Far Cry 4

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Vlastimil91
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Far Cry 4

Příspěvek od Vlastimil91 »

Tak jasné. Mě to v ten moment přišlo dost atraktivní. Jde vidět že od Far Cry 3 neubrali v tomto ohledu :lol:
CPU: Devil's Canyon i5 4690K 4,8GHz , GPU: MSI GTX 970 GAMING 4G 1528MHz, RAM: Kingston HyperX Savage 16GB 2400MHz CL11, MB: MSI Z97 GAMING 5, LAN: Killer E2200, SSD: Kingston 240GB HyperX Fury + 240GB HyperX Savage a 1,5TB HDD, 23" ASUS IPS, PSU: Seventeam ST-P0520PBA Cilense Modular 520W, Windows 10 Pro 64bit, LG V10, ROCCAT Kave XTD Digital 5.1
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Hra je naprosto boží. Samozřejmě že to má stejný mechanismy jako trojka, ale je tam mnohem víc vedlejších aktivit, navíc mnohem zábavnějších. Ve trojce závody, medical supplies a assassinations. Tady asasinace, konvoje, osvobozování rukojmích, pomáhání Black Path při přepadení, převoz zboží, ničení propagandistickejch stanic (dost dobrý), obrana už obsazenejch táborů, všechny ty Karma events, fakt dobrý. Zvířat je tam taky víc, jízda na slonovi je větší prdel, než jsem čekal. Dobrá je taky ta gyrokoptéra, nebo vznášedlo. Jde o to, že se tam pořád něco děje a děje se to celkem nenásilně, člověk se může rozhodnout, jestli do něčeho jít, nebo ne. Ve trojce to bylo mezi misema dost hluchý. Mám odehráno cca 10 hodin a ještě jsem nešáh na hlavní příběh, kromě těch tutorial misí. Taky je dobrý číst tu encyklopedii, která je psaná stylem propagandy a glorifikace toho magora v růžovym saku. Fakt se zatím bavím.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Kositch
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kositch »

Máte někdo zkušenost s dobýváním penosti? Dá se to v single sám nebo je lepší přes coop na to jít ve dvou? A případně, kde při hraní kampaňě lze někoho pozvat do hry, aby semnou pevnost dobyl?

Zkoušel jsem tam nalítnout gyrokoptérou, ale hned mě sestřelili, když jsem šel po zemi, tak mě taky hned zabili a když jsem tam naběhl se slonem, tak jsem vydržel déle, ale pak začali nalítat další vertulníky s posilami a hned mě zabili :(
CPU Intel Core i7-4790K (SilentiumPC Spartan 3 PRO HE1024) | MB GIGABYTE Z87M-D3H | RAM Kingston 8GB DDR3 1600MHz CL10 HyperX Fury Black Series | SSD Kingston SSDNow V300 120GB + 240 GB | PSU Seasonic SS-500ET-T3 | Case Fractal CORE 1000 | LCD 23.8" Dell P2414H | OS Dual Boot Win 10 x64 + Hackintosh MacOS | Notebook Microsoft Surface Pro LTE | Hry Xbox Series X|
Varimathras
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Varimathras »

Zápalný a výbušný šípy - jak se dají vyrobit? Nebo jen kupovat??
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Kositch: včera jsem dal jednu pevnost naprosto sólo. Chce to určitě stealth postup a když se prozradíš, tak se dobře krejt. Já dal půlku stealth, ale pak jsem se netrefil z dálky z luku a prozradil se. Bohužel jsem nestihnul vypnout alarm, takže přilítly dvě vlny posil včetně větráku s rotačním kulometem ve dveřích, naštěstí jsem sebou měl M79ku, takže větráky šly snadno dolů. Určitě to chce ale kombinaci výbavy něco s tlumičem, nebo luk, něco na střelbu když tě najdou a něco hodně hlasitýho (granátomet, rpg).

