Asus P8Z77-M /-M PRO /-I Deluxe (Z77, 1155)
Moderátor: Eddward
- Tryas
- Nováček
-
Re: ASUS P8Z77-M /-M PRO /-I Deluxe (Z77, 1155) - infa
Aha takze ak som to dobre pochopil tak 3 - pin ventilatory idu regulovat na tej doske ale nie cez CPU-fan konektor ale cez systemove konektory ci ako sa volaju?
CPU: Intel Core i5 3450. CPU COOLER: GELID Solutions Tranquillo rev. 2. MB: Asus P8Z77-M PRO. VGA: Asus Radeon HD 7850 OC 1050/5800 stock voltage (1.07) ASIC 84%. RAM : Kingston HyperX Blue 1600 MHz 2x4GB. HDD: Western Digital 1TB SATAIII/600 64MB. CASE: Cooler Master CM 690II Advanced White. PSU: Super Flower Golden Green PRO SF-650P14XE.
- martonelli
- Začátečník
-
Ano
r9 5900x,RX6800XT giga,B550 giga master,32gb 4000mnz cl16 komplet custom voda
12900k,z690 strix auslus,32gb 4000mhz cl16,VGA RX6800XT taichi komplet custom voda
Moded book cpu coffe lake,z270 max. extreme asus,16gb 2900mhz cl16, VGA 1080ti msi,komplet custom voda
Athlon g3000 htpc/nas air
12900k,z690 strix auslus,32gb 4000mhz cl16,VGA RX6800XT taichi komplet custom voda
Moded book cpu coffe lake,z270 max. extreme asus,16gb 2900mhz cl16, VGA 1080ti msi,komplet custom voda
Athlon g3000 htpc/nas air
- flanker
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tryas píše:Je to s tym pasivom az tak zle? Lebo sa rozhodujem medzi M-pro a MSI z77A - GD 45. Na tej MSI su tie pasivy lepsie. To radsej pojdem do MSI, i ked ta M-pro ma zopar vlastnosti, ktore by mi na tej MSI chybali. Kolko stupnov ma ten cip pod tym pasivom v zatazi ? Z dlhodobeho hladiska to bude dost problem. Neviem sa rozhodnut co by ste poradili.martonelli píše:ASUS P8Z77-M-PRO - ako je to s teplotou chipsetu, predsa len tam ma taky mrnavy chladic
ta mala mrdka chladic na cipsete hreje jak prasa.Toto riesenie je silne dementne korunovane push pinmy.Ako riesenie od gigabyte je 100x lespie t.j. rozmerovo velky nizky pasiv-placka nie tento vysmech o 3x3cm.
nesmysl...spíš blbý kus. Já ji delší čas měl doma půjčenou a rozhodně ten pasiv nehřeje (pokud nepálíš napětí do PCH). Aha, srry, já četl podpis a Maximus V Gene . Ale i tak to může být chyba kusu.
S tím 3-pin CPU konektorem. Jo, trochu to je nepříjemné, naštěstí drtivá většina chladičů je dneska 4-pin. Možná proot to je takto řešené...
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
- Usuario
- Nováček
-
Zkus poptat teploty u MSI a pak to můžeš srovnat. GD45 tu popsaná je, tak napiš majiteli jak to má s teplotama ona a uvidíš - třeba je na tom ta deska podobně, i když tam tuším nic podobnýho nepsal.Tryas píše:Je to s tym pasivom az tak zle? Lebo sa rozhodujem medzi M-pro a MSI z77A - GD 45. Na tej MSI su tie pasivy lepsie. To radsej pojdem do MSI, i ked ta M-pro ma zopar vlastnosti, ktore by mi na tej MSI chybali. Kolko stupnov ma ten cip pod tym pasivom v zatazi ? Z dlhodobeho hladiska to bude dost problem. Neviem sa rozhodnut co by ste poradili.martonelli píše:ASUS P8Z77-M-PRO - ako je to s teplotou chipsetu, predsa len tam ma taky mrnavy chladic
ta mala mrdka chladic na cipsete hreje jak prasa.Toto riesenie je silne dementne korunovane push pinmy.Ako riesenie od gigabyte je 100x lespie t.j. rozmerovo velky nizky pasiv-placka nie tento vysmech o 3x3cm.
- Tryas
- Nováček
-
Dakujem za rady. Uz je objednany ASUS dufam, ze to bude v poriadku. Potom tu napisem skusenosti s nou.
