mne to vo fullHD beha pekne na mojom mainstreame
Fallout 4 - Technická stránka hry
Moderátor: Baneshee
- ulver
- Začátečník

Re: Fallout 4 - Technická stránka hry
@vlastik80
„Štěstí řídí naši věc lépe, než jsme si dovedli přáti. Neboť hleď, příteli Sancho Panzo, tamto se ukazuje třicet nebo ještě o trochu více ohromných obrů, s nimiž míním zápasit a všechny je pobít a jejich kořistí počne naše bohatství. A bude to spravedlivý boj a velká zásluha před bohem odstranit takové býlí s tváře země.“
- blaho
- Žlutá karta

-
ulver píše:@vlastik80
ale ako bolo pisane vyššie , AMD to da urcite coskoro nejako do poriadku,
neverim ze su az taky loosery
- Alfajk
- Začátečník

-
kde vidis tu silnou cpu limitaci? beznejm smrtelnikum postaci 60 fps, pri vysich hra stejne blbne a na to ti postaci i stara i3...
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- Vlastik80
- Začátečník

-

... sorry, není tam cpu limitace, špatně jsem se díval.
- mlrs
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak v mem archaickem rozliseni 1440*900 mam godrays medium a jinak vse ultra a venku mam 50-60 fps porad -> nezaznamenal jsem jediny zaskub. GPU vytizeni 90-100% takze procesor nejspis stiha 
Ryzen 7 5700X + Wraith Prism RGB, Sapphire Pulse Radeon 9070 16GB, ASUS PRIME X470-PRO, Patriot Viper 4 32GB DDR4 3000Mhz, 3,5TB SSD, Seasonic Focus GX 650, Montech Air 903 Max, Dell U3023E
PC2: Mac mini M2 Pro + Xbox Series X&S + ThinkPad T14 Gen 5 AMD
PC2: Mac mini M2 Pro + Xbox Series X&S + ThinkPad T14 Gen 5 AMD
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Skoda ze vic webu netestuje cpu
Nejvic narocny na cpu to bude v bostonu.
https://youtu.be/15wOp7_dD8E?t=166
Nejvic narocny na cpu to bude v bostonu.
https://youtu.be/15wOp7_dD8E?t=166
- goelr
- Začátečník

Zatim jen 40 minut hrani, ale ty barvy jsou strasne prepaleny...
Existuje uz nejaky fungujici mod na ty strasny omalovanky?
Existuje uz nejaky fungujici mod na ty strasny omalovanky?
CPU: AMD RYZEN 7 9850X3D MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GK: GAINWARD GeForce RTX 5080 Phoenix 16G RAM: Kingston FURY 32GB SSD: Samsung 850 PRO, Crucial M4 HDD: Seagate 8TB PSU: Seasonic Focus Gold 850W Case: Fractal Define R6
- Vlastik80
- Začátečník

-
@Head: Tak to testni ty a napiš - jaký vliv má frekvence, HT atd...
Dík.
http://www.nexusmods.com/fallout4/mods/categories/? - módy, moc toho ale zatím není
http://www.nexusmods.com/fallout4/mods/categories/? - módy, moc toho ale zatím není
- shorty25
- Začátečník

Zkoušel jsem to pustit na Intel HD 3000 s Core i5 v notesu a padne to hned při spuštění. Očekával jsem cca 5fps, ale chtěl jsem to aspoň zkusit...
Vždy prodávám i jinde.
- Vlastik80
- Začátečník

-
Pokud hra vyžaduje DirectX 11 kompatibilní gpu, pak je to jasné - HD3000 je jen DX10.1.
Leda pak zkusit spustit v režimu DirectX 10, postup je následující:
- stáhnout MS Windows SDK a instalovat
- spustit "dxcpl.exe" a upravit Force Warp 11.1 level pro dané exe
Ovšem jak dobře to pak a zda vůbec pojede toť otázka.
Edit: Podrobný popis je shodný jako u hry Alien Isolation, která je jen DX11, takže kdo by chtěl zkusit jak to jede na DX10 hw více zde.
Leda pak zkusit spustit v režimu DirectX 10, postup je následující:
- stáhnout MS Windows SDK a instalovat
- spustit "dxcpl.exe" a upravit Force Warp 11.1 level pro dané exe
Ovšem jak dobře to pak a zda vůbec pojede toť otázka.
Edit: Podrobný popis je shodný jako u hry Alien Isolation, která je jen DX11, takže kdo by chtěl zkusit jak to jede na DX10 hw více zde.
Naposledy upravil(a) Vlastik80 dne stř 11. lis 2015, 09:40, celkem upraveno 1 x.
- shorty25
- Začátečník

