Gigabyte K8NE (nF4-4x) - zkusenosti?

Pro procesory AMD Athlon 64, Athlon 64 X2, Athlon FX, Opteron, Sempron a další.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Deja-Vu
Nováček
Nováček

Příspěvek od Deja-Vu »

kua to neni mozny zebych mel takovou smulu na 10 z 12 compů a vam vsem to jede to je nesmysl :x
Athlon64 3200+@3800+ 1gb ram, shit fx5900Xt :) hdd 220 gb, mx 510, 19'' LCD 650:1, 12ms
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Hele, nenapada me jedinej duvod proc nejde fsb vic jako 210, je tu vsak nekolik ale. Ja muzu taktovat se socketem 754 v pohode, protoze:
1. Mam jeden modul V-DATA DDR400 512MB CL3
Dulezite je, ze modul je jeden. Nekdo tady mel na foru problem i s jednim modulem, ale to bylo zaprve DDR400 1GB a za druhe to bylo deska DFI nF4x Infinity. A u DFI mi prijde, ze clovek musi prehazovat a zkouset ruzne kombinace v dimm slotech.. To se musi ozvat nekdo, kdo tu ma tuhle desku a 1x1024MB RAM..
2.Mam obyc disk seagate ATA100, takze v biosu mam povypinany SATA..
Odpada tak procedura pokus omyl- na kterem SATA konektoru mi pujde taktovat..
3.Chlazeni :?
U tohohle si nejsem jist, PC mi slo taktovat i kdyz jsem to nijak nechladil (pasiv vrelej jak prase, ale to je i normalne kdyz netaktujes a nechladis)
Teplota chipsetu s chlazenim (v bocnici 120mm fan) je podle me stejna jak na default tak i po OC, ale je to jen muj odhad s prstem na pasivu :roll:
Nic jineho uz me nenapada, pretaktovani je dnes velmi jednoducha vec. Takze pokud se drzite zasad uvedenych zde: http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=57
Pak uz nevidim jediny problem. FSB 210 urcite zvladne jak deska tak i procesor 8-)
Deja-Vu
Nováček
Nováček

Příspěvek od Deja-Vu »

twe kamo no na 5ti compech mam ddr400 jeden modul 512mb vsechno mam stejny neni rozdil jestli sem dal chladic na chipset nebo nebo ne, ale je fakt ze mam discy sata 150ky nicméně je blbost aby to mělo nějaky vyznam na taktovaní
Athlon64 3200+@3800+ 1gb ram, shit fx5900Xt :) hdd 220 gb, mx 510, 19'' LCD 650:1, 12ms
AleXtreme
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AleXtreme »

..
Naposledy upravil(a) AleXtreme dne čtv 20. říj 2005, 19:57, celkem upraveno 1 x.
Hliza
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hliza »

Takže už jsem pokročil. HT 2x delička 180 Mhz napětí cpu 1.52,ram 2.80, čipset + HT +0,1% fsb 270 Mhz čisty takt 1890 Mhz z 1400 Mhz. Prime95 + memtest stab. Ale dalo to zabrat. Jo bios F5. Ješte jsem přehazoval sata. Mam to na posledním ale asi to bude jedno. Ještě jsem vypnul všechny nepotřebné ide. :-D
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Tak jsem prefleshoval na bios F6. Zase jsem musel pres disketu, ten program @BIOS od gigabyte dela bordel, misto verze F6 to na netu naslo verzi F5 a po flashi jsem mel nejadnou opet puvodni verzi F4.. Takze zase pekne disketovku a QFLASH v biosu.. Nastaveni fsb a pameti je ted pohromade, takze urcite je to prehlednejsi.. Jinak vsechno slape v pohode.. Trosku jsem si dneska hral s nastavenim pameti a skoncilo to mazanim CMOS vytahnutim baterie. :roll: Njn, hold jsem zvedavej a nedam si pokoj :lookround:
George Baker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od George Baker »