CPU: Intel Core i5 3450. CPU COOLER: GELID Solutions Tranquillo rev. 2. MB: Asus P8Z77-M PRO. VGA: Asus Radeon HD 7850 OC 1050/5800 stock voltage (1.07) ASIC 84%. RAM : Kingston HyperX Blue 1600 MHz 2x4GB. HDD: Western Digital 1TB SATAIII/600 64MB. CASE: Cooler Master CM 690II Advanced White. PSU: Super Flower Golden Green PRO SF-650P14XE.
- tielka
- Středně pokročilý
Bios 1206 zase zlepšení latence
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Johnyn
- Nováček
-
S tim CPU FANem tomu také nerozumím, v čem je problém, když přes ostatní konektory to jde. Mám Noctuu NH-C12P SE14 kvůli desktop HTPC skříni a musel jsem ji zapojit jako jeden SYSFAN. A měnit na ní ventilátor kvůli PWM nebudu, to by byla pěkná blbost.
Jinak s poslední verzí biosu už mi funguje přímý přístup na PCI ZK (ASIO, Wasapi a tyhle věci). Za toto má Asus u mne díky.
Jinak s poslední verzí biosu už mi funguje přímý přístup na PCI ZK (ASIO, Wasapi a tyhle věci). Za toto má Asus u mne díky.
CPU: Intel i7 3770k @4.2GHz GPU: EVGA SC GTX1060 RAM: 16GB SSD: Crucial MX200 500GB PSU: EVGA 550 G2 CASE: Lian-Li PC-C50
- StepanPepan
- Začátečník
-
Bios 1206 pro P8Z77-M PRO Asus stáhnul, je nový 1303. Zatím s ním nemám problém.
- flanker
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
s tím 1206 nemáš problém a nebo s 1303? Asi 1303...
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
- elko555
- Nováček
-
Problemy s ASUS P8Z77-M
Prosím o pomoc s týmito problémami:
1. Prečo nemôže PC rozoznať USB Flash v 3.0 ani po inštalácii ovládačov ? "Al Suite" vypisuje, že USB nie je pripojeny, hoci ho system rozpozná a musí sa "vysunúť" pri jeho odstránení.... USB je od firmy A DATA, typ S102, ktorý je určený práve pre USB 3.0.
2. Bootovanie trvá minimálne 105 sekúnd a nepomohlo ani obmedzenie spúšťania nepotrebných aplikácií, defragmentácia ani kontrola systému.
3. Vypnutie systému trvá minimálne 26 sekúnd a nepomohol ani zásah do registrov (skrátenie čakacej doby až na 2 sekundy). Vypnutie v XP trvalo cca 8 sekúnd....
PC: Windows 7 PRO 64 bit,
MB: Asus P8Z77-M, CPU: i3-2125, RAM: 12 GB/1.600 MHz, žiadne pretaktovanie
Pred kontrolou systému boli aktualizované všetky dostupné ovládače, BIOS aj potrebné utility.
Vdaka za akukoľvek pomoc!
1. Prečo nemôže PC rozoznať USB Flash v 3.0 ani po inštalácii ovládačov ? "Al Suite" vypisuje, že USB nie je pripojeny, hoci ho system rozpozná a musí sa "vysunúť" pri jeho odstránení.... USB je od firmy A DATA, typ S102, ktorý je určený práve pre USB 3.0.
2. Bootovanie trvá minimálne 105 sekúnd a nepomohlo ani obmedzenie spúšťania nepotrebných aplikácií, defragmentácia ani kontrola systému.
3. Vypnutie systému trvá minimálne 26 sekúnd a nepomohol ani zásah do registrov (skrátenie čakacej doby až na 2 sekundy). Vypnutie v XP trvalo cca 8 sekúnd....
Pred kontrolou systému boli aktualizované všetky dostupné ovládače, BIOS aj potrebné utility.
- bota
- Nováček
-
Re: ASUS P8Z77-M /-M PRO /-I Deluxe (Z77, 1155)
*Chlapci vite co stahujete?
BIOS 1303 je M-PRO(deska), kdezto BIOS 1206 je pouze M (deska).
*chlapci Stepan&Pepan samozrejme )
*chlapci Stepan&Pepan samozrejme )
Naposledy upravil(a) bota dne čtv 5. črc 2012, 23:35, celkem upraveno 1 x.
Didaktik Skalica XD
- bota
- Nováček
-
BTW zkousel nekdo z vas ten pribaleny OEM norton? Ze zkusenosti s trialem na 775 (Core2Duo 2,8GB) 2GB RAM si vzpominam, ze me hodne omezoval, otravoval, zpomaloval a removal kit od vyrobce stejne neodstranil uplne vsechen smejd..
Didaktik Skalica XD
- elko555
- Nováček
-
Totozne problemy! Reseni: prechod na neco normalnejsiho. Ja pouzil NOD - bez jedineho problemu...
