Epox 8RDA3 /+ /I /Pro (nF2 U400) - tipy, triky a zkusenosti

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Mnemonic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mnemonic »

Ještě je tu možnost zkusit (samo že na vlastní triko) modnutej bios. Já sem asi v úterý flashnul TaiPan 0.3 3.19 od Merlina a zatim naprostá spokojenost. S novějšíma biosama jsem měl na rev.1.1 problémy se stabilitou v prime a s timhle je pohoda. Navíc jsem dosáhl nižších latencí ram. Založil jsem tu thread o modovanejch biosech, ale evideně u nás se to moc nezkouší, zatim si tam píšu sám :) Mě funguje na A1. Má detekci mobilních athlonů, je v něm L12 mod, ale ten nejspíš jaxem tak pobral na epox fóru v americe funguje jen pro mobilní procesory, já budu pro změnu zase drátkovat :)
Chieftec MX01, C2D E6420@3500(7*500), 2x2GB Patriot 1066MHz, Gigabyte GA-965P-DS4, Hitachi 320GB 16MB SATAII, WD 1TB FBYS SATA II, ATI Sapphire Radeon HD 2900Pro, Audiotrak Prodigy HD2, DVD-RW NEC ND-3520A, DVD-R Plextor PX-116A, Seasonic S12 500W
B@st Hunter
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

HUNTER

Příspěvek od B@st Hunter »

zdarec s tema epoxama to nebude tak slavne asi ale MSI k7N2DELTA-L neni o moc lepsi uz jsem odpalyl 2 desky poprve jsem mel problemy ze nesla spustit 3Daplikaca zadna hra ani benchmark jinac vse v poho pracovani na plose asi se posral AGP slot a podruhe jsem dal FSB 227 a uz se nerozjela ted mam 3 kousek a jedu na 218FSB s tou prvni jsem dal v poho 227FSB a nic ale s toho vypliva ze zalezi kus od kusu jakou das FSB
Agaga
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Agaga »

Mate pls nekdo navod na to jak zapojit na tyhle desce rev.2.1, USB a audio z predniho panelu?
Intel Core 2 Quad Q9300, ASUS P5Q PRO, Kingston 2x2GB DDR2, EVGA Geforce GTX260 896MB, HDD Samsung 1TB
Mnemonic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mnemonic »

http://www.epox.org/cms/index.php?optio ... ad&gid=150
Ale má to snad 12mb, jestli jsem správně koukal :( Je to manuál k tý desce, stačí hledat :)
Chieftec MX01, C2D E6420@3500(7*500), 2x2GB Patriot 1066MHz, Gigabyte GA-965P-DS4, Hitachi 320GB 16MB SATAII, WD 1TB FBYS SATA II, ATI Sapphire Radeon HD 2900Pro, Audiotrak Prodigy HD2, DVD-RW NEC ND-3520A, DVD-R Plextor PX-116A, Seasonic S12 500W
mirafelda
Nováček
Nováček

Příspěvek od mirafelda »

mirafelda píše:
Dzin píše: jj, 66 tam dej je to ve FAQ.
Ono je se to může lišit .....ale prostě tam dej natvrdo 66.
Pokud si tu desku koupil v bazaru tak tohle je možná důvod proč se jí dotyčnej zbavil :wink:
Jinak taky problém může být v tom CPU. Zkus to taktovat z woken co to udělá. Ram si teda proházel?
Ramky jsem proházel, ale běží to pořád stejně naho... Kde seženu soft na taktování z woken? Dal jsem natvrdo 66. Chtěl bych zkusit hodit v biosu znovu defalt nastavení celyho biosu, ale ptřeboval, bych poradit v čem vrtat a v čem ne. Na revizi se kouknu, už jsem to hledal ale možná na špatnym místě. 4 pinovej konektor mám taky zapojenej, zdroj neznačka 350W. Dá se nějak ošéfovat, jak na tom ta deska je? Jestli bude o víkendu čas tak zkusím přeházet všechno zase na ten ASUS A7V600-X a uvidím jestli to není procesorem. :sad:
Tak jsem konečně zjistil, jakou mám revizi je to 3.1, nemáte někdo zkušenosti s nějakým BIOSEM, kterej na tomhle jede stabilně? V pátek jsem všechno přeházel na ASUS a všechno běží v poho na 1980MHz, stabilně teplota 48 bez a 52 při zátěži. Takže procesor je asi GOOD, v prdeli je asi deska co? Na displeji během staru míchá čísla ostošest a nakonec při woknech FF, což je jak jsem jse dočetl OK. Nějaké rady? Asi ju švihnu z okna 1900 v hajzlu k...a :evil:
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Jedině vyzkoušet jinej Epox ale možná je fakt vadná ta deska.... :(
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
mirafelda
Nováček
Nováček

