GeForce GTX Titan X/GTX980Ti - info, recenze, zkušenosti

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Re: GeForce GTX Titan X - info, testy, zkušenosti

Příspěvek od Ache »

DOC_ZENITH píše:K čemu vlastně tenhle Titan je?
Já bych to řekl, ale je to proti pravidlům :-D
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | INNO3D RTX 4070 Ti | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
blekota je boss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od blekota je boss »

tak snad bude Ti verze zkrouhlá jen o tu paměť a bude o dost levnější... s ní ale nVidia počká asi až na Fiji
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

jj. vypadá to na úplně stejný scénář jako když vyšel první TITAN ,až na to že nyní to není TITAN, ale jen obyčejná GTX se zbytečně velkou VRAM.
Slevy a zajímavější grafiky budou až (pokud) bude AMD konkurovat nějakým produktem + potom přijdou i další výhodnější grafiky založený na GM200 s 6GB VRAM (nebo 5,5 + 0,5GB atd...).
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | INNO3D RTX 4070 Ti | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Riku píše:Ale to přeci stačí na zlatou :D
Zlatou bych tomu nedal. Ta karta nemá něco navíc jako mel puvodni Titan. Tam se to dalo nejak obhájit s DP, kdy si to lidi klidne koupili jako levnou Teslu a vzhledem k cenam Tesel se nad tou cenou proste dalo privrit oko a jako bonus tam bylo 6GB, coz se i dalo tehda vyuzit (Skyrim se hlasi). Tohle ale nevim. DP to nemá, vyuzitelnost 12GB VRAM je dost pochybna, chladic není nic extra, nijaky exkluzivní dojem to na me nevrha. Zmenit nazev Titan za GTX, skrouhnout cenu a VRAM na 6GB s nereferencnima verzema. Pak proc ne, klidne tomu dat zlatou jako nejvykonejsi karte. Ale tohle je takovy divny nedochudce s hrou na něco vic.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Hlavně mě štve jak to spousta recenzí označila za first true 4K kartu a pak Vidim Crysis 3, Shadow of mordor, atd, average (ne min) paběrkující pod 30fps bez AA a pod, tzn nehratelné, ne fakt ne, neni to dost fast +si troufam odhadovat rychlé zastarání architektury, nebude držet tak jako Fermi či Kepler. V roce 2016 tu bude Pascal kterej bude mít novou architekturu, HBM/HBC, bude jinak provádět výpočty (sp více programovatelné), bude mít Nvlink bus a pod. A to nepočítám posun na 14nm. Tzn staré DX11 based karty v tu chvíli prostě odpadnou. A je to docela drahá sranda na výplň "možná na rok". Koupě Titanu 1 na launchday se vším všudy retard move nebyla, koupě tohoto bych ale řekl že už je.
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Hladis píše:Zmenit nazev Titan za GTX, skrouhnout cenu a VRAM na 6GB s nereferencnima verzema. Pak proc ne, klidne tomu dat zlatou jako nejvykonejsi karte. Ale tohle je takovy divny nedochudce s hrou na něco vic.
Vśak karta se oficiálně jmenuje GeForce GTX TITAN X :)
Adam Vágner
Redaktor PCT
Redaktor PCT

Příspěvek od Adam Vágner »

No, dobře. Je možnost to brát tak, že ve 4K se s tím stejně všechno na plné detaily hrát nedá, takže se ve 4K prostě hrát nebude vůbec, dokud tu za tři roky neprojdou další dvě generace grafik na novém výrobním procesu, které to už dají, že jo. :)
Už jsem to zmiňoval jednou - na plynulé a bezproblémové Crysis ve 4K na plné koule s MSAA by byla zapotřebí karta s minimálně dvojnásobným výkonem, to si ještě hodně dlouho počkáme. Nicméně na rozdíl od 295 X2 se na tom dá spousta věcí hrát opravdu slušně... i na těch vysokých detailech.
Naposledy upravil(a) Adam Vágner dne stř 18. bře 2015, 13:08, celkem upraveno 1 x.
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

DOC_ZENITH píše:Hlavně mě štve jak to spousta recenzí označila za first true 4K kartu a pak Vidim Crysis 3, Shadow of mordor, atd, average (ne min) paběrkující pod 30fps bez AA a pod, tzn nehratelné, ne fakt ne...
Hele, nemá smysl chodit kolem horké kaše, tohle není z hlav recenzentů (včetně zlatých ocenění), ale čistě PR masáž.
Podívej se jak všichni jak cvičené opičky papouškovali ty samé fráze na téma GTX970 a 3,5GB vs 4GB VRAM.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Krteq píše:Vśak karta se oficiálně jmenuje GeForce GTX TITAN X :)
GTX tam ma i Titan Black. Spis myslim vyhodit ten nazev Titan.
Adam Vágner
Redaktor PCT
Redaktor PCT

Neproseděl jsem u 4K monitoru a her dva měsíce, jen pár hodin. Na to, abych si udělal obrázek o tom, nakolik je R9 295 X2 a GTX Titan X použitelný nebo nepoužitelný pro 4K, to ale stačilo.
AMD v marketingu razilo slogan, že je R9 295 X2 první karta pro 4K, mnohem důrazněji než Nvidia. Koho o tom přesvědčilo?

