Asus M2N-SLI Deluxe (AM2, nF570 SLI) - zkusenosti?

Základní desky firmy Asus a firmy MSI.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Rici
Nováček
Nováček

Příspěvek od Rici »

A co výkon? Ne nějakém zahraničním foru jsem cetl, ze s 1404 sel výkon v 3DMark06 o 600-800 bodu dolu, což je celkem hodně, ale nevím jak se to projeví ve hrách.
reifik
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od reifik »

To jsem zatím nezkoušel,,dělal jsem to hlavně kvůli tomu procesoru.
Milivoj_b
Nováček
Nováček

Nefunguje napájení ventilátorů na desce

Příspěvek od Milivoj_b »

Ahoj odborníci, stala se mi dneska taková nemilá věc. Pustím počítač a ozve se rána. No, spíš takové hlasitější lupnutí, nicméně to i zasmrádlo, a tak jsem rychle přístroj vypnul. Otevřel jsem case, zkusil to znovu zapnout a všechno běželo normálně, až na to, že se neroztočily větráky kromě toho na procesoru a na něj napojeného outtake. Postupně jsem se probádal až k tomu, že nefunguje jeden z regulátorů Zalman FanMate a z žádného konektoru na desce nejde napájet ventilátory, přitom ale sledování otáček funguje. Zatím jsem to provizorně vyřešil zapojením ventilátorů do kaskády (jsou to PWM modely od Arcticu) a zdroje (mám ho, resp. měl jsem ho také regulovaný deskou) přes redukci na molex a zatím to běží. Ale zajímá mě:

1) Co se sakra stalo? Je možné, že se nějak vyzkratoval ten regulátor, a vzal s sebou desku, nebo spíš odešlo něco na desce a regulátor je důsledek? Fan Maty od Zalmana používám už docela dlouho a zatím jsem o ničem podobném ani neslyšel.

2) Hledal jsem po desce, co to bouchlo. Myslel jsem, že by to mohl být nějaký kondík, ale nic podezřelého nevidím. Kam bych se měl asi tak u desky Asus M2N Sli Deluxe (NF 570 SLI) zaměřit? Deska je necelý rok stará, škoda ji vyhodit, ale reklamovat prý nejde, protože je mechanicky poškozená. To mi řekli v krámě, když jsem tam měl počítač nedávno na otestování, a opravdu, je rozloměná patice na paměti. Vůbec netuším, kdy se to mohlo stát a moc bych nedal za to, že to udělali oni (zvláště když nakonec diagnostikovali jako příčinu potíží paměti a ty vyreklamovali), ale dokázat samozřejmě nic nemůžu. Kondík by mi snad někdo vyměnil, já mám jen trafopájku a tou bych tam asi nesahal.

3) Co můžu čekat dál? Zatím to nějak běží, ale nerad bych se dočkal dalšího překvapení. Stalo se někomu něco podobného?

Díky za zkušenosti.
Binecek
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Prosím o radu

Příspěvek od Binecek »

Čau borci.Mám pc s touhle deskou (ASUS M2N-SLI DELUXE) a můj problém spočívá v tom že po intalaci windows se mi vpravo na liště zobrazuje "přidat nebo odebrat hardware" a je tam HDD a DVDMECHANIKA a nevím jak se toho zbavit.Mladá má desku gigabyte a čipem taky nvidia a má to tam taky a já nevím jak to odstranit. :( Budu vděčný za jakoukoliv radu.
C2D E8400,ASUS P5K-E,SAMSUNG 750GB F1 SATA2,ASUS EAH4870 512MB, 4G A-DATA 800MHz EE,ENERMAX LIBERTY 500W
Luks
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luks »

To je normální funkce nForce chipsetu,nezbavíš se toho.

Mě by naopak zajímalo jestli někdo měnil chladič čipsetu.Peče jak sviňa,neudržim na něm prst ani náhodou tak bych tam rád dal něco jako tohle: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=48647
:?
PC: Intel NUC 12 Enthusiast i7-12700H, 64GB RAM, A770M 16GB VRAM,3TB SSD LCD: 35" AOC AG352UCG6 Repro: Creative Labs GigaWorks T3 Headphones: Sony WH-1000XM3 Keyb: RAPOO VPRO V700RGB Alloy Mouse: Logitech G700s OS: Windows 11 Enterprise TAB: Samsung Galaxy TAB S9 ULTRA 12/512GB Phone: Samsung Galaxy S22 Ultra NtB: Dell Latitude 5420 14.0” Console: PS5 2TB TV: Philips 65OLED804 + Yamaha YAS-207
Luks
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luks »