Palec123 píše:Tak jsem prefleshoval na bios F6. Zase jsem musel pres disketu, ten program @BIOS od gigabyte dela bordel, misto verze F6 to na netu naslo verzi F5 a po flashi jsem mel nejadnou opet puvodni verzi F4.. Takze zase pekne disketovku a QFLASH v biosu.. Nastaveni fsb a pameti je ted pohromade, takze urcite je to prehlednejsi.. Jinak vsechno slape v pohode.. Trosku jsem si dneska hral s nastavenim pameti a skoncilo to mazanim CMOS vytahnutim baterie. :roll: Njn, hold jsem zvedavej a nedam si pokoj :lookround:
nevieš či sú stále problémy s RAM (333Mhz ) pokukoval som po nF4 4x a viac menej DFI nF4x Infinity ale kedže by som chcel uštriť tak zvažujem aj túto MB
AMD fanATik ;)
Phenom II X3 720BE @ unlock X4 3,5Ghz 1,45V; 4GB RAM KingSton 1066Mhz; Radeon HD 4850 @ 675/2600; GigaByte MA790X-UD4P; WD Caviar Black 640GB; 500W Fortron BlueStorm;
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Mam je jeden modul pameti. Na 333Mhz to spadne pokud pouzijes dva oboustrane moduly.. Ale moc tomu nerozumim, nekomu jede, nekomu zase ne, je to divny.. Nekdo zasvecenejsi by to mohl konecne osvetlit :wink:
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

Kamarád s K8 gigabyte s nf4 ultra řešil půl roku dilema s pamětmi. Jeden ani dva transcendy DDR500 mu nejely, ani vitesta, občas to naskočilo ale ani to nenabootovalo. Blblo to šíleně, zkoušel i moje PQI, taky nic, . . .
To by možná vysvětlovalo problémovost s pamětmi u gigabyte :wink:
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

spirit64 píše:Kamarád s K8 gigabyte s nf4 ultra řešil půl roku dilema s pamětmi. Jeden ani dva transcendy DDR500 mu nejely, ani vitesta, občas to naskočilo ale ani to nenabootovalo. Blblo to šíleně, zkoušel i moje PQI, taky nic, . . .
To by možná vysvětlovalo problémovost s pamětmi u gigabyte :wink:
No nemyslim si ze to je problem jen u gigabitu. Stejne tak se problem tyka i DFI. Hlavni pricinou je socket 754, ktery nepodporuje dualni channel... :wink:
Antonín Chromý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Omluva Gigabytu

Příspěvek od Antonín Chromý »

Takže po přečtení tohoto článku (http://www.svethardware.cz/art_doc-375A ... D018B.html) se musím Gigabyte omluvit.

Za všechno může Maxtor a nVIDIA. Teď už to jenom vysvětlit známému :sad:

Nicméně pro jistotu se budu hesla v podpisu ještě nějaký čas držet.
Funda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Funda »

Uvažuju o téhle fošně, takže by mě zajímalo, jaký paměti v ní jedou bez potíží? Jednalo by se jenom o jeden modul nejspíš DDR 400Mhz.
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Pojede ti v pohode jakykoliv jeden modul DDR400 pameti. Pokud by byly dva oboustrane moduly, pak takt pameti spadne ze 400 na 333. Nikde jsem ale nezjistil proc to tak dela a jestli to dela kazdemu :(
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Funguje vam nekomu to postupne meneni otacek podle teploty procesoru na BOX chladici (nebo i na jinem)?Me jde jenom, ze bude vypnuty treba do 30 stupnu a pak se ma zapnout na low otacky. On vsak hned toci 3000ot/min, tedy stejne otacky jako kdyz tuto funkdi v biosu vypnu. Jen upozornuju, ze toto nastaveni se vyskytuje az od verze F5.
Kdyz tak reseni tohoto problemu je tady: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=45352
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Funguje vam na teto desce CnQ (Procesory s nasobicem od 9 nahoru)
A co ta regulace otacek, viz post nad timto.
Procha
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Bios update - mrtva deska

Příspěvek od Procha »

Ahoj . Tatto deska mi prestal fungovat po flashy biosu. Da se to reklamovat ?
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Flashni zpet tu puvodni verzi, co tam byla.
Procha
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Procha »

To je dobrej nápad, bohuže deska nenajede ani do biosu je mrtvá ani nepípne
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Hmm, tak to uz jsou tu rady nic platne. Zkus to na tu reklamaci. Mozna by sel bios prehrat pomoci jineho pocitace. Nevim, mozna je to blbost :oops: , ale jestli to nejak jde tak proc to nevyzkouset... Uz nemuzes nic ztratit.
Procha
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Procha »

Bohužel ne, ten chip je napevno připájen na desce.
Odpovědět

Zpět na „Socket 754, 939 a 940“