GaGy píše:U tvého modelu si myslím že lehce dosáhneš 4,7Ghz all core při cca 1.325V. To dá většina kusů ,nicméně spotřeba bude o něco vyšší.
Já si u své nastavil 5800X nastavil limit spotřeby na 120W a dal PBO boost +150Mhz. Boostuje mi na 5Ghz.
![Wink :wink:](./images/smilies/wink1.gif)
Já jsem došel k závěřu že můj CPU sice boostoval až na 5,05Ghz, ale tak leda v testech. Se 4C loadem se taky držel na cca 4,85Ghz, ale zase, jen v testech. Výkon v hrách se defakto nepohnul od stock a stock u 5800x znamená cca 4,6Ghz v allcore loadu. Prostě jakmile se loadovala i GPU tak boost šel dolu i když CPU byl docela málo loadnutej. Připomíná mi to chování turba na starejch Xeonech pro X99 kde to škáluje pěkně v syntetice ale jakmile se loadne GPU tak to letí na frekvenci co je pro CPU allcore turbo a proto je allcore turbo ten jedinej podstatnej údaj při výběru takového CPU.
Přešel jsem teda na PBO off a default stav. Když narazim na něco extra CPU limited tak to přepnu přes ryzen master na manual a dam tam buďto 4,85Ghz 1,375v nebo 4,95Ghz 1,45v v závislosti na tom jak moc to threaduje.