Funguje někomu regulace otáček ventilátoru přes speedfan?
PC: Intel NUC 12 Enthusiast i7-12700H, 64GB RAM, A770M 16GB VRAM,3TB SSD LCD: 35" AOC AG352UCG6 Repro: Creative Labs GigaWorks T3 Headphones: Sony WH-1000XM3 Keyb: RAPOO VPRO V700RGB Alloy Mouse: Logitech G700s OS: Windows 11 Enterprise TAB: Samsung Galaxy TAB S9 ULTRA 12/512GB Phone: Samsung Galaxy S22 Ultra NtB: Dell Latitude 5420 14.0” Console: PS5 2TB TV: Philips 65OLED804 + Yamaha YAS-207
Gyx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Gyx »

Me ano.Bohuzel se mi neukladaji nastavene hodnoty,takze speedfan nepouzivam.
.: MB :. ASUS M2N-SLI Deluxe .: CPU :. AMD Athlon X2 7750 BE @ 3GHz .: Chladič CPU :. CoolerMaster RR-DCH-S9U1 Hyper TX .: GK :. GigaByte GeForce 9600GT GV-NX96T512HP .: Paměti :. A-DATA 2x2GB DDR2 800MHz EE .: HDD :. Western Digital Caviar 640GB SATAII 16MB Cache,Hitachi T7K500 320GB SATAII 16MB Cache.: DVD-ROM :. LG DVD-RAM H20L .: Zdroj :. Levicom X-Alien 450W .: Case :. Coolermaster Centurion 5 Black .: Monitor :. Samsung 223BW
Rafaelo®
Nováček
Nováček

Příspěvek od Rafaelo® »

nooo páni... ja mám taký problém s touto doskou že som si objednal new pc dosku cpu ram all new a táto doska mi odpálila do 3min ram ked som zapal pc neviem či BIOS može byť vadný že odpaluje ramky alebo čo hovoríte nato?

moja zostava ktorú som kúpil a ani som ju ešte nepoužíval :(
1GB DDR2 800MHz PC6400 CL5 KINGSTON BOX
AMD Dual-Core Athlon A64 X2 4400+ EE (65W) 64-bit Brisbane BOX socket AM2
ASUS M2N-SLI, nForce560 SLi, DDR2 800, PCIe x16, SATA II RAID, FW, USB2.0, GLAN, scAM2
chello
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od chello »

Cau měl bych problem nechce se mi ubec podtaktovat cpu i kdys je treba 1 hod v klidu samezřejmě mam zaplý AMD’s Cool-n-Quiet™ viz foto. Docela dost se mi zahřívá cpu na to že má jen TDP 89 W a to sem mu snízil napětí na 1.2 V ale v cpu z ukazuje 1.088 V pls help http://uloz.to/291185/Bez názvu.JPG
AMD Phenom X4 9500 2310 MHz ( Voltage 1,185 V), ASUS M2N-SLI Deluxe , A-Data 2x2 GB Dual-Channel 840+ MHz , Sapphire ATI Radeon HD5850 1GB, za vynikajících 5241 Kč, OC je zatim k ničemu :-)
Luks
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luks »

To že cpu-z ukazuje špatně voltáž je normální...
Máš nainstalovanej C&Q driver?
sfinga
Nováček
Nováček

Zvlastni chovani

Příspěvek od sfinga »

Ahoj,
sestavil jsem PC pro znamyho s touhle deskou.
Dal jsem na nej AMD X2 4200+, 2GB ADATA RAM, Leadtek 9600GT a Seagate 320GB.
PC nabehne v pohode, ale kdyz vlezu do BIOSU a pak dam exit, nebo kdyz restartuju PC, tak uz PC nenabehne.
Nejdriv je chvili cerno, monitor se nekolikrat pokousi nabehnout a pak se ozve pipani - nejsem si jist, ale mylsim ze:
dlouhy - kratky - kratky - polodlouhy - rychly kratky - rychly kratky

Kdyz PC natvrdo vypnu, par vterin pockam a zase pustim, tak je to OK.

BIOS jsem zkousel jak v defaultu, tak lehce poupravit, ale porad stejny.

Jinak takova drobnost, ze kdyz sjem upravoval BIOS a byl jsem v nem moc dlouho, tak zatuh.

Nevite co s tim? Je potreba nejak upravovat BIOS?
Co napeti? V defaultnim nastaveni se mi zda malo, kolik ma co mit?

Podotykam, ze se nesnazim o OC - je to PC pro normalniho uzivatele, tak jen chci aby to dobre slapalo.

