Win 7 - vše kolem instalace + problemy s instalací

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
Brázda.l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Win 7 - jakékoli problémy s instalací

Příspěvek od Brázda.l »

zdroj?
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 12GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+ | HP LP2275w

Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0
l4w
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od l4w »

win xp se nainstalovali vpohode zkousel sem jeste super pi nekolikrat na 4m a vse v pohode cpu teplota 40 stupnu

blue storm 500w
Brázda.l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Brázda.l »

Tak otestuj ty paměti, minimálně 6 hodin.
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 12GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+ | HP LP2275w

Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0
l4w
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od l4w »

dobře skusím to,zatím díky
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

l4w píše:phenom 2 945,4 gb ram ddr 3 1333,500gb disk,hd 5770
A deska je jaká?
l4w
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od l4w »

ASUS M4A785TD-V EVO
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Pořadí inicializace VGA máš nastaveno jak?
Onboardovou grafiku máš zakázanou/povolenou?
Monitor máš zapojený do které grafiky?
l4w
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od l4w »

int vga je zakázana v biosu.....a těma pamětma to není.
l4w
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od l4w »

Tak sem nainstaloval WIN 7 64it a ne 32 bit a jede to v pohode. Uvedomil sem si az ted ze ten 32 bit mi by nevzal stejne 4gb ram xD
Brogg
Začátečník
Začátečník

Chybná instalace W7 (podrobný popis)

Příspěvek od Brogg »

Zdravím a poprosím o rady či konzultaci. Rozhodl jsem se změnit na pc OS z WXP na W7.
HW: E2160, GA-965P-S3, DDR (zkoušeny: AData a nové Patriot), systém instalován na WD1001FALS, zdroj Enermax PRO82+ II 525W Bronze
Instalační médium odzkoušeno i na jiném pc (možno vyloučit chybu instalačního média).
Instalace proběhne vždy ok do určitého místa, vše se nakopíruje, rozbalí, ale při dokončení instalace dojde k restartu. Ten je řádně oznámen (systém jako by s ním počítá), po najetí systému z disku začne opět probíhat dokončení instalace. Disk chvíli pracuje (dle zvuku a diody), to však přestane, disk pak jen občas problikne či svítí, ale zvuk není slyšet. Pokud ho nechám, po několika minutách vyhodí BSOD a následný restart již vypíše: "Počítač byl neočekávaně restartován nebo došlo k neočekávané chybě. Instalace systému Windows nemůže pokračovat. Chcete-li systém Windows nainstalovat, restartujte počítač klepnutím na tlačítko OK a spusťte instalaci znovu."
Zkoušel jsem:
- instalace v plné zbroji (TV karty, čtečka, DVD, FDD,...) i úplně holý stroj (pouze MB, CPU, DVD, HDD, GK; i bez větráčků)
- různé sata porty, sata kábly, dokonce i přídavný řadič na MB (GSATA)
- hrál jsem si i s FDD (HW zapojit/vypojit; BIOS zapojit/vypojit)
- BIOS nastavení - OC, mé normální, tovární default, fail-safe default
- napětí DDR - doporučené (dle specifikace výrobce: 1,8V+0,3V) i normal
- dříve jsem zkoušel i nejnovější bios - bohužel blblo využívání native sata a gsata (přídavný řadič) - používám předposlední aktuální bios

Nezkoušel jsem:
- jiný disk (nemyslím si, že to pomůže - disk je úplně ok a dlouhodobě odzkoušený)
- jiný zdroj (nemám u sebe druhý)

Podobný problém zde. Řešení v této diskuzi: nový zdroj. Enermax je novější, dostatečně silný a s WXP byl klid.

Starý systém XP: jede ok s pravidelným uptime počítaný ve dnech (restart je vždy vynucený lidským faktorem nebo sw bordelem), oc zvládne v pohodě (nyní bez OC), systém chlazení funguje více než rok bez problémů (i za parných dnů), systém zvládá běžnou práci+neustálé používání TV (analog+3 tunery digitál). Testy: Orthos, Prime95, GM (verze 5.07) - až na jedny chybné paměti ok. Paměti jsem nechal zkontrolovat (zbytečně) i samotným W7 - ok.
Nový systém (W7): znám, instalace - zkušenosti mám. V zoufalosti jsem vyzkoušel jak 64bit tak 32 bit.