Varimathras: ohnivý a výbušný šípy koupíš, nic se vyrábět nemusí, navíc ti nezabíraj místo běžnejch šípů, ale jdou jakoby do vedlejšího slotu, což ve FC3, myslím, nebylo. Tam to snad bylo tak, že ze 30ti šípů zabíraly místo i ty ohnivý a výbušný, nicméně už si nejsem jistej, tak mě opravte, jestli se mýlím...
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
zhor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zhor »

Luk se mi zatim moc neosvedcil, ten zamerovac na nem je uplne nahovno protoze ukazuje jinam nez dopadne sip. Zato ty parchanti se trefujou s nechutnou presnosti i na velkou dalku, takze ani na nizkou obtiznost to neni zadna prochazka ruzovou zhradou. Navic chodej i zezadu a v ty vegetaci casto ani nejsou videt. Fakt ale je ze zatim mam jen par zakladnich schopnosti, takze doufam ze se to snad pozdeji zlepsi...
PC1: CPU=i7-11700F+NH-U12A | MB=Asus TUF B560M-Plus | RAM=Corsair LPX 2x16G 3600 | GPU=Asus RTX4070 Dual | SSD=Samsung 990Pro 1T+870EVO 2T | SSHD: Seagate FireCuda 2T | PS=Corsair TX750M | Case=FD FocusG Mini | Mon= MAG272-165Hz | OS=W10Pro |
PC2: CPU=i7-6700K+NH-U9B | MB=Asus Z170M-Plus | RAM=Corsair LPX 2x8G 3200 | GPU=RTX2060S | SSD=Samsung 970Evo 1T+870Evo 250G | HDD=Seagate 1T | PS=Seasonic SSR-550RM | OS=W11Pro |
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Tak si ten luk upgradni na tu optiku, já s lukem nemám problém. Mám rád stealth, takže ten luk je pro mě nutnost. Musíš si koupit ten kompozitovej, ne ten dřevěnej.
Kositch
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kositch »

Ten lepší luk s optikou je přesnej. Musíš tedy odhadnout vzdálenost k cíli a podle toho nastavíš bod v optice a pak to stříli přesně. Fajn, že si takto vyhráli i s balistikou.

Tak De Pleur pevnost dobyta. Stačilo vylézt na kopeček vedle ní, potichu odstranit lukem koho jsem viděl a když jsem spustil poplach tak granátomety jsem sundal všechny vrtulníky. Jediný problém jsem měl, že na mě pořád minometem stříleli, ale když jsem zjistil, že stačí odstranit týpky u minometů, kteří k němu stále lezli, tak byl klid :) Když už jsem nikoho neviděl a pevnost stále stála, tak jsem si nakonec všiml dogy, která štěkala před hradbou a když jsem ji lukem "uspal", tak najednou pevnost dobyta. Zas tak HC to nebylo :) To mi hůř šlo Shangr-Li.

Jinak po 17 h (ukazatele ve hře) mám 48 % hotovo a to nehraju téměř příběh, zatím asi 12 příběhových misí z 30.

Škoda, že do severní oblasti mě to pustí, až pokročím v příběhu. Když tam teď chci vletět, tak hra mě otočí zpět. To si mohli odpustit a mohli celý region zpřístupnit. Podobně jako nějaké dovednosti jsou vázány na příběhové mise stejně jako i zbraně.
CPU Intel Core i7-4790K (SilentiumPC Spartan 3 PRO HE1024) | MB GIGABYTE Z87M-D3H | RAM Kingston 8GB DDR3 1600MHz CL10 HyperX Fury Black Series | SSD Kingston SSDNow V300 120GB + 240 GB | PSU Seasonic SS-500ET-T3 | Case Fractal CORE 1000 | LCD 23.8" Dell P2414H | OS Dual Boot Win 10 x64 + Hackintosh MacOS | Notebook Microsoft Surface Pro LTE | Hry Xbox Series X|
Varimathras
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Varimathras »