Příspěvek od mirafelda »

Dzin píše:Jedině vyzkoušet jinej Epox ale možná je fakt vadná ta deska.... :(
Hele Dzine, nemohlo by to být zdrojem? Na ten ASUS nepotřebuju ten 4pin konektor, a na epox jo že. Nemá ten epox nebo možná nForce 2 větší nároky na stabilitu napětí? Jak už jsem myslím říkal já tam mám 350W noname, tak mě napadlo, jestli to nebude tím zdrojem. Hele Dzine narovinku, myslíš, že když teď investuju do nové EPOX 8RDA3+ PRO 2400,- tak na tom budu co se týče výkonu líp než teď? Otázka co?

Ještě mě napadla druhá věc myslíš že se najde někdo, kdo by byl ochotnej vyzkoušet tu desku ve svým compu? Já ji klidně někomu na ten test pošlu poštou, věřím v to že ne všichni lidi jsou svině. :wink:
Mnemonic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mnemonic »

No když ti to na tom asusu jede i slušně přetaktovaný, tak by to problém ve zdroji bejt neměl, ale 350W noname neni žádnej zázrak a nějakej silnější by za pokus určitě stál. Na 99% se tu ozve někdo, kdo bude tvrdit, že jemu to jede na 350 noname naprosto v pohodě, ale já měl taky ze začátku asi 300W noname zdroj a jelo to i přetočený (radši sem ho hned jak byly chechtáky vyměnil), záleží na konkrétnim HW. S tim posíláním bych to tak růžově neviděl. Radši napiš odkud jsi a k někomu můžeš na ten test zaskočit. Já třeba nabízim okres plzeň-sever :)
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Ano, ten zdroj bych zkusil co nejdřív.
Stačí málo a už je to znát.Já mel na Epoxu noname 350W a byli problémy!
Ted mám 350W Fortron a jde vše naprosto bez chyb.Za pokus to stoji.
mirafelda
Nováček
Nováček

Příspěvek od mirafelda »

Dzine mohl bys doporučit nějakej typ třeba z czechcomputeru? Jak to vidíš, kdybys teď kupoval zdroj, bral bys zase ten co teď máš, nebo bys šáhl po silnějším? Teď zvažuju co vyjde levněji, jestli vyzkoušet desku jinde, nebo kupovat zdroj. :)

Mnemonicu, díky za nabídku, já jsem až z Moravy, takže daleko. Kdybych ti poslal tu desku poštou, byl bys ochotnej to prubnout? :wink:
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

No tak záleží na tvých financích. Zkus si ho od nekoho pujčit.
Záleži taky co budeš dělat za upgrade, jinak na to co máš je 350WFortron dostatečně dimenzovaný. Jinak Enermax třeba....
mirafelda
Nováček
Nováček

Příspěvek od mirafelda »

S tím upgradem jsem myslel třeba do budoucnosti. Financí moc není tak do litru, ten fortron http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=26803 za 857,- by nestačil? :oops: Pět stovek je pět stovek :wink: Půjčit nemám kde, znám spíš lidi po netu než v ulici :oops:
CPU:AMD Athlon X2 4200 2200@2600MHz , Chladič:Arctic cooling Freezer 64, MB:ASUS m2R32 MVP, GPU:ASUS 1900XTX, RAM: 4x1GB Kingston , HDD: Seagate Barracuda 160GB SATA, WD CAVIAR 640GB Black, Zdoj: Fortron 450W, Mechaniky: DVD RW LG GSA H20N
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Jo ten by ti stačil..... :)
Neříkej že neznáš nekoho kdo ma PC tak špatně na tom Morava zase neni....
mirafelda
Nováček
Nováček

