Protože má lepší basák kterej ty středy a výšky překřičícrashPC píše:Proč by jako Alesis 5 nemělo mít dobré středy a výšky?
kvalitní repro 2.0 kolem 2000 Kč
Moderátor: CageJ
- qwerty14
- Začátečník
-
Re: kvalitní repro 2.0 kolem 2000 Kč
- crashPC
- Mírně pokročilý
Takovou hovadinu jsem už dlouho neslyšel.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
- PET5
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
qweerty: jak sleduji tu diskuzi, tak bude nejlepší, když si nakonec koupíš ty původně vybrané Creative T20, nebo ty Geniusy. Domnívám se, že ti i ty nejlevnější T20 budou zcela vyhovovat, nejsou to žádná chrastítka. Požadoval jsi hlavně reproduktory bez slyšitelných pazvuků a šumu, což ti splní. Navíc budeš mít dobrý pocit, že jsi výrazně ušetřil. V daném cenovém segmentu to bude vždy nedokonalé. Pokud si koupíš ty dražší reproduktory, stále budeš hledat nedostatky, které určitě najdeš a budeš litovat, že jsi nevzal něco jiného.
Uvědom si také, že to budeš mít napojeno na obyčejnou integrovanou zvukovku a ani žádná externí za tři stovky, kterou jsi si vyhlédl, nebude lepší. Tohle bude vždy degradovat kvalitu zvuku.
Uvědom si také, že to budeš mít napojeno na obyčejnou integrovanou zvukovku a ani žádná externí za tři stovky, kterou jsi si vyhlédl, nebude lepší. Tohle bude vždy degradovat kvalitu zvuku.
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600. Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max
- qwerty14
- Začátečník
-
A já se rozhodoval pro alesis 3, namísto creative... našel sem ty repro za 2000Kč ve slevě. A viděl sem i video sound test kde byly pěkné basy a bylo vše slyšet. (ale on měl asi i lepší zvukovou kartu)PET5 píše:...tak bude nejlepší, když si nakonec koupíš ty původně vybrané Creative T20, nebo ty Geniusy.
Je mi to jasný... a taky sem přemejšlel že bych postupem času dokoupil tohle https://www.czc.cz/creative-sound-blast ... 52/produktPET5 píše:Uvědom si také, že to budeš mít napojeno na obyčejnou integrovanou zvukovku a ani žádná externí za tři stovky, kterou jsi si vyhlédl, nebude lepší. Tohle bude vždy degradovat kvalitu zvuku.
to už by snad mohlo bejt o třídu lepší i na těch alesis 3? Ale já se nakonec rozhoduju pro ty alesis 5, i když mám strach.

Ale když budu mít integrovanou tak rozdíl mezi alesis 3 a lepší alesis 5 bude znatelný nebo ne?PET5 píše:Uvědom si také, že to budeš mít napojeno na obyčejnou integrovanou zvukovku a ani žádná externí za tři stovky, kterou jsi si vyhlédl, nebude lepší. Tohle bude vždy degradovat kvalitu zvuku.
... ale měl bych snad i s tou integrovanou poznat rozdíl mezi creative lab a alesis 5 nebo ne?
.. vlatně se rozhoduju a přikláním k alesis 5, akorát mám strach že to nebude zas tak velkej rozdíl jak alesis 3 nebo že ten zvuk nedokážu tak dobře ocenit

