Neverwinter Nights 2 + rozšíření Mask of the Betrayer

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

MichiGen píše:Optimalizacia je podla mna na slusnej urovni ak to niekto hra na 6600GT na rozliseni 1280x1024. Neporovnava sa tu Gothic3 vs NWN2 ale to aku grafiku tieto hry maju podla mna ma NWN2 engine ktory zobrazuje materialy kvalitnejsie nez gothic tak isto ako aj Oblivion. Gothic 3 vsadza predovsetkym na strasnu kvantitu vsetkeho od travy az po stromy.
tak to si asi neviděl Gothic III a NWN II oboje nastavený na AA6x a AF16x s HDR a všim na max, to bys asi mluvil jinak :lol: NWN se při tomhle nasavení nemůže s gothicem rovnat, to je jako srovnávat "nebe a dudy®"

\\ještě abych to doplnil, když běžím v gothicu lesem tak mám opravdu pocit že v lese jsem, snadno se v něm ztratíš jako v opravdovém lese, prostě to "žije"
v NWN mám pocit že běhám měsíční krajinou
MAGMA
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAGMA »

Gr8 Vivec píše: \\ještě abych to doplnil, když běžím v gothicu lesem tak mám opravdu pocit že v lese jsem, snadno se v něm ztratíš jako v opravdovém lese, prostě to "žije"
v NWN mám pocit že běhám měsíční krajinou
nechapem ako mozes porovnavat grafiku z pohladu prvej osoby a nieco na co pozras z vtacej perspektivy, to je ako porovnavat grafiku FPS s realtimovkou.

NB: ASUS N71JQ i7 720QM, 4GB 1333MHz, Intel X25-M 80GB + Seagate Momentus XT 500GB hybridný HDD., ATI HD5730 OC, Win 7HP 64bit
AUDIO: USB EDIROL UA-1EX, Cowon D2 > Onkyo HTX-22HD, Ultimate Ears Triple.fi 10 PRO
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

tak to si asi neviděl Gothic III a NWN II oboje nastavený na AA6x a AF16x s HDR a všim na max, to bys asi mluvil jinak Laugh NWN se při tomhle nasavení nemůže s gothicem rovnat, to je jako srovnávat "nebe a dudy®
G III som videl zopar screenshotov z 24"LCD na max rozliseni s AA aj AF a je to rovnako hranate, a ma to rovnake graficke chyby. na jednej strane priroda vyzera fajn ale na Oblivion ani zdaleka nema je to zahadzane vsetko tonami travy a stromamy aby to bolo co najnarocnejsie a bolo tam toho co najviac ale kvantita nerovna sa kvalita tak isto to rozmazanie do dialky pri zapnuty SM 3 je uplne trapne a skarede :( animacia postav pri bojovani je cisto priemerna a tie zvuky co pri tom vydavaju je akokeby boli vyexportovane z Diabla II. NWN 2 je kvalita/kvantita ja ovela ovela vyssej grafickej urovni nez G III o G III sa neodvazim povedat ze je to "next-gen" zatial co o NWN 2 bez najmensich problemov :wink: Ak nemas sedy zakal tak zistis velmi lahko ktora grafika je kvalitnejsia :lol: a este taka poznamka Gothic ma aj HDR? :? Premna su najlepsimi rpg hrami tohto roku:
1. TES 4: Oblivion
2. Neverwinter Nights 2
3.Fable the lost chapters alebo GIII (s prizmurenym ockom :) )
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
Rajče
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Rajče »

No, tak jsem na osmém levelu, ve městě Neverwinter a momentálně blbnu s městskou hlídkou, abych se dostal do Blacklake čtvrti...dojmy jsou zatím pouze pozitivní :) ... Hra je stabilní - ani jednou nezamrzla, ani nespadala...co se týče plynulosti, tak na 1280*960 s 2xAA, detaily na maximum a stíny na medium naprostá pohoda - pod 25 neklesá :) ... jediná situace, kdy hra byla nepříjemně sekaná byla bitka mých čtyř postav s cca 25-ti mágy - to muj komp opravdu nestíhal...
Co se týče hratelnosti, tak si zatím nemám na co stěžovat -
questy klasické, pohodové...děj výborný, ne nudný...zmiňované chyby v chování NPC a problémy s AI jsem zatím nezanamenal a to už jsem té hře věnoval více hodin...
Po delší době zase hraju hru postavenou na pravidlech AD&D :wink: ...