Swat píše:...Varimathras: ohnivý a výbušný šípy koupíš, nic se vyrábět nemusí, navíc ti nezabíraj místo běžnejch šípů, ale jdou jakoby do vedlejšího slotu, což ve FC3, myslím, nebylo. Tam to snad bylo tak, že ze 30ti šípů zabíraly místo i ty ohnivý a výbušný, nicméně už si nejsem jistej, tak mě opravte, jestli se mýlím...
No mě by právě vyhovovalo, kdybych si je mohl vyrábět z granátů a Molotovů jako ve trojce, protože když si je někde po cestě vystřílím a budu je muset někde nakupovat bez možnosti samovýroby, tak to se mi zdá otravný.
vavron
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vavron »

Proto se dá v dovednostech upgradnout, že si je můžeš koupit u těch překupníků, jež chodí po mapě. Já osobně mám odehráno asi 5 hodin, splněno jen 15%, protože spíš běhám po mapě a dělám vedlejšáky než hlavní mise. FC3 mě moc nebralo, ale tohle se mi líbí, snad bude i nadále a hru někdy dohraju do konce :lol: Taky jdu spíše stealth postupem, občas při dobývání využívám nalákání predátora na kus masa.
PC:MSI VELOX 100P AIRFLOW, B650 TOMAHAWK WIFI, 7800X3D, MSI MEG Coreliquid S360, Kingston FURY Renegade RGB 32GB @ 6000 MHz, MSI RTX 5080, MSI MEG Ai1300P PCIE5
Mercedes A45 AMG 2020 (W177)
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Varimathras píše:
Swat píše:...Varimathras: ohnivý a výbušný šípy koupíš, nic se vyrábět nemusí, navíc ti nezabíraj místo běžnejch šípů, ale jdou jakoby do vedlejšího slotu, což ve FC3, myslím, nebylo. Tam to snad bylo tak, že ze 30ti šípů zabíraly místo i ty ohnivý a výbušný, nicméně už si nejsem jistej, tak mě opravte, jestli se mýlím...
No mě by právě vyhovovalo, kdybych si je mohl vyrábět z granátů a Molotovů jako ve trojce, protože když si je někde po cestě vystřílím a budu je muset někde nakupovat bez možnosti samovýroby, tak to se mi zdá otravný.
Mě zase naopak ve trojce vadilo, že mi to při výrobě žralo granáty a molotovy. Tzn. že jsem si je sice mohl vyrobit, ale zase jsem se zbavoval toho, co jsem taky potřeboval. Ve FC4 mi to vyhovuje víc, nicméně je to věc názoru.

Jinak se mi taky líbí, že ten survival aspekt je tady ještě víc umocněnej, než ve FC3. Těch zvířat mi přijdem že je tam daleko víc, nejen druhů, ale i počtem. Třeba ty divoký psi, ty dokážou bejt pěkně otravný. Orel, ten mě vyloženě sere, to mi snad jako jediný přijde trochu moc, toho by měli trochu poddimenzovat, jinak paráda, člověk si nikdy nemůže bejt jistej ničim. Šel jsem čistit nějakej outpost, schovanej v roští s Dragunovem, za mnou taková travnatá terasa. Najednou za mnou něco tak zabublá, otočim se a tam tygr jak hovado. Jen se tam tak procházel. Nemohl jsem dělat nic, abych se neprozradil, až když tygr odešel, tak jsem začal pálit na outpost a doufal, že se tygr nevrátí. Supr atmosféra. Jinak ty šerpové mě taky bavěj, jak se tam poflakujou, zvonky jim cinkaj. A taky dobrej nápad, že člověk nemusí do tábora a všechno vyřídí u něj.
radekhgt
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od radekhgt »

Ja som si to pustil na HARD a je to fakt extrem :D FC3 som hral na strednu obtiaznost a bola to prechadza ruzovou zahradou :mrgreen: ale toto je ine kafeee teda. Pri tej hre stravim kopec casu, pocitam ze az kym nepride GTA V :) hra ma bavi, obrovske moznosti, zivi svet, stealth akcie, pekna grafika... Proste super, pre mna hra roka - jednoznacne :!:
CPU: Ryzen 7 9800X3D + RYUJIN II 360 ARGB GPU: MSI RTX 5090 Gaming Trio OC MB: Asus ROG STRIX X670E-A RAM: Kingston FURY DDR5 32 GB 6000 MHz CL36 RGB PSU: MSI MAG 1250W LCD: LG OLED42C2
zhor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zhor »

