Gigabyte 965P-S3 (775, P965 + ICH8)
Moderátor: Eddward
- koudydoudy
- Nováček
-
časování pamětí na GIGABYTE GA-965 P-S3,rev.1
prosím o radu,koupil jsem si tuto desku a zaboha nemůžu v biosu najít položku časování pamětí,zkoušel jsem i flashnout bios,ale je to stejné,deska stála 3000 kč,což si myslím není až tak málo,je tam kde co,ale taková základní věc jako je časování pamětí tam nemůžu najít.máte někdo zkušenosti s touto deskou?????
- Hosenfeld
- Začátečník
Do do nastavení časování pamětí se dostaneš když stiskneš Ctrl+F1. Jinak o tutý desce tu už vlákno je http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=74664&start=0, takže je zbytečný zakládat nový. Takže zde nejspíš LOCK.
MB: ASUS P8Z77-V LX | CPU: Intel® Core™ i5-3570K | RAM: 8x2GB DDR3 1600MHz Kingston | GPU: Gigabyte GTX680 | HDD: SSD Intel320 120GB+ 3TB HDD | Zdroj: Seasonic 620W | Case: Thermaltake Matrix VX VD3000BWA | Monitor: Dell U2410 | Sound: Creative X-Fi XtremeGamer
- koudydoudy
- Nováček
-
- tysekma
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
hele,jsem strašný tele. Kolik fanu se da do teto desky zapojit????
CPU:Intel core 2 duo E6300, MB:Gygabite S3-P965, RAM: Kingmax 800Mhz 2x512 + 2x1GB A-DATA 800Mhz, VGA:Sparkle GeForce 7900GT,HDD: WD 250GB, DVD-RW LITE-ON ,zdroj: forton 400W ,Case: GMC H-60,monitor: LCD 19" samsung 940BF, gamepad:Logitech Wingman RumblePad II
- bmX
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Holda
- Středně pokročilý
a jses si jistej, ze si fakt hledal a netahas nas za nos?
hned prvni odkaz v googlu a primo sem....
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=72659
hned prvni odkaz v googlu a primo sem....
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=72659
.
- Petrrr
- Nováček
-
bootování z CD
Mám tuhle desku, ale nedaří se mi nainstalovat Win XP. Když v BIOSu nastavím boot z CD, vypíše Boot from CD/DVD:, ale vzápětí nahlásí chybu Disk boot failure. CD je v pořádku, na jiném PC bootuje normálně, mechaniky jsem zkoušel dvě. Netušíte někdo kde hledat chybu?
Předem dík
Předem dík
- Petrrr
- Nováček
-
high speed dram dll setting
Nevím, jestli sem ještě někdo chodí, ale snad někdo nakoukne.
Netušíte, co znamená volba viz předmět v BIOSu?
Netušíte, co znamená volba viz předmět v BIOSu?
- Petrrr
- Nováček
-
Re: bootování z CD
Tak budu dál pěstovat samomluvu v tomhle vlákně a napíšu co jsem zjistil.Petrrr píše:Mám tuhle desku, ale nedaří se mi nainstalovat Win XP. Když v BIOSu nastavím boot z CD, vypíše Boot from CD/DVD:, ale vzápětí nahlásí chybu Disk boot failure. CD je v pořádku, na jiném PC bootuje normálně, mechaniky jsem zkoušel dvě. Netušíte někdo kde hledat chybu?
Předem dík
Problém je v nastavení SATA módu. Pokud nastavím na IDE, z CD nebootuje a vypadá to jak je uvedeno výše, a to jak ve žlutých(ICH8) , tak ve fialových(GSATA) konektorech, pokud nastavím AHCI, normálně z CD nabootuje a spustí se instalace.
Tohle přeci není normální chování ne? Myslíte, že je to HW problém na reklamaci, nebo mám někde jěště něco nastavit? BIOS mám poslední F8, mám třeba zkusit starší?
