Gigabyte 965P-DS4 (775, P965 + ICH8R)

Základní desky firmy ASRock a firmy Gigabyte.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

Onion píše:Zdravim,
mam take tuhle desku.
Zaznamenal jsem vsak par problemu (je mozne ze jsou zpusobene spatnym nastavenim ... tezko rict, protoze pisu sem :P ):

Mam disk WD2500KS a burst speed v HD tachu se pohybuje okolo 165MB/s (bez OC). Kdyz zvysim FSB na cca 300MHz spadne rychlost disku na 150MB/s. Kdyz FSB snizim a dam misto defaultnich 266MHz jen 250MHz tak uz mam burst speed 177MB/s - popravde receno tohle celkem dost nechapu.
screen z HDTachu: http://www.kulomet.net/DS4/hdtach-WD250 ... FSB250.png
btw a na co ti je rychlost burstu prosimte? :roll:
Onion
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Onion »

Highlander píše:
Onion píše:Zdravim,
mam take tuhle desku.
Zaznamenal jsem vsak par problemu (je mozne ze jsou zpusobene spatnym nastavenim ... tezko rict, protoze pisu sem :P ):

Mam disk WD2500KS a burst speed v HD tachu se pohybuje okolo 165MB/s (bez OC). Kdyz zvysim FSB na cca 300MHz spadne rychlost disku na 150MB/s. Kdyz FSB snizim a dam misto defaultnich 266MHz jen 250MHz tak uz mam burst speed 177MB/s - popravde receno tohle celkem dost nechapu.
screen z HDTachu: http://www.kulomet.net/DS4/hdtach-WD250 ... FSB250.png
btw a na co ti je rychlost burstu prosimte? :roll:
Burst je pouze prikladem. Samozrejme, ze se meni v danem procentualnim pomeru i ostatni slozky - napr. sekvencni cteni
CPU Core 2 Duo E6300 @ 3.15GHz (7x450MHz)/1.28V (CoreTemp: Load->52°C / Idle->40°C ) :: Cooler Scythe SCINF-1000 Infinity :: MB Gigabyte GA-965P-DS4 (BIOS: F6b) :: RAM 1024MB DDR II PC800 Corsair TWIN2X1024A-6400 @ 5-5-5-15/1.9V :: GPU Asus GF7900GS :: CASE Thermaltake Armor 8000BWS :: HDD WD2500KS (250GB WD) + ST3120026A (120GB seagate) :: PSU Seasonic S12-500
bhe
Nováček
Nováček

Příspěvek od bhe »

takze jsem fsb pretocil na klasickych 400 a zadneho piskani jsem si nevsiml, uvidim jestli se neozve az po case... nicmene deska je supr :p

EDIT: tak jsem to zakrikl, sice nic nepiskalo kdyz sem obe jadra vytizil prime95, ale kdyz jsem zobrazil/schovaval okno mirandy (klikanim na ikonu v systrayi) tak se vzdycky ozval pisknuti, je to slabe ale zatim mam case na stole, takze to jde slyset.... vubec mi to nejde do hlavy, jeste to prozkoumam:)

EDIT2: mi to pripada ze to dela pc speaker, mozna tam tim pretaktovanim leze nejake ruseni, ja ho zitra odpojim...
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

Tres_Deliquentes píše:nebo me alespon navest na nejaky link, kde by byly vysvetleny jednotlive nastaveni pro BIOS. THX
Popis taktování + článek 1 a článek 2 + recenze základní desky Gigabyte by ti měly dát určitou dávku přehledu v nastavení.
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
Treglis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Treglis »

bhe píše:takze jsem fsb pretocil na klasickych 400 a zadneho piskani jsem si nevsiml, uvidim jestli se neozve az po case... nicmene deska je supr :p

EDIT: tak jsem to zakrikl, sice nic nepiskalo kdyz sem obe jadra vytizil prime95, ale kdyz jsem zobrazil/schovaval okno mirandy (klikanim na ikonu v systrayi) tak se vzdycky ozval pisknuti, je to slabe ale zatim mam case na stole, takze to jde slyset.... vubec mi to nejde do hlavy, jeste to prozkoumam:)

