Jaký používáte kompresní formát? (MP3 apod.)
Moderátor: CageJ
- Spectral
- Středně pokročilý

-
- zombux
- Odborník PCT

Je jedno jakej soft použiješ na komprimaci WAV->OGG. Na dávkový zpracování MP3 a OGG souborů je vynikající program TagScanner, umí to generovat tagy i přejmenovávat soubory, mimo jiné.Spectral píše:Mám otázku na ty, co používají OGG Vorbis. Jaký soft na komprimaci z wavů používáte? Jde mi o to, aby ten soft samostatně zpracoval třeba 20 songů v jedné složce, ke každému songu vytvořil ID3tag podle názvu wavu apod. Prostě nějaké pohodlné řešení.
http://xdev.narod.ru
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Itykarelpřiplácmáslo
- Nováček

-
- Lipfeather
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Tommi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
ale ono to ideTomV píše:Errik píše: MP3 320kbps JE rozeznatelná i uchem od originálního audio CD, záleží na čem si to přehráváš.Nepovídej...
Tady nejde o to, že by ti to nějaká aparatura "nevykreslila" dostatečně věrně, tady jde o to, že zvuk MP3 při 320kb/s je natolik podobnej originálnímu, že uchem nemůžeš poznat rozdíl...
bezna hudba ani nie ale skus si vypocut trebars take cinely a potom sa ozvi
ono ta mp3-ka dost skresli vysky aj pri vysokych bitratoch
pri nizkych ich proste oreze
ano nic v zlom ale 350kbps by som do stratoveho formatu nedal nikdyLipfeather píše: Biterate se mění minimálně od 310-390 KBPS !!!!
A jeto na chlup identický s PCM 1000 Kbps
to si dam FLAC a mam to fakt 100% kvalitu a bude to mat bitrate cca 500
http://flac.sourceforge.net/
popripade
http://www.monkeysaudio.com/
VLKOUN píše:U velke vetsiny pisnicek ale 95 procent posluchacu na PC repracich do 15 tisic nepozna rozdil LAME 128 kbps od CD
mp3 sak pri takom bitrate orezava pri 15khz, v pasme od 10khz-15khz tie vysky zneju katastrofalne
a ani nizsie frekvencie nie su ziadna slava, to rozoznam na hociakej repro zostave
btw. za 15000 sa da kupit celkom slusna zostava len treba vediet co a ako
- Lamicz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jo jo, bitrate je problem, ovsem nevyrovna se to problemu STEREO vs JOIN STEREO, to je spravnej humus kdyz mate doma 3 pasmovy stereo bedny 
Jinak OGG jsem zkousel uz davno, ale nejak mi to nesedlo, pri vyssich bitratech se mne zda, ze ta kvalita nepribyva
Jinak OGG jsem zkousel uz davno, ale nejak mi to nesedlo, pri vyssich bitratech se mne zda, ze ta kvalita nepribyva
:: DESKA :: Asus A8V-XE (VIA K8T890) :: CPU :: AMD Athlon 64 3700+ :: VGA :: ATI Asus GF7600 512MB - passive solution :: RAM :: 4x 256MB Samsung :: HDD :: 80GB Maxtor PATA ::
- honny
- Středně pokročilý

MP3 (96
- 320 kbps)
WMA (?)
OGG
______
OGG je mi nejsympatictejsi
WMA (?)
OGG
______
OGG je mi nejsympatictejsi
Kód: Vybrat vše
desktop: Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G HDD | debian- crashPC
- Mírně pokročilý

ff
hhaaah. POkud kodujete do MP3 tak je uplne jasy ze kvalita se proste snizuje a je temer vzdy poznat na tech vejskach, ale co se mi povedlo s programem CDeX se az diwim. kdyz ho totiz dobre nastawite, tak bez slysitelnejch kazu a hnusnejch zvuku to docela jeste pekne hraje na 100kb/s a ABR... ne ze by to bylo svetaborny - vhodny tak pro mobil. Ale pro MP3 prehravac bych se nebal pouzit 160kb/s... krom toho pokud nutne nepotrebujete misto, nedelejte MP3!!!!
- killerTJ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Scorp
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- Maxtor
- Začátečník

-
- EGRES
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- killerTJ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: s
Ty toho o encoderech moc nevíš co?crashPC píše:Nechapu lidi kodujici do AAC(MP4). kvalitu to nabira teprve na vysokejch bitretech. do 192kb/s sem dycky delal lepsi MP3... pak uz se to poznava hur...
NOTE ACER TM 5720G (111) C2DM T7500 4GB HD2600 512MB
- NoTHX
- Středně pokročilý

-
ale fuj, to je jako bych tvrdil že tvuj "účes" neni jen z důvodu dobrýho chlazeníSentenced píše:Jo treba nejaky techno "shitky" - tem fakt staci i tech 128kbit... Kdyz je tam jen duc duc tak to je opravdu dostacujici...
MP3 používám z důvodu kompatibility... u PC je to víceméně jedno, tam se dohraje kodek a hotovo, ale d.kino, hifka, discman a autorádio prostě nic jinýho než mp3 (resp. WMA
ad hifka... je už tochu starší, jedna z prvních s podporou mp3, chudinka bez podpory ID3 tagů, aspoň trochu to vyvažuje tim že čte názvy souborů/složek
ad discman: iRiver iMP-450, furt čekam kdy uvolněj novej firmware s podporou OGGu, někerý jiný modely už ho maj
- killerTJ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: s
To co píšeš je opravdu nesmysl AAC(mp4) stejně jako OGG nebo WMA má při datovám toku 128kbs lepši zvuk než mp3(ať už kodované LAMEm nebo Frauhofem nebo jak se ten fašoun píšecrashPC píše:Nejsem profik, ale par dni(tejdnu) sem si s tim s prateli hral a vsichni sme se shodli na lepsi kvalite MP3 pri nizzsich bitratech.
NOTE ACER TM 5720G (111) C2DM T7500 4GB HD2600 512MB
- NoTHX
- Středně pokročilý

-
- spirit64
- Mírně pokročilý