Firefox 4.0 - Vaše názory
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Firefox 4.0 beta - Vaše názory
A neco konkretniho?
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- elcrys
- Začátečník

Začneme odshora. Menu pod jedním tlačítkem, to se snad ani nedá komentovat. Praktičnost takového řešení se blíží jednotlačítkové myši od Apple, nehledě na to, že k úspoře místa stejně nedojde, protože vedle tohoto tlačítka zůstává volné místo.
Záložky nad adresním řádkem (!?). Nevím jak ostatní, ale já rejdím myší ponejvíce uvnitř okna, prohlížeje www stránky. Druhé nejčastější centrum myších kliků jsou právě záložky, takže bych předpokládal, že tyto dvě oblasti budou co nejblíže sobě. Co se týče záložek, tak mě ještě napadá nesmyslnost tlačítka Nový panel, které je při správném nastavení naprosto zbytečné (ovšem takovéto zjednodušení autory nenapadne).
Zrušení status baru. Opět, nemám slov. Odjakživa se zde zobrazoval cíl odkazů, který vývojáři přesunuli do adresního řádku (což sami zjistili, že stojí za prd), takže ve finální verzi provedli přesun na místo bývalého status baru ve formě bubliny. Což je sice pěkné, ale pokud si v menu zapnu status bar, cíl odkazů pořád opruzuje v bublině, místo aby se inteligentně přesunul do otevřeného baru. Pokud poté ještě něco hledám na stránce (dole mám tedy dva pruhy), bublina se přesune doprava (a abych pokaždé na monitoru hledal, kde se cíl odkazu zobrazí příště, na to nemám nervy). Další věcí je, že status bar využívalo mnoho rozšíření, které teď musí hledat domov jinde - úspora místa = 0 (já zde měl mimo jiné i datum s časem, protože windows lištu mám standardně skrytou). Také průběh stahování, který zde hnízdil, zmizel. Vývojáři asi očekávají, že budu mít neustále otevřeno okno Správce stahování.
Ona vůbec filozofie maximální úspory místa je při dnešních monitorech dost uhozená, nehledě na celkem propracovaný full-screen mód (F11).
Popsal jsem jen pár novinek ve verzi 4. Bohužel existuje ještě spousta nesmyslných nastavení a nedokonalostí, o kterých bych mohl napsat knihu, ale které jdou naštěstí s trochou času, nastavování a zkoušení různých addonů odstranit.
Abych jen nekydal hnůj, tak se mi v nové verzi líbí možnost připínání panelů a vůbec celková rychlost prohlížeče.
Záložky nad adresním řádkem (!?). Nevím jak ostatní, ale já rejdím myší ponejvíce uvnitř okna, prohlížeje www stránky. Druhé nejčastější centrum myších kliků jsou právě záložky, takže bych předpokládal, že tyto dvě oblasti budou co nejblíže sobě. Co se týče záložek, tak mě ještě napadá nesmyslnost tlačítka Nový panel, které je při správném nastavení naprosto zbytečné (ovšem takovéto zjednodušení autory nenapadne).
Zrušení status baru. Opět, nemám slov. Odjakživa se zde zobrazoval cíl odkazů, který vývojáři přesunuli do adresního řádku (což sami zjistili, že stojí za prd), takže ve finální verzi provedli přesun na místo bývalého status baru ve formě bubliny. Což je sice pěkné, ale pokud si v menu zapnu status bar, cíl odkazů pořád opruzuje v bublině, místo aby se inteligentně přesunul do otevřeného baru. Pokud poté ještě něco hledám na stránce (dole mám tedy dva pruhy), bublina se přesune doprava (a abych pokaždé na monitoru hledal, kde se cíl odkazu zobrazí příště, na to nemám nervy). Další věcí je, že status bar využívalo mnoho rozšíření, které teď musí hledat domov jinde - úspora místa = 0 (já zde měl mimo jiné i datum s časem, protože windows lištu mám standardně skrytou). Také průběh stahování, který zde hnízdil, zmizel. Vývojáři asi očekávají, že budu mít neustále otevřeno okno Správce stahování.
Ona vůbec filozofie maximální úspory místa je při dnešních monitorech dost uhozená, nehledě na celkem propracovaný full-screen mód (F11).
Popsal jsem jen pár novinek ve verzi 4. Bohužel existuje ještě spousta nesmyslných nastavení a nedokonalostí, o kterých bych mohl napsat knihu, ale které jdou naštěstí s trochou času, nastavování a zkoušení různých addonů odstranit.
Abych jen nekydal hnůj, tak se mi v nové verzi líbí možnost připínání panelů a vůbec celková rychlost prohlížeče.
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Zmakcni ALT a uvidis. Btw neni problem si to menu prispendlit na stalo. Vedle Firefox button zadne misto nenam, mam tam prave ty panely.elcrys píše:Začneme odshora. Menu pod jedním tlačítkem, to se snad ani nedá komentovat. Praktičnost takového řešení se blíží jednotlačítkové myši od Apple, nehledě na to, že k úspoře místa stejně nedojde, protože vedle tohoto tlačítka zůstává volné místo.
Zalozky mam pod adresnim radkem. Novy panel, asi nevim co myslis ale me to male + vedle panelu mi prijde fajn (a navic uz bylo v minulych verzich).elcrys píše: Záložky nad adresním řádkem (!?). Nevím jak ostatní, ale já rejdím myší ponejvíce uvnitř okna, prohlížeje www stránky. Druhé nejčastější centrum myších kliků jsou právě záložky, takže bych předpokládal, že tyto dvě oblasti budou co nejblíže sobě. Co se týče záložek, tak mě ještě napadá nesmyslnost tlačítka Nový panel, které je při správném nastavení naprosto zbytečné (ovšem takovéto zjednodušení autory nenapadne).
Ona ta filozofie je celkem logicka - prave kvuli dnesnim "wide" monitorum, nehlede treba notebookum a netbookum. Nebo snad ches zacit cist text v pulce displaye?elcrys píše: Ona vůbec filozofie maximální úspory místa je při dnešních monitorech dost uhozená, nehledě na celkem propracovaný full-screen mód (F11).
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- elcrys
- Začátečník

