EDIT: Sem to ale vůl - tak s novym biosem tam mám i chipset fan control, logicky se to uvolnilo až když sem tam připojil AC fan 3 TC...
DFI nF4 Infinity (DAGF) /Ultra (939, nF4 /Ult) - tipy a rady
Moderátor: Eddward
- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
No á tam mám, a vždycky měl, jenom CPU fan control, ale šiklo by se mi to pro všechny větráky, mám všechno možná až zbytečně moc "studený" za cenu vyššího hluku... Ale nevadí, beztak mi v pondělí přijde redukce, takže všechny fany půjdou na 5V a nemusim to nijak řešit 
EDIT: Sem to ale vůl - tak s novym biosem tam mám i chipset fan control, logicky se to uvolnilo až když sem tam připojil AC fan 3 TC...
BTW funguje to normálně, minimum je 50%
- LUC.key
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
...tak ted resim podobny problem...vymenil sem chladic na chipsetu za pasiv a chipset fan control mi taky zmizlo z biosu...nicmene si pamatuje posledni nastaveni a vetrak vepredu ktery tam mam zapojeny jede na 60% coz mi vyhovuje...ale taky bych ocenil nejaky napad jak to "zviditelnit"Baris999 píše:Mne to fungovalo a regulovalo v pohode, ale teraz to tam nieje. Asi pred týždňom som to tam zase mal, ale po ďalšom reštarte už nie. Viete mi niekto poradiť? PLEASE!!!
For millions of years mankind lived just like animals. Then something happened which unleashed the power of our imagination...We learned to talk
- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Logicky - asi to tam chce fan s možností regulace, popř. může být i vybíravá...LUC.key píše:...tak ted resim podobny problem...vymenil sem chladic na chipsetu za pasiv a chipset fan control mi taky zmizlo z biosu...nicmene si pamatuje posledni nastaveni a vetrak vepredu ktery tam mam zapojeny jede na 60% coz mi vyhovuje...ale taky bych ocenil nejaky napad jak to "zviditelnit"Baris999 píše:...
- goelr
- Začátečník

no ja to mam dany na 70% a zmena zadna...zkusim tedy na 50% jestli to pojede v mensich otackach...
EDIT: tak to mam na 50% a otacky klesly na "pouhych" 3750 takze porad SU-27 (a to mam ve skrini pruvan, takze kvuli teplote to neni)...nebo je to opravdu 50%?
EDIT: tak to mam na 50% a otacky klesly na "pouhych" 3750 takze porad SU-27 (a to mam ve skrini pruvan, takze kvuli teplote to neni)...nebo je to opravdu 50%?
Naposledy upravil(a) goelr dne ned 15. led 2006, 22:26, celkem upraveno 1 x.
CPU: AMD RYZEN 5 7600X MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GK: GAINWARD GeForce RTX 5080 Phoenix 16G RAM: Kingston FURY 32GB SSD: Samsung 850 PRO, Crucial M4 HDD: Seagate 8TB PSU: Seasonic Focus Gold 850W Case: Fractal Define R6
- LUC.key
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
mno prave ze regulovatelny jewector píše:Logicky - asi to tam chce fan s možností regulace, popř. může být i vybíravá...
For millions of years mankind lived just like animals. Then something happened which unleashed the power of our imagination...We learned to talk
- LUC.key
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Tak to je divny...nebude to tvym vetrakem? Treba mas nejaky novy model z boeingugoelr píše: tak to mam na 50% a otacky klesly na "pouhych" 3750 takze porad SU-27 (a to mam ve skrini pruvan, takze kvuli teplote to neni)...nebo je to opravdu 50%?
- OXI
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- LUC.key
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
a jakou mas teplotu? Dal sem tam pasiv primecooler NB1 a zepredu skrine ho ofukuju vetrakem...ted zkousim 80 / 120mm fany ale teplota je stejne vysoka...pri zatezi mi to vylezlo az na 60°C (mereno cidlem) tak se ptam...wector píše:Zvláštní, že u mě to funguje v pohodě Stačí mít vepředu nějakej FAN, kterej je IMHO v každý rozumně větraný case...
- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Kolem 40, +-2 stupněLUC.key píše:a jakou mas teplotu? Dal sem tam pasiv primecooler NB1 a zepredu skrine ho ofukuju vetrakem...ted zkousim 80 / 120mm fany ale teplota je stejne vysoka...pri zatezi mi to vylezlo az na 60°C (mereno cidlem) tak se ptam...wector píše:Zvláštní, že u mě to funguje v pohodě Stačí mít vepředu nějakej FAN, kterej je IMHO v každý rozumně větraný case...
- Oneeye_IO
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Mám menší dotaz je na DFI Infinity Ultra rámeček na chladič okolo procesoru ? Zdá se mi to jako blbost, aby tam nebyl, ale na žádných fotkách není. Dik
PC: AMD Athlon II X4 640 :: Gelid Tranquillo :: Gigabyte GA-870A-UD3 rev. 2.1 :: Kingston DDR3 4GB :: Powercolor HD5750 SCS3 :: ESI Maya 44 :: Chieftec APS-500S :: Antec Three Hundred :: W7 x64
Lenovo X61: 1,8GHz :: 2GB
Miranda IM | Opera | Gimp | Inkscape | WWFSMD? I want to believe
Lenovo X61: 1,8GHz :: 2GB
Miranda IM | Opera | Gimp | Inkscape | WWFSMD? I want to believe
- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- pajin.r
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- goelr
- Začátečník