- PET5
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Jsou lidi co rozdíl poznají, ale i ti, co nepoznají. My nemůžeme tušit tvé schopnosti, takže ti zřejmě více neporadíme.
Být tebou, rozhodoval bych se podle finančních možností. Pokud máš peníze, vezmi ty nejdražší reproduktory z doporučených a budeš vědět, že víc jsi pro to udělat nemohl. Pokud máš hluboko do kapsy, vezmi ty nejlevnější a možná budeš překvapen jak dobře hrají a ještě ušetříš. V opačném případě je můžeš ve 14denní lhůtě při objednání přes web bez důvodu vrátit.
Být tebou, rozhodoval bych se podle finančních možností. Pokud máš peníze, vezmi ty nejdražší reproduktory z doporučených a budeš vědět, že víc jsi pro to udělat nemohl. Pokud máš hluboko do kapsy, vezmi ty nejlevnější a možná budeš překvapen jak dobře hrají a ještě ušetříš. V opačném případě je můžeš ve 14denní lhůtě při objednání přes web bez důvodu vrátit.
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600. Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max
- qwerty14
- Začátečník
-
hm.... ffffffffffffff.........vvvvvvvvvvvvvvvvvvv,.........
.... já koupím ty alesis 5.... a co ta externí zvuká karta je dobrá co jsem vybral?
res. měl sem vybrané alesis 5 ale ted když jsi mi tohle řekl tak zas nevím.... když to tak vemu... utratil jsem celkem víc za kraviny ktery nepotrebuju takže 1500 navíc... nwm...
.... já koupím ty alesis 5.... a co ta externí zvuká karta je dobrá co jsem vybral?
tak ted si mi akorát nasadil brouka do hlavy.... a to sem chtěl vzít ty alesis 5 namísto alesis 3... jiank prachy mám, to zas jo... odpustím si kraviny (bonbony, chipsy, pizzu) a tak nějak mi to vyjde...PET5 píše: Jsou lidi co rozdíl poznají, ale i ti, co nepoznají. My nemůžeme tušit tvé schopnosti, takže ti zřejmě více neporadíme.
res. měl sem vybrané alesis 5 ale ted když jsi mi tohle řekl tak zas nevím.... když to tak vemu... utratil jsem celkem víc za kraviny ktery nepotrebuju takže 1500 navíc... nwm...
- marvinnrv
- Začátečník
-
Kámo sorry, ale ty seš horší než 13. letá holčička, která se nemůže rozhodnout jaký si má vzít botičky.
Jetli máš na Elevate 5, tak je kurňa objednej a máš vyřešeno, jestli nechceš utrácet tolik, tak vem ty trojky!!!
Snad nechceš zde na dalších pěti stránkách řešit tvou nerozhodnost ... a jestli seš takovej pacient, že se opravdu nerozhodneš, tak si hoď mincí ... hlavně nezakládej vlákno, kde budeš řešit jestli na to vzít 5,- 10,- nebo 20,- korunu
Jetli máš na Elevate 5, tak je kurňa objednej a máš vyřešeno, jestli nechceš utrácet tolik, tak vem ty trojky!!!
Snad nechceš zde na dalších pěti stránkách řešit tvou nerozhodnost ... a jestli seš takovej pacient, že se opravdu nerozhodneš, tak si hoď mincí ... hlavně nezakládej vlákno, kde budeš řešit jestli na to vzít 5,- 10,- nebo 20,- korunu

MB:Asus Crosshaier III - CPU:AMD Phenom II X2 550 Black Edition, odemčený na X4 3.7GHz - RAM:Corsair Vengeance 8GB DDR3 1600MHz CL9 - GPU:Asus GTX570 Direct CUII - HDD:128GB SSD OCZ Agility + WD 1TB + WD 2TB - DVD/RW:Asus DRW-24B1LT - zdroj:LC Power LC6600GP 600W - CASE:Coolermaster HAF922 - LCD:Acer X243H 24"
- qwerty14
- Začátečník
-
asi toho budu litovat ale vezmu ty alesis 5
- qwerty14
- Začátečník
-
a co ta externí zvuková karta co se do budoucna chystám koupit? je dobrá?
- crashPC
- Mírně pokročilý
Tu zvukovku mimojiné také mám. Je normální. Pokud to chceš na levnější stereo, tak se moc nevyplácí jí kupovat. Nicméně je to s ní takové složitější.
Největší mínus té karty je, že si neporadi s bordelem co leze přes napájení USB. Asi jsem nevybral nejlepší základní desku, nicméně se u této zvukovky nemůžu zbavit šumu a pískání při pohybu myši, což leze na nervy. Obecně jí nedoporučím...
Největší mínus té karty je, že si neporadi s bordelem co leze přes napájení USB. Asi jsem nevybral nejlepší základní desku, nicméně se u této zvukovky nemůžu zbavit šumu a pískání při pohybu myši, což leze na nervy. Obecně jí nedoporučím...
- qwerty14
- Začátečník
-
aha a jakou bys mi doporučil?
- RossiR
- Začátečník
@qwerty14
Nic ve zlém, nemáš náhodou druhou přezdívku PoliceCollector ? Dost mi tohoto človíčka připomínáš
Také kupuje a kupuje a kupuje, kupuje, kupuje, k................... a nic 
Nic ve zlém, nemáš náhodou druhou přezdívku PoliceCollector ? Dost mi tohoto človíčka připomínáš

