Projekt Andrej Eurocase

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

Radeon9550
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Radeon9550 »

tady je link na ty buzirky link
PROCA:IntelP42.8@3.4ghz-TT BigWater,LGA775,ASUS P5P800,512MBDDR 400 kingston,80GB Maxtor,Case:Mercury Elite prid.vetrak Arctic Fan 3,GeCube9550Gt 128MB-128bit-526/256(512) koupim pravou bocnici(Zpohledu ze predu) na tuto case http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?D ... d=18842945
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Projekt Andrej Eurocase

Příspěvek od ka-spel »

andrejP píše:Rozhodl jsem se že si trochu pohrahu s mojí Eurocaskou.Postupně udělám toto: Okno v levé bočnici (pravé sklo)
Vnitřní dvoubarevné LED osvětlení(Zeleno-modré nebo Žluto-červené)
Polepení celého PC Černou a stříbrnou tapetou
Zakrytí mechanik
Sepnutí kabelů pomocí barevných izolaček
Zrušeno -- Svítící napájecí konektory -- Zrušeno
Nový zdroj a lepší chlazení
Nožičky nebo kolečka pod case

Toto není sice foto mého PC ale foto úplně stejného Casu jen s rozdílem že to co je na ní tmavě modré mám já světle modré a vroubkované.Mám tam dvě mechaniky od shora pod sebou.

Obrázek
A co si od toho slibuješ? :lol:
andrejP
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od andrejP »

ka-spel píše:
andrejP píše:Rozhodl jsem se že si trochu pohrahu s mojí Eurocaskou.Postupně udělám toto: Okno v levé bočnici (pravé sklo)
Vnitřní dvoubarevné LED osvětlení(Zeleno-modré nebo Žluto-červené)
Polepení celého PC Černou a stříbrnou tapetou
Zakrytí mechanik
Sepnutí kabelů pomocí barevných izolaček
Zrušeno -- Svítící napájecí konektory -- Zrušeno
Nový zdroj a lepší chlazení
Nožičky nebo kolečka pod case

Toto není sice foto mého PC ale foto úplně stejného Casu jen s rozdílem že to co je na ní tmavě modré mám já světle modré a vroubkované.Mám tam dvě mechaniky od shora pod sebou.
A co si od toho slibuješ? :lol:
Cože? Co tím jako myslíš?
CPU: Intel Celeron D 335 2,8 GHz, Motherboard ECS 848P-A, 768 MB RAM, GPU: Inno3D GeForce 6600 256 MB, CD-RW, DVD-ROM, Harddisk Seageate Baracuda 80 GB, Case: Klasická Eurocase, Zvuk: Integrovaná Realtek AC97, Genius SW 5.1 Value, ADSL Modem Well Asu-8000
andrejP
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od andrejP »

Mno tak tady je fotka toho panelu.Není ale hotový.Je to zatím jen zásleoka s dírama a pod ní kupreid s dírama a zašroubovanejma spínačema a přepínačema.Není to obroušené ani moc zarovnané.Ještě budu nějak upravovat zasazení těch spínačů a přepínačů a pod každým bude popis a nad nimi budou červené 3mm LED Diody signalizující stav.Budou se s tím regulovat 3 přídavné ventilátory,vypíbat neon,LED osvětlení a tím posledním ještě nevím.

http://www.webandrej.ic.cz/panel1.JPG

P.S. Poradte mi prosím jak tam pod ty spínače nebo nad ně to je jedno dát nějaký popisy aby to bylo průhledný.Nevím vůbec jak na to.Zatím díky

//Stoobi - obrázek změněn na odkaz - příště by stačil menší...
CPU: Intel Celeron D 335 2,8 GHz, Motherboard ECS 848P-A, 768 MB RAM, GPU: Inno3D GeForce 6600 256 MB, CD-RW, DVD-ROM, Harddisk Seageate Baracuda 80 GB, Case: Klasická Eurocase, Zvuk: Integrovaná Realtek AC97, Genius SW 5.1 Value, ADSL Modem Well Asu-8000
Xan
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xan »

no dalo by se to vyříznout na ploteru ale neco by to stalo
andrejP
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od andrejP »

