to s tim nema co delat , ja to udalal x krat a bios vzdy v pohode , jinak nej metoda je ta disketa , ci pak moje metoda onfly , nebo rovnou LEVI , GME atdEfineSS píše:2 sh: Myslim ze to, ze spoustel PC kdyz mel jumper v poloze "Clear CMOS" mluvi za vse..![]()
Ohledne toho problemu.. Myslim ze to po tobe chce disketu s BIOSem, takze ho kus stahoutm, nahrat na disketu a uvidis... pokud se to nepodari, tak jedine zajit do nejake firmy kde flashuji BIOSy.
MSI K7N2 Delta2 Platinum (nF2 Ultra 400) - tipy a zkusenosti
Moderátor: Eddward
- sh
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Dex_Holland
- Mírně pokročilý
-
- Evilko
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
chyba to rozhodne neni totiz kdyz mas nastaveno spousteni pocitace pomoci klavesnice tomutak i musi byt funguje to asi tak ze jsou atx desky porad pod proudem ze zdroje protoze monitoruji ruzne porty na pripadne zmeny (ale taky to umoznuje rezim suspend to ram) napriklad port ps2-klavesnice na stisk tlacitka to pak umozni zapnout pocitacDex_Holland píše:zdar mam tuhle desku,vše bylo ok,ale ted sem si všimnul(ne ted,ale nedávno) že když vypnu pc,tak mě zustane svitit num lock......jde aj zhasnout.....ale mam pocit,že to předtim nedělalo......kde je chyba?a je to chyba?
kdyz ti to moc vadi tak mam pocit ze se to da i vypnout ale a hned dvoma spusobi nastavenim biosu(nevim presne co a kde nezajimalo mne to:)a nebo kdyz mas vypinac nazdroji tak to vipinej
- EfineSS
- Středně pokročilý
-
- Woodpecker
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
me dela myska uplne to stejny co tobeEfineSS píše:2 Dex_Holland: Urcite si s tim nelam hlavu... neni to zadny problem... Me zase naopak sviti pri vypnutem PC opticka mys.

MB: MSI K7N2 Delta2-Platinum CPU: Sempron 2600+ 1833MHz@2009MHz 1.7V(zatim
) RAM:768MB GK: Sapphire R9800Pro@XT 128MB 378/676@400/730(flashnutej BIOS ale zmetek jadro proto tak malo...)

- dexterbexter
- Nováček
takže v servisu mi řekli, žeprý deska je v pořádku, jen procesor byl pry nějak moc přetaktnutý, tak proto nenaběhlo pc a nešlo to zpravit prý ani resetem biosu. tak museli procl vydelat, dat tam jiny, nastavit fsb na nizsi hodnotu a vratit tam procesor. tak nejak sem to pochopil, kdyz mi to ten chlapek popisoval.
MSI K7N2 Delta2 Platinum, AMD Athlon 2800+@2087GHz, ATI Radeon 9600Pro 256MB, 786MB DDR, HDD Segeate Barracuda 80GB, Windows XP SP1, Firefox 1.0.7
- Dex_Holland
- Mírně pokročilý
-
- niatheppe
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
No tak sem si s touhle deskou taky užil svoje. Pár postřehů: nekompabilita s některejma ramama, konkrétně sem měl v dual channelu 2x400MHz od kingmaxu a skákali na mě modrý obrazovky skoro neustále. Teď funguju v podstatě na těch samích a jede to. Zapnutý komp v poloze jumperu na Clear CMOS nevadí. Přehnaný OC opravdu spraví klávesa Insert držená při startu, takže díky za radu, už sem z toho docela tek 

- dexterbexter
- Nováček
no jo,ale kdyz ti pocitac vubec nezacne startovat, tak kdy mam teda tu klavesu INSERT drzet???niatheppe píše:No tak sem si s touhle deskou taky užil svoje. Pár postřehů: nekompabilita s některejma ramama, konkrétně sem měl v dual channelu 2x400MHz od kingmaxu a skákali na mě modrý obrazovky skoro neustále. Teď funguju v podstatě na těch samích a jede to. Zapnutý komp v poloze jumperu na Clear CMOS nevadí. Přehnaný OC opravdu spraví klávesa Insert držená při startu, takže díky za radu, už sem z toho docela tek

