AC: Unity - Technická stránka hry
Moderátor: Baneshee
- PET5
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Re: AC: Unity - technická
Když se dívám na ty screenshoty, tak ta hra si k výkonu asi pomáhá vypínáním stínů. Při pohledu z dálky na náměstí vrhá stín jen několik postav. Ostatní ne. Vypadá to dost nepřirozeně.
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600. Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max
- Marek4
- Červená karta

-
tak zatím stahuji, mám 20 % ale už mě to pustilo do hry, mám za sebou tu misi s teplářem,
nastavil jsem vše na nejvyšší , textury jsem hodil na high a vyhlazování mám FXAA , více jsem nezkoušel a asi to ani nedám
vsync vypnuté a HBAO+ .. fps 63-80, při lzení na stěnách 90 +
sestava v podpisu
hned se mi stal bug že jsem se seknul v textuře , tak restat vzpomínky...
ale nemohu to tak soudit, nemám stáhnutou ani celou hřu ještě
nastavil jsem vše na nejvyšší , textury jsem hodil na high a vyhlazování mám FXAA , více jsem nezkoušel a asi to ani nedám
sestava v podpisu
hned se mi stal bug že jsem se seknul v textuře , tak restat vzpomínky...
- Hladis
- Moderátor

Pockaj na stazeni a hlavne to opatchuj. Jinak textury klidne muzes dat na Ultra.
- Alfajk
- Začátečník

-
jak moc narocny jsou ty nvidiacky "soft shadows" oproti normalnim stinum a jak si vede HBAO+ oproti klasickym AO? tam na zacatku se me po zmene fps nemenili a nezkoumal jsem to nejak do detailu(mozna ze to chce restart hry)
nastaveni vysokejch detailu + FXAA pri 1680x1050 na gtx 770 s 2GB vram okolo 35-45 fps,na strechach 50+-,videosekvence ktery vypadaj otresne 10-20 fps...
nastaveni vysokejch detailu + FXAA pri 1680x1050 na gtx 770 s 2GB vram okolo 35-45 fps,na strechach 50+-,videosekvence ktery vypadaj otresne 10-20 fps...
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- Marek4
- Červená karta

-
mě třeba na ultra padaly videosekvence na 30-40 fps, přitom ve hře 60, a žeby to vypadalo jak film to ne.
- Hladis
- Moderátor

S GTX770 klidne shod stiny na normalni a AO muzes klidne pouzit SSAO. O nic zásadního neprijdes.
- del42sa
- Pokročilý

v tom případě to postnu sem:Hladis//Vydeleni OT. Nevim jestli nekteri stále nepochopili i přes upozorneni, ze hra tu ma separatni thread na technicky věci. Tady se resi gameplay.
začíná se to zajímavě vyvíjet:
Ubisoft blames AMD for Assassin's Creed woes
Ubisoft is claiming that the reason that its latest Assassin’s Creed game was so rubbish was because of AMD and Nvidia configurations. Last week the Ubisoft was panned for releasing a game which was clearly not ready and Ubisoft originally blamed AMD for its faulty game. Now Ubisoft has amended an original forum post to include and acknowledge problems on Nvidia hardware as well.
http://fudzilla.com/home/item/36332-ubi ... creed-woes
Takže za to může hardware obou výrobců GPU
"The more you buy, the more you save" AI everywhere - Nvidia CEO at Computex 2023 https://www.youtube.com/watch?v=FhlE3m1trM4
Vega Primitive Shader combines the functions of vertex and geometry shader and with the right knowledge you can discard game based primitives at an incredible rate" https://pcper.com/2017/01/amd-vega-gpu- ... tecture/2/
MSI MPG GUNGNIR 110R White | CPU AMD Ryzen 7 9700X Granite Ridge | DeepCool AK500 White | GPU Sapphire Pure RX 9070 XT 16GB plus UV | MB MSI MAG X670E GAMING PLUS WIFI | 32GB DDR5 A-DATA XPG LANCER RGB Dual KIT 7200 MHz | system HDD SSD M.2 Kingston FURY Renegade NVMe 1TB | Seagate Baracuda HDD 1TB SATA III | data HDD WD RED 1TB SATA III | Quad HD VA monitor 27" MSI Optix G27CQ4 Free Sync 165 Hz 10bit HDR | Soud Blaster Audigy Fx | PSU MSI MAG A850GL 850 W 80 PLUS Gold PCIe 5 II | Win 10-64 bit Pro
Vega Primitive Shader combines the functions of vertex and geometry shader and with the right knowledge you can discard game based primitives at an incredible rate" https://pcper.com/2017/01/amd-vega-gpu- ... tecture/2/
MSI MPG GUNGNIR 110R White | CPU AMD Ryzen 7 9700X Granite Ridge | DeepCool AK500 White | GPU Sapphire Pure RX 9070 XT 16GB plus UV | MB MSI MAG X670E GAMING PLUS WIFI | 32GB DDR5 A-DATA XPG LANCER RGB Dual KIT 7200 MHz | system HDD SSD M.2 Kingston FURY Renegade NVMe 1TB | Seagate Baracuda HDD 1TB SATA III | data HDD WD RED 1TB SATA III | Quad HD VA monitor 27" MSI Optix G27CQ4 Free Sync 165 Hz 10bit HDR | Soud Blaster Audigy Fx | PSU MSI MAG A850GL 850 W 80 PLUS Gold PCIe 5 II | Win 10-64 bit Pro
- Hladis
- Moderátor