Fanouškům mohu jen doporučit....

EDIT : jenom toho času na hraní, kdyby bylo víc :(
Fe3C
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fe3C »

mam otazocku.
Vysiel oficialny patch na 1.02.
Treba k nemu najprv neoficialny patch na 1.01?
nakolko oficialny 1.02 ma 15MB a neoficialny okolo 80MB.
ako to teda je?
AMD X2 5000+, 2x1 GB DDR2 800 , Asus M2N SLI Deluxe, Asus GF9600GT, SB Audigy 4
MAGMA
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAGMA »

no ja som to pacoval priamo cez autorun menu. stiahlo to dokopy asi 85MB. proste pusti autorun a tam to daj opacovat na 1.02.809, to je posledna verzia.

NB: ASUS N71JQ i7 720QM, 4GB 1333MHz, Intel X25-M 80GB + Seagate Momentus XT 500GB hybridný HDD., ATI HD5730 OC, Win 7HP 64bit
AUDIO: USB EDIROL UA-1EX, Cowon D2 > Onkyo HTX-22HD, Ultimate Ears Triple.fi 10 PRO
Garnet000
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Garnet000 »

Tak sa k vám možem pripojiť. Včera som to zčal pařit. Na mojej zostave (čakám na prachy na upgrade) to na nízke detaily vyzerá oveľa lpšie ja NWN1. Som velký fanda fantasy a zatial je to pre mna perfektný zážitok, aj ked som strávil u NWN1 desiatky možno aj stovky hodin. Ale jedno sa musí uznať, výhodou zimného obdobia je, že sa skoro zotmie a to je tá pravá atmosféra pri hraní tejto hry. Aj ked si niekto pomyslý, že mohli urobiťnové zvuky, tak tým stávajúcim nieje čo vytknúť. Asi je zrejmé, že som NWN (RPG) fanatik, ale fakt je to BOŽÍ!!!! :-D
CPU:E6600@2.8GHz (8x350)1,184V@Thermalright SI-128@SCYTHE_1200rpm MB:GA-P965-DQ6 F9 RAM:2x1GB Corsair DOMINATOR DDR800 CL4; 2x1GB A-DATA Vitesta EE DDR800 CL4 GPU:BFG 8800GTX HDD:2xWD RAPTOR 74GB ; Seagate 7200.10 250GB ; WD SE16 750GB Power:Enermax Infinity 720W Case:ApplusCase X-Blade DVD:Samsung SH-183A Mouse:MX518 Gaming Grade LCD:SAMSUNG SM 940BF FAN: IN: 2x12cm SCYTHE 800rpm OUT: 1x12cm AC Arctic Fan 12L Audio:SB X-FI Extreme Music
WoiTa
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WoiTa »

Ještě k těm zvukům. Taky mi nevadí. Navíc ta nostalgie když začala hrát příjemná melodie z jedničky. :)
Jen mít na to víc času...
Scroll
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Scroll »

Ja bych tomu jeste jen vytkl, malou uroven krvavosti :) Ano je to fantasy a neni to zadne diablo, ale precijen mi ta krev trosku chybi.(to zni divne). Ale i v NWN1 byla krev a sel stahnout dokonce nejaky blood patch. Pak to pusobi jeste drsneji, kdyz nejaky fighter rozseka nepritele a je videt krev, nez je to ted. Ale to je vec nazoru.
Rajče
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Rajče »

Scroll píše:Ja bych tomu jeste jen vytkl, malou uroven krvavosti :) Ano je to fantasy a neni to zadne diablo, ale precijen mi ta krev trosku chybi.(to zni divne). Ale i v NWN1 byla krev a sel stahnout dokonce nejaky blood patch. Pak to pusobi jeste drsneji, kdyz nejaky fighter rozseka nepritele a je videt krev, nez je to ted. Ale to je vec nazoru.
No, krev mi u téhle hry zrovna nechybí...

