![Smile :)](./images/smilies/smile.gif)
Nas server na domácí využití
Moderátor: Don
- CalebCox
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nas server na domácí využití
Jelikoz prepinani probiha na jine (nizsi) vstve OSI modelu nez smerovani (tzn. neni vazano na IP ale na MAC adresu) tak je tohle blbost. Gateway do lokalniho provozu nijak nevstupuje ![Smile :)](./images/smilies/smile.gif)
![Smile :)](./images/smilies/smile.gif)
- TUNN
- Začátečník
-
Píšete velice odborné. Ale já potřebuji poradit co s tim. Tou nejlevnější cestou. A nepolemizovat
- zsdx
- Začátečník
-
Gbit switch a do nej Asus a veci z nej.
- TUNN
- Začátečník
-
momentalne to mám tak ze mam do asusu lan kabel z O2 modemu. A v asusu mam PC a NAS.
Takze do switche dam asus pc a nas??? A plus kabel z O2 modemu??
Takze do switche dam asus pc a nas??? A plus kabel z O2 modemu??
- TUNN
- Začátečník
-
UZ vím jinak to udelam
- killerek
- Začátečník
-
CalebCox: Jak vidíš, tak v realu ma ten Asus asi spatny FW nebo nejaky bug v nem, protože switching neprovadi a spise k LAN portum pristupuje jako routed port nez switch port.
- TUNN
- Začátečník
-
To už mě taky napadlo. Jak poznám který firmware pro tento model je stabilní? Když ho budu chtít stáhnout??
- MV
- Začátečník
-
nj teoreticky by to tak fungovat mělo...CalebCox píše:Jelikoz prepinani probiha na jine (nizsi) vstve OSI modelu nez smerovani (tzn. neni vazano na IP ale na MAC adresu) tak je tohle blbost. Gateway do lokalniho provozu nijak nevstupuje
Třeba na ten asus vyšel opravnej firmware?
mogbuk: i5 9300H | 16GB DDR4-2666 Samsung | GeForce RTX 2060 | NVMe WD SN720 512GB SSD + SATA Crucial M550 512GB SSD | 1080p 144Hz IPS screen | HP LP2475w | Ultraportable: Toshiba Portégé R100 Centrino | Pentium-M ULV 1.0 | 1280MB DDR | 1.8" MicroIDE -> ZIF IDE -> mSATA SSD Samsung PM830 32GB | Trident Cyber XP4 32MB | 12.1" XGA | 1.09kg/1.4kg | Dell Latitude E6220, Core i5-2520M, 8GB DDR3, Samsung PM830 128GB SATA3.0 SSD, backlit kbd, 12.5" WXGA | NAS: Asrock N3150DC-ITX | 4GB DDR3L-1600 Crucial | Mach Extreme 8GB SLC USB3.0 | 2x 2TB WD Green WD20EZRX @ RAID1 | TerraTec Dual DVB-T PCI-e | OpenMediaVault | Lian Li PC-Q28B Mini-ITX Cube | 65W DC adapter
- TUNN
- Začátečník
-
S potěšením vám oznamuji že jsem na to prisel. A bylo to nastavení v Nasu a nastavení hdd.
- zsdx
- Začátečník
-
Takze chyba uzivatele, klasika...
- TUNN
- Začátečník
-
To není chyba ale nevědomost. Takové zařízení mám poprvé. A pořád se s tím seznamují.
- zsdx
- Začátečník
-
Klidne nam muzes sdelit, kde ta chyba byla, pomuzes tak budoucim tazatelum.
- TUNN
- Začátečník
-
Ano později to popíšu.
- TUNN
- Začátečník
-
Muj problém s rychlostí kopírovaní dat z pc do nas serveru jsem vyrešil takto.
V DSM prohlížeči kliknem na ikonu Spravce uložište. Po té kliknem na Fond úložište otevre se další okenko a je tam na vyber fond uložište a KONFIGURACE.
Kliknem na kofigurace.
A jsme na nastaveni( omezení rychlosti resynchronizace REID)
Nyní kliknem "Přispusobení"
Tam jsou dve okenka :MAX a MIN
U MAX mam nastaveno 600MB/s a u MIN jsem MĚL nastaveno 10MB/s. Coz byl ten problém ze jsem mel tak pomale kopírovaní.
Nastavil jsem to na 150MB/s a rychlosti jsou nyní v poradku.
Kdyby mel nekdo nejaké otazky tak se ptejte.
Dekuji za vase rady
V DSM prohlížeči kliknem na ikonu Spravce uložište. Po té kliknem na Fond úložište otevre se další okenko a je tam na vyber fond uložište a KONFIGURACE.
Kliknem na kofigurace.
A jsme na nastaveni( omezení rychlosti resynchronizace REID)
Nyní kliknem "Přispusobení"
Tam jsou dve okenka :MAX a MIN
U MAX mam nastaveno 600MB/s a u MIN jsem MĚL nastaveno 10MB/s. Coz byl ten problém ze jsem mel tak pomale kopírovaní.
Nastavil jsem to na 150MB/s a rychlosti jsou nyní v poradku.
Kdyby mel nekdo nejaké otazky tak se ptejte.
Dekuji za vase rady
- keistown
- Žlutá karta
-
Tak pokud ti stale probiha build, jede rebuild raidu, nebo scrubbing, tak se neda cekat, ze bys dosahoval plnych rychlosti.
- TUNN
- Začátečník
-
keistown
Nechápu o čem mluvíš?? Mohl by jsi to lépe popsat. A jak to napravit??
Nechápu o čem mluvíš?? Mohl by jsi to lépe popsat. A jak to napravit??
- TUNN
- Začátečník
-
Nevím proč ale začala mi kolíst rychlost v domácí siti. Padá mi to až na 3MBs. Což už je problém u některých 4k videi který potřebujou okolo 6MBs stabilně. Je nějaký způsob to nastavit tak aby to jelo stabylneji??
- TUNN
- Začátečník
-
Ono i 6MBs je málo. Potřebuji aby to jelo 20Mb stabylne a nevím jak na to Použil jsem switch 1Gb který jsem dal za modem který má pouze 100MB porty. A taky to nepomohlo. Pomohlo by koupit router který má 1Gb porty co myslíte??
- Holda
- Středně pokročilý
A ten pomalý provoz je na zařízení na tom jednom switchi? Jaký je stav linky? 1GbE Full duplex?
.
- TUNN
- Začátečník
-
Ted nevim na co se ptáš ale Mám veškeré porty mám Gbs ale jen modem má 100Mb. NAS mi ukazuje že je 1GbE Full duplex. Ten switch je petiportovy a prirazuje porty automaticky. Nevím jak to mám vysvětlit. Jen mě jde o to pokud koupím modem s 1Gb porty tak jestli rychlost portu přenosu bude aspoň těch 20Mb. Samozřejmě kdyz kopírují data z pc do NAS tak mi to jede okolo 70MBs. Ale pro přehrávání 4k filmu to jede pouze do 11MB. Nevím zda něco nastavit v Nasu.