EDIT2: mi to pripada ze to dela pc speaker, mozna tam tim pretaktovanim leze nejake ruseni, ja ho zitra odpojim...
Toho piskani u Mirankdy jsem si vsiml taky, mam DS3. Nejdriv me to docela vylekalo, ale kdyz jsem zjistil ze je to pouze u Mirandy a jinyho softu ne, usoudil jsem ze to asi bude speaker a mozna je to v Mirande umyslne.
CPU: Intel Core 2 Duo E6300@2.33GHz 1.25V, Cooler: Arctic Cooling Freezer 7 PRO, MB: Gigabyte P965-DS3 (F10), NB Cooler: Noctua NC-U6, Case: CoolerMaster Centurion 520, Power Supply: LC Power LC6550G-v2.0 550W, RAM: Geil 2x1024MB DDR2 800@1000, VGA: Leadtek Winfast PX7900GT TDH Extreme 256MB, TV: Leadtek WinFast TV2000 XP Expert, Audio: Creative Sound Blaster Audigy 4 @ GENIUS Home Theater SW-5.1 HT, HDD: Seagate Barracuda 7200.10 320GB SATA300 16MB cache, Maxtor DiamondMax 10 120GB ATA133 8MB cache, Drives: DVDRW Lite-ON SOHW 1273S, Monitor: Samsung SyncMaster 205BW, Keyboard: Chicony KBP-0108 Multimedia Keyboard, Mouse: MS Wirelles Optical Mouse Tilt Wheel, OS: Micorsoft Windows Vista Business 32bit
Bala
Nováček
Nováček

Pískání

Příspěvek od Bala »

Čau lidi,
jak je to tedy s tím pískáním. Docela by mě to zajímalo, protože uvažuji, že si tuto desku pořídím. Nemohl by někdo, komu se to projevuje zjistit, jestli ten zvuk opravdu vychází z MB a ne ze zdroje, nebo jiné komponenty a jak často se to projevuje?

Díky
bhe
Nováček
Nováček

Re: Pískání

Příspěvek od bhe »

Bala píše:Čau lidi,
jak je to tedy s tím pískáním. Docela by mě to zajímalo, protože uvažuji, že si tuto desku pořídím. Nemohl by někdo, komu se to projevuje zjistit, jestli ten zvuk opravdu vychází z MB a ne ze zdroje, nebo jiné komponenty a jak často se to projevuje?

Díky
jak jsem uz psal u me konkretne sem si toho vsiml jen u te mirandy, kdy to kratce piskne kdyz se ukaze/skryje okno. Jinak u niceho jinyho (hry, testy,..) to nedela, mam to ale pretaktovani jen od vcera takze zas tolik sem toho nestihl... dnes vecer odpojim pc speaker pac mozna to dela on

mmm jinak taky me napadlo jestli to tam neni umyslne, ale pred pretaktovanim jsem si toho nevsiml...
TOPIČ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TOPIČ »

Bala píše:Čau lidi,

Díky
Doporujucuju vsem si tento dred precist od zacatku o piskani se tu toho napsalo uz dost.
Bala
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bala »

To je sice pravda (mimochodem topic jsem od začátku samozřejmě četl), ale někteří tu psali, že si nejsou jisti, jestli pískání nevychází ze zdroje nebo speakeru, tak by to jen chtělo upřesnit, aby nedocházelo k mystifikacím...
Onion
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Onion »

Planuju reinstall winu kvuli instalaci AHCI driveru, nejsou mi ale jasne dve veci:
1) na webu gigabyte je jsou ke stazeni dva ovladace
jeden GIGABYTE SATA2 RAID Driver
druhy Intel ICH8R
nejsem si ale jisty ktery z nich stahnout, predpokladam ze prvni se vztahuje k purpurovym portum na mainboardu a druhy k oranzovym, nevite nekdo jaky je v nich vlastne rozdil ?

2) prinasi AHCI driver vubec nejake zvyseni rychlosti? Mam ted se SATA300 diskem (WD2500KS) v HDtachu prumernou rychlost kolem 50MB/s (a burst speed kolem 165MB/s) coz se mi zda celkem malo - je mozne ze to je zpusobeno nenainstalovanym AHCI driverem pri instalaci winu? :oops:

Predem diky za rady.
CPU Core 2 Duo E6300 @ 3.15GHz (7x450MHz)/1.28V (CoreTemp: Load->52°C / Idle->40°C ) :: Cooler Scythe SCINF-1000 Infinity :: MB Gigabyte GA-965P-DS4 (BIOS: F6b) :: RAM 1024MB DDR II PC800 Corsair TWIN2X1024A-6400 @ 5-5-5-15/1.9V :: GPU Asus GF7900GS :: CASE Thermaltake Armor 8000BWS :: HDD WD2500KS (250GB WD) + ST3120026A (120GB seagate) :: PSU Seasonic S12-500
TiborM
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TiborM »

Onion píše:Planuju reinstall winu kvuli instalaci AHCI driveru, nejsou mi ale jasne dve veci:
1) na webu gigabyte je jsou ke stazeni dva ovladace
jeden GIGABYTE SATA2 RAID Driver
druhy Intel ICH8R
nejsem si ale jisty ktery z nich stahnout, predpokladam ze prvni se vztahuje k purpurovym portum na mainboardu a druhy k oranzovym, nevite nekdo jaky je v nich vlastne rozdil ?