A teď: kde je problém?
Co mám vyzkoušet nebo vyměnit? Zdroj? MB?
Na druhou stranu nechci koupit zdroj, pak MB, pak CPU, pak... To už raději komplet hw a tady toto střelit nebo nechat na takovéto domácí žvýkání

Díky za rady. Hodil jsem to na OC i PCT, snad někdo pomůže.
Brogg
Wandering*Walking*Drifting with the tide
Browsing*Searching*Finding our way through life
(The Gathering - Box)
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Chybná instalace W7 (podrobný popis)

Příspěvek od LiveBomb »

Otestovat pameti MemTest86+ se doporucuje vzdycky, to samy i tady. Zkontrolovat disk na vadne sektory a zkontrolvoat kabely.

edit:// cetl sem, ze si mel vadne pameti -> zkusil si to instalovat bez nich?
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Brogg
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Brogg »

Tak kabely jsem zkoušel různé (je to psáno výše).
HDD je ok - BB nemá (ale vyzkoušet mohu).

Paměti:
- Adata - jeden modul byl chybný - samozřejmě ho nepoužívám
- druhý modul A-data nyní pro jistotu na nový systém nepoužívám
- Patriot jsou nové paměti, byly asi před 14 dny ok - kontrolu ale pro jistotu provedu (ne však memtestem, ale GoldMemory verze 5.07 - důvody: memtest je měkký test - více se dá dohledat v jedné diskuzi na OC - memtest dříve nenašel chybnou paměť, GM ano).

EDIT: Smart před instalací W7 u disku byl čistý a najednou vidím: Ultra DMA CRC Error Count: 57. Aspoň nějaká informace... Že by byly chybné dva nebo tři kabely? A před tím vše ok? Viděl bych to na vliv řadiče.
(The Gathering - Box)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

UDMA error je ve smartu snad každého disku, nepřikládal bych tomu žádný hlubší význam...

//Thellwin - sloučeno
ignorelist: kremrole a dezoláti
Brogg
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Brogg »

Nový test: disk je bez BB
Buď jsou to ramky (otestuju v noci, ale nečekám, že na nových pamětech, navíc nedávno testovaných bude náhle před instalací W7 chyba) nebo nevím, kde je chyba...

EDIT:
Paměti - GM (5.07) - quick test - ok, normal test - do poloviny - ok (více času zatím nebylo)
Orthos vyhodil včera po 2 hodinách chybu, ale to bych připsal starému a zabordelenému systému...

Pokud i paměti budou v pořádku, co s tím?
(The Gathering - Box)
Brogg
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Brogg »

Po 14 hodinách test GoldMemory (v5.07) vyhodila ve třetím cyklu chybu (8bit). Test běží stále dál...
Tak a teď mi prosím řekněte, zda je to důvod, proč nejde W7 nainstalovat. Trochu mi nejde do hlavy, že GM zjistil chybu až při třetím průběhu (po 14 hodinách) a W7 by díky této chybě neumožnil ani jednu instalaci na zcela holém systému...

Pravdou je, že při nových pamětech se MB - bios chová divně - časování lze nastavit v klidu (výrobcem deklarované 4-4-4-12 pro 800 MHz), ale nastavení jiných věcí vyhodí restart a defaul hodnoty (jaké přesné nastavení jsem nezkoumal - pustil jsem rovnou GM - podezření ale mám na frekvenci PCIe nebo násobič frekv. paměti - když jsou obě nastavení auto, je to v pořádku, když jsou pro PCIe 100 MHz a pro násobič 4 - aby výsledná frekvence paměti byla 800 MHz, je to špatné a vrátí se to na default = auto). Tak teď nevím, zda paměti nebo deska...

EDIT:
Paměť díky chybě v GM reklamována a vyměněna za nové kusy. Instalace W7 opět neproběhla - ramky jsou ze hry. Jen si je pro jistotu znova testnu. Při nastavení biosu vadí PCIe frekvence, která kromě auto nevezme žádnou hodnotu (zkoušel jsem 100 a 101) a hodí se zpátky na auto... Vidím to asi na chybu desky, nová se vyzkouší v sobotu...