- StepanPepan
- Začátečník
-
Ale jistěže víme. 1206 byl pro M PRO, ale pak ho Asus stáhnul.bota píše:*Chlapci vite co stahujete?
- Tryas
- Nováček
-
Zdravím Páni.
Tak matičná (P8Z77-M PRO) je doma a nainštalovaná, všetko na nej vyzerá super ale mám jeden veľký problém. PC vôbec nejde zapnúť ! Všetko som do skrinky nainštaloval bez jediného problému, no keď som mal všetko hotové a chcel zapnúť PC tak sa nič nestalo, neroztočili sa ventilátory, proste nič. Len svieti kontrolka na matičnej na zeleno čo podla manuálu znamená, že PC je pod prúdom a pripravený na spustenie ( Stand-by) čiže to je v pohode. Mal som podozrenie, že sú poškodené káble od skrinky tak som ich vyskúšal pripojiť na starý PC no tam to fungovalo bez problémov čiže skrinka je v poriadku. Keď som zapojil káble od skrinky späť na nový PC, vyskúšal som zapnúť PC tak, že som 3 sekundy podržal tlačítko a PC sa zázračne spustil. Vošiel som do BIOSU kde nikde neukazovalo žiadnu chybu všetko tam bolo úplne v poriadku. Potom som vypol znova PC aby som vyskúšal či to už pôjde no odvtedy sa už nespustil. Skúšal som zapojiť skrinku do dosky aj pomocou tých pribalených ASUS Q connectors či ako sa to volá aj bez nich, no bez zmeny , PC sa vôbec nezapol. Myslel som si, že je problém medzi skrinkou a doskou tak som tú dosku zapojil do inej skrinky no ani v nej nešiel PC zapnúť. Skúsil som dokonca aj Flashnut najnovší BIOS zo stránok ASUS pomocou BIOS Flashback tlačítka. Všetko prebehlo v poriadku no PC ani tak nešiel spustiť. Už som zúfalý, predpokladám že je niečo porušené na doske, v utorok pôjdem do servisu no chcem sa tu niekoho spýtať či by nevedel poradiť v čom môže byť problém.
Ďakujem.
Zostava
CPU : core i5 3450
MB: Asus P8Z77-M PRO
VGA : Asus Radeon HD 7850
RAM : 2x4GB Kingston HyperX blue DDR3 1600MHz
HDD : WD 1TB SataIII/600 64MB
CASE: Cooler Master CM 690II Advanced White
PSU : Super Flower Golden Green PRO SF-650P14XE
Tak matičná (P8Z77-M PRO) je doma a nainštalovaná, všetko na nej vyzerá super ale mám jeden veľký problém. PC vôbec nejde zapnúť ! Všetko som do skrinky nainštaloval bez jediného problému, no keď som mal všetko hotové a chcel zapnúť PC tak sa nič nestalo, neroztočili sa ventilátory, proste nič. Len svieti kontrolka na matičnej na zeleno čo podla manuálu znamená, že PC je pod prúdom a pripravený na spustenie ( Stand-by) čiže to je v pohode. Mal som podozrenie, že sú poškodené káble od skrinky tak som ich vyskúšal pripojiť na starý PC no tam to fungovalo bez problémov čiže skrinka je v poriadku. Keď som zapojil káble od skrinky späť na nový PC, vyskúšal som zapnúť PC tak, že som 3 sekundy podržal tlačítko a PC sa zázračne spustil. Vošiel som do BIOSU kde nikde neukazovalo žiadnu chybu všetko tam bolo úplne v poriadku. Potom som vypol znova PC aby som vyskúšal či to už pôjde no odvtedy sa už nespustil. Skúšal som zapojiť skrinku do dosky aj pomocou tých pribalených ASUS Q connectors či ako sa to volá aj bez nich, no bez zmeny , PC sa vôbec nezapol. Myslel som si, že je problém medzi skrinkou a doskou tak som tú dosku zapojil do inej skrinky no ani v nej nešiel PC zapnúť. Skúsil som dokonca aj Flashnut najnovší BIOS zo stránok ASUS pomocou BIOS Flashback tlačítka. Všetko prebehlo v poriadku no PC ani tak nešiel spustiť. Už som zúfalý, predpokladám že je niečo porušené na doske, v utorok pôjdem do servisu no chcem sa tu niekoho spýtať či by nevedel poradiť v čom môže byť problém.
Ďakujem.
