Nvidia GeForce/ION 191.07 WHQL

Všechny ovladače, problémy, řešení a doporučení pro grafické karty a nebo jejich BIOSy.

Moderátoři: morke, Walker1134

varanpv
Nováček
Nováček

Re: Nvidia GeForce/ION 191.07 WHQL

Příspěvek od varanpv »

Sice jsou tady 4 stránky o ....., ale teorie napěťové špičky a Voltmetru (+ obhajování tohoto tvrzení) za to čtení stála.
no-X mě dokázal svým tvrzením totálně rozsekat :-D
Fable
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fable »

Z diskusie pod článkom http://pctuning.tyden.cz/hardware/grafi ... se-upgrade :

padání - Míra 9.11.2009 08:30:02
Tak jsem tyto ovladače vyzkoušel a musím říct, že jsou z mého pohledu k ničemu. Po nainstalování bylo vše v pořádku, ale když jsem spustil nějakou náročnější hru, tak mi počítač začal padat. Potom, co jsem přešel na starší ze serie 186.xx, padání opět zmizelo. Nevím čím to je, OS mám Win Vista Home Premium 64Bit a ovladače stahuji pro tento systém na ofic. stránkách.
CPU: AMD Phenom II X6 1055T Pamet: ZEPPELIN 8GB KIT DDR3 1600MHz CL11 GOLD MB: Asus Crosshair IV Formula VGA: Sapphire Tri-X R9 290X PSU: SEASONIC M12-700, 700W Monitor: 28" Samsung U28D590 UHD 4K Skrin: Thermaltake Kandalf Supertower VA9003BWS
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek Koci »

Je to absolutní nesmysl ... ovladače používám na dvou GeForce GTX 275, každá od jiného vendora a žádný problém. Jinak karta do recenze běžela týden na taktech 790/1600/2500 MHz (to je na vzduch opravdu brutální OC) a žádný problém, vše naprosto v pořádku. Je to celé nafouklá bublina, co se týká toho usera a jeho přísěvku pod článkem od Tomáše. V tomhle případě si vsadím na nevědomost toho uživatele, ne za vše můžou karty GeForce ... :)
alea iacta est
Sledujte PCTuning na Facebooku a Twitteru.
Obrázek Obrázek
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

A co Trek z našeho fóra, který byl jeden z prvních na EVGA i našem fóru, který na tento problém upozorňovali + další uživatelé na zahraničních fórech... jenom náhoda?
Trek na EVGA forums 12.10.09 píše:I tried uninstall driver sweeper install with several versions of older drivers.
But is seems that 191.07 broke something. I hope that it is only software related and that no hw was damaged.
Trek 13.10.09 píše:No tak tyto drivery nedoporucuju vubec instalovat.
Uplne nejak zasvinej system ze i po odinstalaci a vycisteni a instalaci starsich driveru blbnou.

Pritom 191.06 bety byly luxusni, ani jeden problem.

Upozorneni:
neinstalujte drivery pokud ma vase deska nf200, vypada to na velky problem, mozna by se v tom pctuningari mohli postourat a zjistit nejaky info
//Další newsky na toto téma - CDR 1 / 2
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Krteq píše:A co Trek z našeho fóra, který byl jeden z prvních na EVGA
Že miliony vlastníků GeForce jsou s ovladači spokojeni zůstává z jistého důvodu schválně opomíjeno, že :?: Když se ale pár (doslova) lidem (něco) „přihodí“ (navíc není dokázané, že za to mohou drivery, takže pozor!) je problém okamžitě na světě. Z redakce se nikdo s žádnou anomálií nesetkal, což snad nějakou vypovídající hodnotu má, nemyslíš? Prostě se jedná o náhodu, případně bude za potřebí nějaké kombinace hardwaru.
no-X píše:Na eVGA fóru bylo opakovaně uvedeno, že se problém začíná projevovat teprve 2-3 dny po instalaci driverů.
Týden grafika na 790/1600/2500 a žádný problém, vše stabilní od prvního do posledního dne. :)