Ubisoft mluvil o kombinaci AMD CPU a GPU a mel poznámky k vykonu CPU casti od AMD v konzolich a v PC. Tedy propady fps svadel predevsim na slaboucky CPU, nikoli ke GPU jako takovy. PS4 ma ještě nize taktovany CPU nez Xbox, takze z toho vychazi nekonzistence fps mezi konzolemi. Dovolim si rici, ze ta hra je na PC min CPU limitovana, nez třeba Crysis 3. Na nVidii je problém u karet GTX 770 a niz a u SLI. Na GTX780 a vys hra jede, s prihmourenyma očima, jak po masle. Rezervy v optimalizaci tam evidentne jsou, ale predpokladam do 20%.
- Alfajk
- Začátečník

-
i ten muj i5 dedecek to utahne,karta jede nonstop 99%
podle me ta hra na to,jak vypada,mela jet nejmin o 50% fps lepe,na co me je sakra milion stejnejch npc,ktery chodej sem a tam a jsou uplne k nicemu?
podle me ta hra na to,jak vypada,mela jet nejmin o 50% fps lepe,na co me je sakra milion stejnejch npc,ktery chodej sem a tam a jsou uplne k nicemu?
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- Hladis
- Moderátor

Protože to vypada naprosto super ? To město skutecne vypada jako zivouci velky město plny života. Jinak když si vsimnes, tak ty NPC mají sirokou skalu cinnosti. Tohle ještě nikdo takhle nezpracoval do detailu. Ja myslim, ze uz stacili hry, kde dav znamenalo 3 lidi a kde město bylo jak po morovy rane. Nebo mistnost s hromadou statickych postaviček vyjetych jak přes kopírku. Skutecne se tady prodiras davy lidi a zivoucim mestem a jen prochazet se po nem je super.
- Marek4
- Červená karta

-
Tak coop fajn ale když na konci hry pro 4 hráče se bugnu v textuře a nemohu opustit oblast, tzn že na mě čekají a nic, tak to mě celkem naštvalo, důvodem že jsem se bugnul byl asi 5 sekundové seknutí obrazu, nevím čím bylo způsobeno
- Hladis
- Moderátor

Nestal se mi jediny propad nebo zaseknuti se v texture a objektu. Ale coop myslim bude mit další opravy a muze tam byt nekde chyba. Nebo jsi mel smulu a zrovna na nejakou chybu narazil. V tak velky hre bych se divil, pokud by nebyli mista, kde se postava zasekne.
- Marek4
- Červená karta