MSI K7N2 Delta2 Platinum, AMD Athlon 2800+@2087GHz, ATI Radeon 9600Pro 256MB, 786MB DDR, HDD Segeate Barracuda 80GB, Windows XP SP1, Firefox 1.0.7
- niatheppe
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- niatheppe
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- Evilko
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
mnel sem stejnej problem a vyresil sem ho viz o stranku viseniatheppe píše:Nevíte náhodou, kde vypnu ochranu proti falshi biosu?? Měl sem původně 11.5, chtěl jsem 11.3 na taktění, ale nějakym způsobem se mi tam objevilo 11.4, takže sem to zkusil znova, ale najednou to píše, že je aktivována ochrana. Žádnej jumper sem ale nenašel.
- MaTTo S
- Začátečník
-
Uz by som aj pochyboval ze ci vôbec MSI-cka ten clear cmos pripojila nekam aj do dosky na prislusne obvody alebo len trcia tri piny a mozes sa len tka hrat pretoze ked to prezenes s taktovanim reset cmos nefunguje .... to vecsinou nefunguje na MSI nikdy ked je ho treba a PC ide v pohode zapnut aj ked je jumper v polohe CLEAR CMOS . Trochu divne nemyslite ? v Polohe CLEAR CMOS by sa PC nemal vôbec spustit .niatheppe píše:No tak sem si s touhle deskou taky užil svoje. Pár postřehů: nekompabilita s některejma ramama, konkrétně sem měl v dual channelu 2x400MHz od kingmaxu a skákali na mě modrý obrazovky skoro neustále. Teď funguju v podstatě na těch samích a jede to. Zapnutý komp v poloze jumperu na Clear CMOS nevadí. Přehnaný OC opravdu spraví klávesa Insert držená při startu, takže díky za radu, už sem z toho docela tek
ThinkPad T430s@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .
Think service engineer .
- niatheppe
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Evilko píše:mnel sem stejnej problem a vyresil sem ho viz o stranku viseniatheppe píše: ...
Hm, tak to sem nějak přehlíd, každopádně to zkusim přes ten LiveUpdate. Já už sem to teda přes něj zkoušel, ale nějak sem nezjistil jak tam dát 11.3 místo 11.5, kterej mi to vnucuje. Zkusim teda to co si tam psal. Každopádně je to docela divný, že mi to jednou povolilo klasickej flash z dosu a teď ne, mělo by to jít nějak vyřešit. Jestli už to někdo vyřešil tak pls napište.
to MaTTo S: Je to divný. V poloze clear CMOS se počítač nesputí, jen se roztočí disky a tak, potom když ho vrátíš tak to naběhne, takže asi v někde v desce bude zapojenej

- Evilko
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
ono to bude asi tim biosem 11.4 se nejak asi nechce klasickou cestou prepsatniatheppe píše:Evilko píše: mnel sem stejnej problem a vyresil sem ho viz o stranku vise
Hm, tak to sem nějak přehlíd, každopádně to zkusim přes ten LiveUpdate. Já už sem to teda přes něj zkoušel, ale nějak sem nezjistil jak tam dát 11.3 místo 11.5, kterej mi to vnucuje. Zkusim teda to co si tam psal. Každopádně je to docela divný, že mi to jednou povolilo klasickej flash z dosu a teď ne, mělo by to jít nějak vyřešit. Jestli už to někdo vyřešil tak pls napište.
- niatheppe
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Zkoušel sem taktovat s 11.4, ale počítač zamrzal. Bohužel pokaždé mi potom zamrzal i když sem snížil takt zpátky. Vyzkoušel sem teda co tady psal myslim Evilko, zapnout dynamický OC. Pomohlo to. Pak sem flashnul 11.3 přes LiveUpdate, je to opravdu jednoduchý. Ani sem ale nezkoušel taktovat a napadlo mě, že ten dynamický OC možná umožní taktování i na 11.4, tak sem ji tam dal zpátky, no a běží to, zatim sem se dostal na 3200+.
- Evilko
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
jsem rad ze to konecne nekdo skusil a ze se tim potvrdila ma domenka ze 11.4 se da taktovat jen za pomoci dymaickeho pretaktovani kdyz chce nekdo pouzivat manualni nastaveni a podobna situace asi je i u 11.5 tu jsem vsak nemnel tak dlouho aby se mi to potvrdiloniatheppe píše:Zkoušel sem taktovat s 11.4, ale počítač zamrzal. Bohužel pokaždé mi potom zamrzal i když sem snížil takt zpátky. Vyzkoušel sem teda co tady psal myslim Evilko, zapnout dynamický OC. Pomohlo to. Pak sem flashnul 11.3 přes LiveUpdate, je to opravdu jednoduchý. Ani sem ale nezkoušel taktovat a napadlo mě, že ten dynamický OC možná umožní taktování i na 11.4, tak sem ji tam dal zpátky, no a běží to, zatim sem se dostal na 3200+.
jinak skus si nastavit AGP frekvenciu na manual 66MHz nevim jak pro tebe ale pro mne to je celkem nove zjisteni ze na default pri nefunguje AGP/PCI Lock:)
- niatheppe
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- EfineSS
- Středně pokročilý
-
- niatheppe
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele: