Asus M2N32-SLI /DLX /WE /PVE (AM2, nF590 SLI) - zkusenosti?

Základní desky firmy Asus a firmy MSI.

Moderátor: Eddward

reifik
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od reifik »

Jo,tohle tato deska často dělá.Zkus tam dát ty dva nové moduly a normálně PC používej,za několik dní přidej ty druhé dva.Případně je prostřídej ve slotech.
Já jedu na 3GB RAM,mám 32b XP Pro/kit2x1GB a 2x512MB/.Ty 512tky mám ve slotech 1 a 2 a gigové moduly v 3 a 4.Při obráceném osazení jsem měl ty chyby,co popisuješ ty.Modrá smrt a různé chybové hlášky.
jean
Nováček
Nováček

Příspěvek od jean »

tak uz sem na to asi prisel. zapomnel sem uvest, ze mi to nejelo na Vistach
zkusil sem se podivat do FAQ na strankach ASUSu a vse je zatim OK, uz po 4 dny se nestala zadna zvlastni vec

http://support.asus.com/faq/faq.aspx?SL ... I%20Deluxe

http://support.microsoft.com/kb/929777
CASE: Thermaltake VE7000BWS Soprano DX CPU: AMD Phenom II 940 BE MB: Gigabyte GA-MA790X-UD4 RAM: DDR800+ 4*1GB CL4 A-data HDD: Seagate Barracuda 7200.10 320GB SATAII VGA: Gainward GTX260 Golden Sample 896MB DVD-RW: Sony NEC Optiarc AD-7173S PSU: Corsair TX650 LCD: SAMSUNG 22" OS: WINDOWS VISTA HOME Premium 64bit
Corgan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Corgan »

Donald Duck píše:
fat4l píše:no..uvazujem o tom ze tam dam 1066 mhz ramky....a tie by som este trosku vyhnal hore....priznam sa..netaktoval som este AM2....tak preto sa pytam ako je riesena frekvencia ramiek...od coho zavisi...alebo sa da jednoducho zadat hodnota napr. 1100 MHz a je to....:)..dik..
No v BIOSu nenastavuješ přímo frekvenci, ale děličku CPU:RAM (je to myslím popsané někde tady na začátku tohoto threadu) a pak samozřejmě časování...
Jinak osobně bych do 1066MHz nešel (připadá mi to na AM2 zbytečné), a spíš bych koupil (jakože zítra si je jedu koupit :) ) tyto: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1 a snažil se je co nejvíc přetaktovat...
Presne tak. Ty A-data si jdu zitra koupit. tak uz se tesim az zapojim snad to bude bez problemu.
ASUS Crosshair IV Formula, AMD Phenom X6 3300MHz, 4x2048MB Kingston 1600Mhz, Gainward HD4870 GS
Corgan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Corgan »

Mam problem s deskou. Vedle zapojeni 4pinu do desky jsou dva vystupy na vetracky a ani jedne znich me nejde. driv sly a pak najednou slably casem a ted nejdou vubec. nevi nekdo cim to muze byt?

A jeste jedna vec. Priblizne pred tydnem sem se vratil domu a zjistil ze nejde pc tak se divam a zjistuju ze se mi rozpadl ramecek drzici chladic cpu. Mam http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... N0CD0008MV a utrhl mi zoubek na jedne strane. CHladic navic moc dobre nepasoval, strasne tezko sel pritahnout a cely se prohl vzdy. Tak ted ramecek povolil a praskl. na novy sem se vykaslal misto zoubku sem navrtal sroubek. ted cekam utrhnuti zobacku na druhe strane. :razz:
ASUS Crosshair IV Formula, AMD Phenom X6 3300MHz, 4x2048MB Kingston 1600Mhz, Gainward HD4870 GS
HokrMilan
Nováček
Nováček

Příspěvek od HokrMilan »

Mam desku M2N32 sli deluxe a mam tento problem.
Koupil jsem si 2 chadice (Artic cooling) 800-2000 RPM (Otacek) .Namontoval jsem je do meho Case a pripoji na konektory CHA_FAN1 a CHA_FAN2. Pak jsem zapnulk PC a sel do BIOSU, ale tam jsem zjistil ze nemohu nastavovat otacky manualne a ani je nejak zvysovat. Tudiz tyto vetraky mi jedou ted ani ne na polovic (1300 RPM) a ja u jednoho potrebuji nastavit alespon 1900 RPM poradte mi prosim jak bych toho mohl docilit diky vsem Milan.
fanax
Nováček
Nováček

Příspěvek od fanax »

Prosím poradte mi kde se nastavuje u teto desky HT dělička nikde to nemůžu najit v biosu nebo pod jaký nazvem to mám hledat?Chci taktovat a bez tohohle se nehnu když tak mi to napište polopatě prosííím
ASUS M2N32-SLI Deluxe ,CPU amd 64 x2 3600,256Mb Asus x1950 pro, 2paměti A-Data 1Ghz DDR2 800Mhz,200Gb HD Hitashi,200GB Hitashi sataII
spider-x
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spider-x »