- crashPC
- Mírně pokročilý
Nedoporučil bych Ti žádnou, protože bys z její výměny nijak nevytěžil.
- qwerty14
- Začátečník
-
ne tohle já nejsem.. a jak si to myslel že kupuju kupuju a nic?RossiR píše:PoliceCollector
Jiné základní desky mají jinou zvukovou kartu, a i lepší. Takže bud na trhu neni kvalitní zvukovka pro 2.0 nebo je ta ze základní desky dostačující a nebo mám tak špatné repro že se to zkrátka nevyplatí.crashPC píše:Nedoporučil bych Ti žádnou, protože bys z její výměny nijak nevytěžil.
- crashPC
- Mírně pokročilý
Je to složitá problematika, kterou se bojím načít, jinak z tohodle tématu už nikdo nevyvázne, a databáze PCT zkolabuje pod náporem otázek (dat z nich).
Prostě to nedělej z toho důvodu, že minimálně do 5000Kč se vyplácí přidávat na reproduktorech, nikoli na zvukovce. Moje osobní hranice je ještě víc. Spíš 8000Kč+ Do té doby na zvukovku zbytečný sahat.
Mimojiné dnes mi prdly nervy, a jal jsem se řešit problém s pískáním X-Fi. Je to konkrétně základní deskou a zdrojem, a nejde se toho kompletně zbavit bez výměny těchto dvou.
Desky především. Od jednoho typu pištění mi pomohlo kompletně krmit zvukovku 5V odděleným zdrojem. Zbytek budu asi řešit filtrací napájecích větví na straně PC + další hraní s AD převodníkama na straně zvukovky. Každopádně už to není takové plug-and play, ale DO-DO bastl.
Aj tak mě upgrade z onboard zvukovky nijak daleko neposunul. Dokonce mám pocit, že ubylo basů, a nemám pocit, že by jim to nějak pomohlo. Nicméně to šlo dohnat processingem a větším gainem na 1400W zesilovači...
Pokud chce někdo kompletní tovární konečné řešení audia na PC kvalitně, nechť si připraví 50 000-150 000Kč.
Prostě to nedělej z toho důvodu, že minimálně do 5000Kč se vyplácí přidávat na reproduktorech, nikoli na zvukovce. Moje osobní hranice je ještě víc. Spíš 8000Kč+ Do té doby na zvukovku zbytečný sahat.
Mimojiné dnes mi prdly nervy, a jal jsem se řešit problém s pískáním X-Fi. Je to konkrétně základní deskou a zdrojem, a nejde se toho kompletně zbavit bez výměny těchto dvou.
Desky především. Od jednoho typu pištění mi pomohlo kompletně krmit zvukovku 5V odděleným zdrojem. Zbytek budu asi řešit filtrací napájecích větví na straně PC + další hraní s AD převodníkama na straně zvukovky. Každopádně už to není takové plug-and play, ale DO-DO bastl.
Aj tak mě upgrade z onboard zvukovky nijak daleko neposunul. Dokonce mám pocit, že ubylo basů, a nemám pocit, že by jim to nějak pomohlo. Nicméně to šlo dohnat processingem a větším gainem na 1400W zesilovači...
Pokud chce někdo kompletní tovární konečné řešení audia na PC kvalitně, nechť si připraví 50 000-150 000Kč.

- Don
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Tyden tu nejsem a jsou tu z toho uplne romany F.L. Věka
a rozhodnuti nikde. Zvukovka v tehle cenovce je nesmysl, z bedynek do 2k ses dostal do uplne jine roviny. Je to jizda, budu fandit,. koupim si popcorn a colu a jdu to tu dal sledovat 

CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, WD 1TB Greenline; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
- qwerty14
- Začátečník
-
obávám se že jsi přišel na titulky. Koupil jsem si alesis 5 a už je má v ruce pošta. Jinak co se týká zvukové karty, našel jsem jen tohle:Don píše:koupim si popcorn a colu a jdu to tu dal sledovat
Kód: Vybrat vše
Chipset integrated by Realtek® ALC887
- Flexible 8-channel audio with jack sensing
- Compliant with Azalia 1.0 Spec
- anarkii
- Začátečník
V případě repro za dvojku bych zvukovku asi neřešil... 

Dell Precision 5570 | AMD Ryzen 5 5600G | PNY GeForce RTX 3060 12GB | CoolerMaster Centurion Silencio 450 | Noctua NH-U12P SE2 | Noctua NF-S12B ULN (2x) | Gigabyte A520M DS3H | PATRIOT Viper 4 Blackout Series 2x8GB DDR4 3200 MHz CL16 | be quiet! Pure Power 11 400W | WD Blue SSD SN570 1TB NVMe | SSD Intel 330 Series | Gigabyte G32QC | Cherry Stream Wireless | Logitech G502 | Klipsch R-15PM | Sony WH-1000XM4
- qwerty14
- Začátečník
-
za 3500 Kč... sem teda zvědavej jak to bude hrát.... koupil jsem to zatim místo batohu, ten si koupím pozdějc, přeci jenom už jeden mám.anarkii píše:V případě repro za dvojku bych zvukovku asi neřešil...
- PET5
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Jelikož to nemáš s čím porovnat, kromě těch původních reproduktorů, tak to bude hrát pěkně