Xan píše:no dalo by se to vyříznout na ploteru ale neco by to stalo
Myslel jsem aby to nebylo finančně náročné.Nebo jak se tyto nápisy jinak dají udělat doma?
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

andrejP píše://Stoobi - obrázek změněn na odkaz - příště by stačil menší...
Sem se hodí nejlíp fotky tak 640x480 (do fóra) a max. 1024x768 (mimo). pro učely ukázky to myslím stačí 8-)
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

andrejP píše:Cože? Co tím jako myslíš?
No nějak jsem nepochopil smysl takových "světýlkových tuningů".
andrejP
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od andrejP »

ka-spel píše:
andrejP píše:Cože? Co tím jako myslíš?
No nějak jsem nepochopil smysl takových "světýlkových tuningů".
Každýmu se líbí něco jinýho.Tak to prostě je :)
andrejP
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od andrejP »

Prosím doporučte mi ještě něco co bych s tím casem měl udělat.Mě už nic nenapadá a pořád mi to připadá moc chudý.

Aktualní stav:

Okno v bočnici ( 100% )
Přestříkání case (100%)
Přídavná ventilace (50%)
Sepnutí kabelů (50%)
Přední panel s regulací otáček a vypínání osvětlení (25%)
Nožičky pod PC (80%)
Osvětlení case modrou katodou (100%)
Osvětlení case 4 červenými LED Diodami (10%)
Okénko v 5,25" pozici s podsvícením a ventilátorem (5%)

FOTO:

http://www.webandrej.ic.cz/tun1.JPG
http://www.webandrej.ic.cz/tun2.JPG
http://www.webandrej.ic.cz/tun3.JPG
Ossis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ossis »

andrejP píše:Prosím doporučte mi ještě něco co bych s tím casem měl udělat.Mě už nic nenapadá a pořád mi to připadá moc chudý.
IMHO by nebylo špatný stříknout mechaniky...
AMD Sempron 2500@2800+ (skt. A) | 768MB RAM CL2.5 | MSI KT6V Delta fisr | Palit GeForce 7600GT AGP [560/1400] - Accelero S1 rev.2 | WD Raptor 74GB | Fortron 450W | Genius HF-1250X
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Ossis píše:
andrejP píše:Prosím doporučte mi ještě něco co bych s tím casem měl udělat.Mě už nic nenapadá a pořád mi to připadá moc chudý.
IMHO by nebylo špatný stříknout mechaniky...
Byls rychlejší 8-)
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
andrejP
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od andrejP »

Trinom píše:
Ossis píše: IMHO by nebylo špatný stříknout mechaniky...
Byls rychlejší 8-)
No a co ty nápisy na nich a podobně? Jak se to stříká? Nikdy jsem to nědělal.
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Podle mě by to byl poměrně pěkně upravenej case, kdyby nebylo tak sprasený to okno. Osobně bych to teď vzal a rozdělal. Koupil Kouřový plexi a vyříznul krásnej obdelník se zaleštěnýma hranama a zaoblenými rohy ve větším rozměru, než je to okno. Jakoby ze zadní strany plexi stříknul černým sprejem menší lem, jestli mě chápeš, aby jsi tím vlastně zakryl ten hroznej řez a stříbrnými imbusy to přidělal na bočnici, ale zvenku. K tomu stylu by se to maximálně hodilo a bočnice by vypadala daleko lépe. Doufám, že jsi mě trochu pochopil.

A co se týká předku, tak ve spodní bych udělal rouru pro 120mm fan, okolo zakitoval do čista. Včetně té perforace v plastu. Mechaniky hodil rozhodně do stealth modu a disketovku min. stříknout.

Něco jako tady:
Obrázek
andrejP
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od andrejP »

Jj.To první chápu.Ale to druhý ne.Co to znbamená zakytrovat? Co je to stelh mod? Jsem asi lama ale fakt tohle nevím.
$luk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od $luk »

Stoobi píše:...bych udělal rouru pro 120mm fan...
...Stoobi má prostě rád velké díry :wink: , ale mohlo by to vypadat zajímavě.