Příspěvek od mirafelda »

Samo že znám pár lidí co maj PC, ale problém je v tomže jsou to většinou ignoranti s nálepkou vzadu na bedně a v případě poruchy volají číslo z nálepky, nebo socky jako já a ti jsou na tom s těma prachama stejně jako já takže jsou rádi, že to jede. Kdyby se tady objevil někdo z blízké Moravy tak by to bylo o něčem jiným, ale každej tě taky nepustí aby ses hrabal v jeho compu, a přesvědčuj někoho kdo bydlí pár kilometrů od tebe že bys potřeboval jen vyzkoušet zdroj.
CPU:AMD Athlon X2 4200 2200@2600MHz , Chladič:Arctic cooling Freezer 64, MB:ASUS m2R32 MVP, GPU:ASUS 1900XTX, RAM: 4x1GB Kingston , HDD: Seagate Barracuda 160GB SATA, WD CAVIAR 640GB Black, Zdoj: Fortron 450W, Mechaniky: DVD RW LG GSA H20N
Andre3D
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Andre3D »

Napiš odkud jsi.
Mnemonic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mnemonic »

Copak o to, já bych to klidně zkusil, ale posílat desku přes celou republiku neni zrovna dobrý a navíc budeš nějakou dobu bez compu, teda jestli už si neprodal toho asuse. Zkus ten zdroj, fortron 350-ka bude na 100% stačit, abys zjistil jestli to jede, ale doporučuju ti si ho nejříf někde půjčit. nemá cenu hned bezhlavě vyhodit litr, kámoš taky nedávno koupil zdroj, protože měl nějaký problémy, ale zdrojem to nebylo. No já mu řikal ať to nejdříf zkusí.
mirafelda
Nováček
Nováček

Příspěvek od mirafelda »

Mohelnice okres Šumperk
mirafelda
Nováček
Nováček

Příspěvek od mirafelda »

Ten ASUS jsem ještě nestřelil (naštěstí), hele asi to vypadá divně, ale ať se snažím sebevíc, tak v mém okolí neznám nikoho, kde bych to mohl v pohodě zkusit.

Mnemonicu, chápu že se ti do toho nechce, já se toho cestování ani moc nebojím, víš co se ty komponenty nacestujou než je vrazíš do svýho compu? Poslal bych ti prachy, abys to mohl poslat zase zpátky, nech si to projít
hlavou. :wink:

Jinak výzva pro kohokoliv, kdo je z Moravy a je ochoten nacpat tu mou desku (8rda3+)do svýho compu a vyzkoušet jetli to jede v pohodě nebo ne. :oops:
Mnemonic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mnemonic »

No nechce, nechce, pro mě to neni problém, s HW dělam docela hodně, takže pro mě to problém neni, ale to cestování mi přijde zbytečný. Jestli nemůžeš sehnat nikoho kdo by zkusil desku, tak vyzkoušel alespoň někoho kdo by ti půjčil silnějši zdroj, to by snad neměl bejt až takovej problém. Jestli neseženeš nějaký rozumný řešení, tak jsem ochotnej ti tu desku vyzkoušet. Jen nemam bartona, můžu to vyzkoušet s mym XP 2200+ nebo si někde půjčit nějaký 2600+. Zkusil bych sehnat alespoň ten zdroj, jestli máš tu možnost. Zkus se poptat, je to nejschůdnější řešení.
dan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dan »

Ak post code ukazuje stale "FF" a nic sa nedeje je doska v haji??? co sa stym da robit? clear cmos nepomaha.. :(

teda hned po zapnuti sa zobrazi "FF" ale komp nenabehne, ani monitor sa nezopne, nic.

poradte, dik.
e6300, GA-965P-ds3(f10), sapphire x1900xt(xtx), 2x1GB corsair Twin2X, wd 250gb sata2, x-fi, x-540, enermax liberty 500W
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“