7%?Není to nějaké divné,jestli je to 8cm větrák,tak se točí určitě minimálně 600,časem můžou začít šustit ložiska,ne prostě aktiv bych nechtěl.no-X píše: Je to škoda, ale není to velký problém. Koukal jsem na HD4650 od MSI (ne že bych tuhle značku doporučoval) a přesto, že má na pohled dost mizerný a nevelký chladič, tak byl ve 2D sotva vlažný (asi 35-37°C) a točil se na 4-7%
Takže hlučnost prakticky nulová.