Vodni chlazeni

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

Odpovědět
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Vodni chlazeni

Příspěvek od Stratos »

jinak pumpu a bloky nemusis cistit nijak..
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Viky.05 píše:Tak, ted uz jsem dal do kupy nakupni kosik, musim predelat to chlazeni, aby bylo hezci :-D , tak snad to prijde za ty 2 tydny. A jeste jedna vec...jak mam vycistit radiatory uz vim, ale jak mam vycistit pumpu, a bloky na cpu a grafiku? Resp cim?
Moje zkušenosti jsou - všude kam se dostaneš, je vždy nejlepší mechanická cesta, tedy zubní kartáček a drhnout a drhnout a drhnout :roll: tedy rozebrat bloky, rozebrat pumpu s expanzkou...
Jediný co kartáčkem nevyčistíš je radiátor.
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

poniklovany bloky sou asi v poho ne? nebo myslis ze ne?
icebosss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od icebosss »

to víš že jde i pumpa čistit, D5 mně při startu jaksi skřípěla, stačilo to propláchnout čistou vodou a je zase klid :) podle toho jak je zanesenej ten okruh no
Maor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maor »

Stratos píše:varici voda + trosku kyseliny citronove to nalejt do radu a nechat chvili pusobit pak poradne protrepat a vylejt a opakovat dokud z toho nepotece uplne cista voda bez nakyho kalu apod.. pak vyplachnout cistou vodou nekolikrat.
já to čistil octem, nechal jsem to vždycky přes noc a pak propláchnul a asi 3x
rad je od tý doby jak novej
Elkim
Redaktor PCT
Redaktor PCT

Příspěvek od Elkim »

Tak ona každá kyselina "čistí" od minerálních usazenin z vody, jen by pro tyhle účely neměla reagovat s kovem.
Viky.05
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Viky.05 »

A jen tim kartackem, nebo i nejakou tekutinou? Treba lih, nebo neco podobneho? Jinak diky moc vsem za rady, postrehy a tipy :)
Elkim
Redaktor PCT
Redaktor PCT

Příspěvek od Elkim »

Zkus ten ocet. Možná by stálo za to ho uvařit ve varný konvici a pak ho nalejt do radiátoru.
Viky.05
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Viky.05 »

Jasne, na jeden rad zkusim citron, na druhy ten ocet. Ale ma otazka smerovala na bloky, ne radiatory
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

ty bloky bych rozebral a proste to nejak vycistil nakym kartackem na zuby apod.. hlavne bych se podival jak uvnitr vypadaj pokud je nemas s plexi a nevidis dovnitr aspon trosku..

Proto mam bloky z plexi hned vidis nakej problem pokud tam nastane :)
Viky.05
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Viky.05 »

Ja mam taky oba s plexi :-D ale nic moc tam nevidim :-D. Btw muzu nalit do okruhu rovnou vodu s tou kyselinou? Zloutnuti hadic se nebojim, budou nove. Jako ze bych uz proplachoval uz ted a pak to v te varici vode dodelal...
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Ono ne všechno musí být i na průhledných blocích vidět. Na CPU bloku neuvidíš nic i když je průhledný, protože to co ovlivňuje výkon je pod tryskou, skrz kterou stejně neuvidíš pokud to nerozebereš...
A na VGA blok sice vidíš, ale může tam být jemný průhledný povlak, který je cítit jenom na dotek...
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Viky.05
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Viky.05 »

A co ja s tou kyselinou v okruhu? :roll:
lord deathskull
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lord deathskull »

asi bych se bal, ze se ti nejaky kus utrhne a skonci ti radiatoru. Osobne bych se tomu asi malinko vyhnul. Vycistit az pri rozebirani.
ASUS x99 Deluxe, intel Xeon E5-2695 v3; 2x8GiB A-DATA XPG, AMD 7970 , SSD 120GB, HDD 2x1TB, 2x2TB, Vodní chlazení
Maor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maor »

Ocet jsem v okruhu taky proháněl a výsledek nic moc. Na fitinkách se mi udělal povlak mědi a Lkové otočné výrazně zatuhly. Plus se ti zadělají hadice jak jsi říkal.
Viky.05
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Viky.05 »

Ok, dobre, tak ja to jěště ted raz vypustim, necham pořadně proplachnout destilkou(i když je destilka čira, tak kapalina je bledě červena) a necham to projit do doby, než přijdou dalši věci s alphacool. Pak to vypucuju, až se to bude lesknout :D, a snad vše bude ok a teploty jak pan :D
Maor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maor »

no nevim, co bys kde musel mít za sajrajt, aby to mělo vliv na teplotu větší než 1°C
Viky.05
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Viky.05 »

No, ale asi mam. Když tak si přečti cele vlakno, kde mam i měřene teploty. Teploty jsou skoro jako při vzduchovem chlazeni...což je mi na nic...
Elkim
Redaktor PCT
Redaktor PCT

Příspěvek od Elkim »

Možná se mýlím ale destilka samotná ti nic nevyčistí. Vem si to na příkladu varné konvice.

Jediný, co odstraňuje usazeniny jsou kyseliny ale některé leptají kov.
Viky.05
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Viky.05 »

No mam trochu problem, vyčistil jsem okruh, a dal jsem tam znova čistou destilku. Ale nějak neni tlak a pumpa divně vrči. Nahravam video na YT. Za chvili to přidam

Edit: No neni to nijak velka kvalita, ale postači. A všimněte si bubliny u bloku na procesor...nechapu, před vypuštěnim to jelo uplně normalně...tlak v hadicich žadny neni, tedy skoro, pomalu to jede, ale fakt opravdu maly
Odpovědět

Zpět na „Voda“