Nej horsi grafika
Moderátoři: morke, Walker1134
- no-X
- Středně pokročilý
- wolf00
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
sprit>> na tu tnt2 vzpominam ze jsem ji mel taky na desce va503+[stara via chipset pro ss7] + cpu k6-2 450mzh, mel jsem tam spolu stim ati rage 128 16mb agp[xpert play 2000] a ta atina delala hrozne potize,porizeni te tnt2 se sklidnilo ale stejne pak to pc slo asi za 2mesice z domu....
mb Hp 8265 B350 Sunflower a--6 8570 apu, 16 gb ram,128gb system,1tb data
- hamaz
- Nováček
Omyl. Originální CD obsahovalo jen ovladač pro W9x + přehrávač DVD (jen tak mimo , parádní). Co se týkalo ovladačů Win2000 na ATi webu bylo, že se na něm pracuje. Až časem vydala Ati prohlášení, že bohužel není možno udělat 3D oladače pro MAXX. Ale ani s tím si nedělala hlavu. Prý dle průzkumu se W2000 teprve rojížděly a víc hráčů vlastní W9x. Byla to sice pravda, ale kdo si ji od té chvíle koupil, že?no-X píše:hamaz: Pokud si někdo stěžuje na nepodporu w2k pro MAXX, je to pouze jeho blbost, protože v době, kdy se začala v ČR prodávat, už se o tom vědělo. A že se nebyl schopen informovat je pouze jeho věc. A pochybuju, že si jí někdo objednával ze zahraničí.
Nicméně podpora W2000 nebyla až tak stěžejní. Šlo spíš o robusní drivery pro D3D a OpenGL. A ty tenkrát nebyly. Netvrdím, že teď nejsou
- spike.josef
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
To mi povídej. Musel jsem při reklamaci přinést několik článků včetně jednoho z fora přímo MSI, kde tyhle závady výslovně popisovali. Jinak mi prodejce nechtěl vrátit peníze ani dát jinou grafiku. Skvěle se taky zachoval Výhradní Zástupce MSI pro Českou Republiku. Ani se neobtěžovali mi odpovědět na e-mail.no-X píše:MSI 6800LE byla celkem pověstná, taky jsem s ní měl zkušenost První verze byly ty s logem Quadro FX - měly velice nízkou stabilitu a prakticky vůbec neběhaly pod OpenGL. MSI je jakýmsi nespecifikovaným způsobem získalo přímo od nVidie. Když se přišlo na to, že neběhaj, jak by měly, začalo je MSI stahovat z prodeje a vyžádalo si vyjádření nVidie. Podle tohoto vyjádření byly karty hardwarově v pořádku, problém byl údajně jen v BIOSu. MSI nahradil BIOSy, poslal karty zpět, ale ouha - OpenGL sice běhalo, ale stabilita byla stále výrazně nižší, než třeba na MSI 6800 nonGT (mám to potvrzené i z vlastní zkušenosti). Takže se karty z prodeje stahovaly znovu, neboť nešlo pouze o BIOS, ale problém byl i v hardwaru (údajně v čipech)... Je docela zajímavý tyhle kauzy sledovat.
. . . Morituri te salutant . . . -> Jdoucí na smrt tě zdraví <-
NTB Lenovo Legion: AMD Ryzen 5 + GeForce RTX 3060 + 1TB HDD M.2 + 16GB HDD4 SODIMM
NTB Lenovo Legion: AMD Ryzen 5 + GeForce RTX 3060 + 1TB HDD M.2 + 16GB HDD4 SODIMM
- no-X
- Středně pokročilý
Asi takhle... o přípravě driverů pro Win2k se mluvilo naposled na přelomu 99/00, kdy ještě karta nebyla na pultech. Ve světě se začala prodávat koncem ledna, nevím jak u nás, ale nepředpokládám, že by jí dřív než v půlce února bylo možné koupit (pokud někdo ví, kdy byla u nás dostupná, budu rád, když nám to řekne). Win2k vyšly 17. února 2000, takže pokud si kartu někdo tehdy koupil a ona mu pod 2k neběhala, byla to čistě jeho blbost, protože nebyl mezi podporovanými OS. Pak mám na disku jednu recenzi z dubna 2000, ve který se už píše: "The Rage Maxx will not work in Windows NT or Windows 2000, maybe we'll see support in the future". Takže jak to vypadlo s driverama, bylo celkem jasný. A opět - kdo si koupil kartu, jejíž podpora pro Win2k je nulová a do budoucna nejasná s tím, že ji chce výhledově používat ve Win2k, tak to nemohl mít v hlavě v pořádku.hamaz píše:Omyl. Originální CD obsahovalo jen ovladač pro W9x + přehrávač DVD (jen tak mimo , parádní). Co se týkalo ovladačů Win2000 na ATi webu bylo, že se na něm pracuje. Až časem vydala Ati prohlášení, že bohužel není možno udělat 3D oladače pro MAXX. Ale ani s tím si nedělala hlavu. Prý dle průzkumu se W2000 teprve rojížděly a víc hráčů vlastní W9x. Byla to sice pravda, ale kdo si ji od té chvíle koupil, že?no-X píše:hamaz: Pokud si někdo stěžuje na nepodporu w2k pro MAXX, je to pouze jeho blbost, protože v době, kdy se začala v ČR prodávat, už se o tom vědělo. A že se nebyl schopen informovat je pouze jeho věc. A pochybuju, že si jí někdo objednával ze zahraničí.
