Maximální bezpečná teplota pro Core2Duo

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

Sundavat IHS lidi nebudu.....nejsem psychopat jako na XS foru abych jen tak z nudy nicil procak za 9K kvuli 20 mhz navic....

Mam doma jednu E6600 kterou jsem vylapoval a mam o cca 8-9 stupnu lepsi teploty.Ale proste jako ze nedokazu uchladit na 3.6ghz nelapovanou E6600 pri def napeti s Ninjou je me zahadou :(
Jeste vic nechapu ze se me kompl ani nezapne na te frekvenci s tou Ninjou! to neni normalni ze ?...kdyz tam dam zpatky WB tak to nabehne uplne normalne...
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

co je u tebe defultni Vcore?
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

h4__ píše:co je u tebe defultni Vcore?
1.325V v biosu...v realu 1.28V u Asusu a 1.27V u gigabytu ? ......

Ale chapes proste to ze se me ten kompl ani nezapne ?kdyz stahnu frekvenci na 3.5 ghz tak se to zapne ale v idlu mam hnedka 75 stupnu s Ninjou....
Kdyby to nabehnulo a hnedka to chciplo diky prehrati tak to pochopim....ale ani na jedne desce se to ani nehne(ani vetracky se nepohnou).Jakmile nasadim vodu tak pohodicka a muzu si taktovat az do 4.3 ghz.....

Treba kdyz vypnu cerpadlo u vodnika tak nez se ten blok rozpali na nejakou teplotu to hodne dlouho trva....Treba u vodnika nemusim mit vubec zapnuty cerpadlo a kompl me nabehne v pohode na 4 ghz ...akorat se teda za cca 30s prehreje a chcipne ale aspon se zapne.
jessie.james
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jessie.james »

Highlander píše:Mam doma jednu E6600 kterou jsem vylapoval a mam o cca 8-9 stupnu lepsi teploty
jak jsi to prosim lapoval? nejaky special postup? ta teplota o 8-9°C klesla s vodou nebo s Ninja chladicem. uvazuji totiz taky, ze bych IHS vylapoval, ovsem jestli mi to ubere 2°C, tak na to kaslu. tech 8-9°C jak rikas je uz zajimavych.
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

jessie.james píše:
Highlander píše:Mam doma jednu E6600 kterou jsem vylapoval a mam o cca 8-9 stupnu lepsi teploty
jak jsi to prosim lapoval? nejaky special postup? ta teplota o 8-9°C klesla s vodou nebo s Ninja chladicem. uvazuji totiz taky, ze bych IHS vylapoval, ovsem jestli mi to ubere 2°C, tak na to kaslu. tech 8-9°C jak rikas je uz zajimavych.
ta teplota klesla s vodou.....s ninjou nevim tu jsem dostal az po tom co jsem mel cpu vylapovanej....

normalne jsem to brousil na rovnym skle s lestici pastou(brusnej papir na vodu od 400 do 1500)
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radekhulan »

Tak jsem vyhodil Scythe Ninja, nainstaloval Thermalright SI-128, a jsem velice spokojen, 37C na jádře při 3600MHz považuji za velice zdařilý CPU :-) Navíc Thermalright SI-128 přímo fouká i na NB, takže je to řádově lepší i pro NB.

Obrázek

Jinak řečeno, tento chladič mohu maximálně doporučit:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=40712
l0k2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od l0k2 »

Tiez si myslim ze niet nad chladice ktore fukaju smerom na dosku... Clovek zabije 2 muchy jednou ranou.

To Highland..: to mas taky rozdiel, ze s vodnikom ho supnes az na 4,3GHz a bez neho si neskrtnes? sa mi to zda trosku divne, prejdu ti na tom nejake testy?
MB: Gigabyte X58A-UD7 *CPU: W3550(i7-950)@4,6GHz (SuperPI 8,860s) 1,6vCore with Alphacool *RAM: DDR3 3x2 GB 1600Mhz Kingston ® *VGA: GTX470 1,28GB (EK Waterblock) *HDD: SSD120GB+2TB (silentmaxx) *OS: Windows 7 Pro x64 *Audio: Creative Sound Blaster X-Fi *Zdroj: ZM-850HP, http://www.pc.aim.sk http://www.history.aim.sk http://www.water.aim.sk
Lan PC:
MB: Gigabyte G41M mATX *CPU: E8500 *RAM: DDR2 2x2 GB 800Mhz Apacer ® *VGA: G92-GTS 512MB *HDD: 1TB *OS: Windows 7 *Audio: Creative Sound Blaster Live!
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

to RH: to jsou teploty v idle předpokládám?