//
Srandista píše:Budem sa opakovat ale neda mi to.
Nejsem fanoušek ničeho, od toho jsou tu jiný. Pouze jsem napsal, že bych vyloučil extrémní přetaktování a dobu inkubace smyšleného problému, to je celé. ;-).
Naposledy upravil(a) Mirek Koci dne pon 9. lis 2009, 16:15, celkem upraveno 4 x.
alea iacta est
Obrázek Obrázek
Srandista
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Srandista »

bandita píše:Je to absolutní nesmysl ... ovladače používám na dvou GeForce GTX 275, každá od jiného vendora a žádný problém. Jinak karta do recenze běžela týden na taktech 790/1600/2500 MHz (to je na vzduch opravdu brutální OC) a žádný problém, vše naprosto v pořádku. Je to celé nafouklá bublina, co se týká toho usera a jeho přísěvku pod článkem od Tomáše. V tomhle případě si vsadím na nevědomost toho uživatele, ne za vše můžou karty GeForce ... :)
Budem sa opakovat ale neda mi to...
Srandista píše: A jo, podla mna je usmevne to, ze kazdy tunajsi nVidiot samozrejme na svoju milovanu fabriku obhajuje, a najlepsie s dodatkom, ze "Ja tie drivre pouzivam a secko slape ako hodinky, takze nikto iny urcite nemoze mat problemy, a ti co to pisu, si vymyslaju", alebo "UPLNE vsetci stazujuci to mali pretaktovane"... Toto je podla mna na smiech...
MTB: MSI MAG B550 Tomahawk, CPU: AMD Ryzen R5 3600 + Arctic LF III 240, RAM: Corsair 32GB DDR4 3600MHz CL16, GPU: AMD RX 6800 16GB RAM, SSD: Corsair MP600 PRO LPX 1TB + Corsair MP510 1TB, SC: Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Professional, PSU: Corsair RM650x, Case: Fractal Design North Mesh, Monitor: Dell S2721DGFA
Google Pixel 8 256GB, Nexus 7 (2013) 32GB
Robin_CG
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robin_CG »

Pokud by výše uvedený problém nebyl opravdovým problémem, nezmizela by ta rychle se rozrůstající se diskuze z fóra EVGA tak rychle.

Problém s underfillem $Nvidia taky tutlala skoro rok, i když už měla dávno podepsané kompenzační smlouvy s AIBs. Článek o Batmanovi na BSN* s emaily pracovníků Nvidia, AMD i Eidosu a "VendorID lock" je naprosto bez komentáře.

Pokud se tu oháníte spojením "zlá $Nvidia", je to podle mně zcela na místě.
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Robin_CG píše:Pokud by výše uvedený problém nebyl <b>opravdovým problémem</b>, nezmizela by ta rychle se rozrůstající se diskuze z fóra EVGA tak rychle.
Nečteš, nemyslíš, nikdo nic nesmazal. Diskuze byla pouze přesunuta sem! :idea:
Robin_CG píše:Problém s ....
Tohle ani nepotřebuje komentář, netýká se to absolutně tématu vlákna do kterého jsi napsal. Snažíš se tu vyvolat akorát flame. :)
alea iacta est
Obrázek Obrázek
Herkis
Redaktor PCT
Redaktor PCT

Příspěvek od Herkis »

Moje zkušenosti se 191.07 WHQL také nejsou moc dobré - na mém PC s Vista64 a GTX275 padala hra Empire: Total War, po nainstalování 195.39beta v této hře zlobily textury (mladej tomu říká nebyly vidět vesnice) po downgrade na 186.něco je vše v pořádku.
Na 2. PC s XP a 8800GTS512 padal Resident Evil sice ne pokaždé (tak jednou ze 3), ale vždy to bylo ve stejném místě (scéna v letadle na konci hry), tak ještě vyzkouším 195.39beta.

P.S. Teď mne napadlo, před třemi týdny, když jsem instaloval ovladač 191.07, tak se mi zlomil stožár se satelitem a anténami. Nemohl jsem se jít přesvědčit s voltmetrem, jestli na té anténě nebyly napěťové špičky od ovladače, protože jsem měl na střeše zrovna půl metru sněhu. :-D
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Když jsem ještě jel na GTX275, tak jsem "uctíval" jednu empirickou zkušenost=> poslední "normální" driver byl 186.18WHQL.
Se všemi novějšími drivery jsem měl (menší či větší) problémy...
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“