Diky moc.
chello
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od chello »

a co si tam měnil v biosu neměnil si třeba Frekvenci PCI EX
AMD Phenom X4 9500 2310 MHz ( Voltage 1,185 V), ASUS M2N-SLI Deluxe , A-Data 2x2 GB Dual-Channel 840+ MHz , Sapphire ATI Radeon HD5850 1GB, za vynikajících 5241 Kč, OC je zatim k ničemu :-)
sfinga
Nováček
Nováček

Příspěvek od sfinga »

chello píše:a co si tam měnil v biosu neměnil si třeba Frekvenci PCI EX
ne ne, kdz uz sem neco menil, tak obycejny veci, jako boot logo, disablovani FDD apod a napsoledy jsem pak zkousel zvednout napeti CPU, pac 1.2 mi prislo malo ...

Ale jak rikam, i v defaultnim nastavenii se to chova stejne, takze tim, ze bych neco spatne nastavil v BIOSU, to nebude ...
s_ebastian
Nováček
Nováček

Příspěvek od s_ebastian »

Naposledy upravil(a) s_ebastian dne ned 13. dub 2008, 00:22, celkem upraveno 4 x.
Milivoj_b
Nováček
Nováček

Nabízím M2N-SLI Deluxe

Příspěvek od Milivoj_b »

Nabízím diskutovanou desku, novou, nerozbalenou. Dostal jsem ji výměnou v rámci reklamace, ale protože jsem si už mezi tím koupil novou, tuhle nepotřebuju. Cena 1600 při osobném odběru v Mladé Boleslavi, info na milivoj.bujary_zavinac_seznam.cz
Mildis
Nováček
Nováček

dělička paměti

Příspěvek od Mildis »

čau všem, nevíte někdo, kde je v biosu nastavení děličky paměti pro taktování?
athlon x2 4200 noctua u12p (2750 mhz), asus M2N-SLI DELUXE, transcend aXe ram 2GB 4-4-4-12 800 mhz,point of view 8800 gt, seasonic 500W, 2x HDD hitachi 500 GB, samsung 2232BW, case eurocase ML-8017
Mildis
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mildis »

už to mám, je to snížením frekvence pamětí.
athlon x2 4200 noctua u12p (2750 mhz), asus M2N-SLI DELUXE, transcend aXe ram 2GB 4-4-4-12 800 mhz,point of view 8800 gt, seasonic 500W, 2x HDD hitachi 500 GB, samsung 2232BW, case eurocase ML-8017
otondrg
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

padá mi PC

Příspěvek od otondrg »

zdravim, mam nove tuto sestavu,
deska: ASUS M2N-SLI DELUXE ACPI BIOS Revision 1404
procak: AMD Athlon 64 X2, 2200 MHz
pamet: A-Data DQVE1A16
grafika: ATI Radeon HD 2600 XT saphire

muj problém je ten že mi padá system, myslím že je to kvuli grafické kartě, bohužel nemůžu přijíz na to proč to padá, teploty jsou ok, systém padá i když není přetaktován, a padá to v 2D prostředí, ve hrách je to v pohodě, prosím může někdo poradit, jak zjistim, kvuličemu mi systém padá?

sem v koncích, když sem nainstaloval poprvé tuto sestavu a winxp sp2, padalo to, pak jsem se různě hrabal v BIOSU, měnil ovladače grafárny atd, a najedou byl systém stabilní, bohužel nevim čim jsem to dokázal, teď jsem koupil novej HDD a tak jsem musel udělat novou instalaci systemu, ale už mi zase system padá, a nemůžu s tim hnout

jinak když použiju program EVEREST Ultimate Edition a tam test stability je to ok

někdy se stane, že mi zhasne monitor a pak se resetuje grafickej ovladač a jede to dál, někdy systém vytuhne celej, ovladače jsem zkoušel různý a vždy stejné, momentálně mam Radeon Omega Drivers v4.8.442

předem děkuji za jakoukoliv radu či pomoc
Mirek E.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirek E. »

tuhle desku mám už dva týdny a jsem sní velice spokojený
B650M-HDV | 7600X + Elite 360 | Trident Z5 32GB 6000/30 | 7800XT Nitro+ | SN850 1TB + KC3000 2TB | Focus GX 650W | Prime AP201 | UltraGear 32" QHD 165Hz | Nari, Basilisk V3 35K, Gigantus V2 XXL
PS5 1TB | MP600 PRO LPX 2TB
otondrg
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od otondrg »

naprostá spokojenost, ati tool mi něco změnily a grafika už nepadá!
Odpovědět

Zpět na „Asus a MSI“