ma pravdu jsou šedý takže spíš bych hledal předvolbu co je umoční zabilit musí tam něco takovýho být
třeba než ja můžu nastavovat frekvence voltáže musím na své asusce nastavit manual v prvním řádku a ostatní se mi uvolní taky
Prosím o radu taktování phenoma x4 955 BE
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- Dithius
- Pokročilý

Re: Prosím o radu taktování phenoma x4 955 BE
CPU: AMD Ryzen 9 9950X, IF 2066 MHz; MB: ASROCK B650E TAICHI Lite; RAM: Kingstone Fury Beast 2x64GB 5600MT/s @6000MT/s; GK: AMD Radeon RX 6950 XT; SSD#1: Kingstone KC3000 2048 GB; SSD#2: Seagate Firecuda 530R 2000GB; PSU: Corsair RM1000; Case: Phanteks Enthoo PRO 2; Rad: Alphacool NexXxoS HPE-45 Full Copper 420mm; Block: EKWTB Quantum Velocity (Fully black Nickel base); Pump: EK-DDC + Alphacool Rise Flat; OS: Custom Fedora 43 (installed ground UP from cmd nonGUI).
- oldjerry
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Baneshee, Lokomotivo, ahoj... omlouvám se, ale nastala nová situace. Musel jsem naopak zrušit dosavadní úroveň OC, protože nastala horka a mám starosti s chlazením zdroje. Mám Gigabyte 720W ve skříni Thermaltake a přesto QuadAMD IIX4 Phenom BE + 2x GNVPhantom 560Ti BE + 2x monitor 24" stačí k tomu, že mi to furt vypadává. (Tohle není - výjimečně - SOS, to je součást omluvy, že jsem vystoupil z dialogu). Budu rád, když mi pomůžete s problémem, až si vyřeším to chlazení...
Vypnul jsem trvale 1 monitor, zrušil OC na CPU i GPU, sejmul bočnici skříně a foukám na zdroj ze stolního ventilátorku. Jedu, ale s 10% ztrátou na výkonu.
Přihlásím se, zatím díky... neházím do žita a neskáču po hlavě do čehokoli hnusného
Jarda
Vypnul jsem trvale 1 monitor, zrušil OC na CPU i GPU, sejmul bočnici skříně a foukám na zdroj ze stolního ventilátorku. Jedu, ale s 10% ztrátou na výkonu.
Přihlásím se, zatím díky... neházím do žita a neskáču po hlavě do čehokoli hnusného
- oldjerry
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Lokomotivo, Baneshee...taktování Phenoma 955 BE: objevil jsem utilitu, ale neumím odhadnout jestli bude všespasitelná. PhenomMsr Tweaker - v něm se dá nastavit jak napětí na Core CPU tak napětí NB (jde to popřiměřeně malých krůčcích a zdá se to být stabilní. Je jen třeba nastavit Cool&Quiet v BIOSu na enable, pokud se na okně Tweakeru stiskne Service je tam tato podmínka červeně a vedle okénko se stavem C&C