Nicméně podpora W2000 nebyla až tak stěžejní. Šlo spíš o robusní drivery pro D3D a OpenGL. A ty tenkrát nebyly. Netvrdím, že teď nejsou
To je asi jako kdyby si dneska někdo koupil GeForce 6500 s tím, že se mu vyplatí v budoucnu až budou SM3.0 hry a za rok začal nadávat na nVidii, že slibovala podporu SM3.0, ale žádná taková hra mu na 6500 neběhá.
Samozřejmě že máš pravdu, že první drivery za moc nestály, ale běžný hry (Q3A, UT apod.) se daly hrát i na původní verzi z CD
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- Cruel Master
- Nováček
-
Na mě nemáte!
Jako nevim, ale já mám integrovanou grafiku, co mi žere eště 64mb z ramky .
Spíš mi pc zatěžuje než urychluje.
Mimochodem, když jsem jí testoval v 3DMarku 2003, tak to trvalo 3 vteřiny , pak se to vratilo do systému v tý nejhorší grafice, co si dovedete představit a vypsala se chyba, že grafický adaptér neodpovídá.
Stalo se už někomu něco podobnýho?
Spíš mi pc zatěžuje než urychluje.
Mimochodem, když jsem jí testoval v 3DMarku 2003, tak to trvalo 3 vteřiny , pak se to vratilo do systému v tý nejhorší grafice, co si dovedete představit a vypsala se chyba, že grafický adaptér neodpovídá.
Stalo se už někomu něco podobnýho?
"Každý genius má v sobě kousek šílenství."
P4 2.0 GHz, 256 MB RAM, No-Modding, Win XP SP2 (zatím )
P4 2.0 GHz, 256 MB RAM, No-Modding, Win XP SP2 (zatím )
- wolf00
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
ono to spis bude tim ze integrovane vga na zakladni desce jsou urceny primarne pro praci,nerikam ze nejakou jednodusi nemusi zvladnout ale na velke gameseni bohuzel nejsou...nemluvim ted o nejnovejsich moznostech v oblasti int. vga tam uz muze byt situace trosku jina ....
mb Hp 8265 B350 Sunflower a--6 8570 apu, 16 gb ram,128gb system,1tb data
- Thellwin
- Administrátor
Výkon dnešních onboard řešeních je sice někde jinde oproti tomu jak na tom byly před pár lety, ale pořád to na nějaký větší hraní novějších titulů není. Nedávno byl na PCT test desek od NVidie a Ati a výkon nic moc.wolf00 píše:...nemluvim ted o nejnovejsich moznostech v oblasti int. vga tam uz muze byt situace trosku jina ....
Goldnoob team proud member!
- hamaz
- Nováček
Samo, že máš pravdu. Ale je to jen jiný úhel pohledu. Banshee, V3, TNT, TNT2, G200/400 .. jsou chipy z věku Rage128 a drivery pod W2k mají. Jde o to, že když už byla Furry Maxx ve výrobě, ATi věděla, že tento chip nebude podporovat W2000. Ale kdyby to napsala na krabici (ONLY FOR WINDOWS 98) .. tak by toho tenkrát moc neprodala. A tenhle marketingový trik se mi nelíbí. Bylo to jen plácnutí do vody. tzv - My máme konkurenci k GeForceno-X píše:hamaz: Pokud si někdo stěžuje na nepodporu w2k pro MAXX ..... atd
Ne, to je jako kdybych si před uvedením Windows Visty koupil Hi-end akcelerátor a ten mi potom v tomhle systému nechodil. Asi tak.To je asi jako kdyby si dneska někdo koupil GeForce 6500 s tím, že se mu vyplatí v budoucnu až budou SM3.0 hry a za rok začal nadávat na nVidii, že slibovala podporu SM3.0, ale žádná taková hra mu na 6500 neběhá.