2) prinasi AHCI driver vubec nejake zvyseni rychlosti? Mam ted se SATA300 diskem (WD2500KS) v HDtachu prumernou rychlost kolem 50MB/s (a burst speed kolem 165MB/s) coz se mi zda celkem malo - je mozne ze to je zpusobeno nenainstalovanym AHCI driverem pri instalaci winu? :oops:

Predem diky za rady.
Treba stiahnut driver z www.Intel.com, na www.gigabyte.com.tw je uz starsi, tu je link:

Kód: Vybrat vše

http://downloadfinder.intel.com/scripts-df-external/filter_results.aspx?strTypes=all&ProductID=1809&OSFullName=Windows*+XP+Professional&lang=eng&strOSs=44&submit=Go%21
Podla readme.txt treba extrahovat subory, tie potom nakopiruj na disketu . Pri instalacii Windows XP stlac F6.
Pozor!!! Vyber RAID driver, nie AHCI driver (ten je urceny pre 64bit Windows)

Co sa tyka AHCI tak ti pojde SATA disk nativne, vyuzijes vsetky moznosti ktore ponuka SATA, malo by dojst aj k miernemu zvyseniu vykonu.

Co sa tyka Gigabyte SATA radica, ten ide cez PCI Expres zbernicu, preto by som radsej pouzil tie zlte porty ktore su pripojene priamo k radicu na Intel ICH8R. Ale mam taky dojem ze bude pytat aj ovladac k tomu Gigybyte radicu, ten som pouzil z CD k mainboardu (doinstalujes priamo vo Windows, nie pri instalacii)
Tres_Deliquentes
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tres_Deliquentes »

prf.KuBA píše:
Tres_Deliquentes píše:nebo me alespon navest na nejaky link, kde by byly vysvetleny jednotlive nastaveni pro BIOS. THX
Popis taktování + článek 1 a článek 2 + recenze základní desky Gigabyte by ti měly dát určitou dávku přehledu v nastavení.
Dekuju za odkazy, ale ty uz jsem vsechny cetl a HLAVNE se v nich nepise, proc mi PC ani nenabehne , kdyz zvysim FSB ze 400 na 401MHz. Neumim si to vysvetlit jinak, nez ze mam nekde neco spatne nastaveneho, protoze RAM viz. podpis by mely zvladat rozhodne vyssi frekvence, nez 800MHz. :wink:
Zapomel jsem dodat, ze pri OC na 400MHz je PC naprosto stabilni i po dlouhodobych testech
CPU INTEL Core 2 Duo E6600 2.40GHz @3,6GHz(1,45V) (Cooling TT-Big Typhoon 27C@37C), MB GB 965P-DS4, RAM GEIL 2GB (2x1GB) 800MHz Ultra (4-4-4-12)(+0,35V), GPU ATI Radeon X1950 XTX , HDD 4xSeagate 320, 320, 320, 160GB/8MB SATA II, SOUND CARD Creative SB Audigy4, DVD±RW LG Black, Light Scribe, CASE TT Shark, AEROCOOL PowerWatch, Cerny, 4xFan, POWER SUPPLY Enermax Liberty v2.2 500W, LOGITECH diNovo Media Desktop Laser CZ Bluetooth, SOUND SYSTEM GENIUS SW 5.1HT, LCD LG245WP
Ghost_svk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ghost_svk »

to Tres_Deliquentes:

Neivem asi si skusal ale mna napadlo len toto:
Skus zmenit casovanie pamati na 5-5-5-12
Pridaj napatie na chipsete
Ja mam E6300 momentalne idem na 400FSB ale skusal som aj 430FSB bez zmeny napatie a secko slo ok.

Teraz jedna sranda pre majitelov tejto dosky (ak poznate tak neva :-D )
Minule som sa hrabal v biose a nasiel som zaujimavu polozku.Podla nej sa da nastavit zapinanie celeho pc cez klavestnicu (pripadne dvojklikom mysky).Ak mate na klavestnici tlacidlo POWER tak ked nastavite v BIOSE polosku Keyboard 98 tak sa vam bude dat pc zapinat bez toho aby ste sa dotkli bedne.Ked pridem domov tak upresnim tu polozku v BIOSe lebo som momentalne v skole.Zatal som z doskou maximalne spokojny 8-)

