Vodní chlazení - diskuze

Zde budeme zveřejňovat, co se chystá v časopise - pište náměty, stížnosti, budeme se snažit vyhovět.
Zamčeno

Jak si představujete budoucnost threadu o WC?

Jedeme další stovku! (veškerá voda se nadále bude řešit zde)
28
27%
Odznova! (viz č.1)
6
6%
Více threadů, teď je v tom bordel! (tři až čtyři thready, pro každou oblast zvlášť)
68
67%

Celkem hlasů: 102
romanco
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Spotreba vody

Příspěvek od romanco »

Zdravim vsetkych "vodnikov" !

Mam vodnika len kratko a preto sa chcem opytat ake mate skusenosti zo spotrebou vody. Ja dolievam tak cca. 5-10 ml mesacne. Nieje to vela ?
Pritom nikde nemam ziadne "uniky". Mal by som dolievat dest. vodu alebo tu "zelenu zabacinu" od TT ?

dik za radu
Jafido
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jafido »

Predevsim si poradne utesni vsechny spoje, pak se ti bude kapalina daleko pomaleji odparovat.
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
romanco
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

RE:

Příspěvek od romanco »

Jafido píše:Predevsim si poradne utesni vsechny spoje, pak se ti bude kapalina daleko pomaleji odparovat.
A kurnik to ma nenapadlo ale inak nikde ani stopa po kapkach alebo tak nieco. Mam "povoleny" vrchnak na expanske tak som myslel ze asi sa fakt odparuje. Kazdopadne to idem pretesnit mozno sa to casom poodtahovalo. Je vobec pripustne aby sa nieco odparilo ked je to vsetko uzavrete ? ... ak ano kolko podla tvojich skusenosti ?

dik za radu

roman
no_-_name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: RE:

Příspěvek od no_-_name »

romanco píše:
Jafido píše:Predevsim si poradne utesni vsechny spoje, pak se ti bude kapalina daleko pomaleji odparovat.
A kurnik to ma nenapadlo ale inak nikde ani stopa po kapkach alebo tak nieco. Mam "povoleny" vrchnak na expanske tak som myslel ze asi sa fakt odparuje. Kazdopadne to idem pretesnit mozno sa to casom poodtahovalo. Je vobec pripustne aby sa nieco odparilo ked je to vsetko uzavrete ? ... ak ano kolko podla tvojich skusenosti ?

dik za radu

roman
je to možný, přes silikonový hadice se voda pomalu ale jistě odpařuje (molekuly vody nějak "prosakují" :) ale neboj, že by to byl proud vody kterej ohrozí HW tak to v žádným případě)
klimma
Nováček
Nováček

Příspěvek od klimma »

Mam dotaz jestli nekdo nemel rozebranej viscool a nevi jak to vvnitr vypada s mrzkou jaky to ma vevnit rozmery ty kosticky a mezery?
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

klimma píše:Mam dotaz jestli nekdo nemel rozebranej viscool a nevi jak to vvnitr vypada s mrzkou jaky to ma vevnit rozmery ty kosticky a mezery?
http://forum.pctuning.cz/gallery/thumbn ... ch=viscool - tady jsou fotky, zabralo mi to 3 sekundy. Nevim na co rozměry "kostiček a mezer", tady svůj post radši utnu, musel bych použít expresivní výrazy o počtu postů, bazaru a debilních otízkách za každou cenu...
klimma
Nováček
Nováček

Příspěvek od klimma »

jako fotky sem si nasel taky to mi problem nedela ale jelikoz chci udelat jednoduchej blok typu viscool tak me zajimalo jaky sou vnitrni rozmery hlavne tada ty mrizky nebo jak to nazvat nevidim v tom zadnej divnej dotaz ja tezko z fotek neco poznam
aneon
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od aneon »

na to se vyser :wink: ,raci udelej apogge viz http://www.nokytech.net/swiftech_apogee ... 3-d-p.html jednoduchy a ucinny :twisted:
asus k50ab
sharker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sharker »

