tsmart píše:čert aby se v tom vyznal

takže tu OEM verzi WIN7 (stačí mi home edice) si můžu samostatně koupit a měnit si vše mimo základní desky??? to by mi bohatě stačilo.
tohle je to co hledám?
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=74920
na czc jsem to našel kolem 2600kč, levněji to asi nekoupím co?
Od 1. ledna 2009 lze tedy prodávat OEM licenci společně s novým počítačem a to v těchto případech:
1. OEM licence předinstalovaná na novém počítači
2. OEM licence prodaná s novým počítačem, na kterém od výrobce nebyl nainstalovaný operační systém Windows. V tomto případě je nutné uvést jmenovitě OEM licenci na stejném prodejním nebo souvisejícím dokladu, kde je uveden počítač, ke kterému bude licence vázána. Na faktuře by měl být uveden úplný popis licence, včetně verze, edice, bitové verze a jazyka systému.
3. OEM licence prodaná společně s komponentami. V tomto případě musí být licence prodána společně s alespoň těmito základními komponentami, z kterých je možné sestavit funkční počítač, tak jak je definován System builder smlouvou:
a. základní deska
b. procesor
c. operační paměť
d. pevný disk
e. skříň počítače včetně zdroje napájení
Je nutné uvést jmenovitě OEM licenci na stejném prodejním nebo souvisejícím dokladu, kde jsou uvedeny výše specifikované komponenty. Na faktuře by měl být uveden úplný popis licence, včetně verze, edice, bitové verze a jazyka systému.
Jakékoliv jiné možnosti prodeje OEM licence koncovým zákazníkům jsou od 1. ledna 2009 považovány za neplatné a mohou být takto posuzovány v případech softwarových auditů nebo jiných typů kontrol.
Další informace o tom, jakou licenci zakoupit pro operační systém Windows najdete na:
www.microsoft.com/cze/licence
www.microsoft.com/cze/windows/legalizace
Levněji to asi nenajdete.