Tak jistě, všechno jde u tohoto prohlížeče, na rozdíl od konkurence, více či méně složitě upravit. Já chtěl jen demonstrovat nesmyslnost přístupu "revoluce za každou cenu" a kopírování konkurence bez rozmyslu, kdy v zájmu ušetření 15 pixelů na výšku letí použitelnost do háje.
- veteran13
- Začátečník

Pro mě je to třeba naprosto stejně použitelné, jako předchozí verze FF, záložky sice byly nahoře,ale během 2 s nebyl problém je dát níž. Do menu chodím velmí zřídka, tak mi to vůbec nevadí. Ten nový FF je mířený na masu lidí, a tu určitě netrápí nějaký statový řádek...
Má milá rozmilá neplakej! Život už není jinakej.
Dnes buďme ještě veselí, na naši bílé posteli.
Zejtra, co zejtra? Kdožpak ví, zejtra si lehnem do rakví.
Dnes buďme ještě veselí, na naši bílé posteli.
Zejtra, co zejtra? Kdožpak ví, zejtra si lehnem do rakví.
- drp
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
stavovi radek ide zapnout . Muzete tam met napr. nejake rozsireni (seznam listicku od seznamu atd.).
Ale presel jsem na operu protoze me to prijde docela narocne a muj cpu ma aj problemy.
Nevit eneco o novej verzi opera kdy ma vyjit atd?
Ale presel jsem na operu protoze me to prijde docela narocne a muj cpu ma aj problemy.
Nevit eneco o novej verzi opera kdy ma vyjit atd?
- zombux
- Odborník PCT

spíš to vypadá hnusně, jak kdyby bylo vypnutý ClearType.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- drp
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
zkuste https://addons.mozilla.org/firefox/down ... pandcoming
a stym spomalenimsem zjistil ze ma problem jadro gecko v opere , chrome atd se nic takeho nedeje
. Asi se vratim k google chrome (iron browser) , tet jeste testuji operu a maxthon
a stym spomalenimsem zjistil ze ma problem jadro gecko v opere , chrome atd se nic takeho nedeje
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Nastav v about:configLordSisken píše:Me vadi na 4 ze hleda pres google...me u verze 3.6.xx stacilo zadat jen nazev adresy bez www. a .com ci .cz atd a najelo mi to na stranku kterou sem pozadoval...u 4 mi to pri tom same vyjede odkazy pres google,nevite nekdo kde to vypnout??
keyword.URL - http://www.google.com/search?ie=UTF-8&o ... &gfns=1&q=
keyword.enabled - true
- durod
- Středně pokročilý

Re: Firefox 4.0 - Vaše názory
Kuli SSD bych chtel prehodit chache prohlizece (firefox 4.0.1) z C: na jjiny klasicky HDD, ale nevim jak na to,mozete mi poradit?
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
- Smith
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Nevím, jestli to umí Firefox někde v nastavení změnit, ale jestli ne, tak to můžeš udělat pomocí symlinku.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Zadej do adresy "about:config" a najdi si "browser.cache.disk.parent_directory"
- durod
- Středně pokročilý

LiveBomb píše:Zadej do adresy "about:config" a najdi si "browser.cache.disk.parent_directory"
nemam to tam
// jj, diky za rady,uz to tam mam vytvorene
Naposledy upravil(a) durod dne sob 4. čer 2011, 14:17, celkem upraveno 1 x.
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
- nou
- Začátečník

-
tak to tam pridaj
- apoc9
- Nováček

-
Z pohledu vývojáře je to stále nejlepší IDE pro vývoj webu.
Z pohledu uživatele Opery je to stále ten těžkopádný FF se značně horším UI.
Z pohledu uživatele Opery je to stále ten těžkopádný FF se značně horším UI.
If an integer is parsed in the woods, and no one is around to hear it fail, does it raise an exception?
馬鹿と猫は風邪を引かない。
blog: http://apoc9.blogspot.com/
PC: Intel i7-2600k, MB Gigabyte P67A-UD4-B3, Gigabyte GTX580 (WINDFORCE 3X), CORSAIR DDR3 8GB 1600MHz CL9 Vengeance XMP, Win 7 ultimate 64
MP: Cowon J3 (32GB) + Denon AH-C710
Ebook: Sibrary G10 (9,7")
馬鹿と猫は風邪を引かない。
blog: http://apoc9.blogspot.com/
PC: Intel i7-2600k, MB Gigabyte P67A-UD4-B3, Gigabyte GTX580 (WINDFORCE 3X), CORSAIR DDR3 8GB 1600MHz CL9 Vengeance XMP, Win 7 ultimate 64
MP: Cowon J3 (32GB) + Denon AH-C710
Ebook: Sibrary G10 (9,7")