edit: anebo to můžu říct ještě jinak:

http://pctuning.tyden.cz/ilustrace3/vag ... _FINAL.pdf

To je jediný marketingový nástroj, který se mi před koncem NDA dostal do rukou a který na mě mohl mít vliv (nalejvárnu od PR jsem opravdu nedostal). Podívejte se, nakolik se zabývá 4K a jak intenzivně je tam tato vlastnost promovaná.
Naposledy upravil(a) Adam Vágner dne stř 18. bře 2015, 13:19, celkem upraveno 3 x.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

AMD bych sem netahal a nevim koho to presvedcilo, ale dokud hry nepojedou v 4K kolem 70-80fps avg bez propadu pod 50-40fps (idealne samo udrzet stabilne 60fps, ale to je často tezky i ve fullHD), tak to je 4K ready tak na Angry Birds.
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Adame, prostě si přiznej že tentokrát si to z hodnocením přepísknul, nikdo tady ze skalních fanoušků by tomu zlato prostě nedal jak vidím.
A na 4K to opravdu ještě není... možná duálka TITAN X, ale tam to zase bude s lagem. Takže až příští 16?nm generace grafik na to bude mít nárok. :wink:
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

Adam: Tu kartu nikdo nebere jako soupeře R9 295X a už vůbec se nebere tohle zatím jako fight AMD vs nV, jde o to co nabídne TitanX vůči GTX980 a pak o to jak si povede proti Fiji, R9 295X bych fakt vynechal, ale líbí se mi jak na výtky proti nV reaguješ stylem "koukněte ale na AMD to jsou teprve šmatláci"
PS5, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Adam Vágner píše:Neproseděl jsem u 4K monitoru a her dva měsíce, jen pár hodin. Na to, abych si udělal obrázek o tom, nakolik je R9 295 X2 a GTX Titan X použitelný nebo nepoužitelný pro 4K, to ale stačilo.
AMD v marketingu razilo slogan, že je R9 295 X2 první karta pro 4K, mnohem důrazněji než Nvidia. Koho o tom přesvědčilo?

edit: anebo to můžu říct ještě jinak:

http://pctuning.tyden.cz/ilustrace3/vag ... _FINAL.pdf

To je jediný marketingový nástroj, který se mi před koncem NDA dostal do rukou a který na mě mohl mít vliv (nalejvárnu od PR jsem opravdu nedostal). Podívejte se, nakolik se zabývá 4K a jak intenzivně je tam tato vlastnost promovaná.
Nikoho protože ještě předtim se ke mě doslechlo že je to AFR based crossfire tzn můj zájem upadl ještě dříve než povstal. Ano Titan je lepší ale 4K gaming karta to ihmo neni. Dokonce ani ve fungování SLI se nic nezměnilo, framepacing ten tam, atd.
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Adame, díky za ten reviewers guide.

@ArgCZ: Za všechno přeci může AMD :mrgreen:
blekota je boss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od blekota je boss »

docela by mě zajímal test ve 4k s low/medium nastavením her, dneska se rádo plejtvá výkonem na efekty který skoro nejsou vidět :)
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Nerad bych tu zasiral cely téma diskusi nad zlatou hvezdou a spis bych se venoval karte samotny. Uz se tu toho kolem napsalo dost, ale z myho pohledu si to taky zlatou nezaslouzi. I kdybych se vzil do člověka s kufrem Eur, co si v tom ubali tabak, tak ta karta na me nepusobi dojmem toho, abych si u ni pohonil/uspokojil ego. Při vydani Titanu, když zahodim ekonomickou stranku věci a vezmu to jen ze stranky mnoho prachu a ega, tak bych si koupi takovyho Titanu Black lajznul. Každý exkluzivni produkt musí mit i něco navíc. Ikdyz to dotycny klidne ani nepotrebuje a jen ho to zahreje u srdíčka. Titan-X na me ten dojem nedela.
Adam Vágner
Redaktor PCT
Redaktor PCT

A která karta v současnosti ano? Existuje vůbec nějaká grafika, kterou byste touto optikou v současnosti považovali za dobrou a hodnou nějakého ocenění?
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Maxwell - 9xx a budouci produkty - Info, spekulace

Příspěvek od flanker »

HEAD píše:Vykon je spatnej a navic to ma vysoky teploty a spatny OC
Za 550dolaru by to byla slusna karta.
Obrázek
FHD a TitanX? To snad nemyslíš vážně... :evil: Vše od GTX970 vejš přes R9-290 (snad i 280x) jsou karty ideální pro vyšší rozlišení než klasické FHD. Jen hlupák si koupí podobnou kartu, aby se pak flákala a neukázala svoje možnosti.

PS:za mě je ohodnocení OK, protože ve smysluplném rozlišení pro tuhle kartu je nárůst výkonu skvělej na současným výrobním procesu, spotřeba je jen fajn bonus (nezajímá mě u highendu). A to ještě nejsem fanda nVidie - spíše naopak.
Výkonostní skoky z let 2005-2010 se už nikdy nevrátí, s tím se prostě je třeba smířit. Zpomaluje se vkon CPU, zpomaluje se i výkon GPU.
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Zlatá je nejvyšší. Tzn zaslouží si jí total best uber produkt. Ne každej druhej produkt. Titan měl dostat ocenění pro nejvýkonější řešení (pokud takové PCT má, jiné weby jej maji), ne obecně ve všech ohledech nej kartu (což bych u zlata bral jako normal).

Flanker - Ugh, víš co, jak kde, SOM... nebo i Crysis 3 oclá 970tka s MSA44 max detaily v 1080p předbytkem FPS rozhodně netrpíš.
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“