-
tak jsem z nastavení ultra ultra snžil okolí na velmi vysoké, textury z ultra na vysoké, a fps mám na ulici úplně stejné, tak už nevím jestli to vůbec nemá vliv a abych dostal stabilních 60 musím šahat na HBAO+ a snižovat měkké stíny ?
anitializing mám FXAA
anitializing mám FXAA
- Vlastik80
- Začátečník

-
http://www.sector.sk/sprava/20885/vyvoj ... blemom.htm
... no pokud nejsou problém davy lidí, tak možná ty požadavky na vykreslování, popř. zbytečné vykreslování i toho co není vidět, protože samotné Ubi uznává že někde problém s propady framerate jsou a něčím to být musí ...
... no pokud nejsou problém davy lidí, tak možná ty požadavky na vykreslování, popř. zbytečné vykreslování i toho co není vidět, protože samotné Ubi uznává že někde problém s propady framerate jsou a něčím to být musí ...
- Hladis
- Moderátor

Mno jakmile jdes třeba do trhliny, kde zadny NPC nejsou, tak hra jede lip. Ale nebude to jen o NPC. Sami se chlubili, ze tolik NPC tam mohli narvat, protože vytvorili techniku, která na NPC potřebuje minimem draw calls nez je bezny. Tech bottlenecku tam bude jiste vice. Kazdopadne neočekávám, ze to odladej nejak rychle.
- Marek4
- Červená karta

-
zapnul jsem vsync ( kterej mi roky zpátky vždy jen žral výkon ) a hra se mi zdá taková plynulejší, mimochodem hodil jsem vše na ultra, protože ta hra vypadá božsky a nebudu se ochuzovat o grafiku když mi to dropuje i u vysokých
- 3tp2
- Začátečník

Já vsync vynutil v ovladačích bo když ho pustím ve hře tak cejtim mírnej inputlag
CPU: Ryzen 7 9800X3D MB: Gigabyte B650 Aorus Elite Ax RAM: Corsair 2x16Gb Kit 6000Mhz DDR5 GPU: PNY GeForce RTX 5080 Triple Fan 16GB OC SSD: Kingston SSD FURY Renegade M.2 1TB PSU: EVGA SuperNova 750 G2 CASE: Nzxt H440 Monitor 27"OLED Gigabyte Aorus Fo27q2
- Hladis
- Moderátor

http://www.guru3d.com/news-story/assass ... -soon.html
http://forums.ubi.com/showthread.php/95 ... -This-week
Takze treti patch vyresi nektery maly problémy. Tyhle mensi chyby měli ale mit vyreseny uz při vydani. Urco to bude ve vysledku i podobny jako Watch Dogs, tedy 5-6 patchu dohromady.
http://forums.ubi.com/showthread.php/95 ... -This-week
Takze treti patch vyresi nektery maly problémy. Tyhle mensi chyby měli ale mit vyreseny uz při vydani. Urco to bude ve vysledku i podobny jako Watch Dogs, tedy 5-6 patchu dohromady.
- Vlastik80
- Začátečník

-
AC: Unity - konzole VS PC
http://diit.cz/clanek/ubisoft-omluva-za ... reed-unityAssassin’s Creed Unity využívá ~50 000 draw-calls, zatímco s použitím DirectX 11 není vhodné překračovat 10 000. Ubisoft zkrátka udělal tu chybu, že zkombinoval příliš ambiciózní projekt s nevhodnou softwarovou platformou. Zatímco konzole v tomto ohledu nemají problém a jejich procesory díky low-overhead API nejsou limitujícím prvkem, PC platforma zabržděná DirectX 11 by vyžadovala procesory téměř 10× výkonnější, než jakými disponují konzole, aby jim mohla plně konkurovat.
> tak je to s tím draw calls blábol, nebo na tom něco je?
PS: Jj, nový patch má mít 2.7GB, takže jistě napraví spoustu chybek.
- Marek4
- Červená karta

-
píšou že by to mělo být nějak do týdne, stahuje se to přes Uplay samo ?