Jinak musim na 100% souhlasit s Garnetem :wink:
Fe3C
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fe3C »

MAGMA píše:no ja som to pacoval priamo cez autorun menu. stiahlo to dokopy asi 85MB. proste pusti autorun a tam to daj opacovat na 1.02.809, to je posledna verzia.
no ano, len som zabudol podotknut ze ja to robim v off line rezime. Z 1.00 na 1.01 som si opatchoval. Potom som si stiahol exe subor na patch 1.02 a pospusteni mi hlasi ze mam ist cez update subor v hre. Ale tam mi to nejak nefunguje. takze neviem co s tym.

\\edit a esete jedna otazka ma napadla.... ako si v hre pozeram kam mam postavu naklonenu... myslim tym dobro, zlo, ..... podla toho ako plnim questy a podobne... kde najdem tento ukazatel.... ktore by zevraj mali byt dva
AMD X2 5000+, 2x1 GB DDR2 800 , Asus M2N SLI Deluxe, Asus GF9600GT, SB Audigy 4
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radekhulan »

Tato hra někoho baví? Utratil jsem za to 1000 Kč (vlastně 950 Kč) a během 30 minut hraní se to rozhodl smazat. Úděsná grafika, primitivní "questy", příšerné ovládání. Absolutně nedoporučuji, kam se to hrabe na Oblivion a Gothic III, vypadá to a funguje to jako z roku 1998 :(
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

radekhulan:
Tato hra někoho baví? Utratil jsem za to 1000 Kč (vlastně 950 Kč) a během 30 minut hraní se to rozhodl smazat. Úděsná grafika, primitivní "questy", příšerné ovládání. Absolutně nedoporučuji, kam se to hrabe na Oblivion a Gothic III, vypadá to a funguje to jako z roku 1998 :(
Typicky priklad non-hardcore rpg hraca i ked na tuto hru netreba hardcore hracov, ak si nikdy nehral Baldurs Gate 1,2 alebo Icewind Dale alebo Neverwinter Nights 1 + datadisky tak tento typ rpg je pre teba neznami a nedokazes ho ocenit pre tych co taketo stare dobre rpg poznaju je tato hra hotovym rajom :wink: a to nehovorim o jej dlzke obrovskej zakladne fanusikov co pre nu zacali tvorit a vyhlad na prichadzajuce datadisky jednoznacne spokojnost :) kam sa hrabe hranaty a animacne podpriemerny gothic III grafikou a optimalizaciou na RAM k tejto hre aj questy su tu ovela zabavnejsie a predovsetkym originalne a nie o tom istom ako: dones toto tam,chod ochranit tamto miesto, chod vycistit tamtu jaskynu, chod hentam kde dostanes dalsiu instrukciu podobnu predoslym
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
Rajče
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Rajče »

radekhulan píše:Tato hra někoho baví?
Ano...a jak :) ... Konečně po delší době kousek, kterej se dá označit za RPG za "starý školy" :) a kterej mi dává vzpomenout na pecky z dřívějška ... A musím ti teda oponovat a zeptat se, čím by questy NWN2 měly být primitivnější, než questy Oblivionu, ve kterym jsi vedenej za ručičku pomocí zelené/červené šipčičky na kompasu? Nebo označením "primitivnější" myslíš bez nápadu?

EDITED
Garnet000
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Garnet000 »

radekhulan píše:Tato hra někoho baví? Utratil jsem za to 1000 Kč (vlastně 950 Kč) a během 30 minut hraní se to rozhodl smazat. Úděsná grafika, primitivní "questy", příšerné ovládání. Absolutně nedoporučuji, kam se to hrabe na Oblivion a Gothic III, vypadá to a funguje to jako z roku 1998 :(
Tato hra nie je len: BUM, TRESK, PRÁSK! Tu je potreba čítat dialogy, rozmýšlať a vcítit sa do toho. Ano, rajče má pravdu po velmi dlhej dobe je tu pravé RPG.