v biosu dej nekde pod chipset fan control na 50%...neni to porad ono, ale lepsi nez kopanec do...pajin.r píše:takze ten silenej chladic na cipsetu nejde nejakym softem snizit??mam pri 5hodin prime max 35 stupnu tak myslim ze by pulka otacek stacila....jelikoz pod nic jineho tam nedam kvuli graf
CPU: AMD RYZEN 5 7600X MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GK: GAINWARD GeForce RTX 5080 Phoenix 16G RAM: Kingston FURY 32GB SSD: Samsung 850 PRO, Crucial M4 HDD: Seagate 8TB PSU: Seasonic Focus Gold 850W Case: Fractal Define R6
- pajin.r
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
hm to tam nemam jen cpu fangoelr píše:v biosu dej nekde pod chipset fan control na 50%...neni to porad ono, ale lepsi nez kopanec do...pajin.r píše:takze ten silenej chladic na cipsetu nejde nejakym softem snizit??mam pri 5hodin prime max 35 stupnu tak myslim ze by pulka otacek stacila....jelikoz pod nic jineho tam nedam kvuli graf
game-Přechod na xbox ,už me ten upgrade pěkne .....
Notebook:Něco na brozdáni pohledám
Notebook:Něco na brozdáni pohledám
- pajin.r
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- jairocon
- Nováček

-
vetracik
Ahojte, podarilo sa teda nakoniec niekomu zohnat nejaky aktivny vetracik namiesto originalneho chipset bzuciaka? Velakrat tu vidim spomenuty ten primecooler pasiv, ale ja by som tam skor chcel nieco co sa toci...
Tolko ludi tu odporucalo tuto dosku (nf4 infinity) a teraz tu tak malo ludi doriesilo tento dost zavazny problem? Potom nemalo zmysel kupovat arctic silencer na cpu a tiche hard disky a tiche fany do casu, ked tento rotoped vsetko prehlusi.
Sorry za rant - naposledy som cital tento thread ked mal 9 stran pred mesiacom a povedal som si, ze pridem neskor, urcite to tu niekto dovtedy vyriesi, ale zda sa, ze to nikto este neporiesil.
Inac mam nf4 infinity a radeon sapphire x800gto - co maju asi viaceri.
Tolko ludi tu odporucalo tuto dosku (nf4 infinity) a teraz tu tak malo ludi doriesilo tento dost zavazny problem? Potom nemalo zmysel kupovat arctic silencer na cpu a tiche hard disky a tiche fany do casu, ked tento rotoped vsetko prehlusi.
Sorry za rant - naposledy som cital tento thread ked mal 9 stran pred mesiacom a povedal som si, ze pridem neskor, urcite to tu niekto dovtedy vyriesi, ale zda sa, ze to nikto este neporiesil.
Inac mam nf4 infinity a radeon sapphire x800gto - co maju asi viaceri.
- hojmen
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- hojmen
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Problém s ikonou Bezpečně odebrat hardware
Mám takový problém s ikonou v tray liště Bezpečně odebrat harware,kde mi nabízí abych odebral HDD,samozřejmě že odebrat nejde.Když se o to pokusím napíše,že hardware nelze odebrat.Proč to tam teda je?Nevíte někdo jak to dostat pryč?Strašně mě to tam štve.
Další věc co mě překvapila je,že když jsem si rozdělil HDD na dvě partition,tak se systémem je C:,potom je DVD D: a teprve potom je druhá partition E: Vždycky jsem byl zvyklý,že první jsou pevné diskyC:,D:.....X:,ať je partition kolik chce a teprve potom DVD resp. CD mechaniky?
Dokáže někdo poradit?
Další věc co mě překvapila je,že když jsem si rozdělil HDD na dvě partition,tak se systémem je C:,potom je DVD D: a teprve potom je druhá partition E: Vždycky jsem byl zvyklý,že první jsou pevné diskyC:,D:.....X:,ať je partition kolik chce a teprve potom DVD resp. CD mechaniky?
Dokáže někdo poradit?
- Vlada321
- Nováček

-
Přetaktování BIOSem nefunguje ve win
Když přetaktuju procesor (Opteron 144) na DFI nf4 Infinity Ultra v BIOSu, tak ve win je pak vždy nastavena zpět pouze základní frekvence 1,8GHz. Přetaktování ve win pomocí Clockgenu funguje normálně. Nevíte, čím to může být, že se nastavení frekvence v BIOSu ve win neprojeví?
A ještě nemůžu najít, jak snížit frekvenci PCI (ne PCIe), respektive ji udržet co nejblíž k 33MHz při zvyšování FSB. Umí ta tahle deska vůbec?
A ještě nemůžu najít, jak snížit frekvenci PCI (ne PCIe), respektive ji udržet co nejblíž k 33MHz při zvyšování FSB. Umí ta tahle deska vůbec?