Mám zapojený IDE disk a SATA disk.Chtěl jsem nastavit aby pc bootovalo z SATA disku.Myslím, že jsem to nastavil správně, ale pokaždé když to začne bootovat jakoby z toho disku tak mi to napíše , že chybí NTLDR soubor což nechápu jelikož vím , že NTLDR soubor si vytváří Windows v souvislosti s NTFS.Zajímavé, ale je, že když jsem si nainstaloval Windows na IDE disk a pak vybral při bootování Windows aby to bootovalo ty Windowsy na SATA disku tak to fungovalo normálně. Prosím o radu.
Corgan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Corgan »

fanax píše:Prosím poradte mi kde se nastavuje u teto desky HT dělička nikde to nemůžu najit v biosu nebo pod jaký nazvem to mám hledat?Chci taktovat a bez tohohle se nehnu když tak mi to napište polopatě prosííím
Jaký máš bios(verzi), protože mě se teď stalo že jsem nahral novější bios a zmizely mi některé položky v nastavovaní chipsetu a HTT se pěkně usadila na 200 ikdyž by měla byt 1000.
Hony
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hony »

Mám tuhle desku a mám problém s hdd samsung 403LJ po zapnutí trvá strašně dlouhu než disk deska zdetekuje pokud pc restartuju v pohodě jen když vypnu, a ještě jeden asi softwarový problém ve win xp mně v trayi ukazuje tento disk jako odpojitelné zařízení jako u flash disku,neví někdo ? dík
Hony
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hony »

Tak odpovím si sám :) problém s odpojitelným zařízením byla moje chyba, nainstaloval jsem totiž ide software k desce, nicméně problém s načítáním disku stále přetrvává tak kdyby někdo věděl tak napište dík
ASUS M2N32-SLI,Athlon X2 4000+,2GB DDR2 ADATA extreme,club 3D HD3870 +,Samsung 400GB 16mb,Nec NR-7900A,Teac DV-W516G ,WiFi net,Logitech mx 518+Qck
Corgan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Corgan »

Tak konecne sem se dockal. Novy bios se dnes objevil na strankach asusu. Konecne opravili chybny bios 1503 a hlavne chybu kdy HTT bylo stale 200Mhz. Snad bude vse uz vporadku.
Corgan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Corgan »

Zdravím. sem tu zase. Mam problem s deskou a pretaktovanim. Kdyz ve Winu pretaktuju procesor a pameti tak jede vsechno vporadku stabilne. ale kdyz restartuju nebo vypnu pc tak po zapnuti nenabehne ani bios. musim ho znovu restartovat a pak mi naskoci hlaska o chybe biosu. a musim vratit nastaveni na Default. pak az muzu pustit pc aby najel do win. a tam si to zase pretaktovat. Nevi nekdo cim to muze byt? Diky moc
Samec
Nováček
Nováček

Příspěvek od Samec »

Mám problém s touto deskou - sestava: DIMM DDR2 1024MB 800MHZ Kingmax, CPU AMD ATHLON 64 X2 5200+ EE BOX socket AM2, GK 7600GT čas od času na chvíli zamrznel a pak se opět rozjede, nej. verze BIOSU. Pomoc pleas.
Corgan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Corgan »

Víš jistě že to je deskou? Zkoušel si přeinstalovat Win?
Samec
Nováček
Nováček

Příspěvek od Samec »

ano a mám tam daný Visty Ult. Desku má bez orig. ovladačů nějaké jsem stáhnul, ale hlásí mě to chybu upnul by mě někdo kde desku má orig.ovladče co k desce jsou na CD. THX
elone
Nováček
Nováček

Příspěvek od elone »

Samec píše:ano a mám tam daný Visty Ult. Desku má bez orig. ovladačů nějaké jsem stáhnul, ale hlásí mě to chybu upnul by mě někdo kde desku má orig.ovladče co k desce jsou na CD. THX

a co tak skusit :
http://support.asus.com/download/downlo ... uage=en-us
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Zkusit to může, ale většinou ti nikdo neodpoví... :(
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
spider-x
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Asus M2N32-SLI /DLX /WE /PVE (AM2, nF590 SLI) - zkusenosti?

Příspěvek od spider-x »

1) Chtěl bych se zeptat jestli je možné, když jsem z počítače kde je tahle deska udělal AP tak aby fungoval internet přes WLAN ikdyž by byl počítač vypnutý nebo v hybernaci.
2) Vpodstatě to samé , ale na síťové kartě. (internet z jedné sítě do druhé přes síťovou kartu) .Myslím, že jsem někde četl , že to ta deska umí , ale nejsem si jistý.
spajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajk »

Cau

Nevim jestli sem slepej ale nemuzu najit v biosu polozku na zapnuti AHCI modu u SATA disku. Nevite jestli po me budou chtit Winy disketu s driverama pro SATA disky? Mam verzi Deluxe.
Mam jeden ze starsich biosu, ale nezda se me ze by update pridal polozku k nastaveni AHCI.

edit: Tak update na nejnovejsi bios nepomohl.

Za pomoc dekuji.
Nic
Zdenek2106
Nováček
Nováček

Příspěvek od Zdenek2106 »

Potřebuji poradit, mám tuto desku s procesorem Athlon 4600 - dvoujádro... CPU-Z mi ukazuje frekvenci HT 200MHz. V biosu jsem zkoušel auto i manuální nastavení - bezvýsledně. V jiné desce CPUZ ukazoval správné hodnoty, subjektivně však není znát rozdíl v rychlosti PC...Je chyba v CPU-Z ? Díky
Odpovědět

Zpět na „Asus a MSI“