a to s tim lapovánim je zajímavý, ten rozdíl bude znát když moje grafárna má v burnu 40°C a procák 46°C tak je jasný že je někde chyba
[CZ]Airwolf[OC]
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od [CZ]Airwolf[OC] »

No s defaultnim VCore se ty idle teploty ukazuji hezky. Co takhle OC se zvednutou voltazi ? To uz ty teploty tak hezke nebudou ze ?
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radekhulan »

[CZ]Airwolf[OC] píše:No s defaultnim VCore se ty idle teploty ukazuji hezky. Co takhle OC se zvednutou voltazi ? To uz ty teploty tak hezke nebudou ze ?
A ty znáš E6600, který udělá 3600MHz (50% overclock) na default napětí? ;-)
Satiriasis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Satiriasis »

RH: Tobe tedy to CPU běží na 3600Mhz s def. nap? To je hodne masakrozni kousek. Zkus výš. Jinak ten chladič vypadá pěkně,ale je už dost drahej... Ja asi pujdu do Thermaltake BigTyphoon. Jinak pokud nekdo uvažujete si pořídit na C2D třeba nejakej starší ZalmanCNPS7700Cu ,tak to nedoporucuji. Na taktovaní je naprosto nevhodný. Viz moje teploty v zátěži(a to mam v bedne masakrozní airflow)
[CZ]Airwolf[OC]
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od [CZ]Airwolf[OC] »

radekhulan píše:
[CZ]Airwolf[OC] píše:No s defaultnim VCore se ty idle teploty ukazuji hezky. Co takhle OC se zvednutou voltazi ? To uz ty teploty tak hezke nebudou ze ?
A ty znáš E6600, který udělá 3600MHz (50% overclock) na default napětí? ;-)
Kolega ma takovy kousek. Nic zvlastniho na tvem kusu nevidim. Prumerny kus, pokud nepredvedes vyssi OC.
elpsycho
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od elpsycho »

Satiriasis píše:RH: Tobe tedy to CPU běží na 3600Mhz s def. nap? To je hodne masakrozni kousek. ...
Spíš než že by se chlubil procesorem to znamená, že Core Temp ukazuje koniny, dyť se podívej na svůj vlastní screenshot s 1.0000V :wink:
Satiriasis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Satiriasis »

Jo ja vim... Ja neusuzoval podle screenshotu. Ale podle toho, ze rikal ze mu bezi na def. volt na 3600Mhz... Tedy uplne zpocatku rikal 1.42v.. CoreTemp ukazuje chujoviny stejne jako vetsinou CPUz
l0k2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od l0k2 »

Na menej ako 1,4V sa to stava nestabilnym, sa urcite pomylil, default pri takej frek. nehrozi :fear:
MB: Gigabyte X58A-UD7 *CPU: W3550(i7-950)@4,6GHz (SuperPI 8,860s) 1,6vCore with Alphacool *RAM: DDR3 3x2 GB 1600Mhz Kingston ® *VGA: GTX470 1,28GB (EK Waterblock) *HDD: SSD120GB+2TB (silentmaxx) *OS: Windows 7 Pro x64 *Audio: Creative Sound Blaster X-Fi *Zdroj: ZM-850HP, http://www.pc.aim.sk http://www.history.aim.sk http://www.water.aim.sk
Lan PC:
MB: Gigabyte G41M mATX *CPU: E8500 *RAM: DDR2 2x2 GB 800Mhz Apacer ® *VGA: G92-GTS 512MB *HDD: 1TB *OS: Windows 7 *Audio: Creative Sound Blaster Live!
elpsycho
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od elpsycho »

Satiriasis píše:Jo ja vim... Ja neusuzoval podle screenshotu. Ale podle toho, ze rikal ze mu bezi na def. volt na 3600Mhz... Tedy uplne zpocatku rikal 1.42v.. CoreTemp ukazuje chujoviny stejne jako vetsinou CPUz
Dyť nikde nepíše, že by mu to běželo na default Vcore, podle všeho se jen svojí řečnickou otázkou podivuje nad tím, že si to myslíš...
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

no ted je jeste otazka zda ofukovat MB teplym vzduchem je vyhoda nebo ne
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

ano
l0k2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od l0k2 »

Urcite nie je az tak teply a za dalsie tam dochadza k prudeniu vzduchu co urcite ma svoje opodstatnenie.
Lan PC:
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

Jakýkoliv proud vzduchu odvede teplo vycházející z pasivu, čím chladnější tím lepší, ale i teplý vzduch vytářené teplo odfoukne pryč.
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“