- no-X
- Středně pokročilý
- wolf00
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- hamaz
- Nováček
to se teda divím. Já sem pod W2000 spustil doposud úplně všechno a že bych měl nějaké problémy s hrama NT5 technologie je použitá jak we W2000 tak i XP. Kromě kosmetických a síťových vylepšení nevidím žádnou změnu.no-X píše:To není adekvátní přirovnání. Win2k nebyl systém vhodnej na hry (už z tehdejšího pohledu) a sám jsem znal jednoho člověka, kterej ho používal na herním kompu. Spíš lidi přecházeli z Win98->WinXP (nebo WinME)
Pro mě je to adekvátní srovnání, než to tvoje. Protože to byl nový stabilní systém, na které Ati nenapsala ovladače. A bylo to proto, protože udělala chybu v celém návrhu Maxx. Měla se vyvarovat takové zbrklosti.
- sh
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- no-X
- Středně pokročilý
Nemyslel jsem kompatibilitu, ale výkon. Prakticky všechny hry běhaly rychleji ve Win98 a žádný výrobce neměl takový drivery, se kterými to dokázal změnit. Možná tak po roce, roce a půl od vydání systému, ale spíš ještě později, když se drivery pro Win98 přestaly vyvíjet, a teprve potom zalačaly hry pod Win98 běhat hůř.hamaz píše:to se teda divím. Já sem pod W2000 spustil doposud úplně všechno a že bych měl nějaké problémy s hrama NT5 technologie je použitá jak we W2000 tak i XP. Kromě kosmetických a síťových vylepšení nevidím žádnou změnu.no-X píše:To není adekvátní přirovnání. Win2k nebyl systém vhodnej na hry (už z tehdejšího pohledu) a sám jsem znal jednoho člověka, kterej ho používal na herním kompu. Spíš lidi přecházeli z Win98->WinXP (nebo WinME)
Pro mě je to adekvátní srovnání, než to tvoje. Protože to byl nový stabilní systém, na které Ati nenapsala ovladače. A bylo to proto, protože udělala chybu v celém návrhu Maxx. Měla se vyvarovat takové zbrklosti.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- wector
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
- JakubL
- Začátečník
Tu mám taky a v tom Celeronu 333MHz stačí. A pařil se na to Hiden & Dangerous, NHL 2002 a celkem v pohodě.
Athlon 64 3000+ Venice 1,8@2,2GHz, DFI LANPartyUT NF4 Ultra-D, DDR 512MB PC 433 CL2.5 KINGMAX (2x), Asus N6600 TOP 128MB (400/900@580/1209), Samsung SpinPoint P Series SP2004C - 200GB NCQ SATA II, Fortron 350W, DVD ROM Toshiba
- X-COM
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Poplíkův příspěvek bych vyhlásil za nejvtipnější příspěvek dějinPoplik píše:koukam nahore je SLI konektor kup jeste jednu a mas slusnej vykonJendaLinda píše:Já mám doma VGA:
Detail grafického jádra:
Rok výroby: 1989
VideoRAM: pravděpodobně 512kb
Podporovaná rozlišení: textový mód 80x25 16 barev, grafika až 640x480 16 barev nebo 320x200 256 barev
Sběrnice: ISA
Výstupy: VGA
Feature konektor
Ještě funguje
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
- Buddha
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
myslim, ze uz od vyroby byla totalne OUT - Manli (vlastne i jakykoli jiny vyrobce, ale tohle byl asi zarny priklad) FX5200 64-bit
Naposledy upravil(a) Buddha dne ned 11. pro 2005, 20:59, celkem upraveno 1 x.
CPU:AMD Barton2500+,chladič PrimeCooler HyperCooling II+, MB: Soltek 75-FRN2-L, RAM: 512MB DDR400 VM dual (11:3:3:2), HDD:Hitachi Deskstar 120GB/8MB + Segate Barracuda 80GB + IBM 40GB (rámeček), GK: GeForce 4 Ti4200 Abit Siluro 128MB DDR + modded Titan D3TB, SB Audigy ES Player, DVD±R/RW LG 4163B, CD-RW Samsung 24x10x48x, IBM P260 21" flat trinitron, homemade: stereo zesik do 5 1/4, regul. 3x fan + osvetleni R/G/B do 5 1/4, big tower mod 350W
- spirit64
- Mírně pokročilý
- hamaz
- Nováček