//jan.svoboda - vyděleny posty s řešením warezu do: http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=45&t=160409
(The Gathering - Box)
kenny456
Začátečník
Začátečník

Instalace Windows 7 - problém s cd/dvd ovladači

Příspěvek od kenny456 »

Zdravim, mám problém s instalací Windows 7. Při instalaci po výběru jazyka napíše: "Chybí požadovaný ovladač zařízení jednotky CD/DVD. Pokud používáte disketovou jednotku, jednotku CD, DVD, nebo USB Flash ovldače, vložte ji nyní." Instaloval jsem z originálního media Win 7 Home Prem. Zkusil jsem stáhnout nový image, ale beze změny. Vyzkoušeno se 2 dvdrom a na 2 HDD, pořád stejné.

Sestava PC:
MSI K9N NEO-F V3
AMD Athlon 64 X2 5400+ EE BOX
ASUS EN9800GT HB/HTDI 512MB DDR3
Kingston HyperX Genesis 4GB (kit 2x 2GB) 800MHz
LG GH22NS30 SecurDisc bílá OEM

Prosím přesuňte toto téma do sekce Win7. Nevsiml jsem si, že je to rozdělené. Děkuji.
CPU : AMD Phenom II X4 955 Black Edition MB : Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P RAM : Kingston HyperX Genesis 4GB (kit 2x 2GB) 1600MHz VGA : Gigabyte GeForce GTX 275 GPU, 896MB GDDR3 HDD : WD 1TB, WD 640, 320, 160 GB SATA Zdroj : Enermax PRO82+ 525W Myš : Razer Diamondback Chameleon TV karta : Ati TV wonder pci LCD: Samsung Syncmaster P2270HD
CZDaywalker
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Instalace Windows 7 - problém s cd/dvd ovladači

Příspěvek od CZDaywalker »

kenny456 píše:Zdravim, mám problém s instalací Windows 7. Při instalaci po výběru jazyka napíše: "Chybí požadovaný ovladač zařízení jednotky CD/DVD. Pokud používáte disketovou jednotku, jednotku CD, DVD, nebo USB Flash ovldače, vložte ji nyní." Instaloval jsem z originálního media Win 7 Home Prem. Zkusil jsem stáhnout nový image, ale beze změny. Vyzkoušeno se 2 dvdrom a na 2 HDD, pořád stejné.

Sestava PC:
MSI K9N NEO-F V3
AMD Athlon 64 X2 5400+ EE BOX
ASUS EN9800GT HB/HTDI 512MB DDR3
Kingston HyperX Genesis 4GB (kit 2x 2GB) 800MHz
LG GH22NS30 SecurDisc bílá OEM

Prosím přesuňte toto téma do sekce Win7. Nevsiml jsem si, že je to rozdělené. Děkuji.
Podobný problém byl již řešen v několika fórech.

Zkusit z toho DVD to nainstalovat jinde, popř si zkusit sehnat jinou instalačku Win7.

Až to budeš mít odzkoušené, dej vědět.
Abd25
Nováček
Nováček

Příspěvek od Abd25 »

Zdravím, mám problém s instalací W7.
Při výběru disku se objeví hláška : "Oddíl obsahuje jeden nebo několik dynamických svazků, jejichž instalace není podporována"
Jedná se o disk, jenž předtím sloužil jako druhý disk ve W XP, na data. Byl zformátován
Nyní obsahuje oddíl 1 a nepřidělené místo na disku o velikosti 1,0 MB
Díky
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Nekde v instalaci je "upresnit", tak ten oddil odeber a nech 7 at si to vytvori jak potrebuji....
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Abd25
Nováček
Nováček

Příspěvek od Abd25 »

Ano, je to tam - upresnit
Bohuzel tato funkce neni aktivni, nelze spustit.
Zkousim pod W XP, dalsi format....NTFS - velikost toho mrnaveno oddilu se nepochopitelne stale mění..
žeby low level format?
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“