Fallout 4 - Technická stránka hry

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
ulver
Začátečník
Začátečník

Re: Fallout 4 - Technická stránka hry

Příspěvek od ulver »

@vlastik80
mne to vo fullHD beha pekne na mojom mainstreame :)
„Štěstí řídí naši věc lépe, než jsme si dovedli přáti. Neboť hleď, příteli Sancho Panzo, tamto se ukazuje třicet nebo ještě o trochu více ohromných obrů, s nimiž míním zápasit a všechny je pobít a jejich kořistí počne naše bohatství. A bude to spravedlivý boj a velká zásluha před bohem odstranit takové býlí s tváře země.“
blaho
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od blaho »

ulver píše:@vlastik80
mne to vo fullHD beha pekne na mojom mainstreame :)
:)
Obrázek

ale ako bolo pisane vyššie , AMD to da urcite coskoro nejako do poriadku,
neverim ze su az taky loosery
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

kde vidis tu silnou cpu limitaci? beznejm smrtelnikum postaci 60 fps, pri vysich hra stejne blbne a na to ti postaci i stara i3...
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vlastik80 »

Obrázek

... sorry, není tam cpu limitace, špatně jsem se díval. :)
mlrs
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mlrs »

Tak v mem archaickem rozliseni 1440*900 mam godrays medium a jinak vse ultra a venku mam 50-60 fps porad -> nezaznamenal jsem jediny zaskub. GPU vytizeni 90-100% takze procesor nejspis stiha :)
Ryzen 7 5700X + Wraith Prism RGB, Sapphire Pulse Radeon 9070 16GB, ASUS PRIME X470-PRO, Patriot Viper 4 32GB DDR4 3000Mhz, 3,5TB SSD, Seasonic Focus GX 650, Montech Air 903 Max, Dell U3023E
PC2: Mac mini M2 Pro + Xbox Series X&S + ThinkPad T14 Gen 5 AMD
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Skoda ze vic webu netestuje cpu
Nejvic narocny na cpu to bude v bostonu.
https://youtu.be/15wOp7_dD8E?t=166
goelr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od goelr »

Zatim jen 40 minut hrani, ale ty barvy jsou strasne prepaleny...
Existuje uz nejaky fungujici mod na ty strasny omalovanky?
CPU: AMD RYZEN 7 9850X3D MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GK: GAINWARD GeForce RTX 5080 Phoenix 16G RAM: Kingston FURY 32GB SSD: Samsung 850 PRO, Crucial M4 HDD: Seagate 8TB PSU: Seasonic Focus Gold 850W Case: Fractal Define R6
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vlastik80 »

@Head: Tak to testni ty a napiš - jaký vliv má frekvence, HT atd... :wink: Dík.

http://www.nexusmods.com/fallout4/mods/categories/? - módy, moc toho ale zatím není
shorty25
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od shorty25 »

Zkoušel jsem to pustit na Intel HD 3000 s Core i5 v notesu a padne to hned při spuštění. Očekával jsem cca 5fps, ale chtěl jsem to aspoň zkusit...
Vždy prodávám i jinde.
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vlastik80 »

Pokud hra vyžaduje DirectX 11 kompatibilní gpu, pak je to jasné - HD3000 je jen DX10.1.

Leda pak zkusit spustit v režimu DirectX 10, postup je následující:

- stáhnout MS Windows SDK a instalovat
- spustit "dxcpl.exe" a upravit Force Warp 11.1 level pro dané exe

Ovšem jak dobře to pak a zda vůbec pojede toť otázka. :|

Edit: Podrobný popis je shodný jako u hry Alien Isolation, která je jen DX11, takže kdo by chtěl zkusit jak to jede na DX10 hw více zde.
Naposledy upravil(a) Vlastik80 dne stř 11. lis 2015, 09:40, celkem upraveno 1 x.
shorty25
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od shorty25 »