- kubis
- Nováček
- Fatix
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
- kubis
- Nováček
- kminek
- Nováček
-
Gigabyte GA-965P-S3
Ahojte, potřeboval bych poradit v biosu téhle desky jsem nastavil v položce FAN Speed Control Method
Možnost Intel ® QST a nastal problém při zapnutí počítače se pohne větrák na procesoru, ale neroztočí se pak se roztočí na plno ventilátor na grafice a v závěru se roztočí ventilátor na procesoru a vypne se počítač a tak se to v 5ti sekundových intervalech opakuje stále dokola. Dík za každou radu kminek.
Možnost Intel ® QST a nastal problém při zapnutí počítače se pohne větrák na procesoru, ale neroztočí se pak se roztočí na plno ventilátor na grafice a v závěru se roztočí ventilátor na procesoru a vypne se počítač a tak se to v 5ti sekundových intervalech opakuje stále dokola. Dík za každou radu kminek.
- Jan Machalík
- Mírně pokročilý
Re: Gigabyte GA-965P-S3
kminek píše:Ahojte, potřeboval bych poradit v biosu téhle desky jsem nastavil v položce FAN Speed Control Method
Zdravim, najdi si na desce baterku, v blizkosti baterky jsou takove dva dratky, je u toho napsano CLR CMOS, je to videt na tomhle obrazku v pravo od baterky http://prohardver.hu/dl/cnt/2006-11/136 ... 3/mobo.jpg
Vezmi jumper, pokud nemas jumper, tak nejaky dratek, sroubovak nebo cokoliv vodiveho, ty dva dratky na 5-10s spoj, tim se vyresetuje nastaveni.Pak zapni pc, samozrejme uz bez zkratovanyho CLR CMOS, nabehne to a mozna to bude psat neco o spatnem nastaveni, ale nabidne ti to : Load to default by F1 nebo neco v tom smyslu, zmacknes tedy klavesu F1,restartuje se PC a vse bude v poradku
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
- kminek
- Nováček
-
Re: Gigabyte GA-965P-S3
Dík za radu tohle jsem zkoušel hned jako první, ale žádný výsledek. Nakonec pomohlo vytáhnout dva dráty z konektoru ventilátoru klasický co je na referenčním chladiči od Intelu čtyř pin a nechat jenom dva napájecí.
- petry888
- Nováček
-
Problém s paměťovýma slotama (GA-965P-S3)
Dobrej. Mam menší problé u desky GA-965P-S3 (rev. 1.0). Při zapojení jakékoli paměti do druhé řady slotů (tz. slot 3 a 4) počítač po zapnutí vůbec nenaběhne, zústane pouze černá obrazovka a nic se nezobrazí. První řada (tz. slot 1 a 2) funguje absolutně bez problémů. Zajímalo by mě jestli může být problém nastavení v biosu, nebo je to chyba desky. Díky za odpovědi.
- RumcajsZ99
- Začátečník
-
Re: Problém s paměťovýma slotama (GA-965P-S3)
Prve musí být osazen slot č.1 to je danné
Core i7 4790k, MSI GTX 980 4GB, MSI Z97M Gaming, HDD Seagate 3TB, SSD Trascend 256GB, 16GB RAM DDR3 1600Mhz, Zdroj Seasonic SS-660XP2 F3 Platinum 660W, Case Zalman Z9 U3, Repro 5.1 Logitech Z906 500W, LED monitor ASUS VN247H 24" 1ms
- petry888
- Nováček
-
jj. ten samozřemě osazen je, ale když ku přikladu dam 1 a 3 do dualchannelu, tak už to nefunguje.
- Diesel.cod
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
a jsou ty 2 sloty obsazeny stejnyma ramkama ? neni kazda jina ?
- petry888
- Nováček
-
Jj, je to jedna sada. Zkoušel sem i jiné dvojice ramek se stejným výsledkem.