Ináč fakt musím žasnút nad dialogmi, kde sa hrabe kotor! 8-) Neeska, Kelghar Ironfist a ta sorcererka majú fakt skvelé dialogy :up: . A sú fakt vtipné :)
CPU:E6600@2.8GHz (8x350)1,184V@Thermalright SI-128@SCYTHE_1200rpm MB:GA-P965-DQ6 F9 RAM:2x1GB Corsair DOMINATOR DDR800 CL4; 2x1GB A-DATA Vitesta EE DDR800 CL4 GPU:BFG 8800GTX HDD:2xWD RAPTOR 74GB ; Seagate 7200.10 250GB ; WD SE16 750GB Power:Enermax Infinity 720W Case:ApplusCase X-Blade DVD:Samsung SH-183A Mouse:MX518 Gaming Grade LCD:SAMSUNG SM 940BF FAN: IN: 2x12cm SCYTHE 800rpm OUT: 1x12cm AC Arctic Fan 12L Audio:SB X-FI Extreme Music
Scroll
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Scroll »

Rozhodne souhlasim, konecne ta parta zije a jsou mezi nimi nejake vazby. Trpaslik je proste trpaslik a ma vyborny kecy a Neeshka s nim v slovnich prestrelkach nestiha :)
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radekhulan »

Výborné dialogy jsou i v Gothic III, a navíc je to reálný svět, ne téměř 2D pohled ze třetí osoby, s dlouhým loadingem pokaždé, když vyjdu ze dveří.. Domnívám se, že pokud někdo má solidní hardware na Gothic III či Oblivion, není pro něj Neverwinter Nights 2 vůbec zajímavý, pokud má něco staršího, pak to pro něj může být dobrá náhražka, či historická nostalgie. Prostě se mi NW2 vůbec nelíbí, je to úděsně zastaralá koncepce, podobně zpracované RPG se hodí tak na PDA s 400MHz CPU..
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

To RH - hrál jsi někdy hry jako je série Baldur's Gate a k ní hodně blízká Icewind Dale ?
Goldnoob team proud member!
Rajče
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Rajče »

radekhulan píše:Výborné dialogy jsou i v Gothic III, a navíc je to reálný svět, ne téměř 2D pohled ze třetí osoby, s dlouhým loadingem pokaždé, když vyjdu ze dveří.. Domnívám se, že pokud někdo má solidní hardware na Gothic III či Oblivion, není pro něj Neverwinter Nights 2 vůbec zajímavý, pokud má něco staršího, pak to pro něj může být dobrá náhražka, či historická nostalgie. Prostě se mi NW2 vůbec nelíbí, je to úděsně zastaralá koncepce, podobně zpracované RPG se hodí tak na PDA s 400MHz CPU..
Ono záleží na tom, z jakého důvodu chce jedinec RPG hrát a proč si hru kupuje. Chce-li někdo high-end grafiku, real-time souboje a rozlehlý svět s volností pohybu, volí Oblivion, nebo G3...chce-li někdo příběh, dailogy, pevněji daná a propracovaná pravidla (v případě NWN2 pravidla snad nejznámější hry na hrdniny AD&D), široký výběr povolání, skillů a dovedností, volí koncept Neverwinter nights 2...já si rád zahraju oboje...když se chci proběhnout krajinkou a zablnout si bez omezení, spustím si Oblivion...ale popravdě už mi klasické RPG s klasickým zpracováním a trochu hlubším obsahem, jaký má NWN2 chybělo...proto jsem z něj nadšený :)
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

Thellwin:
To RH - hrál jsi někdy hry jako je série Baldur's Gate a k ní hodně blízká Icewind Dale ?
Podla mna je odpoved uz docela jasna :)
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“