To je to, co se tu má řešit, palec nahoru i když jsem teď za blbce. :-D Zkusím to a uvidíme.
Vždy prodávám i jinde.
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vlastik80 »

Dej pak vědět, ale co jsem testoval já hru Alien Isolation (takto jde zkusit i Crysis 3 a asi i další DX11 only tituly) tak to nedopadlo vůbec dobře - na i5-2500K (HD3000) mi hra jela snad 1 fps max, chyběly textury a stíny atd., takže nehratelné, nevím jak to přesně v tom sdk funguje, zda něco převezme fce emulací, nebo co, ale pokud to pak táhne jen cpu a také vezmeme-li v potaz ony chybějící prvky, tak je pak otázkou zda to má vůbec smysl... Lepší by bylo kdyby se dělaly hry i s DX9 podporou, ale holt kašle pes, kdo chce hrát nové hry, musí mít adekvátní hw. :)
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

Tak proč mu tu sračku radíš? Jedna se o software rendering, ktery vali na cpu. Tzn nebude to hratelne s zadnym procesorem.
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vlastik80 »

:-D ... pobavils (nic ve zlém - máš pravdu - je to s*ačka). Protože to je možnost. Nic víc ani míň. Chce to zkusit - ať zkusí, o nic snad nejde. Prostě jen možnost. :wink:
shorty25
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od shorty25 »

Netuším, proč hned ten humbuk. Zkusil jsem to, spustil jsem to, podíval se na dvě intra a pak bílá obrazovka. Po stáhnutí savu z nexusu, to sice běží, ale asi tak 1fps za hodinu. :D

Úspěch je ten, že to jde vůbec pustit. :)

Dík
Vždy prodávám i jinde.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Mno tak po zatím kratkym hrani ta hra není vůbec narocna. GTX780 s SB si to dava na Ultra, jen se snizeni Godrays na high, bez problemu 60 fps s V-sync. Procik se vesmes flaka a grafarna jede většinu casu tak na 80%. Oproti konzolim je tam jasne viditelny rozdil. Godrays vypada zatím pekne a nevsiml jsem si nejakych vizuálních problemu s nima jako v FC4 a dost atmosfere pomahaji. Textury a vizual je lip zpracovanej nez ve Skyrimu a nevsiml jsem si zatím uplne amatérských chyb v texturách a modelech. Kazdopadne textury jsou často kvalitativne nekonzistentni a není to kdovijaka kvalita, ale porad lepsi nez u minulych titulu. Jde videt, ze je to stary Creation engine na kazdym kroku a ze uz to ma svy leta. Ty zvoleny barvičky vypadaji v postapo svete naprosto neprirozene. To se da uz ted kdyztak trochu resit http://www.nexusmods.com/fallout4/mods/ ... src_cat=40
jagoda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od jagoda »

Ako to pobezi na i7 3770k-270x-8gbRAM ?
i7 2600k / 16GB DDR3 / GTX760
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Si to tu najdi, 270x tam je.
http://www.pcgameshardware.de/Fallout-4 ... e-1177284/

16000 post
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Otázka za bludištáka - jaký web/blog cituji: :-D
Hra nejen že vypadá s GAMEWORKS mnohem hůře a lepšího vizuálního efektu dosahují tvůrci nejedné modifikace (například SweetFX) , ale GAMEWORKS opět posílají výkon grafik do háje. A to nejen AMD RADEON grafik, kterým tradičně GAMEWORKS podráží nohy, ale i vlastních GEFORCE grafik. GAMEWORKS opět dokazují, že nejsou žádnou optimalizací a věci jen zhoršují pro všechny.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Plzenska garaz zase perli :roll: Mne to ani moc usmevny neprijde, spis trapny. Jinak s Godrays to vypada tedy lip nez bez nej a je to jedna s casti, která ten zastaralej engine aspoň trochu nekam posouva. Nehlede na to, ze to vykon nezabiji a jde tam kvalita nastavit.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“