Až na tu gumu kolem okna a jinou barvu mechanik je to vcelku dobré.
Ohledně stříkání mechanik: z disketovky odděláš přední panel se záklopkou a čudlík, pak odděláš tu záklopku (a dobře schováš pružinku, ale zas ne moc, abys ji pak našel). A z ostatních mechanik panel s čudlíkem. Pak ze všech panelů vyndej průhledný plast před LEDkou (pokud tam je). Povysuneš šuplíky, strčíš mechaniky do sáčku a necháš trčet jenom předek šuplíku, zafixuješ lepící páskou. A pak už to jenom stříkneš, podobně jako zbytek case. Dá se stříknout i celý šuplík, ale to už bys musel rozebrat mechaniku. Je to jenom hrubý popis, ale jistě to zvládneš. Nebo je můžeš schovat.
A s tím oknem fakt něco udělej, dost kazí celkový dojem.

2 Stoobi: ten výtvor na obrázku vypadá dost dobře, nemáš link na další?

// není to "kytrovat" ale "kitovat", neboli tmelit - co je to tmel snad víš. Mrkni na Stoobiho mody - odkazy má v podpisu. A stealth mechaniky jsou na první pohled neviditelné, jsou schované za záslepkou a vysunou se po jejím zmáčknutí.
andrejP
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od andrejP »

Moc se mi líbí ty Stoobiho mody.Hlavně ten Orange.Fakt závidím

Udělal bych to nějak takhle.Jelikož na druhé straně PC nbepoužívám bočnici a ani to neplánuju tak bych do ní vyřízl okno takovéhoto tvaru:

Obrázek

To bych měl řezat asi přímočarou piloun co? Nevím jestli bych ji někde sehnal a kupovat ji jen kvuli tomu fakt nechci.

S tím 120 mm ventilátorem v předu by to bylo dobrý.To a si udělám

S těma mechanikama.Kdybych je chtěl zakryvat tak bych musel nekde sehnat zaslepku do tyhle eurocaseky.Je tam taková prohnutá.Nevím jestli bych zrovna tuto sehnal.Disketovku nastříkám.

A kabely od zdroje asi sepnu tímhle:

Obrázek

Obrázek
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Jak tu píše Luk, tak zakitovat znamená zatmelit pomocí autokitu. Tedy taková pasta, která pak zatvrdne a může se normálně přetírat. Koupíš to v drogerii, smíchšá s tužidlem dle poměru a v co nejkratším čase naneseš na místo, kde to chceš kitovat. Po zatuhnutí to brousíš (nejdříve tak 80 na hrubo a pak tak 400-1000 do hladka). No a ve finále po nastříkání nepoznáš, že tam někdy byla díra.

Není to těžké a určitě by to ten case dost oživilo... :-D

//A co se týká těch mechanik, tak zajdi do nějakýho shopu s PC, určitě tam tyhle záslepky budou mít a nějaký ti nechaj. Pomocí tlustší oboustranné pásky to přilepíš na šiplík a nějak si pohraješ s tlačítkem. A máš Stealth mechaniku. Tady je link: http://www.multiplaycity.com/diy1/001/001diy.html

//A tady je dokaz na tutorial na ten case: http://www.mnpctech.com/mal.html
Naposledy upravil(a) Stoobi dne sob 10. pro 2005, 17:59, celkem upraveno 2 x.
Xan
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xan »

$luk píše:...2 Stoobi: ten výtvor na obrázku vypadá dost dobře, nemáš link na další?...
http://www.mnpctech.com/

jinak co je to za hadice na ty kabeli to sem jeste nevidel :?
andrejP
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od andrejP »

Xan píše:
$luk píše:...2 Stoobi: ten výtvor na obrázku vypadá dost dobře, nemáš link na další?...
http://www.mnpctech.com/

jinak co je to za hadice na ty kabeli to sem jeste nevidel :?
Zní to divně ale je to hadice z odkalovače do akvária.Odsává se tím bordel ze dna akvárka kterej nadělaj rybičky :-D

Všechny ty návrhy tady zní tak krásně ale je tady jeden problém.Všechno to něco stojí a mě je 15,živý mě rodiče a o case modingu si myslí toto: zbytečný nesmysl zabýrající čas a peníze.Talže od nich žádnou finanční podporu čekat nemůžu.Všechno hradím sám a všechno se blbě shání ale snad se mi z toho ještě něco povede udělat.Díky všem za návrhy.
Odpovědět

Zpět na „Projekty“