BF3 - záseky

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: BF3 - záseky

Příspěvek od Flegy »

kolikrat mam vysvetlovat, ze na nejaky gpu usage v procentech se mas vykaslat. zakladni je, aby se karta nepodtaktovavala... navic ne vsechny casti gpu jsou vytizeny i pri renderovani nejake narocne sceny...
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

no tak fajn, ale pokud se nepletu tak mi bylo sděleno že mam zjistit před tohle jestli to ten procesor nebrzí a že pokud byl GPU usage 99 % tak nebrzdí, tak řikám že byl teď max 86 %....a vzhledem k teplotám se karta asi nepodtaktovala
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

boze , dej mi silu :)

spust cokoli, co ukazuje realny takty grafiky v prubehu casu. pote zapni hru a pri problemech ala stuttering nebo zasekavani prepni do windows a mrkni se jak vypada krivka frekvence jadra gpu. mela by to byt primka.

to jestli ti cpu brzdi nebo ne zjistis lehce. i kdyz mas 4jadro od amd, je blbost aby to nejak razantne brzdilo.
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

omlouvám se, jestli mam nějaký neznalecký myšlenkový pochody co jsou mimo, ale já do tohodle vážně nevidim, a radši sem napíšu jakejkoliv vývoj situace/poznatek, protože jak sis všiml tak neřešim zrovna čerstvej problem

podle afterburneru se to furt drží 810 mhz / 1250 mhz (core / memory) ... takže se to nepodtaktovává, ten graf je při citlivosti 1000 ms , GPU usage ("len aby sa nezabůdlo") max 92 %

ted mi dokonce padl system, restart .... takova ta obdova BSOD kdy přes obrazovku vyskočí na šírku čáry a no signal, restart...
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

jasny, v pohode. hele, a nemas doufam pretaktovanej cpu? zkus to bez pretaktovani cehokoli. jinak, co mas za zdroj?
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

zdroj mam fortron bluestorm II 500W, měl sem za to že svojí doby byl slušný řešení, napadlo mě že by byla chyba v něm...

když přetaktuju tak se nic nezmění oproti všemu na default
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

up

může být na vině aspon teoreticky ten zdroj ? mám ho cirka 5 let
Kašpec
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Kašpec »

Zkus si od známého půjčit PSU, na otestování, ale výkonově by měl stačit ...
PC: AMD Ryzen 7800X3D | Asus Ryujin 240 | Asus Strix B650E-E | G.Skill Z5 Neo 32GB 6000MHz CL30 | Gainward Phantom RTX 4080 | Solidigm P44 Pro 500GB | Solidigm P44 Pro 1TB | Seagate HDD 2TB | Asus Thor 850W | case CoolerMaster 932 | keyboard Asus Falchion | mouse Asus Keris | mousepad Razer Strider | headphones Beyerdynamic DT 770 PRO | monitors Asus PG27AQDM + XG27AQ
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

k zapůjčení zdroje se aasi jentak nedostanu ( :roll: pokud teda někdo z Nymburka či Lysé nad Labem nemá zájem zapůjčit schopný 500W /550 W zdroj :D )

nemůže být problem v pamětích ? jestli nejsou nějak podtaktovaný nebo něco, nerozumim tomu :nervous:
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

Tak jsem zjistil že nejmíň se to seká když hrajou menší mapu (metro, bazar) v míň lidech.

A taky sem zjistil že třeba u Call of duty black ops je jedno co hraju tam se to drbe furt

Mafie 2 se drbe zezačátku a pak jede krásně plynule, když schodim hru do lišty a zpět tak se chvilku seká a pak jede zase plynule.
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

nějaký novinky ? :(
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

Stejný problém DIRT 3.

Ale je zajímavý že některý hry problem nemaj. NFS Carbon, NFS The Run (což je tedy výrazně novější)
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

LoCo99 píše:Ale je zajímavý že některý hry problem nemaj. NFS Carbon, NFS The Run (což je tedy výrazně novější)
Tak to je hodně divný, BF3 a NFS: Run mají naprosto stejný engine (Frostbite 2).
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

jojo to se taky divím..
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

taky run neni nijak komplexni... :roll:
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

no to je pravda, tam je nějaký počet objektů, efektů atp. někde jinde než v BF3.... ale vždyť i ten DIRT 3 je míň náročnej než BF3
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

up

jak vyzkoušet paměti jestli neni chyba v nich
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

memtest... staci hledat...
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

tak jsem si donesl od kamaráda HD5850, načisto nainstaloval ovladače... a stejný problem, min 46 fps na metru a stejně záseky... muj pocit je že jsou možná malinko menší ale to si nejsem jistej spíš ne..
Marty775
Nováček
Nováček

Příspěvek od Marty775 »

já bych koupil lepší chladič na CPU a taktoval bych dál (možnost, že se ti CPU přehřívá s boxíkem) a dal max. 16 Gb (víc už snad u této sestavy nemá smysl)
PC : Case : Eurocase MiddleTower 301 | Zdroj : Seasonic SS-500ET-F3 | MB :GA-M68MT-S2 | CPU : AMD Phenom X4 960T 3 Ghz | RAM : Kingston 2x4 GB 1333 Mhz DDR3 CL9 | GPU : AMD Radeon HD 7770 OC | HDD : Seagate Barracuda 7200.12 500GB s AF | monitor : ASUS VE247H led 24" | OS : Windows 7 Home Premium 64bit
Konzole : Xbox 360 S 250 GB + PSP 3004
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“