Zostava
CPU : core i5 3450
MB: Asus P8Z77-M PRO
VGA : Asus Radeon HD 7850
RAM : 2x4GB Kingston HyperX blue DDR3 1600MHz
HDD : WD 1TB SataIII/600 64MB
CASE: Cooler Master CM 690II Advanced White
PSU : Super Flower Golden Green PRO SF-650P14XE
- Hladis
- Moderátor
To vypada na jasnou chybu desky ,takze tady se da poradit jen ten servis.
- StepanPepan
- Začátečník
-
Problém bude asi v desce...Tryas píše:... predpokladám že je niečo porušené na doske, v utorok pôjdem do servisu no chcem sa tu niekoho spýtať či by nevedel poradiť v čom môže byť problém.
Proč jí nevrátíš prodejci a nekoupíš si novou?
Prodejce upozorni, jaký je s ní problém, aby jí neprodali někomu jinému...
Nezmínil jsi, co je všechno k desce připojené.
Taky jsi nezmínil, jestli jsi k desce měl vždy připojené všechna tlačítka a diody, nebo jestli jsi jí někdy zkoušel se samotným zapínacím plačítkem.
- Tryas
- Nováček
-
Ďakujem za rady. Predajcu som už upozornil pôjdem tam v utorok ako som spomínal. Ku doske je pripojený HDD,CPU,VGA,RAM,DVD-RW. Čo sa týka tých káblov skúšal som všetky možné kombinácie, teda zapojené všetky, zapojený iba spúšťací, zapojené cez tú redukciu od Asus, zapojené aj bez nej, nech som skúšal všetko PC sa proste nezapol.Proste vyskúšal som všetko čo mi dovoľujú moje možnosti, dokonca som skúšal spustiť PC bez VGA teda iba cez iGPU, potom som skúšal odpájať a zapájať všetky ostatné komponenty v každej možnej kombinácií aj tak nič nepomohlo. Teda to bude asi tou doskou.
- flanker
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Problemy s ASUS P8Z77-M
1:mám stejnou flasku a není problém...Neformátoval jsi ji? Já mám win7 x64 ultimate...Instaloval jsi všechny Intelovské ovladače včetně intel čipset (ne pouze USB3.0 Asmedia)?elko555 píše:Prosím o pomoc s týmito problémami:
2.bootování až do kompletní načtení plochy windows a nebo čistě jen boot po začínající logo windows? Disk nejspíš nebude SSD....
- bota
- Nováček
-
k bodu cislo 2
S Boot time problem nemam, system mam na SSD, ale!
Ja zrovna resim cas od zapnuti/restartu PC do zobrazeni screenloga ASUS/POST(podle nastaveni), prodleva pred zobrazenim screenu ASUS(nacitani ROM Grk) i pri jeho zobrazeni je prilis dlouha!!
Jelikoz prvni vec je, ze se kontroluji cache, pamet a hledaji se zarizeni, az pak se muzeme bavit o API a BOOT TIME takze SSD verim na to vliv nema, spis bych to videl, ze nemam povypinane PCIsloty, jelikoz nemam Grk, ale v SETUP u desek ASUS je to dost osekany v takovych nastaveni rekneme periferii, tedy v porovnani s konkurenci jako Gigabyte a MSI, nebo mozna neumim cist mezi radky UEFI ASUS Mobo a UEFI BIOS mam poprve..
Napada me, 16GB DRAM ve ctyrech DIMM slotech prodlouzi dobu o nejake hledani a pocitani...
Jestli jsem uvedl nepravdu, tak me muzete vzdycky oponovat nebo dejte aspon feedback jak douho cekate, nez vam nabehne POST nebo screen vyrobce..
S Boot time problem nemam, system mam na SSD, ale!
Ja zrovna resim cas od zapnuti/restartu PC do zobrazeni screenloga ASUS/POST(podle nastaveni), prodleva pred zobrazenim screenu ASUS(nacitani ROM Grk) i pri jeho zobrazeni je prilis dlouha!!
Jelikoz prvni vec je, ze se kontroluji cache, pamet a hledaji se zarizeni, az pak se muzeme bavit o API a BOOT TIME takze SSD verim na to vliv nema, spis bych to videl, ze nemam povypinane PCIsloty, jelikoz nemam Grk, ale v SETUP u desek ASUS je to dost osekany v takovych nastaveni rekneme periferii, tedy v porovnani s konkurenci jako Gigabyte a MSI, nebo mozna neumim cist mezi radky UEFI ASUS Mobo a UEFI BIOS mam poprve..
Napada me, 16GB DRAM ve ctyrech DIMM slotech prodlouzi dobu o nejake hledani a pocitani...
Jestli jsem uvedl nepravdu, tak me muzete vzdycky oponovat nebo dejte aspon feedback jak douho cekate, nez vam nabehne POST nebo screen vyrobce..
Didaktik Skalica XD