To je to, co se tu má řešit, palec nahoru i když jsem teď za blbce.
Zkusím to a uvidíme.
Vždy prodávám i jinde.
- Vlastik80
- Začátečník

-
Dej pak vědět, ale co jsem testoval já hru Alien Isolation (takto jde zkusit i Crysis 3 a asi i další DX11 only tituly) tak to nedopadlo vůbec dobře - na i5-2500K (HD3000) mi hra jela snad 1 fps max, chyběly textury a stíny atd., takže nehratelné, nevím jak to přesně v tom sdk funguje, zda něco převezme fce emulací, nebo co, ale pokud to pak táhne jen cpu a také vezmeme-li v potaz ony chybějící prvky, tak je pak otázkou zda to má vůbec smysl... Lepší by bylo kdyby se dělaly hry i s DX9 podporou, ale holt kašle pes, kdo chce hrát nové hry, musí mít adekvátní hw. 
- AllowedCry
- Mírně pokročilý

Tak proč mu tu sračku radíš? Jedna se o software rendering, ktery vali na cpu. Tzn nebude to hratelne s zadnym procesorem.
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
- Vlastik80
- Začátečník

-
- shorty25
- Začátečník

Netuším, proč hned ten humbuk. Zkusil jsem to, spustil jsem to, podíval se na dvě intra a pak bílá obrazovka. Po stáhnutí savu z nexusu, to sice běží, ale asi tak 1fps za hodinu. 
Úspěch je ten, že to jde vůbec pustit.
Dík
Úspěch je ten, že to jde vůbec pustit.
Dík
Vždy prodávám i jinde.
- Hladis
- Moderátor

Mno tak po zatím kratkym hrani ta hra není vůbec narocna. GTX780 s SB si to dava na Ultra, jen se snizeni Godrays na high, bez problemu 60 fps s V-sync. Procik se vesmes flaka a grafarna jede většinu casu tak na 80%. Oproti konzolim je tam jasne viditelny rozdil. Godrays vypada zatím pekne a nevsiml jsem si nejakych vizuálních problemu s nima jako v FC4 a dost atmosfere pomahaji. Textury a vizual je lip zpracovanej nez ve Skyrimu a nevsiml jsem si zatím uplne amatérských chyb v texturách a modelech. Kazdopadne textury jsou často kvalitativne nekonzistentni a není to kdovijaka kvalita, ale porad lepsi nez u minulych titulu. Jde videt, ze je to stary Creation engine na kazdym kroku a ze uz to ma svy leta. Ty zvoleny barvičky vypadaji v postapo svete naprosto neprirozene. To se da uz ted kdyztak trochu resit http://www.nexusmods.com/fallout4/mods/ ... src_cat=40
- jagoda
- Středně pokročilý

Ako to pobezi na i7 3770k-270x-8gbRAM ?
i7 2600k / 16GB DDR3 / GTX760
- Hladis
- Moderátor

- Ache
- Pokročilý

Otázka za bludištáka - jaký web/blog cituji:
Hra nejen že vypadá s GAMEWORKS mnohem hůře a lepšího vizuálního efektu dosahují tvůrci nejedné modifikace (například SweetFX) , ale GAMEWORKS opět posílají výkon grafik do háje. A to nejen AMD RADEON grafik, kterým tradičně GAMEWORKS podráží nohy, ale i vlastních GEFORCE grafik. GAMEWORKS opět dokazují, že nejsou žádnou optimalizací a věci jen zhoršují pro všechny.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
- Hladis
- Moderátor

Plzenska garaz zase perli
Mne to ani moc usmevny neprijde, spis trapny. Jinak s Godrays to vypada tedy lip nez bez nej a je to jedna s casti, která ten zastaralej engine aspoň trochu nekam posouva. Nehlede na to, ze to vykon nezabiji a jde tam kvalita nastavit.