wector píše:
klimma píše:Mam dotaz jestli nekdo nemel rozebranej viscool a nevi jak to vvnitr vypada s mrzkou jaky to ma vevnit rozmery ty kosticky a mezery?
http://forum.pctuning.cz/gallery/thumbn ... ch=viscool - tady jsou fotky, zabralo mi to 3 sekundy. Nevim na co rozměry "kostiček a mezer", tady svůj post radši utnu, musel bych použít expresivní výrazy o počtu postů, bazaru a debilních otízkách za každou cenu...
Ludia tak vas potesim .. vcera som daval waterbloka na novu grafarnu no a po 3 mesiacoch som urobil kompletnu reviziu celeho vodnika ... no a ked som otvoril viscol blok cakal ma SOK :o Cely blok bol doslova upchaty od bielych krystalikov ... uplny humus ... podobny bordel mi vyplavilo aj z radiatora. Miesta na bloku ktore niesu(ten hlinikovy cierny diel) eloxovane mali asi 3milimetrovu vrstvicku tychtohnusnych usadenin ... v okruhu bola destilka kupena na pumpe. Nechapem jak tam take sracky mohli narast. Tensajrajt mam odlozeny a nafotim ho ked bude fotak.
Poucenie .. nieco na tom roztoku fridex:destilka 1:1 asi bude :roll: :crazy:
Inak 5litrova bandaska destilky stala 80Sk asi budem davat prevarenu vodu a fridex kuaaa :evil:
*Zeny ,vino, auta, zpev to je moje :-D
Pc1: * C2D E6600 @ 3600~1.35v & 3900~1.5v ~ WaterCooled * D-Tek FuZion & Eheim1048 & 2x Swiftech MCR320-QP * Asus P5K Deluxe * CORSAIR DOMINATOR CM2X2048-8500C5D * Samsung F3 1TB * 7K250 120GB * T7K250 250GB * HIS X1900XTX IceQ3 Turbo ~ WaterCooled * Asus DRW-2014L1T * Logitech Z-5500 Digital & X-Fi XtremeMusic * HP LP2475w * ASUS TVFM-7135 * Thermaltake Armor & Corsair HX520W *
WorkStation1: * iMac 7.1 * Intel C2D T7300 * 3GB DDR2 1066 * 22" iMAC 1680 x 1050 * ATI Radeon HD2600 256 * WD 3200 AAJS * OPTIARC AD-5630A *
WorkStation2: * C2D E8400 * Asus P5E3-WS-Pro * 4x1GB DDR2 1066 * nV Quadro FX 570 * WDC WD2500AAJS * HL-DT-ST GSA-H58N * FSP 400-60HLN *
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

heh zajimavy ja mam furt tu stejnou destilku v okruhu uz pul roku nemenenou a blok vypada porad stejne :wink:
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

nj. viscooly. nic proti nim ale jsou to celkem odfláklé bloky. Navíc za tu cenu...................
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Fridex? :lol: To je hnus, je tam kupa dalších příměsí. Inhicor T, jak jsem psal, s destilkou 1:100 a neni to v tom poznat. Protože stále nepřišlo z CM čerpadlo ( v sobotu 7 týdnů :roll: ), tak sem měl čas na blbosti - ani v koncentrovanym stavu z flašky to nic neudělalo hadičkám, což se o tý nemrznoucí směsi od auta říct nedá... ( ale zase orientačně, já zkoušel koncentrovaný roztoky přímo z flašky, neředil sem z destilkou, šlo mi o test toho, jakej to má vliv )
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

wector píše:Dneska sem si to zkusil na jedný 0,5m trubce a fungovalo to - bylo to provizorní, blok ( nějakýho pučenýho hada ) sem přidělal v dílně u známýho na nějakou rozvodnou skříň u kdovíčeho, která měla teplotu tipuju kolem 45-50 stupňů. Rozdíl s tim co sem vymyslel a normální samostatnou trubkou ( pro simulaci žeber sem na to přidělal nějaký odřezky z hliníkovýho plátu, co se válely okolo ) byl přes 5 stupňů ( měřena teplota vody v zásobníku cc 1l ). Uvidíme, kolik by mě to stálo, výrobu bych měl za náklady + flašku Bechera.
No tak jsem nad tím nějak uvažoval, a podle mě by jsi ten radiátor neměl dělat jako sériový (jak dělá erty), ale paralelní s tím, že vstup bude nahoře a výstup dole. Navíc, aby tohle bylo dlouhodobě použitelné, tak tam musíš zajistiti již zmíněné proudění kapaliny. Tomu by mohlo pomoci, když ty svrchní trubky dole spojíš dohromady -> chladná kapalina bude dole proudit do další trubky atd............ Tím by se tam mohlo vytvořit docela zajímavé proudění a hlavně tím zvětšíš objem kapaliny v tom uzavřeném okruhu. Rozhodně bych se nebál tam dát nějakou expanzní nádobu, aby jsi objem ještě zvětšil. Ale tohle je teorie, prostě nikdo nemá takové zařízení, které by to proudění bylo schopné změřit :( . Zkus o tom popřemýšlet. :)
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Proudění tam bude samovolné už tím, že na obou trubkách bude rozdílná teplota...
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

wector píše:Proudění tam bude samovolné už tím, že na obou trubkách bude rozdílná teplota...
no to u série právě ne. a to prudění v jedné trubce nebude nijak velké!!!!! to bude v řádkách vyměněných mili/mikrolitrů. a navíc pokud budeš mít tu trubku uzavřenou, tak proudění-neproudění se ti ta voda v tom za 1-2 možná 5 hodin zahřeje a myslíš, že tohle ty pasívky ohladí na solidní teplotu????? potom z toho bude prostě klasický pasivní radiátor.
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

