BF3 - záseky
Moderátor: Baneshee
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
Re: BF3 - záseky
kolikrat mam vysvetlovat, ze na nejaky gpu usage v procentech se mas vykaslat. zakladni je, aby se karta nepodtaktovavala... navic ne vsechny casti gpu jsou vytizeny i pri renderovani nejake narocne sceny...
- LoCo99
- Začátečník

no tak fajn, ale pokud se nepletu tak mi bylo sděleno že mam zjistit před tohle jestli to ten procesor nebrzí a že pokud byl GPU usage 99 % tak nebrzdí, tak řikám že byl teď max 86 %....a vzhledem k teplotám se karta asi nepodtaktovala
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
boze , dej mi silu
spust cokoli, co ukazuje realny takty grafiky v prubehu casu. pote zapni hru a pri problemech ala stuttering nebo zasekavani prepni do windows a mrkni se jak vypada krivka frekvence jadra gpu. mela by to byt primka.
to jestli ti cpu brzdi nebo ne zjistis lehce. i kdyz mas 4jadro od amd, je blbost aby to nejak razantne brzdilo.
spust cokoli, co ukazuje realny takty grafiky v prubehu casu. pote zapni hru a pri problemech ala stuttering nebo zasekavani prepni do windows a mrkni se jak vypada krivka frekvence jadra gpu. mela by to byt primka.
to jestli ti cpu brzdi nebo ne zjistis lehce. i kdyz mas 4jadro od amd, je blbost aby to nejak razantne brzdilo.
- LoCo99
- Začátečník

omlouvám se, jestli mam nějaký neznalecký myšlenkový pochody co jsou mimo, ale já do tohodle vážně nevidim, a radši sem napíšu jakejkoliv vývoj situace/poznatek, protože jak sis všiml tak neřešim zrovna čerstvej problem
podle afterburneru se to furt drží 810 mhz / 1250 mhz (core / memory) ... takže se to nepodtaktovává, ten graf je při citlivosti 1000 ms , GPU usage ("len aby sa nezabůdlo") max 92 %
ted mi dokonce padl system, restart .... takova ta obdova BSOD kdy přes obrazovku vyskočí na šírku čáry a no signal, restart...
podle afterburneru se to furt drží 810 mhz / 1250 mhz (core / memory) ... takže se to nepodtaktovává, ten graf je při citlivosti 1000 ms , GPU usage ("len aby sa nezabůdlo") max 92 %
ted mi dokonce padl system, restart .... takova ta obdova BSOD kdy přes obrazovku vyskočí na šírku čáry a no signal, restart...
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
jasny, v pohode. hele, a nemas doufam pretaktovanej cpu? zkus to bez pretaktovani cehokoli. jinak, co mas za zdroj?
- LoCo99
- Začátečník

zdroj mam fortron bluestorm II 500W, měl sem za to že svojí doby byl slušný řešení, napadlo mě že by byla chyba v něm...
když přetaktuju tak se nic nezmění oproti všemu na default
když přetaktuju tak se nic nezmění oproti všemu na default
- LoCo99
- Začátečník

up
může být na vině aspon teoreticky ten zdroj ? mám ho cirka 5 let
může být na vině aspon teoreticky ten zdroj ? mám ho cirka 5 let
- Kašpec
- Mírně pokročilý

Zkus si od známého půjčit PSU, na otestování, ale výkonově by měl stačit ...
PC: AMD Ryzen 7800X3D | Asus Ryujin 240 | Asus Strix B650E-E | G.Skill Z5 Neo 32GB 6000MHz CL30 | Gainward Phantom RTX 4080 | Solidigm P44 Pro 500GB | Solidigm P44 Pro 1TB | Seagate HDD 2TB | Asus Thor 850W | case CoolerMaster 932 | keyboard Asus Falchion | mouse Asus Keris | mousepad Razer Strider | headphones Beyerdynamic DT 770 PRO | monitors Asus PG27AQDM + XG27AQ
- LoCo99
- Začátečník

k zapůjčení zdroje se aasi jentak nedostanu (
pokud teda někdo z Nymburka či Lysé nad Labem nemá zájem zapůjčit schopný 500W /550 W zdroj
)
nemůže být problem v pamětích ? jestli nejsou nějak podtaktovaný nebo něco, nerozumim tomu
nemůže být problem v pamětích ? jestli nejsou nějak podtaktovaný nebo něco, nerozumim tomu
- LoCo99
- Začátečník

Tak jsem zjistil že nejmíň se to seká když hrajou menší mapu (metro, bazar) v míň lidech.
A taky sem zjistil že třeba u Call of duty black ops je jedno co hraju tam se to drbe furt
Mafie 2 se drbe zezačátku a pak jede krásně plynule, když schodim hru do lišty a zpět tak se chvilku seká a pak jede zase plynule.
A taky sem zjistil že třeba u Call of duty black ops je jedno co hraju tam se to drbe furt
Mafie 2 se drbe zezačátku a pak jede krásně plynule, když schodim hru do lišty a zpět tak se chvilku seká a pak jede zase plynule.
- LoCo99
- Začátečník

nějaký novinky ? 
- LoCo99
- Začátečník

Stejný problém DIRT 3.
Ale je zajímavý že některý hry problem nemaj. NFS Carbon, NFS The Run (což je tedy výrazně novější)
Ale je zajímavý že některý hry problem nemaj. NFS Carbon, NFS The Run (což je tedy výrazně novější)
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Tak to je hodně divný, BF3 a NFS: Run mají naprosto stejný engine (Frostbite 2).LoCo99 píše:Ale je zajímavý že některý hry problem nemaj. NFS Carbon, NFS The Run (což je tedy výrazně novější)
- LoCo99
- Začátečník

jojo to se taky divím..
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
taky run neni nijak komplexni... 
- LoCo99
- Začátečník

no to je pravda, tam je nějaký počet objektů, efektů atp. někde jinde než v BF3.... ale vždyť i ten DIRT 3 je míň náročnej než BF3
- LoCo99
- Začátečník

up
jak vyzkoušet paměti jestli neni chyba v nich
jak vyzkoušet paměti jestli neni chyba v nich
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
memtest... staci hledat...
- LoCo99
- Začátečník

tak jsem si donesl od kamaráda HD5850, načisto nainstaloval ovladače... a stejný problem, min 46 fps na metru a stejně záseky... muj pocit je že jsou možná malinko menší ale to si nejsem jistej spíš ne..
- Marty775
- Nováček

já bych koupil lepší chladič na CPU a taktoval bych dál (možnost, že se ti CPU přehřívá s boxíkem) a dal max. 16 Gb (víc už snad u této sestavy nemá smysl)
PC : Case : Eurocase MiddleTower 301 | Zdroj : Seasonic SS-500ET-F3 | MB :GA-M68MT-S2 | CPU : AMD Phenom X4 960T 3 Ghz | RAM : Kingston 2x4 GB 1333 Mhz DDR3 CL9 | GPU : AMD Radeon HD 7770 OC | HDD : Seagate Barracuda 7200.12 500GB s AF | monitor : ASUS VE247H led 24" | OS : Windows 7 Home Premium 64bit
Konzole : Xbox 360 S 250 GB + PSP 3004
Konzole : Xbox 360 S 250 GB + PSP 3004