EDIT: Tak kto nevie kde to je tak je to sem :
Power Management -> Power On By Keyboard -> Keyboard 98
Naposledy upravil(a) Ghost_svk dne sob 7. říj 2006, 21:51, celkem upraveno 2 x.
TOPIČ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TOPIČ »

Novy BetaBIOS - F6b link: http://www.jzelectronic.de/jz2/index.php

1. Features´System Voltage Control´ Standard jetzt Manuell
2. Features´Robust Graphics Booster´ entfernt
3. Fix Boot SATA DVD Laufwerk am ICH8R mit RAID
4. Fix Brennen SATA DVD-RW am JMicron
5. Fix SmartFAN Control bei QST (Auto/Legacy fehlt noch... ist in Arbeit)
6. Fix Strg+I (Ctrl+I) mit USB Tastatur
Onion
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Onion »

TiborM píše: Treba stiahnut driver z www.Intel.com, na www.gigabyte.com.tw je uz starsi, tu je link:

Kód: Vybrat vše

http://downloadfinder.intel.com/scripts-df-external/filter_results.aspx?strTypes=all&ProductID=1809&OSFullName=Windows*+XP+Professional&lang=eng&strOSs=44&submit=Go%21
Podla readme.txt treba extrahovat subory, tie potom nakopiruj na disketu . Pri instalacii Windows XP stlac F6.
Pozor!!! Vyber RAID driver, nie AHCI driver (ten je urceny pre 64bit Windows)

Co sa tyka AHCI tak ti pojde SATA disk nativne, vyuzijes vsetky moznosti ktore ponuka SATA, malo by dojst aj k miernemu zvyseniu vykonu.

Co sa tyka Gigabyte SATA radica, ten ide cez PCI Expres zbernicu, preto by som radsej pouzil tie zlte porty ktore su pripojene priamo k radicu na Intel ICH8R. Ale mam taky dojem ze bude pytat aj ovladac k tomu Gigybyte radicu, ten som pouzil z CD k mainboardu (doinstalujes priamo vo Windows, nie pri instalacii)
diky za tip, netusil sem ze na intel webu se nachazi novejsi verze ;)

btw. zkousel jsem SpeedFan a z neznameho duvodu u ventilatoru ukazuje naproste nesmysly a o jejich regulaci taky nemuze byt rec :(
Ghost_svk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ghost_svk »

TOPIČ píše:Novy BetaBIOS - F6b link: http://www.jzelectronic.de/jz2/index.php

Tak co mas ho vyskusany? Ide ti uz SMART FAN v ET5?
Ja nejako tie beta biosy nerad skusam.Aj ked mozu byt dobre...
Tusim ze oficialny BIOS je F5 len, su dako pozadu....
Bartek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bartek »

Ghost_svk píše:
TOPIČ píše:Novy BetaBIOS - F6b link: http://www.jzelectronic.de/jz2/index.php

Tak co mas ho vyskusany? Ide ti uz SMART FAN v ET5?
Ja nejako tie beta biosy nerad skusam.Aj ked mozu byt dobre...
Tusim ze oficialny BIOS je F5 len, su dako pozadu....
Ja uz ho mam nahrany. Ale nejak ted bios zacal hlasit ze mam spatny system voltage. SMART FAN v ET5 funguje, ale naproti nefunguje C.I.A
CPU: C2D E6300 1800@2800+AC Frezzer MB: GIGABYTE P965 DS-4 RAM: Geily 2x512MB@NonOC GK: ATi Radeon X1900XT 512MB+AC S1
Ghost_svk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ghost_svk »

C.I.A mam na salame ten aj tak skoro nikto nepouziva.Co ten system voltage? Zdvihlo sa napatie? ci jako....Smart fan teda frci? to by sa mi siklo.
Bartek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bartek »

Smart fan funguje. Ale proste ta hlaska v biose me stari. Z napajenim se nic nestalo. Ale ty mas Fortona tak to skus. Treba ta hlaska je kvuli LC Poweru.
CPU: C2D E6300 1800@2800+AC Frezzer MB: GIGABYTE P965 DS-4 RAM: Geily 2x512MB@NonOC GK: ATi Radeon X1900XT 512MB+AC S1
Ghost_svk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ghost_svk »

Bartek píše:Smart fan funguje. Ale proste ta hlaska v biose me stari. Z napajenim se nic nestalo. Ale ty mas Fortona tak to skus. Treba ta hlaska je kvuli LC Poweru.
No dost mozne ale zatial este pockam pokial sa neozvu ostatni s tymto BIOSom.

BTW: na ddworlde ma teraz niekedy byt recenzia tejto dosky.Uz sa tesim :)
Som zvedavy ake ocenenie dostane.
Odpovědět

Zpět na „ASRock a Gigabyte“