to neni nic jednoduchyho vymyslet takovej radiator aby to dobre fungovalo.....musis vedet neco o proudeni kapaliny pri rozdilu teplot v uzavrenym prostoru atd.....Jako osobne bych to nenavrhoval systemem pokus/omyl...bez vypoctu ani ranu :roll: :wink:
sharker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sharker »

myom píše:nj. viscooly. nic proti nim ale jsou to celkem odfláklé bloky. Navíc za tu cenu...................
Hehe neviem co proti nim mas ale za tu cenu su podla mna super.
No nic nieje dokonale a maju 2 zasadne chyby a to prva je ta ze ta priruba je z hliniku takze to tam pekne krasne reaguje a vytvara sa bordel no a druha ze su dost restriktivne a velmi citlive na prietok tznm clovek musi pouzit vykonne cerpadlo.

Myom a highlander .. tak kedy bude ten vas zazrak na svete ? mne to pripada ako mierne vylepsena cascada .... otazne je ci tie upravy maju zmysel a ci na nieco budu inak good luck :up:
*Zeny ,vino, auta, zpev to je moje :-D
Pc1: * C2D E6600 @ 3600~1.35v & 3900~1.5v ~ WaterCooled * D-Tek FuZion & Eheim1048 & 2x Swiftech MCR320-QP * Asus P5K Deluxe * CORSAIR DOMINATOR CM2X2048-8500C5D * Samsung F3 1TB * 7K250 120GB * T7K250 250GB * HIS X1900XTX IceQ3 Turbo ~ WaterCooled * Asus DRW-2014L1T * Logitech Z-5500 Digital & X-Fi XtremeMusic * HP LP2475w * ASUS TVFM-7135 * Thermaltake Armor & Corsair HX520W *
WorkStation1: * iMac 7.1 * Intel C2D T7300 * 3GB DDR2 1066 * 22" iMAC 1680 x 1050 * ATI Radeon HD2600 256 * WD 3200 AAJS * OPTIARC AD-5630A *
WorkStation2: * C2D E8400 * Asus P5E3-WS-Pro * 4x1GB DDR2 1066 * nV Quadro FX 570 * WDC WD2500AAJS * HL-DT-ST GSA-H58N * FSP 400-60HLN *
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

sharker píše:...
No já ty viscooly mám, takže je mohu soudit. Ten vršek, že je z hliníku by mi byl šuma fuk, kdyby byl pořádně eloxovaný a né, že vnitřek je celý odkrytý. :evil: . Kdyby ten viscool byl celý z mědi, tak by stál max. o 50,- více.

Jinak neboj. Blok bude, ale momentálně mě ferona zklamala s jejich dodávkou mědi, takže se materiál shání jinde. Proto momentálně výroba stojí, ale snad to už brzy bude hotové.................... :)
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Hele, bude mít vůbec ten váš zázrak smysl v normálních podmínkách, řekněme tak s jedním Nexxxosem PRO II nebo III? Snažim se tím říct, že je sice pěkný, že to dokáže přebrat tolik tepla, ale to je přece jenom třetina práce - musí se to dopravit do radiátoru/ů ( což s tou D4-kou nebude problém, o tom "zázraku" na fontánky od Water Werks ani nemluvě ), ale aby to mělo smasl, tak je nutný pořádně ochladit.

Jinak mi přišel dneska zázrakem Laing ( zejtra bysme "oslavili" přesně 7 týdnů od objednání :oops: ) - fakt tichý ( teda po odvzdušnění, dokud to žere bubliny, tak dost řve ), škoda že to nemůžu smontovat, páč zase chybí fitinky a 8/10 hadice na čerpadlo nenavlíknu, snad je seženu v Baumaxu ( nebo co to maj v Kladně ). Samozřejmě i stojánek, sice se z něj hned odlepil kousek laku, ale to už nemám sílu řešit.
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

wector: ten zázrak by měl podle všeho utáhnout i obyč. 1046/8. Já sám na tom budu ze začátku mít "jenom" nexxos extrem 360 (časem určitě přibude další........) a budu ho porovnávat s nejnovějším viscoolem V2, takže snad se zadaří. Na 1048 ho budem taky testovat.
-------------------------------------------------------------------------------------
Tak nakonec se D4 ukázala jako super čerpadlo. Myslím si, že i cena není nijak přemrštěná. Jen mě sere, že všichni mají stojánky jenom já ne.
-------------------------------------------------------------------------------------
Jo a může někdo změřit šířku frézování na staré V2??? Myslím si totiž, že na nové revizi je frézování jemnější......................

Díky.
KONEC :)
Zamčeno

Zpět na „PCtuning - webový magazín“