Nesmysl. Představ si jednoduchou scénu, při které přeletí objekt z jednoho roku obrazovky do druhého během 1 vteřiny. Viditelná úhlopříčka na 17" monitorech bývá kolem 40cm. To znamená, že při 20FPS je na každém dalším snímku letící objekt posunutý o 2cm. A 2cm skoky lze těžko nazvat plynulým pohybem Wink
Takže 20FPS je podle tebe takhle tak jo když si vezmu 40FPS (což již většina lidí (cca 95%) považuje za plynulý obraz by se to pohybovalo o jeden centimetr a to snad plynulí obraz je aby jsi dostal plynulý obraz na 40cm (17'' Monitor) potřeboval by jsi 4000FPS aby se to pohybovalo po 0,01cm pož už se dá považovat za plynulý obraz (1/10 milimetru)
Takže dle mého jsi plácl sice logickou ale bez urážky a omluva všem lidem na fóru blbost
Digitaldoom píše:no můžu ti říci že jsem právě dotestoval karty mainstream v oblivionu (viz můj web) a můžu ti říci že teda pod 40FPS se to hrát nedá
Ale dá ...to víš, že dá...když to chceš hrát pro zážitek ze hry, tak to jde...mě to občas klesne na 15FPS a co myslíš? Hraju a bavim se
//hraju s mojí 6600GT...uznávám, že zážitek ze hry by byl určitě silnější, když bych to hrál 1600*1200 s HDR a max detailama stabilně nad 30 FPS, ale to pro mě neni to hlavní
[quote="Digitaldoom"][/quote]
Jj tvůj článek jsem četl ale já můžu hrát i s vyššíma FPS ale mě tohle bohatě stačí si vem na
Athlon XP 3200+ @ 2200MHZ (max je vejš)
1GB RAM
6600GT @ 550/975cca
A vyladěnej počítač jak jen to de.
Ono nejde ani o to jak tu sestavu výkonou máš ale o to co s ní dokážeš udělat.
A nastavení
1024*768(my 15''CRT )
cca Medium nastavení (móóóc sklopená velikost trávy z 80 na 350 takže je asi 4x kratší)
2xAF
4xAA
+Bloom a jedu tak jak jedu
Les + tráva cca 20-25
Města 25-35
Dungeons 70cca
Hory (nevim tam nechodim) zejtra napšu
Samozřejmě občas se vyskytně lag třeba když se mi zapne auto test antiviru nebo něco podobnýho a občas když loaduje novou část krajiny
U 3D akce jsem nervózní,když to spadne pod 40.Samozřejmě záleží na rozlišení a detailech,ale zatím můj hw stačí na max detaily ve všech hrách,který mě zajímaj (nepočítám soft shadows nebo FSAA),rozlišení už si nejvyšší dovolit nemůžu (FEAR např.jsem odehrál ve 1280x960).V simulátorech je třeba taky těch 40 a víc - jezdím třeba RBR a je zkrátka potřeba určitá přesnost při průjezdu zatáčkou a připadný zpomaléní nebo "plavání" obrazu prostě nesnesu.Taky to ale neřeším,protože RBR mi chodí i za deště nebo za sněžení na max v 1600x1200 v min.60 fps.Teď ale jedu i Oblivion:no chvíli jsem si nad tím lámal hlavu a těžko zkousával,že jdu občas i na 15.Strávil jsem tejden nad tweakováním v ini.souboru a následnym testováním a musím říct,že se mi povedlo docílit vizuální kvality,která je přijatelná (víceméně max.detail,kromě některých nastavení stínů,jen fade posuvníky trochu ztažený) a chodí to v přírodě 20-60 fps,v interiérech 60-250 fps a dá se to hrát naprosto v pohodě.Záleží na enginu hry a jak to člověk vyladí.V Oblivionu nejvíc práce udělali Coolbits-odstranili nepříjemný škubání kamery při otáčení a je to prostě hratelný v přírodě v 25ti fps.U RPG prostě není 50 framů tak potřeba jako u střílečky,ale musí těch 25 být "smooth" a to se mi v Oblivionu povedlo.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
U oblivionu staci mit 30Fps a hra je plynula a hratelna.Btw sou jen 4 karty ktery to zvladnou na max. detaily v 1024x768 aspon v 30FPS a to x1900xt/xtx x1800xt a GF7900gtx.Zadna jina karta to neda
HEAD píše:U oblivionu staci mit 30Fps a hra je plynula a hratelna.Btw sou jen 4 karty ktery to zvladnou na max. detaily v 1024x768 aspon v 30FPS a to x1900xt/xtx x1800xt a GF7900gtx.Zadna jina karta to neda
7900GT si s tim neporadí? Tu bych na to taky ještě tipoval....
Tak jsem si pročet' celou diskusi o hratelnosti při 15 - 120 FPS, ale nerozumím jak zjišťujete ty snímky za sekundu. FRAPS je shareware
Můžete sestoupit na moji inteligenční úroveň a utrousit něco o tom jak zjistím (např.) u Oblivionu FPS's.