Me se na pevnosti osvedcil jednoduchej postup - vyrazim hlavni branu RPG a stoupnu si k ni zvenci zaroh. Ty co zacnou vylejzat oddelam samopalem, pak vlezu dovnitr a dodelam zbytek stejne jako bezny tabory. Pouzit nadalku ostrelovacku se mi moc neosvedcilo, zacnou palit z minometu a nez zjistim kde ho maj tak je konec. To RPG je pro me zatim nejlepsi zbran, jedna rana staci na vsecko vcetne nakladaku zatimco treba do cokla nebo toho medojedskyho zmrda musim naprat pomalu celej zasobnik, coz nedava smysl...
PC1: CPU=i7-11700F+NH-U12A | MB=Asus TUF B560M-Plus | RAM=Corsair LPX 2x16G 3600 | GPU=Asus RTX4070 Dual | SSD=Samsung 990Pro 1T+870EVO 2T | SSHD: Seagate FireCuda 2T | PS=Corsair TX750M | Case=FD FocusG Mini | Mon= MAG272-165Hz | OS=W10Pro |
PC2: CPU=i7-6700K+NH-U9B | MB=Asus Z170M-Plus | RAM=Corsair LPX 2x8G 3200 | GPU=RTX2060S | SSD=Samsung 970Evo 1T+870Evo 250G | HDD=Seagate 1T | PS=Seasonic SSR-550RM | OS=W11Pro |
Marek4
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Marek4 »

mě tam neskutečně začíná srát ten orel, a odkoukal jsem jak krokodýl lovil srnku co pila u jezera, to se mi hodně líbilo, ono většinu času jen čučím dalekohledem do přírody :D akorát pak jsem krokouše zabil a nějak se mi tam nechce spawnout fešák.
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Tak to nejsi sám, orel je vopruz, no.

Jak dáváte ten Pagan Min's Wrath konvoy? Já ho dal jednou C4kama, pak jsem zkusil miny, to taky funguje a už jsem ho dal i M79kou z gyrokoptéry. Když jsem to zkusil poprvé, tak mě sestřelili. Podruhý jsem se držel ve větší vejšce a vůbec nevěděli, co se děje. S M79 coby jednoruční zbraní se dá gyrokoptéra přeměnit na takovej malej bombardér :lol: 8)
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Still.Lord »

Orel je strašný hajzl.... :angry2:
Kositch
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kositch »

Gyrokoptera + M79 je moje nejlepsi smrtelna kombinace :)
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

nevim, trojka byla lepší co do prostředí a tak nějak toho příběhu, sice nemam ještě 4 dohranou, ale uplně mi vadí tohle kýčovitý prostředí

a zvířata jsem nejdřív kosil jen když jsem potřeboval kůže na craftění, ted je kosim z první dobrý elephant gunem , serou mě neskutečně

grafika lepší než u trojky, jenže trojka prostě vypadala nějak líp - písečný pláže, piráti, vraky lodí

a combat je nějakej dojebanější se mi zdá, ty luky ubíraj 2 health bary jednou ranou , ten vlk či co taky, ale zbraněma se musí trefit docela dostkrát

je to ale spíš absurdně lehký , takový to casual víkendový hraní a objevování světa, s tim detailem že jsou tam pak ty dementní nosorožci a luky
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Hmm ta priroda je tezce prehnana. Vysolit zasobnik do jezevce aby lehnul ? :cry: Každý predator utoci naprosto nesmyslne na člověka ? Orel je doslova silenej opruz. Sloni, nosorozci, krokodyli a kobry v Himalajich na jednom fleku ? Porad na me utoci nejaka zvireci zber bez rozmyslu z vody, vzduchu a pevniny a neda pokoj. Sileny. Kazdopadne ze je jezevec silnejsi nez clovek, to nemá chybu.
jack08
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od jack08 »

Jo ten medojed je fakt nesmrtelnej a vydrží stejně jako nosorožec :lol:
Ale jinak hra je dost dobrá, lepší než trojka kterou jsem měl docela rád.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“