Díky
PC1: MB: MSI Eclipse SLI s.1366,BIOS v.1C; MEM: Mushkin 3x2GBB DDR3-1800;CPU: Intel Core i7-930; VGA: Sapphire ATI Radeon HD 5870 Vapor-X 1GB DDR5 , PCIe; CASE: Cooler Master CM 690 II Advanced ; HDD_system: Kingston 128GB SSDNow V+ Series; HDD_data: 2x WD RE3 3.5" 500GB WD5002ABYS v RAID0; DVD: DVD-ROM: LG GH22LS SecurDisc ;
asistent píše:Tak jsem si pročet' celou diskusi o hratelnosti při 15 - 120 FPS, ale nerozumím jak zjišťujete ty snímky za sekundu. FRAPS je shareware
Můžete sestoupit na moji inteligenční úroveň a utrousit něco o tom jak zjistím (např.) u Oblivionu FPS's.
Díky
Ano...Fraps existuje i ve volně šiřitelné verzi, která Ti během hry ukazuje aktuální snímkovou frekvenci...od plné verze se IMHO liší jen tím, že videa, které se s ní dají nahrávat mohou být jen 30 vteřin dlouhá...
http://www.fraps.com/download.php
Díky moc. Upřímně.
Jeden z mála smysluplných příspěvků ....
...... kdo má vždycky těch 15 stránek pročítat. Ty thready by měly být kratší max. 3 stránky
PC1: MB: MSI Eclipse SLI s.1366,BIOS v.1C; MEM: Mushkin 3x2GBB DDR3-1800;CPU: Intel Core i7-930; VGA: Sapphire ATI Radeon HD 5870 Vapor-X 1GB DDR5 , PCIe; CASE: Cooler Master CM 690 II Advanced ; HDD_system: Kingston 128GB SSDNow V+ Series; HDD_data: 2x WD RE3 3.5" 500GB WD5002ABYS v RAID0; DVD: DVD-ROM: LG GH22LS SecurDisc ;
asistent píše:Tak jsem si pročet' celou diskusi o hratelnosti při 15 - 120 FPS, ale nerozumím jak zjišťujete ty snímky za sekundu. FRAPS je shareware
Díky
No treba zrovna ted hraju condemned a tam to v tech nejnarocnejsich pasazich jede 24fps (niz to nastesti nejde) a hraju to na 1024x768 vse na max (zadny AA, AF 4x, soft shadows on, vsechny efekty zaple) jen textury mam na medium (rozdil v grafice = 0 a ve vykonu taky) jinac to strasne swapuje. a muzu jiste rict ze rozdil je veliky mezi treba 50 a 30fps ale kdyz se zazeres do hry tak po 5ti minutach reknes ze to je to samy. A ve fearu a condemned mi zatim pokazdy stacilo vice jak 30fps pro plnnou plynulost. Zalezi hodne na hre napr. u cs musim mit 100fps jinak to je strasny. Vetsina strategii muze ject na 25-30 fps a je to nadherne plynule. A san andreas mi jel na 38fps a uz se mi zdalo ze se to hodne seka (pro rýpaly 1280x1024 max detaily a AA), pri zaplem frame limiteru se mi to zdalo nehratelne. A pri oblivionu mi staci tak 25-30fps a vrním si BTW: ted jsem tam dal ten Fake HDR patch no a jede mi to v lese stabilne na 10-15fps lol to je sileny
U mna je minimum vo FPS 30, optimum 45 fps
Ale napriklad v strategiach mi staci aj 25 fps
Potom u zavodnych hier (MW, F1) je to treba mat trochu rychlejsie, u mna tak 40 min, 60 optimum
ja jsem rozmazleny pomerne vysokym framerate,ale musim proznat,ze u vsech her mam radsi,kdyz mam 125+ FPS a horsi kvalitu obrazu,nez abych mel min :X,vyjimka je Oblivion,ktery hraju na nejvic,co me ovladace povolujou a facham na "pouze" nejakych 30-50FPS
takze pro me je minimalni herni hranice (abych mohl trochu zaskillit) 125FPS
Ked hram CS 1.6 alebo Quake alebo Warcraft 3 alebo jednoducho nejaku hru proti niekomu tak pozadujem co najvyssi a stabilny framerate aby sa ukazalo naozaj kto je lepsi a nie kto ma lepsiu alebo horsiu masinu na vysledku zapasu.
U extremne rychlych hier ako Devil May Cry 3 je 25fps premna nehratelne, od 30 sa to da,ale aj tak radsej 40 a viac alebo optimalne 60.
Inak RPG hry 25-30fps a viac v pohode hratelne, u fps hier tak 40 a viac pre dobry zazitok z hry.
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300)MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
Můj názor: Pro každého je spodní hranice položena jinde. Někomu stačí 30, někdo chce 60 a někdo nemůže hrát bez 100 fps. Určující je pro každého jeho grafika, kdo má top high-end kartu tak "potřebuje" vidět v rohu vysoká čísla, normální lidé s maninstreamem se spokojí s průměrem, přestože se to hraje a vypadá uplně stejně. Je to rozmazlenost.